I kolejka FGE:Energa Toruń - Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 20 września 2008, 19:44

matrix pisze:
bartas pisze:
koszykarz pisze:wiedziałem że to ten mecz będzie najwiecej dyskutowany....

Ja bym się nie cieszył z transferów Leszna jesli takowe by mialy grać...

jedynie z Karpińskiej bym sie ucieszył - ale w sumie - ta zawodniczka jest cieniem zawodniczki sprzed lat....

Mówicie że Jancia poza rzutem za 3 pkt nic nie potrafi ?

Doswiadczenie robi swoje i mam nadzieje że co niektórzy sie o tym przekonają - oczywiscie że to nie na Jańci bdzie sie opierac drużyna - ale pani Ilona pokazała że wciaz ma się świetnie...

a kibice z Leszna zwyczajnie zazdroszczą nam zawodniczek z Torunia - że wspomnę tu napinki o HOLIE MERIDETH... No cóz.... ale przecież macie swoje Budnik i Czarnecką więc nie rozumiem czego czepiacie sie Holie...

Zresztą mamy dość szeroki skład - więc jestem spokojny...

a druzynie z Leszna - no cóż w tym składzie - będzie trudno awansować do play off.... Powtarzam w tym składzie...

a co do wpisu Jasnego : no właśnie : Jańcia będzie zawodniczką od ,,czarnej roboty '' a że potrafi zaaplikować rywalom serie rzutów za 3 pkt - to nic tylko sie cieszyć...

wiecie co? to juz powli sie nudne robi, od kilku tygodni w kolko slychac jaki to Torun ma wspanialy sklad. Od dwoch lat jest to samo, a wychodzi jedna wielka kicha wiec: troche pokory chlopaki! Wymieniliscie caly sklad i co? Nazwiska nie graja! Jesli lysy ogarnie ta cala zbieranine to bedzie wynik, a jesli to to chowajcie glowy w piasek. I nie spinajcie sie przed liga, sezon wszystko zweryfikuje.

Dudę też sezon zweryfikuje,bo nie wiem czy teraz np.piąte miejsce w FGE UZNANE BEDZIE ZA SUKCES!!!! :lol: :lol: :lol:

Mowimy tu o Waszej druznie wiec mi nie odpowiadaj w ten sposob, w Lesznie nikt sie nie napina i mowi sie otwarcie ze celem zespolu jest awansa do PO. A czy 5 miejsce bedzie sukcesem? Moge Ci teraz smialo odpowiedziec: bedzie, wielkim sukcesem!
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 20 września 2008, 19:47

nie rozumiem czemu w temacie Toruń-Polkowice piszecie o Lesznie? :roll:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 20 września 2008, 19:48

rzymi pisze:
Mozarthio pisze:
merideth? hmm pierwszy sezon udany w lidze :) nei wiem jak sie teraz prezentuje ale z jej temperamentem to trzeba uwazac zebyscie nie mieli naglej dyskwalfikacji :)

sorry, że się wtrącę.. chłopaki z Torunia.. ja tu nie widzę żadnej napinki.. powiem więcej.. to nawet stawia ją w dobrym świetle.. jeśli ktoś wspomni o którejś zawodniczce z Torunia, to nie znaczy, że od razu się napina lub że się jej czepia.. nie stresujcie się tak, bo nie warto.

Nikt się kolego nie stresuje.... :lol: :lol: :lol: Tylko dlaczego niektórzy kibice-forumowicze nie spojrzą najpierw na wartość swojego ukochanego(wcale się nie dziwię zespołu) tylko z góry określają inne kluby....
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 20 września 2008, 20:02

Pierwsza piątka+Małaszewska+nowa Amerykanka w przyszłości(zresztą niewiadomo,jak dalekiej) i dalej nic
!!!!Ani Pietrzak nie doceniasz, bo moim zdaniem, może być takim czarnym koniem w naszym zespole.
Co od mocy naszej ekipy na ten sezon to przez klub oceniana jest na pierwszą ósemkę i to jest cel.

