PTK PABIANICE sezon 2008/2009

Moderator: Moderatorzy

Lord Jim

Postautor: Lord Jim » 31 sierpnia 2008, 16:11

BasketFan pisze:W rozegranym w dniu dzisiejszym sparingu nasze koszykarki pokonały (po dogrywce) zespół Orła z Polkowic 61:56 :!: :D
Mecz mimo szkoleniowego charakteru był bardzo zaciety i szczególnie w końcówce emocjonujący :!:

Najważniejszą jednak wiadomościa dnia dzisiejszego jest ta, iż w końcu zostały zapewnione środki finansowe na funkcjonowanie klubu.
Polfa Pabianice będzie sponsorem klubu.
Teraz trwają jeszcze rozmowy z władzami miasta na temat dodatkowych środków finansowych na funkcjonowanie całego klubu wliczając w to drużyny młodzieżowe.
Tak więc gramy w e-klasie :!: :!:

mimo szkoleniowego charakteru był bardzo zaciety i szczególnie w końcówce emocjonujący :!:
ciekawie napisane :) szkoda że mecz był nudny i niczym dobrym nie napawał :( w Polkowicach grało 8 młodych dziewczyn. które w pierwszym składzie nie grają: Pietrzak, Bednarczyk, Paździerska, Gajewska, Rozwadowska, Małaszewska, Jeziorna, Podgórna. Dwie Kadrowiczki plus pozostale zawodniczki z zagranicy odpoczywały sobie...
Wiadomo, że wynik o niczym nie świadczy, ale gra pozostawia wiele do życzenia... Na chwile obecna to mamy szanse z tym skladem na 3-5 wygranych w sezonie :(, przykro patrzec jak się Pabianice staczają :(
No ale hurraaoptymizm to jest to co w ostatnim czasie przeplata się z rozpaczą, tylko tak potrafią Pabianice?? ehhhh...

szkoleniowy charakter :) fachowo napisane :P

PTK Pabianice - CCC Polkowice 61:56 (19:10, 13:16, 9:15, 13:13 - 7:2)

PTK Pabianice: Pawlak 19, Szymańska 12, Szemraj 11, Bogacka 6, Hałęza 4, Salska 4, Michałowska 3, Aleksandra Szałecka 2, Piestrzyńska, Joanna Szałecka, Pokorska 0. Trener: Sławomir Depta.

CCC Polkowice: Pietrzak 16, Bednarczyk 9, Paździerska 7, Gajewska 6, Rozwadowska 6, Małaszewska 5, Jeziorna 5, Podgórna 2. Trener: Arkadiusz Rusin.

Czesiek Pce

Postautor: Czesiek Pce » 31 sierpnia 2008, 16:15

BasketFan pisze:We wczorajszym spotkaniu sparingowym nasze koszykarki przegrały z ŁKS-em 59-62.

MaksuP-ce pisze:Zapraszam wszystkich sympatyków Włókniarza na dzisiejszy sparing.
Dzisiaj będziemy omawiać przygotowania kibicowskie na sezon 2008/09. 8) 8)

Maks-no i jak ustalenia :?:
Zagadałeś coś :?:

wczorajszy mecz był ciekawszy, ale forma obu druzyn i błedy zastanawiają w którym miejscu stoi łódzko-pabianicka koszykówka kobiet, dawniej pamietam jako chłopak to była potęga, dziś można to określić blisko dna... :( przykre to jest...

