I kolejka FGE:Energa Toruń - Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 20 września 2008, 16:36

Mozarthio pisze:ee Endrju nei zgodze sie z tym twierdzeniem , Tecza w zeszlym roku na dzien dobry miala 2 pierwsze mecze u siebie Wisla Lotos nastepnie byl bodajze Gorzow i Azs Poznan.. czyli 3 przegrane na dzien dobry i wygrana z Poznaniem a jednak drużyna pociągnęła i pojechala na 4 miejsce w lidze ;)

co do Energi ...dlaczego upatruje faworyta w Toruniu no jednak dlatego ze mieli wiecej czasu zeby sie zgrac kluczowe zawodniczki raczej byly na miejscu co nie mozna powiedziec o CCC jesli chodzi o zawodniczki no i wlasciwie trenera ...cwiczenie z asystentem to nei to samo co z pierwszym trenerem. Ale fakt faktem jesli Energa tu wtopi to niech nie liczy ze osiągnie cos więcej pozniej, ponieważ dla mnie Rybnik CCC beda znacznie grozniejsze po 2 ,3 meczch jak juz sie zgraja :)

Z pierwsza częścią postu się zgodze,ale słowa niech Energa nie liczy,ze później coś osiągnie mnie śmieszą :lol: :lol: :lol:
dla przykładu popatrz kolego na skład CCC: Pierwsza piątka+Małaszewska+nowa Amerykanka w przyszłości(zresztą niewiadomo,jak dalekiej) i dalej nic!!!!
Energa:dwie panie Moore,Merideth,Krawiec,Waligórska,Tłumak,Jasnowska,Gala,Gulak. To są słabe koszykarki?,które nie mogą Twoim zdaniem przy pomocy Omanicia niczego osiągnąć? Może i będzie tak,jak mówisz,ale narazie wszystko przemawia za Toruniem i nie mówcie mi znowu o starej pieśni:...."nauczeni poprzednim sezonem..."
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 20 września 2008, 17:01

misiu kto powiedzial ze nic nei osiagniecie w tym sezonie ? nie wylatuj mi tu za przeproszeniem z pyskiem bo powiedzialem tylko ze Rybnik i CCC beda grozniejsze jak sie zgraja :) a ze napisalem ze pozniej Energa moze miec klopoty to podtrzymuje :) ale odnosi sie to tych 2 wczesneij wymienionych druzyn ...zreszta co bede gadal teraz macie szanse wygrac z CCC ale pozniej to kto wie ;)

a teraz ci pojade troche po ambicji bo juz za duzo chyba sobie wyobrazasz po swojej druzynie...

Jasnowska no tak dobra zawodniczka :) swoje lata ma doswiadczona jest :) w Orzelku byla pewnym punktem aczkolwiek co tu duzo gadac.... ta pani straszy 3 -mi ;) i później dlugo dlugo nic... obejrzyj sobie meczyki play off CCC- Tecza ...Jasnowska byla ladnie z gry wyłączona

merideth? hmm pierwszy sezon udany w lidze :) nei wiem jak sie teraz prezentuje ale z jej temperamentem to trzeba uwazac zebyscie nie mieli naglej dyskwalfikacji :)

Gulak to ta etatowa rezerwowa z Wiselki tak ?
Waligorska to ta etatowa rezerwowa rozgrywajka z Lotosu tak?

sorki Gulak + Waligorska sa dla mnei mniej warte niz Mieloch :)

i tak notabene wspomnij , wymieniasz 2 panie Moore i merideth plus nazwiska znane w koszykówce ale dlaczego nei powiesz jaką macie wy lawke ? bo z tego co widze nie jest imponujaca Bajerska Chelczynska Grabowska Zylczynska to jest u ciebei dobre zaplecze ? ciekawe jak te wasz Moore sie zmęcza kto pójdzie na zmiany ;)

