TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

koszykarz

Postautor: koszykarz » 20 sierpnia 2008, 19:37

Mozarthio pisze:heh sprawy doglebnie nie znam ale koszykarz nie przesadzasz? zobacz jakie jaja byly w sezonie gdy Torun walczyl o utrzymanie ... decyzje na gorze juz byly podjete prawdobodonie (tak przypuszczam) ze bez wzgledu na to czy Torun spadnie ....co sie niewatpliwie stalo ...to Torun w przyszlym sezonie i tak bedzie gral w e-lidze ... powod jak dla mnie wtedy byl jasny gdzies poszly duze pieniadze...a co zrobiono wtedy z drużynami 1 ligi ktore tez mialy aspiracje na gre w e-lidze? nie dano im szans stanięcia do rywalizacji (chociazby o dzika karte), jak to bylo w 1 sezonie Teczy ktora odpadla w meczu finalowym wlasnie z Toruniem o awans do e-ligi, jednak dano szanse pozyskania Teczy dzikiej karty i jak widac tej szansy nei zmarnowalismy, co ni jak ma sie do tego ze w play out 2006 wszystko bylo wg MNIE (podkreślam bo pozniej bedziecie sie do tego dowalać ) ustawione i gdzie tam byl duch rywalizacji sportowej ? skor i tak i tak Torun mial zapewnioe miejsce w lidze...jeden z najwiekszych jak dla mnei precedensow w ostatnich latach nie wliczajac gry Łomianek

uważam że nie przesadzam . Malo tego - drużynie LOTOSU życze sukcesu w Eurolidze - ale postępowanie by właczyć II zespoł z Gdyni do e-ligi to jest PARADOKS .

Czyżbyscie uważali że drużyny Lotosu i GTK Gdyni a traktowano tak samo jak INEE POZNAŃ i MUKS POZNAN ???

o ile kazdy sie zgodzi że MUKS i INEA to są 2 zupelnie inne kluby - ale przecież w przypadku gdyńskim tak nie moze byc i nie jest...

Cały czas uważano GTK GDYNIE za rezerwy LOTOSU - tak powszechnie sie uważało a teraz nagle zmiana decyzji ??

Lepiej niech pozostanie 13 drużyn - byc moze z czasem ten problem ucichnie...

gdziol
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: gdziol » 20 sierpnia 2008, 20:48

to jakaś kaczka z GTK w e-lidze.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 20 sierpnia 2008, 20:54

Tedan pisze:
No właśnie problem polega na tym że tkwimy w domysłach. Widocznie jest taka furtka, by w odrębnym klub moża było traktować jako rezerwy.

alez nie w tym rzecz. BI SA i GTK to dwa odrębne podmioty. czyli tak jak Wisła i Korona i codzi o to, ze gdyby Wisła nie miała rezerw (druzyn młodzieżowych), a posiadała je Korona Kraków to istnieją (???) przepisy, które pozwalają, że zawodniczka w jednym klubie gra na zasadzie pełnego profesjonalizmu,a w drugim jako pół prof. albo amatorsko. Dlatego, w przypadku BI SA - GTK oraz Wisła-Korona nie można by (było) mówić o rezerwach. W takim przypadku są to kluby satelickie które prowadzą tylko grupy młodzieżowe.
Rezerwy czy nazwa druga drużyna mi nie podchodzi, ja bym takie postępowanie nazwał klubem filianym. No ale nie wyobrażam sobie takiego postępowania kiedy zespoły grają w tej samej klasie rozgrywkowej :?

a ja sobie wyobrażam bo to są dwa różne podmioty i teraz status GTK zapewne ulegnie zmianie i rotacja nie będzie możliwa. Jeśli takowa będzie tzn że ktoś przymyka oko.
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2008, 21:02 przez Marco, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 20 sierpnia 2008, 21:01

koszykarz pisze:
uważam że nie przesadzam .

a ja przy całej mojej niechęci do Gdynii uważam, ze przesadzasz.

Malo tego - drużynie LOTOSU życze sukcesu w Eurolidze - ale postępowanie by właczyć II zespoł z Gdyni do e-ligi to jest PARADOKS .

z punktu zapisów w Krajowym Rejestrze Sądowym GTK Gdynia to nie rezerwy BI SA (Lotos Gdynia) są to dwa różne kluby

Czyżbyscie uważali że drużyny Lotosu i GTK Gdyni a traktowano tak samo jak INEE POZNAŃ i MUKS POZNAN ???

o ile kazdy sie zgodzi że MUKS i INEA to są 2 zupelnie inne kluby - ale przecież w przypadku gdyńskim tak nie moze byc i nie jest...

mylisz się i to kompletnie są to dwa różne podmioty ile to jeszcze razy muszę napisać

Basketball Investments SA
KRS 0000070461,
NIP 586-20-14-221
REGON 191852864
data wpisu: 2001-12-07