:wink:
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 20 września 2008, 20:15

ginda pisze:
Pierwsza piątka+Małaszewska+nowa Amerykanka w przyszłości(zresztą niewiadomo,jak dalekiej) i dalej nic
!!!!Ani Pietrzak nie doceniasz, bo moim zdaniem, może być takim czarnym koniem w naszym zespole.
Co od mocy naszej ekipy na ten sezon to przez klub oceniana jest na pierwszą ósemkę i to jest cel.

:wink:

Sorry!!!! Ania Pietrzak to spory talent tak samo,jak Ewelina Gala. Jestem pełen podziwu,ze po ciężkiej kontuzji gra tak dobrze. Wynik rozstrzygnie się na parkiecie i całe szczęście!!!!
a dla kolegi z Leszna pewien nie mój zresztą cytat:
"Najlepszą zawodniczką turnieju wybrana została przez trenerów-Ilona Jasnowska!!!!

koszykarz

Postautor: koszykarz » 20 września 2008, 23:13

bartas pisze:
koszykarz pisze:wiedziałem że to ten mecz będzie najwiecej dyskutowany....

Ja bym się nie cieszył z transferów Leszna jesli takowe by mialy grać...

jedynie z Karpińskiej bym sie ucieszył - ale w sumie - ta zawodniczka jest cieniem zawodniczki sprzed lat....

Mówicie że Jancia poza rzutem za 3 pkt nic nie potrafi ?

Doswiadczenie robi swoje i mam nadzieje że co niektórzy sie o tym przekonają - oczywiscie że to nie na Jańci bdzie sie opierac drużyna - ale pani Ilona pokazała że wciaz ma się świetnie...

a kibice z Leszna zwyczajnie zazdroszczą nam zawodniczek z Torunia - że wspomnę tu napinki o HOLIE MERIDETH... No cóz.... ale przecież macie swoje Budnik i Czarnecką więc nie rozumiem czego czepiacie sie Holie...

Zresztą mamy dość szeroki skład - więc jestem spokojny...

a druzynie z Leszna - no cóż w tym składzie - będzie trudno awansować do play off.... Powtarzam w tym składzie...

a co do wpisu Jasnego : no właśnie : Jańcia będzie zawodniczką od ,,czarnej roboty '' a że potrafi zaaplikować rywalom serie rzutów za 3 pkt - to nic tylko sie cieszyć...

wiecie co? to juz powli sie nudne robi, od kilku tygodni w kolko slychac jaki to Torun ma wspanialy sklad. Od dwoch lat jest to samo, a wychodzi jedna wielka kicha wiec: troche pokory chlopaki! Wymieniliscie caly sklad i co? Nazwiska nie graja! Jesli lysy ogarnie ta cala zbieranine to bedzie wynik, a jesli to to chowajcie glowy w piasek. I nie spinajcie sie przed liga, sezon wszystko zweryfikuje.

ty chyba naprawdę masz coś z ,,garem '' . Caly skład ? Zostało 5 koszykarek z zeszlego roku - czyli TYLE CO U WAS - wiec nie p... głupot...

Oczywiście że nazwiska nie grają - przecież nawet my nie mamy nazwisk....... Zapewniam cie że nikt się nie spina zwłaszcza że póki co dziewczyny w sparingach jakoś nie olśniewały...

Podtrzymuję swoje zdanie że gdyby HOLIE grała w Lesznie to kibice Teczy by ja wychwalali , a że jest w Toruniu - to od razu że zeszly sezon to był fuks w Rybniku......
Żałosne jednym słowem

:lol: :lol:

Awatar użytkownika
PrImACeR
Amator

Postautor: PrImACeR » 20 września 2008, 23:42

koszykarz pisze:
ty chyba naprawdę masz coś z ,,garem '' . Caly skład ? Zostało 5 koszykarek z zeszlego roku - czyli TYLE CO U WAS - wiec nie p... głupot...

Oczywiście że nazwiska nie grają - przecież nawet my nie mamy nazwisk....... Zapewniam cie że nikt się nie spina zwłaszcza że póki co dziewczyny w sparingach jakoś nie olśniewały...