Powiem ci tka na papierze to u was wszystk oladnei wyglada :) pozazdroscic normalnie ale na parkiecie moze to wygladac zupelnie inaczej...
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 20 września 2008, 17:16

kolego..... niedźwiadku....Widzę,że nie orientujesz się kompletnie w sytuacji kadrowej Energi :o dwie z pań: Bajerska,Żyłczyńska,Grabowska,Chełczyńska nie usiądą nawet na ławie,ale na trybunach. Napisałem tylko narazie wszystko przemawia za Energą i chyba jednoznacznie się wyraziłem. Zresztą nie czas na walkę słowną....pożyjemy zobaczymy!!!
PS. a tak na marginesie to czym straszyb Edzia Krysiewicz? :lol: :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony 20 września 2008, 17:18 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 20 września 2008, 17:17

Już wkrótce kibice drużyn występujących w Ford Germaz Ekstraklasie na nowo będą przeżywać emocje związane z występami swoich drużyn. Co zmieniło się podczas letniej przerwy? - Jest sporo drużyn, które chcą się bić o miejsce w play-off. Widać wyraźnie jak rośnie siła polskich zespołów - twierdzi nowy szkoleniowiec CCC Polkowice, Krzysztof Koziorowicz.

Kuba Patykowski: Jak to się stało, że trafił pan do Polkowic, bo z pewnością nie brakowało innych atrakcyjnych propozycji?

Krzysztof Koziorowicz: Były różne dywagacje, ale po zakończeniu sezonu zdecydowałem się na przejście do Polkowic. Wiedziałem, że to stabilny i dobrze zorganizowany klub, w którym jest parę ciekawych zawodniczek. Interesująca jest perspektywa budowy nowego zespołu w kontekście dobrego grania na poziomie ligowym, a potem może coś więcej...

Jak dużym problemem w dobrym graniu może być fakt, że i pan, i czołowe zawodniczki dołączyły do zespołu niecały tydzień przed startem ligi?

- Zdawaliśmy sobie z tego sprawę. Na pewno nie jest to ułatwienie i nie ma co do tego wątpliwości, bo kadrowiczki i Amerykanki dołączyły na kilka dni przed pierwszym meczem. Trzeba będzie w miarę możliwości trochę czasu poświęcić, niezależnie od tego jakimi umiejętnościami dysponują Robbins i Carter. Ja jednak jestem optymistą i myślę, że w krótkim czasie ten zespół będzie dobrze funkcjonował.

Na co, pana zdaniem, stać będzie CCC w nadchodzącym sezonie?

- Trudno odpowiedzieć na to pytanie. Jest sporo drużyn, które chcą się bić o miejsce w play-off. Widać wyraźnie jak rośnie siła polskich zespołów, choćby z Torunia, Rybnika, Gorzowa. Nie wspominam o drużynach, które decydują o obliczu polskiej ligi - Lotosie i Wiśle. Będziemy się przyglądać i sporo się wyjaśni, gdy liga się zacznie. Wszystko wyjdzie w praniu.

Trwają poszukiwania centra do zespołu. Kiedy można spodziewać się jakiś konkretów?

- Jest kilka postaci, którymi jesteśmy zainteresowani. To jest kwestia, w różnych przypadkach, od tygodnia, do dwóch, trzech co najwyżej. Na pewno początek ligi zagramy takim składem, jaki mamy teraz i trudno mi powiedzieć w jak odległym czasie przybędzie do nas dodatkowa koszykarka. Mogę powiedzieć, że stanie się to niebawem.

Jak skomentuje pan dotychczasowe transfery?

- Wiem z turnieju jeleniogórskiego, że z dobrej strony pokazała się Jillian Robbins. We wtorek przyjechała do nas Carter. Do tej pory były jednak tylko turnieje, mecze towarzyskie. Ja będę mógł ocenić zawodniczki w ważnych momentach, czyli meczach ligowych. To da jednoznaczną odpowiedź, bo wtedy będzie widać kto jest kto. Jedne zawodniczki stres niesie, drugie blokuje. Dopiero wówczas będziemy mieli jasność.

