TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 23 sierpnia 2008, 10:09

to chyba chodzi o te koksiarę Merideth ;) czy jakos tak hehe
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 23 sierpnia 2008, 10:11

No obie to przyzwoite playery. Dosyć wyrównany skład się szykuje w Toruniu co może okazać się kluczowe do awansu do ósemki.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 23 sierpnia 2008, 10:13

o ile pamiętam, to Rybnik nie miał żadnej amerykańskiej blondynki w zeszlym sezonie :P chyba, że któraś się przefarbowała. :P
były właśnie wspomniana Merideth, Bell i ... zapomniałem nazwiska trzeciej.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 23 sierpnia 2008, 11:10

No i chyba jednak w FGE będzie grało 12 zespołów. Szkoda.

Koszykarki z Pabianic mogą nie przystąpić do rozgrywek

Wszystko wskazuje na to, że koszykarki PTK Pabianice nie przystąpią do rozgrywek ekstraklasy. Zespół, który w minionym sezonie wygrał wszystkie mecze w I lidze i wywalczył awans do ekstraklasy, nie ma środków na dalsze funkcjonowanie.
- Sytuacja jest dramatyczna. Sponsorem zespołu miała zostać Polfa Pabianice, jednak nie odbyło się zaplanowane na 18 sierpnia posiedzenie zarządu, na którym miały zapaść kluczowe dla nas decyzje. W sierpniu zarząd Polfy już się nie zbierze, a wrześniowy termin jest dla nas zbyt późny. Jeżeli do przyszłego tygodnia nie znajdziemy pieniędzy, to zespół przestanie istnieć. To będzie definitywny koniec koszykówki w Pabianicach - powiedział w piątek PAP prezes PTK Pabianice Piotr Zawirski.

http://www.sportowefakty.pl/kosz/2008/0 ... rozgrywek/ za Polską Agencją Prasową

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 23 sierpnia 2008, 11:16

http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?t=8556
tam jest link na dole do artykułu, w którym można wyczytać, że jest jeszcze nadzieja na koszykówkę w Pabianicach.
ObrazekObrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 23 sierpnia 2008, 11:28

rzymi pisze:o ile pamiętam, to Rybnik nie miał żadnej amerykańskiej blondynki w zeszlym sezonie :P chyba, że któraś się przefarbowała. :P
były właśnie wspomniana Merideth, Bell i ... zapomniałem nazwiska trzeciej.

na 100 % będzie MARYNA KRESS , a to blondynką z USA to chyba HOLIE MERIDETH -

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 23 sierpnia 2008, 11:42

na wczoraj wieczor sytuacja w Pabianicach jest taka, ze jednak startuja i Polfa da pieniadze. chociaz oczywiscie poki nie bedzie umowy, to nie jest to pewne na 100%.

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 23 sierpnia 2008, 12:26

pietroc pisze:na wczoraj wieczor sytuacja w Pabianicach jest taka, ze jednak startuja i Polfa da pieniadze. chociaz oczywiscie poki nie bedzie umowy, to nie jest to pewne na 100%.

To może mi powiedzieć jakim cudem Pabianice sprostały warunkom licencyjnym, skoro budżet miał być zapewniony, a tu problem właśnie z kasą :?:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 23 sierpnia 2008, 14:11

Tedan pisze:
pietroc pisze:na wczoraj wieczor sytuacja w Pabianicach jest taka, ze jednak startuja i Polfa da pieniadze. chociaz oczywiscie poki nie bedzie umowy, to nie jest to pewne na 100%.

To może mi powiedzieć jakim cudem Pabianice sprostały warunkom licencyjnym, skoro budżet miał być zapewniony, a tu problem właśnie z kasą :?:

tak własnie działają ,,leśne ludki '' w plkk 8)

gdziol
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: gdziol » 23 sierpnia 2008, 16:10

Tedan pisze:

mieli podpisaną umowę, z której Polfa sie wycofała w ostatniej chwili. zapewne w momencie składania dokumentów mieli zapewniony budżet..