GTK Gdynia
KRS 0000087518
REGON 190454535
data wpisu: 2002-02-01

Cały czas uważano GTK GDYNIE za rezerwy LOTOSU - tak powszechnie sie uważało a teraz nagle zmiana decyzji ??

co to znaczy powszechnie? liczy się stan prawny i to co widnieje w papierach, a nie co się uważa. Załóżmy, że GTK nie jest z Gdyni, a z Gdańska czy Sopotu i te same przepisy PzKOsz (istnieją? sprawdzi to ktos?) pozwalają by dziewczyny w jakimś tam wieku (pewnie juniorskim) mogły grać w profesjonalnych klubach jak i innych nastawionych na pracę z młodzieżą nie posiadających drużyny seniorskiej (profesjonalnej)

nie możesz odbierać prawa gry żadnemu klubowi na podstawie tylko własnych domysłów i przekonań
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 20 sierpnia 2008, 21:03

koszykarz pisze:
Mozarthio pisze:heh sprawy doglebnie nie znam ale koszykarz nie przesadzasz? zobacz jakie jaja byly w sezonie gdy Torun walczyl o utrzymanie ... decyzje na gorze juz byly podjete prawdobodonie (tak przypuszczam) ze bez wzgledu na to czy Torun spadnie ....co sie niewatpliwie stalo ...to Torun w przyszlym sezonie i tak bedzie gral w e-lidze ... powod jak dla mnie wtedy byl jasny gdzies poszly duze pieniadze...a co zrobiono wtedy z drużynami 1 ligi ktore tez mialy aspiracje na gre w e-lidze? nie dano im szans stanięcia do rywalizacji (chociazby o dzika karte), jak to bylo w 1 sezonie Teczy ktora odpadla w meczu finalowym wlasnie z Toruniem o awans do e-ligi, jednak dano szanse pozyskania Teczy dzikiej karty i jak widac tej szansy nei zmarnowalismy, co ni jak ma sie do tego ze w play out 2006 wszystko bylo wg MNIE (podkreślam bo pozniej bedziecie sie do tego dowalać ) ustawione i gdzie tam byl duch rywalizacji sportowej ? skor i tak i tak Torun mial zapewnioe miejsce w lidze...jeden z najwiekszych jak dla mnei precedensow w ostatnich latach nie wliczajac gry Łomianek

uważam że nie przesadzam . Malo tego - drużynie LOTOSU życze sukcesu w Eurolidze - ale postępowanie by właczyć II zespoł z Gdyni do e-ligi to jest PARADOKS .

nie znam klubu INEA Poznań.
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 20 sierpnia 2008, 21:11

Marco pisze:PzKOsz

a o co w tym chodzi :?: :wink:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 20 sierpnia 2008, 21:14

Marco pisze:
Rezerwy czy nazwa druga drużyna mi nie podchodzi, ja bym takie postępowanie nazwał klubem filianym. No ale nie wyobrażam sobie takiego postępowania kiedy zespoły grają w tej samej klasie rozgrywkowej :?

a ja sobie wyobrażam bo to są dwa różne podmioty i teraz status GTK zapewne ulegnie zmianie i rotacja nie będzie możliwa. Jeśli takowa będzie tzn że ktoś przymyka oko.

Rotacja byłaby możliwa tylko w okresie transferowym?

Tylko w Gdyni jeżeli chcą w rzeczywiście tak zrobić (mam nadzieje że nie) powinni sobie zadać podstawowe pytanie:PO CO I JAKIE KOSZTY W STOSUNKU DO ZYSKÓW.

Dla mnie jest to utopienie pieniędzy i ograniczanie się finansowo w walce o mistrza z Wisłą i w Eurolidze. Ogrywanie drugiego zespołu w PLKK nigdy się nie zwróci. To nie piłka nożna gdzie potem można transferować do Realu Madryt. Ile zawodniczek trafi z danego roku do Lotosu. Jedna z dobrym wiatrem? To defakto tak jakbyśmy przejęli finansowanie SMSu.
Co my dobre wujki jesteśmy????
Obrazek

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 20 sierpnia 2008, 21:15

Ja też nie znam takiego klubu! Może dostał dziką karte w tym sezonie?? :lol: :lol: :lol:

A swoją drogą jeśli już przytaczasz jakieś porównania do poznańskich klubów to raczej jest to chybione. Ponieważ AZS i MUKS to zupełnia dwa inne kluby i nijak ma sie to porównanie do Lotosu i jego rzekomych rezerw kryjących sie pod nazwą GTK.
Więcej na przyszlość lepiej nie porównuj jak wogólnie nie wiesz jak sie ma sprawa!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 20 sierpnia 2008, 21:15

