Przygotowania kadry do ME 2009

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 23 sierpnia 2008, 18:38

tam gdzie była pokazywana w zeszłym sezonie, czyli TVP Sport :wink:

a w Lesznie jak na razie lekko i łatwo, ale to tylko Finlandia
wpuścił by Skobel na dłużej, mecz już rozstrzygniety przecież
edit. jest i Skobelek:)

gdziol
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: gdziol » 23 sierpnia 2008, 21:33

http://koszkadra.pl/?k=2&p=games&s=2&id=566

wg statystyk Mieloszyńska miała 20 asyst :shock:

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 23 sierpnia 2008, 22:26

kto był na meczu? powiedzcie coś ;))
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 23 sierpnia 2008, 23:13

Zespół F. znacznie spuścił z tonu po odejściu Taru Tukkanen. Jak na miarę fińskiej koszykówki to była gwiazda- niejednokrotnie ciągnęła wyniki repy- wraz z Pippari i jeszcze jedną Finką ciągnęły grę bodajże Hondarbii-Irun (kretyńska nazwa wiem, no ale nic nie poradzę,że wymyślają w Hiszpanii tak debilne nazwy) twoarząc w repie niezły kolektyw jak na swoje mozliwosci.

To sprawiało, że z silniejszymi rywalami nie zawsze rozwalały sie tak jak dzisiaj - czasem nawet umiały cos tma wygrać, lub przegrać minimalnie.

Na miejscu hiszpańskiego trenera Finlandii czym prędzej błagałbym Tukkanen na powrót do i tka nawet z nią bardzo kiepskiej repy.

Tak w zasadzie nie wiem po co to piszę bo w sumie dobro fińskiej koszykówki mam gdzieś :D zalezy mi tylko aby nasze z kazdym rywalem wygrywały w taki sposób - wtedy wreszcie byłbym usatysfakcjonowany
:)

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 24 sierpnia 2008, 09:21

no wiec tak zaczelo sie od 3 x 3i bylo 9:0 i wiedzialem ze juz moge wychodzi z hali hhehe ;) zart

w sumie nie widizalem tam porywajacej koszykowki z obydwu stron, klasa Finlandii nikogo nie obrazajac mysle ze ponizej klasy druzyn z naszej ligi...p.s. juz bardziej interesujace bylo spotkanie Tecza - Jelenia

osobiscie troche mnie zawiodla Edzia gubila sie chciala chyba zbyt duzo pokazac przed wlasna publicznoscią.... Piekarska heh nieporozumienie jak dla mnie , fajnie grala Miedzik Biba swoje zrobila Kobryn calkiem calkiem

nie ma chyba nic do omawiania po tym meczu ..mecz sie odbyl i tyle...mysle ze dziewczyny traktują to jako przygotowanie do reszty rywalek
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 24 sierpnia 2008, 09:46

Mecz bez emocji , i to mogło znudzic wielu kibiców.

Od poczatku do konca Polki utrzymywały wysokie prowadzenie, Edzia chyba faktycznie troche sie zestresowała bo nic jej wczoraj niewychodziło

Reszta zawodniczek jak najbardziej na PLUS , wiadomo Finlandia nie była zbyt mocnym przeciwnikiem dla naszych zawodniczke , ale i tak to był zaszczyt oglądac nasze Reprezentanki w akcjii.

Moim zdaniem dobrze zaprezentowały sie Pawlak , Międzik i MIeloszyńska
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 24 sierpnia 2008, 10:03

W telewizji wyglądało to na lekko łatwo i przyjemnie.
Tak w sumie powinny wyglądać nasze potyczki z zespołami typu Finlandia. Powinniśmy je wygrywać dwudziestakiem a czasem jak wszystko wychodzi to czterdziestakiem jak wczoraj. Tak powinna wyglądać gra - nie gra tylko BIba, ale swoje rzuca Elka, wykorzystany jest Mieloch, do kontr biega Lecia i każdy ma tam coś do roboty i to robi.

W sumie jednak spodziewałem się, ze będzie ciężej pamiętając Toruń. Lekko odetchnąłem po wyniku końcowym.

