TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- hellraiser
- Junior
Zastanawianie się czy Wisła czy Lotos to najbardziej utytułowany polski klub. To coś jak klasyfikacja medalowa igrzysk u Amerykanów i Chińczyków. W amerykańskiej wygrywają Amerykanie w chińskiej Chińczycy.I żeby było śmieszniej każda z tych klasyfikacji jest logiczna i sensowna.
Co do Pawlak i jej najlepszej rozgrywającej Polski. Cały problem to że naszym trenerom (nie tylko obecnym) reprezentacji świat się kończy na Lotosie i Wiśle.
Co do Gali. Nie zależy już mi na niej. Niech gra w Toruniu skoro uważa że u Łysego stanie się gwiazdą. .
Co do Pawlak i jej najlepszej rozgrywającej Polski. Cały problem to że naszym trenerom (nie tylko obecnym) reprezentacji świat się kończy na Lotosie i Wiśle.
Co do Gali. Nie zależy już mi na niej. Niech gra w Toruniu skoro uważa że u Łysego stanie się gwiazdą. .

-
koszykarz
Mozarthio pisze:woow walker jestes maxwiesz ja nic nie mwoie ale zmiany w nazwie klubu to nie swiadczy o jej wielkosci, ze co roku idziecie do przodu..bo jakby to przelozyc na ligi pilkarskie i inne to kibice by cie wysmiali i nazwali wasz klub sprzedajną k**** bez obrazy dla kogokolwiek
to tylko taka odp dla walkera ... bo to ze sponsorzy sie zmieniaj w koszykowce to wiemy nie od dzis ale nie zawsze swiadczy to o wielkosci klubu
wiec prosze cie bo mowisz jakbys naprawde w to wierzyl
mały offtop
to powiadasz ze masz przyjaciół w Legii i Widzewie zastanawiające... i w Łks-ie ? a co z Wisełka ? bo ja to myślałem ze pomiędzy niektórymi to są duże kosy ale widocznie wiele sie zmieniło teraz pewnei te euro nadchodzące pogodziło kibiców i każdy z kazdym rozmawia i sie cieszyale mniejsza z tym Walker przyjaciel ludu
ciesze ze dajesz przykład innym
p.s. koszykarz ciebie tez nikt nie przebije....weź juz odpusc ten temat z Waligórska bo naprawdę to jest męczące tłumaczenie ci ze po prostu na dzień dzisiejszy jest pani Krysiewicz a pani Waligorska czeka na sezon i zobaczymy co w tym sezonie zdziała bo w zeszłym z rożnych powodów to jakoś cicho o niej było i za duzo nie pokazała wiec nie widzę przesłanek zeby powoływać dziewczynę która grała tylko w meczach bez stawki lub z musu gdy lotos stracil główną rozgrywajke naprawdę odpuść
byś gadał co innego gdyby Krysiewicz nie była z Leszna .....
ale dla EDZI KRYSIEWICZ wielki szacun - bo sezon miała dobry - choć taka MONIKA SIBORA też miala dobry sezon (KOLEJNY !!!) i jakos nie ma jej w kadrze .... WHY ???
Nie pisałem,że o wielkości klubu świadczy to ile razy zmienia nazwę ale o tym ,że akurat w kontekście Lotosu miało to znaczenie jeśli chodzi o budżet-co roku większy.Tylko mi zaraz nie napisz że co z tego jak nie mamy mistrza bo to akurat wynika z tego ,ze Wisła która jest Europejska drużyną ma podobny budżet.I dobrze bo liga stała ciekawsza,inne kluby też powoli dobijają i nie ma już przepaści,po prostu jest ciekawie a pewnie będzie jeszcze ciekawiej.Pomysł z dwoma polkami na parkiecie mi się podoba.Może nie zmarnujemy talentu Tomiałowicz i Sosny(ironia)
:)
AG
walker pisze:Izraelska liga mocna???to bez kitu jesteś zorientowany!!Piekarska ma 23 lata dobre warunki ale nie potrafi zrobić żadnego manewru pod koszem,nie nadaje sie na ten moment na Europe i tyle.
A do kolegi z Gdyni to forum jest po to żeby wyrażać opinie widziane okiem kibica a nie lizać tyłki innym.Naprawdę mało mnie interesuje czy ktoś Cię tu lubi czy nie i jak będę miał ochotę (a będę miał to) to skrytykuje albo pochwale kogo mi sie będzie chciało.
AG
Tylko rób to z głową człowieku a nie wygaduj bredni i nie napinaj się, bo Ci żyłka pęknie.
Jakbyś trochę historii znał to byś wiedział o czym mówię w kwestii forum, więc nie wyjeżdżaj mi tu z lizaniem tyłków. Bo ja tu nie mówię o sobie, tylko o tym jak przez Ciebie postrzega się wszystkich kibiców Lotosu, tak jak przez innych użytkowników można postrzegać inne kluby.
