TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

koszykarz

Postautor: koszykarz » 05 września 2008, 20:21

rzymi pisze:
rodgers-kibic z torunia pisze:a Kress chyba w Toruniu nie bedzie.przynajmniej tak podaje Gazeta pomorska.

nie zagra na pewno :) jak dziś się dowiedziałem od jej rodaczki - pojechała tam, gdzie ciepło :P chyba do Turcji :)

z kolei z gorącej Turcji przyjedzie jakaś Amerykanka...

zobaczymy kto :)

jelo
Młodzik

Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Postautor: jelo » 06 września 2008, 18:59

simon pisze: "Włókniarz" Pabianice

Przyjście:Leona Kristofowa

tak tylko sprostuje, ze jesli nazywac Leone nazwiskiem panienskim, to powinno byc Krystofova, a tak na prawde, to nazywa sie juz Jankowska

koszykarz

Postautor: koszykarz » 07 września 2008, 11:11

Hollie Meredith nową środkową Energi

Działacze Energi Toruń poinformowali o podpisaniu umowy z Hollie Meredith. Amerykańska środkowa w ubiegłym sezonie broniła barw UTEX-u Row Rybnik.

Mierząca 190 cm wzrostu zawodniczka notowała bardzo dobre statystyki. W 26 rozegranych spotkaniach zdobywała średnio 12.3 punktu (dwudziesta pozycja w klasyfikacji najskuteczniejszych zawodniczek ligi) oraz 9.5 zbiórki (czwarte miejsce wśrod najlepiej zbierających).

VERY NICE :P

ann:źródło:www.plkk.pl

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 07 września 2008, 11:26

koszykarz pisze:Hollie Meredith nową środkową Energi

Hollie Merideth ( http://www.hollietyler.com )

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 września 2008, 12:32

Działacze Energi Toruń poinformowali o podpisaniu umowy z Hollie Meredith. Amerykańska środkowa w ubiegłym sezonie broniła barw UTEX-u Row Rybnik.

Mierząca 190 cm wzrostu zawodniczka notowała bardzo dobre statystyki. W 26 rozegranych spotkaniach zdobywała średnio 12.3 punktu (dwudziesta pozycja w klasyfikacji najskuteczniejszych zawodniczek ligi) oraz 9.5 zbiórki (czwarte miejsce wśrod najlepiej zbierających).

Hehe ładnie napisane :D :D :D
Czyli zamienini 1-ke na 20-tke :lol: :lol: :lol:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

koszykarz

Postautor: koszykarz » 07 września 2008, 12:43

Holie raczej przyszła do nas nie za TAYLOR a za AMY DENSON - która sie nie sprawdziła...

więc HOLIE bardziej jako ,,4'' - choc na pozycji centra też może zagrać...

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 07 września 2008, 13:44

heh ja tak na marginesie dodam ze ja sie jej boje :P zrobila na mnie wrazenie podczas meczu z Tecza w Lesznie na samej rozgrzewce znokautowala pilką swoja zawodniczke a pozniej po pewnym czasie walnela z nogi z calym impetem pile w okolice trybun9nei patzyla czy leci w dziecko czy gdzie ) bo jej pileczka z kosza spadla na glowe... naprawde jak sobie przypomne to mam jedno wielkie wrazenie ...prawdziwy amerykanski koksik :) no ale coz jako centerka sprawdza sie znakomicie i wykorzystuje te swoje warunki fizyczne...idac w nocy nei chccialbym jej spotkac wkurzonej ;)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 września 2008, 14:30

Endrju pisze:

Z drugiej strony: Zespól który był poza 8-ką, pozyskał jedną z najlepszych zawodniczkę z zespołu który był w ósemce. A brązowy medalista pozyskał zawodniczkę z zespołu który był poza 8-ką..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 07 września 2008, 14:39

Ja widzę w Hollie wzmocnienie dla toruńskiego zespołu. Kto tego nie widzi najprawdopodobniej tego transferu zazdrości lub nie lubi poprostu Torunia... :lol: :lol: :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

koszykarz

Postautor: koszykarz » 07 września 2008, 15:08

a mi sie wydaję że to zawodniczka która doskonale nadaję sie na polska ligę ...