Marco, ale tu nawet nie chodzi o to że kluby są powiązane czy też nie ze sobą. Wydaje mi się że raczej chodzi tu o to że w I lidze się gra praktycznie o pietruszke. Nie ważny jest wynik i praca przez cały sezon, ale to czy ktoś ma gruby portfel. Raczej nikt by się nie czepiał gdyby pojawiło się info że miejsce Korony zajmie Pruszków czy Bydgoszcz. A tu cichaczem coś takiego. Sprawa jest na tyle dość ciekawa, iż ciekawi mnie skąd ten zespół ma pieniądze na gra w e-klasie, skoro takie zespoł jak Pabianice miał problem uzbierania funduszów. Poprostu ta sprawa śmierdzi, jak nasze trawniki na wiosne.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 20 sierpnia 2008, 22:03

rzymi pisze:

inteligentni ludzie - wiedzą co to za skrót :lol:

koszykarz

Postautor: koszykarz » 20 sierpnia 2008, 22:05

MARAS pisze:Ja też nie znam takiego klubu! Może dostał dziką karte w tym sezonie?? :lol: :lol: :lol:

A swoją drogą jeśli już przytaczasz jakieś porównania do poznańskich klubów to raczej jest to chybione. Ponieważ AZS i MUKS to zupełnia dwa inne kluby i nijak ma sie to porównanie do Lotosu i jego rzekomych rezerw kryjących sie pod nazwą GTK.
Więcej na przyszlość lepiej nie porównuj jak wogólnie nie wiesz jak sie ma sprawa!

no własnie !!!

MUKS i INEA to dwa różne kluby - a w GDYNI chcą NAGLE TEŻ ZROBIĆ DWA różne kluby .... ...

PS. INEA AZS POZNAŃ - czy tak lepiej ? 8)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 20 sierpnia 2008, 22:21

koszykarz pisze:
rzymi pisze:

inteligentni ludzie - wiedzą co to za skrót :lol:

jeśli ktoś tutaj nie jest inteligentny.. to chyba Ty.. nie umiesz nawet edytować postów.. a co do skrótów.. wiem, co znaczy i PZKosz i PKO :lol:

GTK prawdopodobnie wystartuje w Pucharze FIBA.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 20 sierpnia 2008, 23:07

Miejmy nadzieje że informacje z strony skwk są chybione bo według oficjalnego komunikatu wynika że GTK wystąpi w I centralnej. Sprzeczne informacje bo na skwk post jest z 19, jak i komunikat PZKosz jest z 18. Czyżby ktoś w nocy miał ciekawy sen i go ziścił w 24 h 8)
http://www.pzkosz.pl/d/documents/Komuni ... 0_2008.pdf

Acha i co do Marko, możesz mi pokazywać NIPy, REGONy i tak wiemy kto się za tym kryje. Oni nawet sami tego nie kryją :lol: , co można wyczytać w wyżej wklejonym komunikacie 8) Komu się nie chce otwierać linka to zamieszczam, tajemnice polisznela :lol:
GDYŃSKIE TOWARZYSTWO KOSZYKÓWKI (GTK) Gdynia
81-538 Gdynia, ul. Olimpijska 5
tel/fax (58) 622 17 25, 662 65 75; e-mail: biuro@lotosgdynia.pl
Hala sportowa: Gdynia, ul. Olimpijska 5
Osoba do kontaktu: M.Kicior tel. 602 716 610; M.Krawczyk tel. 602 716 483
ObrazekObrazekObrazekObrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 20 sierpnia 2008, 23:14

Tedan pisze:Miejmy nadzieje że informacje z strony skwk są chybione bo według oficjalnego komunikatu wynika że GTK wystąpi w I centralnej. Sprzeczne informacje bo na skwk post jest z 19, jak i komunikat PZKosz jest z 18. Czyżby ktoś w nocy miał ciekawy sen i go ziścił w 24 h 8)

Acha i co do Marko, możesz mi pokazywać NIPy, REGONy i tak wiemy kto się za tym kryje. Oni nawet sami tego nie kryją :lol: , co można wyczytać w wyżej wklejonym komunikacie 8) Komu się nie chce otwierać linka to zamieszczam, tajemnice polisznela :lol:

:?: po co te pogrubienia ?
ObrazekObrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 20 sierpnia 2008, 23:48

Tedan pisze:Miejmy nadzieje że informacje z strony skwk są chybione bo według oficjalnego komunikatu wynika że GTK wystąpi w I centralnej. Sprzeczne informacje bo na skwk post jest z 19, jak i komunikat PZKosz jest z 18. Czyżby ktoś w nocy miał ciekawy sen i go ziścił w 24 h 8)

No to jest ciekawie. Co z tego, że inne NIP-y i REGON-y, skoro tutaj taki kwiatek? Chociaż może panowie Krawczyk i Kicior mają inne nr tel jeśli chodzi o Lotos, więc dalej nie ma między tymi drużynami żadnych powiązań? :lol:
Mała analogia z futbolu - w europejskich pucharach nie mogą startować dwa kluby, który byłyby powiązane ze sobą osobowo lub kapitałowo. Kilka lat temu był taki przypadek, ale nie pamiętam kogo dokładnie dotyczył (Abramowicz ten przepis jakoś zgrabnie obchodził). Uzasadnienia dlaczego tak jest, chyba nie potrzeba. Dobrze byłoby, jakby ktoś teraz o tym pamiętał.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”