Budując skład postawił pan na polskie zawodniczki obwodowe. Jak zda to egzamin w starciach np. z Perkins z Rybnika, czy znaną panu Beard z Lotosu?

- Trudno jednoznacznie powiedzieć. Wierzę w to, że Agata Gajda, która nabrała sporo doświadczenia, choćby przez ten prawie trzymiesięczny pobyt z kadrą, będzie w stanie rywalizować z najlepszymi rozgrywającymi ligi. Ania Pietrzak zawsze była zdolną dziewczyną, miała przerwę w grze, ale trzeba dać jej szansę. Mamy m.in. Małaszewską i Mieloszyńską. Jest też Bednarczyk, Jeziorna, Gajewska czy choćby Paździerska. Dziewczyn jest sporo i trudno mi w tej chwili powiedzieć na ile każdą będzie stać. Każda z nich dostanie swoje pięć minut i każda powinna je wykorzystać. W kontekście budowania zespołu ważne jest, by zawodniczki same brały odpowiedzialność na siebie. W tym momencie odpowiedź będzie jasna. Jeśli spowodujemy, że jedna czy dwie zagraniczne koszykarki będą decydowały o obliczu zespołu, to nigdy nie będę miał odpowiedzi czy Polki tylko uzupełniają, czy potrafią decydować w najważniejszych momentach.

W jednym z wywiadów zapowiedział pan szybką i atrakcyjną dla oka koszykówkę. Jednak frekwencja na ostatnich meczach poprzedniego sezonu pokazała, że kibiców w Polkowicach interesuje wyłącznie walka o najwyższe cele, bo na meczach o piąte miejsce hala świeciła pustkami. Czy myśli pan, że atrakcyjna gra, pomimo wszystko, przyciągnie kibiców na halę?

- Kibice chcieliby, aby zespół walczył o jak najwyższe cele i ja również. Na pewno w tym sezonie nie będzie to takie proste. To nie ulega wątpliwości. Natomiast trudno w tej chwili jednoznacznie odpowiedzieć. Dopiero liga się zacznie i po kilku spotkaniach poznamy jaka jest rzeczywista siła zespołów. Kibice na pewno docenią to, że zespół gra na 120 proc. i wykonuje swoją pracę porządnie, a kibica i swoją pracę traktuje bardzo poważnie. Jeśli tak się stanie, to ja wierzę, że w niedługim czasie ten zespół po prostu będzie grał dobrze, bo nie będzie miał innej możliwości.

Jak ocenia pan zmianę w przepisach dotyczącą ilości Polek na parkiecie?

- Bardzo mi na tym zależy, bo przecież jestem także trenerem kadry, aby ta ilość przełożyła się na jakość.

Czy sądzi pan, że Lotosowi w tym roku uda się przełamać hegemonię Wisły?

- Jestem przekonany, że oba te zespoły ponownie spotkają się w finale. I znowu będzie to wyrównana rywalizacja, która skończy się w sześciu, siedmiu spotkaniach.

SF

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 20 września 2008, 17:30

Mozarthio pisze:Gulak to ta etatowa rezerwowa z Wiselki tak ?

Nie :? :? :? :? :? :?
Obrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 20 września 2008, 17:50

hmm.......... Mozarthio nie przesadzaj - bo np: gdyby MERIDETH została zakontraktowana przez DUDĘ to byście ją chwalili . z że kupił ją TORUŃ to tylko wrzucać potrafisz.....

a co do naszych dziewczyn - no sorry ale co twoja Duda ma do zaoferowania...... - zacznij od swoich a potem krytykuj innych...

PS . Jesli twoim zdaniem Gulak przyszla z Wisły - to juz NO COMMENT...

Cieszcie sie swoimi transferami

:lol: :lol: :lol:

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 20 września 2008, 18:09

nie kłoćcie sie :D :D :D

Gulak z Lotosu 8) 8) 8)

tak myslę...nie powinno być źle, choc wiadomo, że obie drużyny dosyć mocno zmienily swoje sklady i nie wiadomo tak na 100 % na co kogo stac...

sparingi pokazaly że w formie są Gala i Jasnowska.Za to w Polkowicach z tego co sie orientuje to świetnie grala Robbins.