Sędzia Dred

Postautor: Sędzia Dred » 01 września 2008, 07:46

zgadzam sie z Cześkiem, nie podoba mi się to co teraz się dzieje w Pabianicach :(, styl prowadzenia drużyny pod kątem organizacyjnym jest na słabym poziomie, myśle ze czas zaprzestac kolesiostwu, dać szanse w organizacji ludziom młodym, wykształconym w zarzadzaniu, a nie partaczom i karierowiczom...
myśle że prócz młodego prezesa powinno byc wiecej osób w podobnym wieku, a piłkarzykowi podziękować, niech pisze do gazetki i tak nic nie pomoze...
nauczcie sie ludzie od innych klubów, od innych miast, bo wszyscy się śmieją z Pabianic, żal mi Was, bo zepsuć to można wszystko :(
Szkoda że nie mam 20 lat, tylko już jestem po 40 bo bym wyprowadził sie z tego miasta :(
szacunek dla młodych, uciekajcie, albo weźcie sprawy w swoje ręce, ale nie Ci nowobogaccy, co nic nie umiecie :)

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 01 września 2008, 11:36

Maksu pomysł z transparentem dla Polfy mnie ostro rozbawił, a może zrobimy transparent dziękujący Polfie za to że przez lata kiedy prezesem był Klimek a trenerem Trześniewski dawała kasę wiedząc że są to pieniądze wyrzucone w błoto. Nikogo z Polfy nie interesowała przyszłość, z takim składam jak był, finał był oczywistością. Zmieniły się czasy jest inny prezes w Polfie i było inaczej, teraz ktoś doszedł do wniosku że jednak opłaca się inwestować w sport, zobaczymy co będzie dalej. Przeżyliśmy Herosa, Star Foods, Prospan, Polfę, Hartmana, i jeszcze jesteśmy, dziękować będziesz mógł jak da taką kasę że powalczą o medale, a teraz bez przesady, na Polfie też spoczywa wina że pabianicka koszykówka tak wygląda jak teraz.
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

MaksuP-ce
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MaksuP-ce » 01 września 2008, 11:50

No masz rację troche za bardzo się wysunąłem z tym pomysłem :oops: :P :P. No ale pomysł z puszką nie jest zły prawie w każdym klubie kibica jest taka puszka do której sie wrzuca kase a potem te pieniądze przeznacza się na oprawy flagi itp.
NIE STRASZNY NAM BÓL I CIERPIENIE NIE STRASZNY PORAŻKI SMAK,ZA WŁÓKNIARZ PÓJDZIEMY W OGIEŃ BO PO TO PRZYSZLISMY NA ŚWIAT

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 01 września 2008, 14:38

MaksuP-ce pisze:No masz rację troche za bardzo się wysunąłem z tym pomysłem :oops: :P :P. No ale pomysł z puszką nie jest zły prawie w każdym klubie kibica jest taka puszka do której sie wrzuca kase a potem te pieniądze przeznacza się na oprawy flagi itp.

Maksu pomysł z puszką już sie narodził podczas finałowego meczu o wejście do Ekstraklasy :P :P :P Sam osobiście z Lichym stałem i zbierałem kasę na oprawę meczu finałowego. Powiem że rezultat finansowy nie był aż taki najgorszy :) :) :) Dokładnej kwoty nie pamiętam ale ludzie chętnie wrzucali pieniądze do prowizorycznych puszek :) Trzeba tylko trochę ludzi zachęcić do wsparcia klubu kibica :wink:

Batory

Postautor: Batory » 01 września 2008, 14:45

Belfer pisze:Maksu pomysł z transparentem dla Polfy mnie ostro rozbawił, a może zrobimy transparent dziękujący Polfie za to że przez lata kiedy prezesem był Klimek a trenerem Trześniewski dawała kasę wiedząc że są to pieniądze wyrzucone w błoto. Nikogo z Polfy nie interesowała przyszłość, z takim składam jak był, finał był oczywistością. Zmieniły się czasy jest inny prezes w Polfie i było inaczej, teraz ktoś doszedł do wniosku że jednak opłaca się inwestować w sport, zobaczymy co będzie dalej. Przeżyliśmy Herosa, Star Foods, Prospan, Polfę, Hartmana, i jeszcze jesteśmy, dziękować będziesz mógł jak da taką kasę że powalczą o medale, a teraz bez przesady, na Polfie też spoczywa wina że pabianicka koszykówka tak wygląda jak teraz.

a co wy chcecie od Trześniewskiego?? odkad jego nie ma nie ma nic... no może są wychowanki, ale to tylko z powodu ze kasy nie ma, ale myśle że wpływu nie miał na to, bo jak sie ma kase to ma sie kogo chce :), wiec Wara od Mirka, jaki by nie był, to był dobrym trenerem...
Ale Wy pseudoznawcy forum wiecie lepiej... :)) Sorrry Gregory, bujaj Wory...