PS. A ta megaflaga gorzowska to po co tam? To kadra jest chłopaki..
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 24 sierpnia 2008, 10:50

Wisiala sobie jeszcze od czasu meczy o braz 8) :lol:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 24 sierpnia 2008, 10:58

przemoe a co ci przeszkadza flaga AZs-u ? chlopaki chcieli zaznaczyc ze sie tam pojawili ..a szaliki chyba i ubior mieli bialo czerwony... dodatkowo byla tez flaga Teczy tak na marginesie...

a co jeszcze... np byly zawodniczki z CCC ubrane w stroje firmowe czy tez Znicza Pruszkow i co im powiesz? ze powinny nie reklamowac swojego klubu na meczu kadry ? przestan to i tak nie ma sensu jak dla mnei moga sobie wisiec rozne flagi roznych zespolow przynajmniej widac kto przyjechal dopingowac kadre i tyle :)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 24 sierpnia 2008, 11:16

a Mieloch miała 20 asyst :?:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 24 sierpnia 2008, 11:20

rzymi pisze:a Mieloch miała 20 asyst :?:

Nie 20 tylko 200... jedno zero za mało jej wpisali w statsach.. :?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 24 sierpnia 2008, 11:23

Może ja jestem dziwny, ale dla mnie kadra to kadra i nie ma tam miejsca na żadne klubowe gadżety. Po prostu na kadrze to nie ma znaczenia skąd się jest, bo jest się kibicem polskiej reprezentacji i w dowód nikomu nie zagląda. Choćbym nie wiem jak miał na pieńku z kimkolwiek na kadrze to nie ma znaczenia i na reprze będę z nim kibicować ramię w ramię.

Zawodniczki to sobie mogą chodzić w czym chcą, każda ma swoje ulubione ciuchy na rozgrzewkę, to normalne.

PS. Tak, flagi "na Małysza" z napisami też mnie wkurzają.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 24 sierpnia 2008, 12:43

Przemoe ma oczywiście rację. To był mecz reprezentacji, więc służby porządkowe w ogóle nie powinny wpuścić na halę klubowych flag. Ale czego od nich wymagać jeśli można spokojnie połówkę wnieść na halę (a nawet i dwie :wink: )
Ale to pierwszy mecz reprezentacji w Lesznie, więc może następnym razem będzie lepiej.
Sam mecz bez historii. Finlandia słabiutka, Bośnia chyba prezentuje zbliżony poziom- więc nie wyjść z tej grupy to byłoby naprawdę Mistrzostwo Świata.
Żałuję, że poszedłem na ten mecz, a nie na Lech Poznań-Górnik Zabrze. Chyba mi już odbiło zupełnie... :wink:
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 24 sierpnia 2008, 14:33

Polska o klasę lepsza od Finlandii

Wysokie i nie podlegające dyskusji zwycięstwo odniosły w kolejnym, trzecim spotkaniu eliminacyjnym do mistrzostw Europy 2009 koszykarki Polski. Dzisiaj pokonały wysoko w hali Trapez - Finlandię 95:54.

Kibice liczyli na duże emocje, ale tych tak naprawdę zabrakło. Już pierwsze akcje pokazały, że Polki nie powinny mieć większych problemów z zespołem ze Skandynawii.

Po trzech z rzędu ,,trójkach" już na początku było (9:0). Po 10 minutach ,,biało-czerwone" prowadziły 28:13, a do przerwy miały już 25-punktową przewagę.

Trener Krzysztof Koziorowicz mógł więc dokonywać po przerwie wielu zmian, dając odpocząć podstawowym swoim zawodniczkom.

To nie wpłynęło w żaden sposób na grę Polski. Ta cały czas budowała swoją przewagę i w meczu bez większej historii nasze panie pokonały Finlandię różnicą 41 punktów (95:54).

- Szczerze to spodziewałam się łatwej przeprawy. Może nie liczyłam, że będzie aż taka przewaga. Przed meczem stawiałam na różnicę w granicach 20-30 punktów. Zagrałyśmy dobrze w ataku, agresywnie w obronie. W Lesznie grałam po raz pierwszy i muszę powiedzieć, że publiczność jest tutaj znakomita. Z chęcią jeszcze kiedyś tutaj wrócę - powiedziała Agnieszka Bibrzycka.

Polska - Finlandia 95:54 (28:13, 18:8, 21:10, 28:23)

Punkty dla Polski zdobywały: Mieloszyńska 12, Walich 12, Bibrzycka 11, Międzik 11, Kobryń 10, Leciejewska 10, Skobel 8, Piekarska 8, Pawlak 5, Gajda 4, Krysiewicz 2, Wielebnowska 2.

www.panorama.media.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 24 sierpnia 2008, 15:11

sa jakies foty kibiców? :D
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”