I kolejka FGE:Energa Toruń - Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 21 września 2008, 11:22

Gosciu ty sie zastanow co ty piszesz :) widac ze jestes regionalnym kibicem swego klubu przyznaj sie ile to ebdzie rok czy 2 jak sie interesjesz koszem zenskim ? Nie wiem tylk oczy prowokujesz swoją niewiedzą czy rzeczywiscie nei nalezysz do zbyt mądrych ludzi...

Edzia Krysiewicz grała m.in :
do 1993 Korona Kraków (POL)
1993-1995 Star Starachowice (POL)
1995-1997 Polonia Warszawa (POL)
1997-1999 Ślęza Wrocław (POL)
1999-2000 Kama Brzeg (POL)
2000-2001 Quay POSiR Poznań (POL)
2001-2002 Toya Ślęza Wrocław (POL)
2002 Cukierki Odra Brzeg (POL)
2002-2003 Ślęza Wrocław (POL)
2003-2004 Cukierki Odra Brzeg (POL)
2006-2009 Duda Leszno (POL)
W 2002 wyobraz sobie ze zdobyła brązowy medal ...w 2004 zakonczyla kariere na rzecz zycia prywatnego ...dziecko rodzina by powrocic po ciazy do Teczy i wieku 38-39 lat zdobyc 4 miesjsce w lidze oraz zdobyc uznanie wsrod kibicow zenskiego basketu(mysle ze wielu przecieralo oczy ze Edzia jeszcze sobie na parkietach calkiem dobrze poczyna)...
o kadrze nie wspominam bo zaczna sie glosy bo asystentem jest ten i ten... ale wiadomo zazdrosnych mnostwo itp

i coz jeszcze ci moge o niej powiedziec skoro nie interesujesz sie zenskim basketem mlody czlowieku az tak bardzo ...hmm wiesz wydaje mi sie ze pozycja rozgrywajacej to ciezka pozycja..bo tak jakby ta pozycja w duzym stopniu decyduje o obliczu druzyny ale wiesz moge sie mylic bo przeciez Edzia to taka podrzędna zawodniczka :/ w porownaniu np z Waligorska to wogole przegrywa na kazdym froncie ...no bo jak sie ma 163 cm wzrostu to co mozna, nie wiele co nie Matrix?

Bo wasza Ilonka to zdobyla tez chyba ze 2 brazowe w CCC w ostatnich latach (2005 i 2007) a gdzie była wcześniej ? Tez za wiele o niej nei slyszalem mozna by bylo rzec kto to jest ale nie powiem tego bo lubie te zawodniczke :) i wiem ze jest wartosciowa niestety nie moge powiedziec tak jak ty ..."co ta Edzia niby osiagnela"
ale ni jak ni wspak dla mnie nasza rozgrywajaca jest wiecej warta niz wasza Ilonka :) skrzydlowych takich jak ona w polsce wiele ...a wartosciowych rozgrywajacych ostatnio malo ... tyle w temacie powodzenia na meczu z CCC :) niech was Ilona poprowadzi do pewnego zwyciestwa ...

Do KUBY
"widzisz, problem w tym, że znów się mylisz. Ilona jest starsza od Waszej Edzi.
Jeszcze jeden wpis w temacie Orzeł-Toruń będzie w 90% o Tęczy, to podejrzewam, że posypią się ostrzeżenia."
zasadniczo rozmawiamy o zawodniczce ex CCC i obenej Energi a Edzia to dodatek ;)
dokladna roznica oscyluje cos w 6 miesiacach i co nei moge jej uwazac za prawie rowiesniczke Edzi?Czy tak z nudow zachcialo ci sie przyczepiac do malyc hszczegolow :) O ostrzezenia sie nie martwie ja je lubie zbierac :) pozdro dla ANN :)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 września 2008, 11:55

Ilona JANIAK-JASNOWSKA-najlepsza polska koszykarka w historii toruńskiego klubu.
- 1993 BKS Bydgoszcz
- 1993-1995 AZS Toruń (POL)
- 1995-1996 Quay AZS Poznań (POL)
- 1996-1998 Zapolex AZS Toruń (POL)
- 1998-2000 Color Cap Rybnik (POL)
- 2000-2002 Zapolex AZS Toruń (POL)
- 2002-2003 Cukierki Odra Brzeg (POL)
- 2003-2008 CCC Polkowce (POL)
- 2008-2009 Energa-Katarzynki Toruń(POL)
Dalej już z Tobą koleś nie będę dyskutował... :lol: :lol: :lol:
a pani Edyta,jakbyś nie wiedział nosiła panieńskie nazwisko Łapka(ale Ty tego możesz nie pamiętać!!! 8) 8) 8) )
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 21 września 2008, 12:02

matrix pisze:a pani Edyta,jakbyś nie wiedział nosiła panieńskie nazwisko Łapka(ale Ty tego możesz nie pamiętać!!! 8) 8) 8) )

a co ma piernik do wiatraka?

sorki za offtop :D
Obrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 21 września 2008, 12:24

