I kolejka FGE:Energa Toruń - Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 22 września 2008, 16:58

Dość ciekawy wywiad w plkk.pl.

Elmedin Omanic: Trzy bardzo trudne mecze
- W tym sezonie będzie dużo takich meczów. Cieszy mnie, że ten horror skończył się z happy endem dla nas. Jest to o tyle ważne, że przed nami trzy bardzo trudne mecze z Lotosem, Wisłą i AZS-em Gorzów - powiedział po meczu z CCC Polkowice Elmedin Omanic, szkoleniowiec Energi Toruń.

Jak oceni Pan inauguracyjny mecz z CCC?

- W tym sezonie będzie dużo takich meczów. Cieszy mnie, że ten horror skończył się z happy endem dla nas. Jest to o tyle ważne, że przed nami trzy bardzo trudne mecze z Lotosem, Wisłą i AZS-em Gorzów. W nich mamy zerowe szanse na zwycięstwo. Dlatego mogę od razu powiedzieć, że nie zagramy tak mocno, żeby spróbować wygrać z tymi zespołami i nie mieć później już sił na walkę w kolejnych spotkaniach, które będą dla nas ważniejsze. Istotne jest to, że dziś wygraliśmy. Do kolejnych spotkań przygotujemy się spokojnie i po czwartej kolejce mam nadzieję, że będą już łatwiejsze zespoły i będziemy mogli wygrać więcej spotkań.

Do piętnastej minuty toruński zespół grał dobrze. Później nastąpiło załamanie. Skąd taka różnica w grze?

- Pamiętam, kiedy nastąpiła ta różnica w grze. W momencie, gdy mamy 13 czy 17 punktów przewagi i zmieniam jedną czy dwie zawodniczki to nie może być takiej sytuacji, że różnica topnieje do 5-6 punktów. Wówczas ciężko jest tej piątce, która dobrze grała znów osiągnąć przewagę.

Czy jest Pan z kogoś niezadowolony po dzisiejszym dniu?

- Wszystkie zawodniczki zagrały dziś fatalnie. Trochę może lepiej zaprezentowała się Monika Krawiec, która rzuciła 20 punktów, ale też robiła dziś głupie straty. W pierwszej kwarcie wszystko było jak w szkolnej koszykówce. Dobra gra w ataku i w obronie. Później zmieniałem zawodniczki, bo wszystkie muszą dostać szansę.

Nie brakowało panu w tym spotkaniu Eweliny Gali i Hollie Merideth?

- Ewelina Gala jest młodą zawodniczką i musi się uczyć. Myślę, że dałaby radę w tym meczu. Na pewno trafia rzuty takie, jak Marta Żyłczyńska, Emilia Tłumak czy Ilona Jasnowska dziś nie trafiły. Jeżeli chodzi o Hollie Merideth to nie mamy jeszcze jej "listu czystości" i dlatego nie mogła dziś zagrać. Podobno został wysłany z USA do Polski, do PLKK, ale jeszcze nie dotarł.

Rozmawiał: Krystian Góralski
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 22 września 2008, 17:00

A co sądzicie o "największym podkoszowym drewnie w PLKK według kosz.webd.pl" -pani Gulak.

Może wreszcie kibice zauważą że to polska czołówka podkoszowa a nie chodząca miernota jakby niektórzy na tym forum chcieli widzieć.

Cenie ją wyżej od Pałki.
Obrazek

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 22 września 2008, 18:29

myśle że Patrycja Gulak nawet w meczu w Toruniu z Orłem pokazała sie z dobrej strony - do czasu gdy spadła za faule...

To na pewno nie tak klasa co Kobryn ale myśle że spokojnie na równi z Chomać... itp...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 września 2008, 19:31

hellraiser pisze:A co sądzicie o "największym podkoszowym drewnie w PLKK według kosz.webd.pl" -pani Gulak.

Może wreszcie kibice zauważą że to polska czołówka podkoszowa a nie chodząca miernota jakby niektórzy na tym forum chcieli widzieć.

Cenie ją wyżej od Pałki.

zaczynam doceniać umiejetnośco Patrycji!!!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Orange Boyyy
Żak

Postautor: Orange Boyyy » 23 września 2008, 08:19

Orzeł chce Taushę Mills :wink: :D
Jak się bawić to się bawić drzwi wyje**ć okno wstawić !!!

Awatar użytkownika
PrImACeR
Amator

Postautor: PrImACeR » 23 września 2008, 14:01

Obrazek
Przecież Ten Hip-Hop Jest Prosty!
Tak Mówisz?!
To nagraj Płyte Która Będzie Klasykiem Dla Ludzi!...
To Styl, Flow, Orginalnosc
Dużo pracy Tu Nic Niema Nic Za Darmo!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”