Lord Jim

Postautor: Lord Jim » 01 września 2008, 14:48

DanielPce pisze:
MaksuP-ce pisze:No masz rację troche za bardzo się wysunąłem z tym pomysłem :oops: :P :P. No ale pomysł z puszką nie jest zły prawie w każdym klubie kibica jest taka puszka do której sie wrzuca kase a potem te pieniądze przeznacza się na oprawy flagi itp.

Maksu pomysł z puszką już sie narodził podczas finałowego meczu o wejście do Ekstraklasy :P :P :P Sam osobiście z Lichym stałem i zbierałem kasę na oprawę meczu finałowego. Powiem że rezultat finansowy nie był aż taki najgorszy :) :) :) Dokładnej kwoty nie pamiętam ale ludzie chętnie wrzucali pieniądze do prowizorycznych puszek :) Trzeba tylko trochę ludzi zachęcić do wsparcia klubu kibica :wink:

moze lepiej powołać stowarzyszenie, ale po co Wy najwieksi znawcy, wolicie na dziko, to macie frekwencje :D, zobaczymy ile osób będzie jeli trezba będzie płacić i kto będzie darł m...e :)) Znawcy puszek i hałtury :) hehe

MaksuP-ce
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MaksuP-ce » 01 września 2008, 15:25

A kim ty jestes :?: :?: Jakiego klubu jestes kibice co zrobiłes dla swojego jakiegos klubiku ze sie z nas smiejesz pionku. :evil:
NIE STRASZNY NAM BÓL I CIERPIENIE NIE STRASZNY PORAŻKI SMAK,ZA WŁÓKNIARZ PÓJDZIEMY W OGIEŃ BO PO TO PRZYSZLISMY NA ŚWIAT

MaksuP-ce
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MaksuP-ce » 01 września 2008, 15:27

Maksu pomysł z puszką już sie narodził podczas finałowego meczu o wejście do Ekstraklasy Razz Razz Razz Sam osobiście z Lichym stałem i zbierałem kasę na oprawę meczu finałowego. Powiem że rezultat finansowy nie był aż taki najgorszy Smile Smile Smile Dokładnej kwoty nie pamiętam ale ludzie chętnie wrzucali pieniądze do prowizorycznych puszek Smile Trzeba tylko trochę ludzi zachęcić do wsparcia klubu kibica Wink

Hehe mówisz że uzbierałeś a gdzie są te pieniądze pewnie dla siebie wziąłeś cwaniaczku :P :P :lol:

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 01 września 2008, 16:13

Hehe mówisz że uzbierałeś a gdzie są te pieniądze pewnie dla siebie wziąłeś cwaniaczku :P :P :lol:[/quote]

Oczywiście ze wziąłem dla Siebie :twisted:
A za co była Maksu przeprowadzona renowacja bębna :?: oprawa pirotechniczna :?: baloniada :?: serpentyny :?:
Mam więcej wymieniać :?: :?: :?: :evil: :evil: :evil:
Ps. Cały czas mowa o oprawie meczu finałowego :evil: :evil:

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 01 września 2008, 16:40

BasketFan pisze:Z moich informacji wynika, że w dniu dzisiejszym od godziny 11 w gabinecie prezesa pabianickiej Polfy, p. Sadzińskiej trwają rozmowy w sprawie sponsoringu naszego klubu.
"Centrala" z Warszawki dała polecenie do Pabianice, aby się tym problemem zająć.
Zobaczymy co z tego wyniknie.

"Polfa dołoży do koszykówki
Zarząd Polfy SA zdecydował, że będzie jednym ze sponsorów pabianickich koszykarek.

