I kolejka FGE:Energa Toruń - Orzeł Polkowice
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
rodgers-kibic z torunia
- Kadet
-
Longerinho
- Młodzik
- Kontaktowanie:
a tu końcówka meczu w Toruniu http://www.itvp.pl/player.html?mode=0&c ... o_id=43902
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...
-
rodgers-kibic z torunia
- Kadet
Longerinho pisze:MOże napiszesz w skrócie jakie to zmiany zastąpiliscie drewniane deseczki dmuchanymi pałkamihehe
narazie to oprocz krzyczenia kompletnie nic sie nie dzialo...ale z tego co sie orientuje szykowane sa jakies zmiany w dopingu,a;e nic wiecej nie wiem..
tak czułem że to może być zacięty mecz i sie nie pomylilem.
fearless pisze:Ten umyślny na Bajerskiej to jakiś żart kiepski. Jak można tak zabijać koszykówkę.
Takie weszły aktualnie przepisy. Jesteś ostatnim obrońcą, faulujesz tylko po to, by przerwać akcję to jest niesportowy. amen. (tak słyszałem od sędziego
co do meczu - ja się cieszę
Szkoda, że np. Gaja, która miała rewelacyjne wejście, nie pojawiła się więcej na parkiecie.
Duet Agata - Didi miód
Gratulacje do Torunia i zapraszamy na rewanż.
xavery2 pisze:gratulacje dla Torunia konciowke meczu sledzilem na PLKK i myslalem przez chwile ze bedzie powtorka z zeszlego sezonu z meczu z Poznania gdzie Didi w ostatniej sek. za 3 pkt. a tu nicmusial byc fajny mecz
apropo czy fani Orzełka zawitali do Torunia
nie zauważyłem......siedzieli napewno rodzice jednej z polkowickich koszykarek!!! Mecz był napewno ciekawy,a wygrała drużyna,bo polkowicki zespół sprawiał na poczatku wrażenie niczym "zlepek" indywidualności. Uwielbiam takie zacięte mecze!!!!
matrix pisze:Mecz był napewno ciekawy,a wygrała drużyna,bo polkowicki zespół sprawiał na poczatku wrażenie niczym "zlepek" indywidualności.
i wlasnie o tym mowilem. co innego druzyna, ktora zna sie od dluzszego czasu, a co innego dziewczyny, ktore spotkaly sie razem z pierwszym trenerem "za piec dwunasta"
-
koszykarz
meczyk ciekawy - obie ekipy pokazały sporo walki i ciekawych zagrań...
w Enerdze szalaly Krawiec i Shenna a Orle Didi oraz Agata Gajda...
Amerykanki z Polkowic są niezlymi koszykarkami - biorąc pod uwagę że przyjechały kilka dni przed meczem - ale u nas podobnie było z Jaqcueline Moore - no i niegrała HOLIe....
Musze przyznać że gdy spadły u nas Gulak i Moore - a pod koszem bvły Żyłczyńska i Bajerska - myślałem że jest po ,,frytach '' . No ale Krawiec to klasa sama w sobie...
Fajne widowisko - i oby wiecej takich meczy walki...
a co do fauli - no własńie - NOWE PRZEPISY weszły w życie po igrzyskach w Pekinie...
w Enerdze szalaly Krawiec i Shenna a Orle Didi oraz Agata Gajda...
Amerykanki z Polkowic są niezlymi koszykarkami - biorąc pod uwagę że przyjechały kilka dni przed meczem - ale u nas podobnie było z Jaqcueline Moore - no i niegrała HOLIe....
Musze przyznać że gdy spadły u nas Gulak i Moore - a pod koszem bvły Żyłczyńska i Bajerska - myślałem że jest po ,,frytach '' . No ale Krawiec to klasa sama w sobie...