Podtrzymuję swoje zdanie że gdyby HOLIE grała w Lesznie to kibice Teczy by ja wychwalali , a że jest w Toruniu - to od razu że zeszly sezon to był fuks w Rybniku......
Żałosne jednym słowem

:lol: :lol:

koszykarz pisze:Daria to nie BIBA - sama meczu nie pociągnie - musi mieć z kim grać...

Na plan główny wychodzi kilka pojedynków :

Rozegranie : Gajda (kadra) kontra Waligorska (brak w kadrze ?!)

Krawiec - Jeziorna

na skrzydle właśnie Mieloszyńska a po stronie toruńskiej SZPILA i JAŃCIA oraz EWELINA GALA...

pod koszem - jesli chodzi o CCC - niewiadome CARTER i ROBBINS kontra niewiadoma J.MOORE i co nie co już wiemy o HOLIE (rok temu UTEX ....

Ławke rezerwowych - przynajmniej na papierze - to TORUŃ ma mocniejszą : GULAK , ŻYLCZYŃSKA , CHEŁCZYŃSKA , GRABOWSKA i - a w CCC - glównie młodzież...

Mam nadzieje że szeroka lawka ENERGI zaprocentuje tak jak rok temu dysponował tym Gorzów...

Nazwiska nie grają a wcześniej jechales po nazwiskach... Rozdwojenie jaźni ?
Obrazek
Przecież Ten Hip-Hop Jest Prosty!
Tak Mówisz?!
To nagraj Płyte Która Będzie Klasykiem Dla Ludzi!...
To Styl, Flow, Orginalnosc
Dużo pracy Tu Nic Niema Nic Za Darmo!

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 20 września 2008, 23:59

matrix pisze:Energa:dwie panie Moore,Merideth,Krawiec,Waligórska,Tłumak,Jasnowska,Gala,Gulak.

Koszykarzu - z zawzietoscia podkreslasz, ze nie wymieniliscie calego skladu. Powiedz zatem ile sposrod cytowanych zawodniczek stanowiacych absolutny trzon Energi w nowym sezonie jest nowych? Cos mi sie wydaje, ze osiem.:) Do tego jeszcze Żyłczyńska i Wilk. Z zawodniczek grajacych w poprzednim sezonie jedynie Tłumak bedzie cos znaczyc, reszta bedzie raczej tlem i jedna lub dwie z nich nie beda lapac sie do meczowej 12-tki... Czygdyby takie zmiany kadrowe byly w innej druzynie, nie mowilbys, ze ma ona zupelnie nowy sklad??
W pelni podzielam zdanie Ann, ze mecze Energi beda najbardziej komentowane na tym forum. :lol: :lol: :lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 września 2008, 07:49

"W pelni podzielam zdanie Ann, ze mecze Energi beda najbardziej komentowane na tym forum."
a to źle? Do czego służy forum? :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 21 września 2008, 08:22

zdecydowanie najciekawszy mecz kolejki myśle jednak ze zwyciezy Torun poniewaz jest napewno lepiej zgrany niz zespoł z Polkowic z wiadomych przyczyn
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 września 2008, 08:50

W sporcie,a szczególnie tym w wykonaniu płci pięknej wszystko jest możliwe. Niech zwycięży drużyna lepsza,a sam mecz niech będzie ciekawym widowiskiem,bo o to przecież w tym wszystkim chodzi.... :)

Awatar użytkownika
PrImACeR
Amator

Postautor: PrImACeR » 21 września 2008, 09:30

Zainaugurują sezon "telewizyjny"
2008-09-20 22:13

W niedzielę o godz. 18:45 o pierwsze ligowe punkty w hali "Spożywczaka" będą walczyły koszykarki Energi Toruń. Ich rywalem w pierwszej kolejce będzie zespół CCC Polkowice. Spotkanie to będzie transmitowane przez stację TVP Sport i ośrodki regionalne.

Obie drużyny mocno zmieniły swoją kadrę zawodniczą i trenerską w porównaniu do ubiegłego sezonu.