W sobotę szefowie firmy spotkali się z władzami klubu.
– Zawarliśmy ustnie umowę o tym, że będziemy jednym ze sponsorów – mówi Jacek Wróblewski, członek zarządu Polfy.– Nie ma jeszcze umowy na piśmie. Pracujemy nad szczegółami.
Z takiego obrotu sprawy zadowolony jest Piotr Zawirski, prezes PTK.
– W ciągu dwóch dni będzie wiadomo o jaką kwotę chodzi – mówi prezes. – Po podpisaniu umowy będziemy w pełni zadowoleni.
Polfa obiecała klubowi kwotę (mniejszą niż 500.000 zł), która pozwoli koszykarom grać w ekstraklasie. Wcześniej nad tym, czy Pabianickie Zakłady Farmaceutyczne mają sponsorować koszykarki, obradowała Rada Nadzorcza spółki. Dała zarządowi wolną rękę. Musiał sam zdecydować, czy stać go na sponsorowanie koszykarek. Aby grać w ekstraklasie, nasze zawodniczki potrzebowały 750.000 zł. Do tej pory klubowi udało się zebrać od sponsorów 350.000 zł."

zyciepabianic.pl
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 01 września 2008, 16:51

MaksuP-ce pisze:Hehe mówisz że uzbierałeś a gdzie są te pieniądze pewnie dla siebie wziąłeś cwaniaczku :P :P :lol:

Jakbyś był zainteresowany, to ja służę dokładnym rozliczeniem.
Do oprawy turnieju finałowego dołożyłem parę złotych ze swojej kieszeni, ale nic to.
Jak chcesz, to zrobimy Ciebie skarbnikiem i bedziesz się martwił o finanse, ale tak żeby na wszystko starczyło,ok :?: :?:
Jak dasz radę podzielić na wszystko, to będziesz mógł takie p... wypisywać.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 01 września 2008, 17:21

<brawo> BasketFan za poparcie :) :) :)
Nie wiedzą ile co kosztuje a później wypisują bzdury :!: :!:

Gość

Postautor: Gość » 01 września 2008, 17:35

BasketFan pisze:
BasketFan pisze:Z moich informacji wynika, że w dniu dzisiejszym od godziny 11 w gabinecie prezesa pabianickiej Polfy, p. Sadzińskiej trwają rozmowy w sprawie sponsoringu naszego klubu.
"Centrala" z Warszawki dała polecenie do Pabianice, aby się tym problemem zająć.
Zobaczymy co z tego wyniknie.

"Polfa dołoży do koszykówki
Zarząd Polfy SA zdecydował, że będzie jednym ze sponsorów pabianickich koszykarek.

W sobotę szefowie firmy spotkali się z władzami klubu.
– Zawarliśmy ustnie umowę o tym, że będziemy jednym ze sponsorów – mówi Jacek Wróblewski, członek zarządu Polfy.– Nie ma jeszcze umowy na piśmie. Pracujemy nad szczegółami.
Z takiego obrotu sprawy zadowolony jest Piotr Zawirski, prezes PTK.
– W ciągu dwóch dni będzie wiadomo o jaką kwotę chodzi – mówi prezes. – Po podpisaniu umowy będziemy w pełni zadowoleni.
Polfa obiecała klubowi kwotę (mniejszą niż 500.000 zł), która pozwoli koszykarom grać w ekstraklasie. Wcześniej nad tym, czy Pabianickie Zakłady Farmaceutyczne mają sponsorować koszykarki, obradowała Rada Nadzorcza spółki. Dała zarządowi wolną rękę. Musiał sam zdecydować, czy stać go na sponsorowanie koszykarek. Aby grać w ekstraklasie, nasze zawodniczki potrzebowały 750.000 zł. Do tej pory klubowi udało się zebrać od sponsorów 350.000 zł."

zyciepabianic.pl

myśle ze 750 tysięcy to mało zeby się utrzymać :(
jak będzie milion to można powaznie myśleć o Pabianicach...

Wróć do „Archiwum”