A zresztą - najwyżej szybko zakończysz z banem i tyle
walker pisze: Co do Eweliny no to powiedzmy,że połowicznie masz racje błysnęła w sezonie 03/04 w Krakowie ale nie wyszła tam ani razu w pierwszej piątce a Wisła zajęła wtedy 5miejsce przeszła do Lotos który nie miął konkurencji jak to ująłeś i zagrała 18 meczy w pierwszej 5 w lidze oraz większość w Eurolidze.
Mam pytanie do wszystko wiedzącego kolegi z Gdyni. Skąd posiadasz taką wiedzę, że Ewelina w sezonie 03/04 w Wiśle nie rozpoczęła ani jednego meczu w pierwszej piątce? Byłeś wtedy na wszystkich meczach Wisły?
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."
https://bartolino78.wordpress.com
walker pisze:nie sprawdziłem na stronie plkk
To polecam sprawdzenie jeszcze innych zawodniczek i wtedy powiedz, która ile razy grała w pierwszej piątce. Najlepiej polecam Bibę albo Dydek. I co zobaczysz??? Kurcze one też nie zagrały ani jednego meczu w pierwszej piątce!
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."
koszykarz na twoje zapytanie ...why ? .. beacuse... Krysiewicz poprowadziła druzyne z leszna do czołowej czwórki i mniej wiecej w zeszlym sezonie miala takie staty :
2,4 asysty na mecz przy 1,4 Sibory czy tez 2,1 Waligorskiej
13,9 pkt na mecz przy 11,8 Sibory czy tez 4 Waligorskiej (tutaj no comment)
no i zeby ci moze uzmysłowić tak na koniec na co liczą tez trenerzy kadry to mysle ze na celne rzuty za 3
w skutecznosci % to krysiewicz ma bodajze 44% lepsza od niej w calej lidze tylko Breitreiner 46% , Sibora 36% a Waligorska 0 % wyczajasz roznice?
Sumując Krysiewicz bogiem nei jest , ale ma forme i trzeba to wykorzystac poki jest taka mozliwosc , te wszystkie staty i tak se możesz o kant w sumie dupska rozbic bo to nei jest istotne dalem ci tylko przyklad skoro tak sie najpierw upierałeś przy Natalii Waligorskiej ( która osobiscie lubie ) to sie zdziwilem ze tak slabo az blado wypada . Sibora ok to jest temat do obgadania ale w zeszlym sezonie AZS Poznan raczej niezachwycal a Sibora brala ciężar gry na siebie tak jak Malaszewska w Jeleniej i co ją tez mamy powolac do kadry ? sorki wole postawić na doświadczenie i na 3 -ki Edzi z których słynie...a wierz mi widzialem ją w wielu meczach i jak ma dzien to wchodzi jej wszystko ( swoisty rekod widziałem jak zrobila 30 pkt w 2 kwartach ze wschowa
i zeszla z parkietu )
no i zeby ci moze uzmysłowić tak na koniec na co liczą tez trenerzy kadry to mysle ze na celne rzuty za 3
Sumując Krysiewicz bogiem nei jest , ale ma forme i trzeba to wykorzystac poki jest taka mozliwosc , te wszystkie staty i tak se możesz o kant w sumie dupska rozbic bo to nei jest istotne dalem ci tylko przyklad skoro tak sie najpierw upierałeś przy Natalii Waligorskiej ( która osobiscie lubie ) to sie zdziwilem ze tak slabo az blado wypada . Sibora ok to jest temat do obgadania ale w zeszlym sezonie AZS Poznan raczej niezachwycal a Sibora brala ciężar gry na siebie tak jak Malaszewska w Jeleniej i co ją tez mamy powolac do kadry ? sorki wole postawić na doświadczenie i na 3 -ki Edzi z których słynie...a wierz mi widzialem ją w wielu meczach i jak ma dzien to wchodzi jej wszystko ( swoisty rekod widziałem jak zrobila 30 pkt w 2 kwartach ze wschowa
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
-
koszykarz
Mozarthio pisze:koszykarz na twoje zapytanie ...why ? .. beacuse... Krysiewicz poprowadziła druzyne z leszna do czołowej czwórki i mniej wiecej w zeszlym sezonie miala takie staty :
no i zeby ci moze uzmysłowić tak na koniec na co liczą tez trenerzy kadry to mysle ze na celne rzuty za 3w skutecznosci % to krysiewicz ma bodajze 44% lepsza od niej w calej lidze tylko Breitreiner 46% , Sibora 36% a Waligorska 0 % wyczajasz roznice?