W Toruniu trenerem został Bośniak Elmedin Omanic, który w przeszłości świętował w Polsce sukcesy z Wisłą Cn-Pack Kraków. W składzie jest również wiele nowych twarzy. Wzmocnieniami zza granicy są trzy Amerykanki: Sheena Moore (rozgrywająca), Jacqueline Moore (środkowa) i Hollie Merideth (środkowa). Sheena Moore i Hollie Merideth miały już okazję zaprezentować się toruńskiej publiczności. Tydzień temu bowiem w hali "Spożywczaka" odbywał się międzynarodowy turniej o puchar prezydenta miasta Torunia i obie Amerykanki wystąpiły w barwach Energi. Poza tym Merideth znana jest z występów w ubiegłym sezonie w ekipie z Rybnika. Z kolei Jacqueline Moore dotarła do Torunia dopiero w ubiegły weekend i nie miała okazji jeszcze zagrać w żadnym sparingu.

Z poprzedniego sezonu w drużynie z Torunia zostały: Emilia Tłumak, Justyna Grabowska, Patrycja Bajerska, Joanna Chełczyńska i Justyna Zielińska. Natomiast trafiły do Energi z innych klubów: Ilona Jasnowska (właśnie z CCC Polkowice), Marta Żyłczyńska (grała w Belgii), Monika Krawiec (z Wisły Can-Pack Kraków), Natalia Waligórska, Patrycja Gulak (obie z Lotosu Gdynia), Ewelina Gala (z PTK Pabianice) i Agnieszka Wilk (z ŁKS-u Łódź).

W ten sposób kadra toruńskiej Energi liczy aż 15 zawodniczek i pewne jest, że trzy z nich nie znajdą się w kadrze meczowej. Warto też zaznaczyć w tym miejscu, że młodzieżowymi koszykarkami w Enerdze są Justyna Zielińska, Ewelina Gala i Agnieszka Wilk. Co najmniej dwie z nich musza zostać wpisane do protokołu.

Torunianki przed sezonem wzięły udział w dwóch międzynarodowych turniejach. Najpierw zwyciężyły w słowackiej Nitrze, a tydzień później triumfowały na własnym parkiecie, pokonując m.in. INEĘ AZS Poznań.

Sporo zmian zaszło również w ekipie gości. W tym sezonie zespół poprowadzi duet: Krzysztof Koziorowicz - Arkadiusz Rusin, a do dyspozycji będzie miał m.in. dwie kadrowiczki: Agatę Gajdę i Darię Mieloszyńską. Oprócz nich w kadrze CCC są: Anna Pietrzak, Natalia Małaszewska, Elżbieta Paździerska, Marta Gajewska, Justyna Jeziorna, Paulina Rozwadowska, Katarzyna Bednarczyk, Anna Ulatowska oraz Paulina Podgajna. Polkowiczanki mają również w swoim składzie Amerykanki: Amishę Carter (silna skrzydłowa/środkowa) i Jillian Robbins (silna skrzydłowa).

- Naszym celem jest przede wszystkim awans do fazy play off - stwierdził przed pierwszym meczem trener Energi Elmedin Omanic. - Mam nadzieję, że uda nam się to zrobić. Dla mnie celem i prywatną ambicją jest zbudować tu, w Toruniu, dobry polski zespół. Czyli drużynę, w której będą jedynie dwie, trzy zagraniczne dziewczyny. Nie chcę ekipy, w której będzie siedem czy osiem zawodniczek zza granicy. Zwłaszcza, że PLKK stara się, aby na parkiecie było więcej Polek.

Wejściówki na mecz:
Bilet normalny - 10 zł, ulgowy - 5 zł (przysługuje posiadaczom legitymacji szkolnej, studenckiej, emeryta lub rencisty)
Do kupienia są również karnety na cały sezon w cenie: normalny - 150 zł, ulgowy 75 zł.

Wśród osób, które zakupią karnety przed pierwszym meczem ligowym zostaną rozlosowane 3 bony o wartości 50 zł do zrealizowania w sieci sklepów "Piotr i Paweł".
Wśród wszystkich osób, które zakupią karnety zostaną rozlosowane upominki.
Ponadto dla osób, które zakupią bilety działacze w późniejszym czasie przewidzieli gadżety klubowe.

Krystian Góralski
źródło- www.plkk.pl
Obrazek

Przecież Ten Hip-Hop Jest Prosty!