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 23 sierpnia 2008, 20:17

wydaje mi sie ze tak sie nie powinno robic(chodzi mi o sponsora) ze raz sie mowi, ze sie inwestuje a potem sie zmienia decyzje....roche to nieodpowiedzialne...

dano
Nowy na forum

Postautor: dano » 25 sierpnia 2008, 22:35

Zmiany w AZS Kolegium Karkonoskie Jelenia Góra

Na niespełna miesiąc przed rozpoczęciem nowego sezonu w ekstraklasie kobiet z drużyną Finepharmu AZS Kolegium Karkonoskie Jelenia Góra pożegnał się pełniący funkcję V-ce Prezesa ds. sportu wyczynowego Eugeniusz Sroka. - Przyjdzie czas by porozmawiać bliżej o powodach mojej rezygnacji - powiedział Eugeniusz Sroka zapytany o przyczyny swojego odejścia.

Z pracy w jeleniogórskim klubie zrezygnował również trener Rafał Sroka. - Nie chcę komentować powodów swojego odejścia - powiedział pełniący dotychczas funkcję drugiego trenera Rafał Sroka.

Do największych szkoleniowych sukcesów wspomianej dwójki z pewnością należy zaliczyć awans jeleniogórskiej drużyny najpierw do centralnej 1. ligi kobiet (2001 r.), a następnie do ekstraklasy (2005 r.).

gdziol
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: gdziol » 25 sierpnia 2008, 22:45

M.Pułtorak odejście z Odry do Pruszkowa

koszykarz

Postautor: koszykarz » 27 sierpnia 2008, 14:53

rodgers-kibic z torunia pisze:wydaje mi sie ze tak sie nie powinno robic(chodzi mi o sponsora) ze raz sie mowi, ze sie inwestuje a potem sie zmienia decyzje....roche to nieodpowiedzialne...

Energa Toruń zagra na Słowacji

Energa jest bliska porozumienia z koszykarką, która grała na Igrzyskach Olimpijskich w Pekinie.

Działacze “Katarzynek” na razie nie chcą zdradzać jej nazwiska, wiadomo jedynie, że chodzi o zawodniczkę z Europy. - Powinna być dla nas dużym wzmocnieniem w strefie podkoszowej. Z naszej strony wszystko jest już załatwione. Kontrakt podpisaliśmy i wysłaliśmy do koszykarki, teraz czekamy na jej odpowiedź - mówi prezes Maciej Krystek.

Energa od dłuższego czasu szuka środkowej. W ostatnich tygodniach klub negocjował głównie z Amerykankami. Z grona kandydatek ubyły m.in. znane z polskiej ligi Moniqe Cocker (dwa lata temu świetnie grała w CCC Polkowice) i Shyra Ely (w poprzednim sezonie broniła barw Finepharm Jelenia Góra, ostatnio występowała w WNBA).

Prezes Krystek planuje jeszcze dwa wzmocnienia. Oprócz wspomnianej wysokiej Europejki, kończą się także negocjacje z jedną Amerykanką. - To dość znana zawodniczka w naszym kraju. Ustalamy w tej chwili ostatnie szczegóły kontraktu - mówi prezes Krystek.

Część polskich drużyn rozpoczęła już mecze sparingowe. “Katarzynki” na razie są po obozie w Zakopanem i trenują obecnie w Toruniu. W zajęciach nie uczestniczy jedynie Justyna Grabowska, która na zgrupowaniu doznała kontuzji kolana i przechodzi rehabilitację po artoskopii.

Energa zmodyfikowała nieco swoje plany sparingowe. Torunianki pierwszy turniej miały grać 5-7 września w Brzegu. Okazało się, że jeszcze bardziej atrakcyjne zaproszenie nadeszło ze słowackiej Nitry, gdzie “Katarzynki” zmierzą się z gospodyniami, Vasasem Budapeszt i Loko Karlove Vary.

Tydzień później nasz zespół sam będzie organizatorem podobnej imprezy. Tym razem z rewizytą przyjadą Słowaczki z Nitry, a poza tym zagrają jeszcze Inea AZS Poznań i Pabianice.

PS . Od kiedy COKER i SHYRA ELY to środkowe ? 8)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 27 sierpnia 2008, 15:00

u nas Coker grała na 5 ;-)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”