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 20 września 2008, 18:30

ja faworyta upatruje w druzynie z Torunia za sprawa dluzszej(lepszej :wink: ) lawce rezerwowych ale uwazam ze mecz bedzie wyrownany i sprawa rozstrzygnie sie w ostatnich minutach :)
koszykarz - ja sie na przyklad ciesze z naszych wzmocnien, zobaczysz Tęcza jeszcze nie jednego zadziwi i nie jednemu urwie punkty :lol:

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 20 września 2008, 19:03

Mozarthio pisze:misiu kto powiedzial ze nic nei osiagniecie w tym sezonie ? nie wylatuj mi tu za przeproszeniem z pyskiem bo powiedzialem tylko ze Rybnik i CCC beda grozniejsze jak sie zgraja :) a ze napisalem ze pozniej Energa moze miec klopoty to podtrzymuje :) ale odnosi sie to tych 2 wczesneij wymienionych druzyn ...zreszta co bede gadal teraz macie szanse wygrac z CCC ale pozniej to kto wie ;)

a teraz ci pojade troche po ambicji bo juz za duzo chyba sobie wyobrazasz po swojej druzynie...

Jasnowska no tak dobra zawodniczka :) swoje lata ma doswiadczona jest :) w Orzelku byla pewnym punktem aczkolwiek co tu duzo gadac.... ta pani straszy 3 -mi ;) i później dlugo dlugo nic... obejrzyj sobie meczyki play off CCC- Tecza ...Jasnowska byla ladnie z gry wyłączona

merideth? hmm pierwszy sezon udany w lidze :) nei wiem jak sie teraz prezentuje ale z jej temperamentem to trzeba uwazac zebyscie nie mieli naglej dyskwalfikacji :)

Gulak to ta etatowa rezerwowa z Wiselki tak ?
Waligorska to ta etatowa rezerwowa rozgrywajka z Lotosu tak?

sorki Gulak + Waligorska sa dla mnei mniej warte niz Mieloch :)

i tak notabene wspomnij , wymieniasz 2 panie Moore i merideth plus nazwiska znane w koszykówce ale dlaczego nei powiesz jaką macie wy lawke ? bo z tego co widze nie jest imponujaca Bajerska Chelczynska Grabowska Zylczynska to jest u ciebei dobre zaplecze ? ciekawe jak te wasz Moore sie zmęcza kto pójdzie na zmiany ;)

Powiem ci tka na papierze to u was wszystk oladnei wyglada :) pozazdroscic normalnie ale na parkiecie moze to wygladac zupelnie inaczej...

Czy ja wiem..? watpie troche ale to twoje zdanie... przygladasz sie tylko zawodniczka kotre maja pilke ... nie ta co stawia zaslony, walczy pod tablicami... biegnie do kontrataku.. umie sie zastawic pod kosza i rzucic... i z dystansu rowniez .. po minieciu tak samo... Zdarzyl sie mecz z Duda gdzie wylaczyliscie za 3 pkt... ale zdarzyl sie tez ze nie wylaczyliscie jej za 3 pkt i byla lipa... :)

pozdrawiam..

koszykarz

Postautor: koszykarz » 20 września 2008, 19:18

wiedziałem że to ten mecz będzie najwiecej dyskutowany....

Ja bym się nie cieszył z transferów Leszna jesli takowe by mialy grać...

jedynie z Karpińskiej bym sie ucieszył - ale w sumie - ta zawodniczka jest cieniem zawodniczki sprzed lat....

Mówicie że Jancia poza rzutem za 3 pkt nic nie potrafi ?

Doswiadczenie robi swoje i mam nadzieje że co niektórzy sie o tym przekonają - oczywiscie że to nie na Jańci bdzie sie opierac drużyna - ale pani Ilona pokazała że wciaz ma się świetnie...

a kibice z Leszna zwyczajnie zazdroszczą nam zawodniczek z Torunia - że wspomnę tu napinki o HOLIE MERIDETH... No cóz.... ale przecież macie swoje Budnik i Czarnecką więc nie rozumiem czego czepiacie sie Holie...