Tak Mówisz?!

To nagraj Płyte Która Będzie Klasykiem Dla Ludzi!...

To Styl, Flow, Orginalnosc

Dużo pracy Tu Nic Niema Nic Za Darmo!

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 21 września 2008, 09:38

oj oj oj ale sie kosyzkarz znowu popisuje.... sorki nie bardzo bym widizal Merideth w druzynie leszna nie pasuje do naszej druzyny i tyle, byla by to by byla ale lubiec ją nie musze i nikt wam jej nie zazdrosci :) aha i podaj mi wpis gdzie ktos z leszna napisal ze Merideth to byl FUKS w zeszlym sezonie...bo ja chyba podkreslilem ze miala 1 udany sezon a teraz to niewiadomo jak bedzie...ale no coz gratuluje umiejetnosci czytania ze zrozumieniem ;)
zapewniam cie ze o sklad naszej Teczy martwic sie tez nie musisz to co ugramy bedzie nasze, cel jasny ..awans do play off...a wam hmm jak sie nie uda spelnic aspiracje sponosorow moi drodzy przyjaciele z Torunia to zacznijcie sie martwic o byt ...no bo w zasadzie ile mozna inwestowac i ciagnac te inwestycje ktora nie przynosi nikomu chwaly ani innych pozytywnych aspektow

do Matrixa ...Edzia ma tyle samo lat co Jasnowska a co potrafi? pokazala nieraz i pokazuje nadal :) w bezposrednim porownaniu Edzia jest dla mnei o niebo lepsza niz Jasnowska bo jak bys nie wiedzial to za 3 Edzia rzuca jak natchniona ;) wejscie pod kosz tez ma pomimo swego niskiego wzrostu..jeszcze misiu tak walecznej koszykarki w Toruniu nie bylo mozecie brac z niej tylko dobre wzorce :)

do jednego kolegi z Polkowic ..wiesz co ci odpowiem ..w zeszlym sezonie bilans meczow Tecza - CCC wygladal bodajze 5:1 no to rzeczywiście w jednym meczu zawiedliśmy tylko i nie zatrzymaliśmy Jasnowska ;) bo z tego co pamiętam wlasnei wtedy nas ona dobila tymi 3 -mi

ps. koszykarz Duda to jest taki koncern miesny a ja kibicuje Teczy :)
a co ma do zaoferowania hmmm znacznie wiecej dobrego moze zrobic Krysiewicz i jego ekipa dla zenskiego kosza niz twoj Torun na dzien dzisiejszy jesli chodzi o rozwoj i mozliwosc gry polskich zawodniczek ;)

a i no sorki z Gulak mi sie pomylilo o do klubu poprzedniego :) ale chyba moze sie kazdemu zdarzyc :)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 września 2008, 10:53

nie wiedziałem ile lat ma Edzia.... :lol: :lol: :lol: Tylko co ta Twoja Edzia zdobyła ?. Ilona Jasnowska jest dwukrotną medalistką mistrzostw Polski i od lat prezentuje równy poziom. Zafascynowany własną drużyną zastanów się chłopie nieraz co piszesz.... :lol: :lol: :lol:
PS. Mam nadzieję,że dzisiaj Jańcia uspokoi Twoje zapędy.... 8)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 21 września 2008, 10:59

Mozarthio pisze:Edzia ma tyle samo lat co Jasnowska a co potrafi? pokazala nieraz i pokazuje nadal :) w bezposrednim porownaniu Edzia jest dla mnei o niebo lepsza niz Jasnowska bo jak bys nie wiedzial to za 3 Edzia rzuca jak natchniona ;) wejscie pod kosz tez ma pomimo swego niskiego wzrostu..jeszcze misiu tak walecznej koszykarki w Toruniu nie bylo mozecie brac z niej tylko dobre wzorce :)

widzisz, problem w tym, że znów się mylisz. Ilona jest starsza od Waszej Edzi.

Jeszcze jeden wpis w temacie Orzeł-Toruń będzie w 90% o Tęczy, to podejrzewam, że posypią się ostrzeżenia.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”