Mozarthio pisze:oj oj oj ale sie kosyzkarz znowu popisuje.... sorki nie bardzo bym widizal Merideth w druzynie leszna nie pasuje do naszej druzyny i tyle, byla by to by byla ale lubiec ją nie musze i nikt wam jej nie zazdrosci :) aha i podaj mi wpis gdzie ktos z leszna napisal ze Merideth to byl FUKS w zeszlym sezonie...bo ja chyba podkreslilem ze miala 1 udany sezon a teraz to niewiadomo jak bedzie...ale no coz gratuluje umiejetnosci czytania ze zrozumieniem ;)
zapewniam cie ze o sklad naszej Teczy martwic sie tez nie musisz to co ugramy bedzie nasze, cel jasny ..awans do play off...a wam hmm jak sie nie uda spelnic aspiracje sponosorow moi drodzy przyjaciele z Torunia to zacznijcie sie martwic o byt ...no bo w zasadzie ile mozna inwestowac i ciagnac te inwestycje ktora nie przynosi nikomu chwaly ani innych pozytywnych aspektow

do Matrixa ...Edzia ma tyle samo lat co Jasnowska a co potrafi? pokazala nieraz i pokazuje nadal :) w bezposrednim porownaniu Edzia jest dla mnei o niebo lepsza niz Jasnowska bo jak bys nie wiedzial to za 3 Edzia rzuca jak natchniona ;) wejscie pod kosz tez ma pomimo swego niskiego wzrostu..jeszcze misiu tak walecznej koszykarki w Toruniu nie bylo mozecie brac z niej tylko dobre wzorce :)

do jednego kolegi z Polkowic ..wiesz co ci odpowiem ..w zeszlym sezonie bilans meczow Tecza - CCC wygladal bodajze 5:1 no to rzeczywiście w jednym meczu zawiedliśmy tylko i nie zatrzymaliśmy Jasnowska ;) bo z tego co pamiętam wlasnei wtedy nas ona dobila tymi 3 -mi

ps. koszykarz Duda to jest taki koncern miesny a ja kibicuje Teczy :)
a co ma do zaoferowania hmmm znacznie wiecej dobrego moze zrobic Krysiewicz i jego ekipa dla zenskiego kosza niz twoj Torun na dzien dzisiejszy jesli chodzi o rozwoj i mozliwosc gry polskich zawodniczek ;)

a i no sorki z Gulak mi sie pomylilo o do klubu poprzedniego :) ale chyba moze sie kazdemu zdarzyc :)

co do pomyłki Gulak - nie szkodzi - sam kiedyś popełniłem gafe - to zaraz sie hieny zebrały...

wogóle kibice z Leszna nie powinni za bardzo sie rozczulać nad swoim zespołem z w temacie meczu Energa - Orzeł...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 21 września 2008, 13:11

FAN PLKK pisze:zdecydowanie najciekawszy mecz kolejki myśle jednak ze zwyciezy Torun poniewaz jest napewno lepiej zgrany niz zespoł z Polkowic z wiadomych przyczyn

Zdania wśród uczonych sa podzielone 8)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

koszykarz

Postautor: koszykarz » 21 września 2008, 13:17

oba spotkania są ciekawe : w Gorzowie graja medaliści , a w Toruniu drużyny z aspiracjami...

a co do pań Krysiewicz i Jasnowskiej - obie powinny być równie szanowane przez kibicow. Obie też graja na różnych pozycjach więc trudno dokonywac porównań...

Ale trudno obstawic która lepiej rzuca za 3 pkt - gdyż obie robią to fantastycznie....

no i trzymają się babki dzielnie .... :D

Awatar użytkownika
PrImACeR
Amator

Postautor: PrImACeR » 21 września 2008, 13:34

w Typerach nasi eksperci w wiekszosci obstawiali druzyne z Torunia (liczylem tez kibicow z Torunia i Polkowic) jest 13/38 obyście sie mylili 8) :wink: :)
Obrazek
Przecież Ten Hip-Hop Jest Prosty!
Tak Mówisz?!
To nagraj Płyte Która Będzie Klasykiem Dla Ludzi!...
To Styl, Flow, Orginalnosc
Dużo pracy Tu Nic Niema Nic Za Darmo!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 września 2008, 13:46

PrImACeR pisze:w Typerach nasi eksperci w wiekszosci obstawiali druzyne z Torunia (liczylem tez kibicow z Torunia i Polkowic) jest 13/38 obyście sie mylili 8) :wink: :)

ja nie obstawiałem :lol: :lol: :lol: Koszykarki są najlepszymi typerami!!!! 8)
PS.Podoba mi się Wasza nowa stronka,ale nie ma tam nic o meczu z Energą!!!! :? :? :?

Awatar użytkownika
PrImACeR
Amator

Postautor: PrImACeR » 21 września 2008, 15:07

http://ccckosz.polkowice.pl/?page=news&id=26

Już masz artykuł o meczu z wasza Energą.... :lol: :wink:
Obrazek

Przecież Ten Hip-Hop Jest Prosty!

Tak Mówisz?!

To nagraj Płyte Która Będzie Klasykiem Dla Ludzi!...

To Styl, Flow, Orginalnosc

Dużo pracy Tu Nic Niema Nic Za Darmo!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 września 2008, 15:28

PrImACeR pisze:http://ccckosz.polkowice.pl/?page=news&id=26

Już masz artykuł o meczu z wasza Energą.... :lol: :wink:

dzięki!!!

gdziol
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: gdziol » 21 września 2008, 18:30

a co z Galą? widac sprawa nie wyjaśniła sie skoro nie ma jej w składzie..?

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 21 września 2008, 18:42

Zapowiadało się na masakrę ale Polkowice jakoś się poukładały.
Gdzie jest Merideth? Nie daruję jaja w fantasy :evil:
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 21 września 2008, 19:00

Właśnie, gdzie jest Merideth????? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 21 września 2008, 19:36

też mnie to ciekawi.
wg plkk.pl 0:01 do końca meczu i 66:65 dla Torunia. Monika Krawiec 40 minut na boisku i 20pkt. Mieloch 21 pkt. Ładnie.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 21 września 2008, 19:37

u mnie 66-65 dla torunia i dogrywka :D

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”