Fajne widowisko - i oby wiecej takich meczy walki...
a co do fauli - no własńie - NOWE PRZEPISY weszły w życie po igrzyskach w Pekinie...
heh nie moge sie powstrzymac od komentarza
ktos przed meczem ze slynnego duetu Koszykarz-Matrix opowiadal ze Polowice maja krotka lawke ze druzyna Torunia (wymienial naziwska klasowe firmy)jest bardziej wyrownana, ale jak zeszly Moore i jeszcze ktos tam za 5 fauli ..to caly Torun portkami zaczal trzasc
bo okazalo sie ze ta lawka Torunia to nei jest zbyt wielka, no ale dziekujcie Krawiec ze u was gra...
nastepnie Koszykarz to chyba ty pisales ze sama Didi meczu nie wygra...no to wczoraj miales probke jej mozliwosci jak moze poprowadzic druzyne do skutecznej gry
i nie wiele brakowalo zeby zaprzeczyc twoim slowom..poprostu Mieloch to jest klasa sama w sobie
a powiedzcie mi jeszcze dlaczego tak slabo grala bolesnie pomijana w polowaniach kadrowiczka Waligorska? no kurde nie cale 8 min. odciazyla by troche Krawiec ...no ale coz jak widac co do pani Waligorskiej jak i Malaszewskeij ( z calym szacunkiem patrese) poki co sie nie myle
ktos przed meczem ze slynnego duetu Koszykarz-Matrix opowiadal ze Polowice maja krotka lawke ze druzyna Torunia (wymienial naziwska klasowe firmy)jest bardziej wyrownana, ale jak zeszly Moore i jeszcze ktos tam za 5 fauli ..to caly Torun portkami zaczal trzasc
nastepnie Koszykarz to chyba ty pisales ze sama Didi meczu nie wygra...no to wczoraj miales probke jej mozliwosci jak moze poprowadzic druzyne do skutecznej gry
a powiedzcie mi jeszcze dlaczego tak slabo grala bolesnie pomijana w polowaniach kadrowiczka Waligorska? no kurde nie cale 8 min. odciazyla by troche Krawiec ...no ale coz jak widac co do pani Waligorskiej jak i Malaszewskeij ( z calym szacunkiem patrese) poki co sie nie myle
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
Mozarthio pisze:heh nie moge sie powstrzymac od komentarza
ktos przed meczem ze slynnego duetu Koszykarz-Matrix opowiadal ze Polowice maja krotka lawke ze druzyna Torunia (wymienial naziwska klasowe firmy)jest bardziej wyrownana, ale jak zeszly Moore i jeszcze ktos tam za 5 fauli ..to caly Torun portkami zaczal trzascbo okazalo sie ze ta lawka Torunia to nei jest zbyt wielka, no ale dziekujcie Krawiec ze u was gra...
nastepnie Koszykarz to chyba ty pisales ze sama Didi meczu nie wygra...no to wczoraj miales probke jej mozliwosci jak moze poprowadzic druzyne do skutecznej gryi nie wiele brakowalo zeby zaprzeczyc twoim slowom..poprostu Mieloch to jest klasa sama w sobie
przypomnę,że mecz wygrała jednym,bo jednym ENERGA Toruń a nie CCC Polkowice i to jest dla mnie najważniejsze!!!!
-
koszykarz
rozumiem MOZARTHIO że twoja drużyna ma świetną ławkę zawodniczek
przypomnę że w spotkaniu nie wystąpiły Merideth oraz Gala oraz za 5 fauli w III Kwarcie zeszły J.Moore oraz Gulak...
co do Waligóry - zagrało malo więc trudno ją porownywać z Gajdą która grała prawie caly mecz ...
Napisałem że DIDI sama meczu nie wygra i ...nie wygrała przecież...
Choc Daria zagrała dobrze - to jednak punkty zdobywała głównie z czystych pozycji a np: Krawiec musiała sie wywalczyć kazdy punkt...
Zresztą mecz był pokazywany w telewizji - i chyba wszyscy sie przekonali że Monika Krawiec to najlepsza polska ,,2'' .
PS . Mi też trudno oceniać szanse jakbyście ostatnią kwartę grali bez 4 wysokich koszykarek - mówię tu do Mozarthio...
przypomnę że w spotkaniu nie wystąpiły Merideth oraz Gala oraz za 5 fauli w III Kwarcie zeszły J.Moore oraz Gulak...
co do Waligóry - zagrało malo więc trudno ją porownywać z Gajdą która grała prawie caly mecz ...
Napisałem że DIDI sama meczu nie wygra i ...nie wygrała przecież...
Choc Daria zagrała dobrze - to jednak punkty zdobywała głównie z czystych pozycji a np: Krawiec musiała sie wywalczyć kazdy punkt...
Zresztą mecz był pokazywany w telewizji - i chyba wszyscy sie przekonali że Monika Krawiec to najlepsza polska ,,2'' .
PS . Mi też trudno oceniać szanse jakbyście ostatnią kwartę grali bez 4 wysokich koszykarek - mówię tu do Mozarthio...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”