Dotyczy to innych zawodniczek : COLEMAN , BELL , KIM WILIAMS , BEACHEM , i pare innych...
TZN : gdzie indziej być może nie byłyby tak skuteczne itp.

co do TAYLOR - życzę Lindsay by miała równie dobry sezon jak w Toruniu - bo to fajna dziewczyna... a w Toruniu za bardzo nie miała z kim grać - bo reszta dziewczyn miała słabszy sezon...

a co do HOLIE - jesli dobrze rozpocznie mecz - to wtedy gra bardzo dobrze... gorzej jesli zacznie słabo...

no ale HOLIE to walczak - w RYBNIKU była jedną z liderek. Trzeba być dobrej myśli...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 września 2008, 15:09

Greebo pisze:
Endrju pisze:

Z drugiej strony: Zespól który był poza 8-ką, pozyskał jedną z najlepszych zawodniczkę z zespołu który był w ósemce. A brązowy medalista pozyskał zawodniczkę z zespołu który był poza 8-ką..

Masz racje :D
Ale nie chcem mowic dzieki ktorej zawodniczce "Twierdza Kraków" padła w tamtym sezonie :lol: :lol: :lol: (20 zbiorek - wiecej niz Pałka Kobryń i Dupree razem wziete :lol: :lol: :lol: i 14pkt)
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 września 2008, 15:41

Endrju pisze:
Ale nie chcem mowic dzieki ktorej zawodniczce "Twierdza Kraków" padła w tamtym sezonie :lol: :lol: :lol: (20 zbiorek - wiecej niz Pałka Kobryń i Dupree razem wziete :lol: :lol: :lol: i 14pkt)

Mam trochę inna opinie na temat powodów dla których "twierdza Kraków" padła w tamtym meczu. I mało mają wspólnego z jakąkolwiek zawodniczka z Torunia.. :roll:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 07 września 2008, 16:05

a ja mam taką opinię,że poprostu w tym akurat dniu i tym akurat meczu koszykarki Energi były poprostu lepsze od pewnych siebie-vide postawa Skerovic gospodyń... :lol: :lol: :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 września 2008, 16:43

matrix pisze:Ja widzę w Hollie wzmocnienie dla toruńskiego zespołu. Kto tego nie widzi najprawdopodobniej tego transferu zazdrości lub nie lubi poprostu Torunia... :lol: :lol: :lol:

Niczego nie zazdroszcze :) A Torun ogolnie da sie lubic :lol: Tylko niektorzy forumowicze troche psuja opinie o tym klubie :roll:

Greebo pisze:
Endrju pisze:

Mam trochę inna opinie na temat powodów dla których "twierdza Kraków" padła w tamtym meczu. I mało mają wspólnego z jakąkolwiek zawodniczka z Torunia.. :roll:

Zawsze mozna na cos (kogos) zrzucic wine za porazke :) ...
Ale to nie w toruniu grały Skerovic Dupree Braxton ADF i inne zawodniczki o ktorych Torun mogl pomarzyc :wink:

koszykarz

Postautor: koszykarz » 07 września 2008, 16:46

Greebo pisze:
Endrju pisze:

być może mam podobną opinię jak Ty - ale niech to pozostanie słodka tajemnicą 8)

Powiem tylko tyle : ,,czego sie nie robi dla uatrakcyjnienia rozgrywek '' . Że tez akurat wybrano mecz Wisła - Energa w TV - i proszę : sensacja...

Nie wiem tylko czy to na górze ,,leśne ludki '' tak ustaliły . Nieważne .

Taylor to dobra zawodniczka i z pewnością będziecie mieli z niech sporo pożytku - czego wam nawet życzę.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”