TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
koszykarz
ann pisze:matrix pisze:Toruń mógł pomarzyć o Braxton,Dupree czy Skerović,ale obecnie ma sporo zawodniczek,które w swoich składach widzieliby włodarze wielu klubów![]()
![]()
1 albo 2 to już sporo?
nie rozumiem tej dociekliwości
Jak na 9 miejsce w lidze - to i tak cud że ktos jednak do nas przyszedł...
a Waligóra czy Krawiec to nie są byle jakie zawodniczki...
Krawcowa to przecież najlepsza polska ,,2 '' ... Mam nadzieje że udowodni swoje walory.
Mam nadzieje że będzie nas stać na równorzędną walke z z zespołami z Gorzowa , Polkowic , Rybnika - bo to zapewne z tymi zespołami przyjdzie rywalizować o miejsce w ,,6 '' .
Nie zapominam takze o AZS INEI POZNAŃ i Finefharmie...
Toruń stać na takie zawodniczki jak widać - a nie wyglada to wcale blado - patrząc na składy innych druzyn....
Oby to przyniosło efekty - a bedzie to ciekawy sezon.
ann pisze:matrix pisze:Toruń mógł pomarzyć o Braxton,Dupree czy Skerović,ale obecnie ma sporo zawodniczek,które w swoich składach widzieliby włodarze wielu klubów![]()
![]()
1 albo 2 to już sporo?
ale ja pisałem o klubach od np. 5 miejsca w dół,a nie na Wisłę czy Lotos z których to przyszły aż 3 koszykarki!!!!
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
matrix pisze:ann pisze:matrix pisze:Toruń mógł pomarzyć o Braxton,Dupree czy Skerović,ale obecnie ma sporo zawodniczek,które w swoich składach widzieliby włodarze wielu klubów![]()
![]()
1 albo 2 to już sporo?
ale ja pisałem o klubach od np. 5 miejsca w dół,a nie na Wisłę czy Lotos z których to przyszły aż 3 koszykarki!!!!
Wreszcie sensownie napisales
Jak na 9 miejsce w lidze - to i tak cud że ktos jednak do nas przyszedł...
Przestan sobie zartowac!! gdzie jest kasa tam sa zawodniczki
a Waligóra czy Krawiec to nie są byle jakie zawodniczki...
Waligóra moze byla silnym punktem ... ale jak grala w Poznaniu... w Lotosie sezon moze uznac za stracony.
Krawcowa to przecież najlepsza polska ,,2 '' ... Mam nadzieje że udowodni swoje walory.
Dlaczego jej nie ma w kadrze?
Osobiscie wolalbym miec np. Skobel w druzynie
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Greebo pisze:Mam trochę inna opinie na temat powodów dla których "twierdza Kraków" padła w tamtym meczu. I mało mają wspólnego z jakąkolwiek zawodniczka z Torunia..
matrix pisze:a ja mam taką opinię,że poprostu w tym akurat dniu i tym akurat meczu koszykarki Energi były poprostu lepsze od pewnych siebie-vide postawa Skerovic gospodyń...![]()
![]()
Racja jest gdzies posrodku. Na pewno Energa zagrala wtedy bardzo dobry mecz, w szczegolnosci Taylor. Jej liczba zbiorek, a takze skutecznosc druzyny za 3 (10/16 przy 4/22 Wisly) mowia same za siebie. Gdyby torunianki zagraly na nizszym poziomie, to nie mialyby prawa wygrac tego meczu. Inna sprawa, ze wislaczki pozwolily im wowczas na zbyt wiele, grajac kolejny beznadziejny mecz w ciagu kilku dni (wczesniej bardzo brzemienna w skutki porazka z Sibenikiem w Eurolidze). Nastapilo wowczas przesilenie w druzynie, zawodniczki mniej lub bardziej wyraznie mowily o problemach we wspolpracy z Herktem... To dobrze znana i nieodlegla historia, jednak chcialem wyrazic swoje zdanie w dyskusji o tej sensacyjnej porazce Wisly.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
matrix pisze:dlaczego nie ma Krawiec i Waligóry w kadrze? O to zapytajcie Koziorowicza lub pana Krawczyka![]()
![]()
![]()
PS. Endrju... ty też czasami coś sensownego napiszesz...![]()
![]()
No nieraz mi sie tez zdarza:)
I powiem szczerze wyraziłeś bardzo dobre zdanie. Fakty nie biorą się z niczego. Potwierdzeniem moich słów był zresztą pucharowy mecz Wisła-Energa,gdzie w ostatniej chwili mistrzynie Polski zapewniły sobie zwyciestwo. Dopiero po tym meczu zaczęto niechetnie przebakiwać,ze krakowianki nie umieja grać z Energą... 
Endrju pisze:matrix pisze:dlaczego nie ma Krawiec i Waligóry w kadrze? O to zapytajcie Koziorowicza lub pana Krawczyka![]()
![]()
![]()
![]()
To samo mógłbym napisać o Justynie Żurowskiej,którą uważam za jedną z najlepszych koszykarek w Polsce na swej pozycji...
-
koszykarz
matrix pisze:Endrju pisze:matrix pisze:dlaczego nie ma Krawiec i Waligóry w kadrze? O to zapytajcie Koziorowicza lub pana Krawczyka![]()
![]()
![]()
![]()
To samo mógłbym napisać o Justynie Żurowskiej,którą uważam za jedną z najlepszych koszykarek w Polsce na swej pozycji...
bo Justyna Żurowska jest jedną z najlepszych zawodniczek na pozycji numer 4. Do tego grona na pewno zalicza sie też Joanna Walich (Jarkowska) oraz ,,WIELEBNA '' - zresztą od wielu lat.
a co do ,,Skoblito '' - ona już gra bardzo dojrzale - i ma przed soba bogatą -mam nadzieję - karierę - ale jeszcze nie tak dawno wszyscy mówili o Monice Krawiec że ma szansę stać sie koszykarka europejskiego formatu. Co się stało że teraz co niektórzy zmienili zdanie ?
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Gdyby byla takim zawodnikiem napewno Wisla by jej nie puscila (tym bardziej o przepisie o 2 polkach).
Mysle ze przyszla do Torunia po to zeby wiecej pograc i uzyskac dopiero wysoka forme wtedy bedzie mozna o niej mowic "zawodniczka europejskiego formatu"
Czy jej sie uda ? Zobaczymy
Napewno np. w Gorzowie jako Polka by sie bardzo przydala
Chociaz jak ostatnio widzialem w sparingu w Gorzowie gre naszej Czeszki to o pozycje nr 2 jestem spokojny
Mysle ze przyszla do Torunia po to zeby wiecej pograc i uzyskac dopiero wysoka forme wtedy bedzie mozna o niej mowic "zawodniczka europejskiego formatu"
Czy jej sie uda ? Zobaczymy
Napewno np. w Gorzowie jako Polka by sie bardzo przydala
Chociaz jak ostatnio widzialem w sparingu w Gorzowie gre naszej Czeszki to o pozycje nr 2 jestem spokojny
-
koszykarz
Endrju pisze:Napewno np. w Gorzowie jako Polka by sie bardzo przydala![]()
Czeszka nie zrekompensuje wam braku klasowych Polek... Ja na pewno nie byłbym spokojny na Twoim miejscu, ale obym się mylił
Pozdro!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”