Zresztą mamy dość szeroki skład - więc jestem spokojny...

a druzynie z Leszna - no cóż w tym składzie - będzie trudno awansować do play off.... Powtarzam w tym składzie...

a co do wpisu Jasnego : no właśnie : Jańcia będzie zawodniczką od ,,czarnej roboty '' a że potrafi zaaplikować rywalom serie rzutów za 3 pkt - to nic tylko sie cieszyć...
Ostatnio zmieniony 20 września 2008, 19:20 przez koszykarz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 20 września 2008, 19:20

też byłam tego pewna 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol:

jak każdy kolejny z udziałem Energi :lol:

koszykarz

Postautor: koszykarz » 20 września 2008, 19:21

ann pisze:

też byłam tego pewna 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol:

jak każdy kolejny z udziałem Energi :lol:

mimo wszystko : OBY NIE 8)

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 20 września 2008, 19:30

koszykarz pisze:wiedziałem że to ten mecz będzie najwiecej dyskutowany....

jedynie z Karpińskiej bym sie ucieszył - ale w sumie - ta zawodniczka jest cieniem zawodniczki sprzed lat....

Doswiadczenie robi swoje i mam nadzieje że co niektórzy sie o tym przekonają - oczywiscie że to nie na Jańci bdzie sie opierac drużyna - ale pani Ilona pokazała że wciaz ma się świetnie...

a kibice z Leszna zwyczajnie zazdroszczą nam zawodniczek z Torunia - że wspomnę tu napinki o HOLIE MERIDETH... No cóz.... ale przecież macie swoje Budnik i Czarnecką więc nie rozumiem czego czepiacie sie Holie...

a druzynie z Leszna - no cóż w tym składzie - będzie trudno awansować do play off.... Powtarzam w tym składzie...

a co do wpisu Jasnego : no właśnie : Jańcia będzie zawodniczką od ,,czarnej roboty '' a że potrafi zaaplikować rywalom serie rzutów za 3 pkt - to nic tylko sie cieszyć...

wiecie co? to juz powli sie nudne robi, od kilku tygodni w kolko slychac jaki to Torun ma wspanialy sklad. Od dwoch lat jest to samo, a wychodzi jedna wielka kicha wiec: troche pokory chlopaki! Wymieniliscie caly sklad i co? Nazwiska nie graja! Jesli lysy ogarnie ta cala zbieranine to bedzie wynik, a jesli to to chowajcie glowy w piasek. I nie spinajcie sie przed liga, sezon wszystko zweryfikuje.
Obrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 20 września 2008, 19:40

bartas pisze:
koszykarz pisze:wiedziałem że to ten mecz będzie najwiecej dyskutowany....

wiecie co? to juz powli sie nudne robi, od kilku tygodni w kolko slychac jaki to Torun ma wspanialy sklad. Od dwoch lat jest to samo, a wychodzi jedna wielka kicha wiec: troche pokory chlopaki! Wymieniliscie caly sklad i co? Nazwiska nie graja! Jesli lysy ogarnie ta cala zbieranine to bedzie wynik, a jesli to to chowajcie glowy w piasek. I nie spinajcie sie przed liga, sezon wszystko zweryfikuje.

Dudę też sezon zweryfikuje,bo nie wiem czy teraz np.piąte miejsce w FGE UZNANE BEDZIE ZA SUKCES!!!! :lol: :lol: :lol:

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 20 września 2008, 19:42

Mozarthio pisze:

sorry, że się wtrącę.. chłopaki z Torunia.. ja tu nie widzę żadnej napinki.. powiem więcej.. to nawet stawia ją w dobrym świetle.. jeśli ktoś wspomni o którejś zawodniczce z Torunia, to nie znaczy, że od razu się napina lub że się jej czepia.. nie stresujcie się tak, bo nie warto.
ObrazekObrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”