Sumując Krysiewicz bogiem nei jest , ale ma forme i trzeba to wykorzystac poki jest taka mozliwosc , te wszystkie staty i tak se możesz o kant w sumie dupska rozbic bo to nei jest istotne dalem ci tylko przyklad skoro tak sie najpierw upierałeś przy Natalii Waligorskiej ( która osobiscie lubie ) to sie zdziwilem ze tak slabo az blado wypada . Sibora ok to jest temat do obgadania ale w zeszlym sezonie AZS Poznan raczej niezachwycal a Sibora brala ciężar gry na siebie tak jak Malaszewska w Jeleniej i co ją tez mamy powolac do kadry ? sorki wole postawić na doświadczenie i na 3 -ki Edzi z których słynie...a wierz mi widzialem ją w wielu meczach i jak ma dzien to wchodzi jej wszystko ( swoisty rekod widziałem jak zrobila 30 pkt w 2 kwartach ze wschowai zeszla z parkietu )
,,beacuse '' - a ,,niezachwycał '' - pisze sie OSOBNO !!!
Mi ktoś zwracał uwagę - a tu prosze ... -
a co do sympatycznej EDZI - cos brakuje chyba tego doświadczenia w kadrze... . Nie mozna porównywać brania cieżaru na siebie w osobach Sibory i Małaszewskiej - bo Sibora miała wsparcie w JARKOWSKIEJ i to nie małe... no ale JARKOWSKA jest w kadrze - wiec OK ...
Ale zakończmy te walki na argumenty - bo wiadomo że kazdy kibic będzie obstawial swoje - co chyba jest normalne ....
Nowy sezon , nowe nadzieje , a dla wielu zawodniczek - szansa wykazania się.... . Mam nadzieje że zwiększy sie udzial POLEK w walce o konkretne cele...
heh gosciu rozbrajasz mnie a co Sibora Malaszewska czy tez Waligorska doswiadczenie ma? ja mowie o doświadczeniu w grze w koszykówkę ogolnie !!! kiedy ty jeszcze zapewne robiłeś w majty bez obrazy
to edzia grala w Odrze zdobywając braz... nie chce mi sie spierać bo wiem ze prawda jest taka ze w polsce ciezko z rozgrywającą i tyle nei oszukujmy sie czasy kiedy mieliśmy mistrza europy minely dosc dawno ... teraz walczymy z jakas Turcja i przegrywamy to jest ŻAL
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
-
koszykarz
Mozarthio pisze:heh gosciu rozbrajasz mnie a co Sibora Malaszewska czy tez Waligorska doswiadczenie ma? ja mowie o doświadczeniu w grze w koszykówkę ogolnie !!! kiedy ty jeszcze zapewne robiłeś w majty bez obrazyto edzia grala w Odrze zdobywając braz... nie chce mi sie spierać bo wiem ze prawda jest taka ze w polsce ciezko z rozgrywającą i tyle nei oszukujmy sie czasy kiedy mieliśmy mistrza europy minely dosc dawno ... teraz walczymy z jakas Turcja i przegrywamy to jest ŻAL
no jesli ty uważasz że Sibora nie jest doswiadczona - to gratulacje...
ale fakt faktem - Rozgrywajki to u nas słabiutkie - i jeśli przegrywamy 59-75 w Turcji - to tylko to o tym świadczy....
a jeszcze w 1999 roku było ZŁOTO w ME
Mały offtop
Oj wczoraj to mieliśmy jakieś wahanie ciśnienia od Krakowa przez Toruń,a aż po sam Gdańsk i inne miasta koszykówką stojące. Jednak bez rękoczynów się obeszło i nawet kolega walker zluzował.
Co do Repry
Krysiewicz czy Waligórska ?? Chyba wziąłbym obydwie, sorry pani Agato, ale nie wiem jak można być w kadrze skoro się nie gra w klubie. Troche mało zrozumiałe, tak samo jak pozycja.
To jest forum, to forum żyje
Oj wczoraj to mieliśmy jakieś wahanie ciśnienia od Krakowa przez Toruń,a aż po sam Gdańsk i inne miasta koszykówką stojące. Jednak bez rękoczynów się obeszło i nawet kolega walker zluzował.
Co do Repry
Krysiewicz czy Waligórska ?? Chyba wziąłbym obydwie, sorry pani Agato, ale nie wiem jak można być w kadrze skoro się nie gra w klubie. Troche mało zrozumiałe, tak samo jak pozycja.

-
koszykarz
Tedan pisze:Mały offtop
Co do Repry
jasne że żyje
a co do Agaty - swego czasu bardzo na nią liczyłem - ale w meczach kadry rozgrywa niczym ,,nowicjuszka '' .
to nie przypadek że rozgrywać musiała ......BIBA. Zresztą kazdy kto widział mecz z Włochami - to widzial ...
No ale teraz jest nowy sezon - no i Gajda powinna miec wiecej gry wiec kto wie... Zresztą Koziorowicza ma pod sobą...
rodgers-kibic z torunia pisze:jezeli chodzi o Monike to ona jeszcze pokaze swoja przydatnosc do Repry - jestem tego pewien.
A w Toruniu szykuja sie na wzmocnienia - amerykanka i białorusinka maja dojsc.
tez tak slyszalem
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”