TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
slawek.tylicki
- Nowy na forum
[quote="fearless"]Ciekawy jestem ile zawodniczek, z tych zakontratkowanych, pozostanie w Odrze przynajmniej do końca roku. Czy ktoś wie może, czy są jakieś "podatki od luksusu"? Kiedyś w PLK było tak, że można było zatwierdzać dowolną ilość Amerykańskich graczy (oczywiście zwalniając poprzednich), ale po trzecim płaciło się jakąś kasę. Podobnie jest w PLKK?
Moim zdaniem - tak powinno być jak mówisz. powinno się płacic za zgłaszanie kolejnych zagranicznych zawodniczek - tak by nie było wiecznego kombinowania ze składem - co też Brzeg robi...
Moim zdaniem - tak powinno być jak mówisz. powinno się płacic za zgłaszanie kolejnych zagranicznych zawodniczek - tak by nie było wiecznego kombinowania ze składem - co też Brzeg robi...
fearless pisze:Kiedyś w PLK było tak, że można było zatwierdzać dowolną ilość Amerykańskich graczy (oczywiście zwalniając poprzednich), ale po trzecim płaciło się jakąś kasę. Podobnie jest w PLKK?
Z tego co wiem to jeszcze w poprzednim sezonie w PLKK też tak było, teraz nie wiem jak sytuacja wygląda. A po dzisiejszym spotkaniu wygląda na to, że pani Bozeman chyba trzeba będzie podziękować.
slawek.tylicki pisze:Jakby ktoś chciał jakieś źródło odnośnie dwuletniego kontraktu Mieloszyńskiej w Lesznie to proszę bardzo.
http://elka.fm//content/view/18204/56/
I to ma być teraz podstawa do wszczynania wielkiego rabanu pt. "Mieloszyńska nielegalnie w Polkowicach"? Wybacz, ale to zabawne. Umowa była na dwa sezony, zgadza się. Ale zauważ, że np. ADF miała też kontrakt z Wisłą w 2007 na 2 lata, a kilka tygodni temu działacze poinformowali o jego rozwiązaniu za porozumieniem stron. To przykład pierwszy z brzegu, gdyż takich sytuacji jest mnóstwo w zawodowym sporcie. Czy działacze Tęczy oprotestowali podpisanie przez Darię kontraktu z Polkowicami?? Miała czas do namysłu po zakończeniu sezonu i to była jej decyzja - oni liczyli się z tym, że dostanie inną ofertę i będzie chciała rozwiącać kontrakt. Więc nonsensem jest wysuwanie teraz na tym forum jakichkolwiek zastrzeżeń. Widać, że przypadek Gali mocno niektórym kibicom namieszał w głowach...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
przemoe pisze:rzymi pisze:może znowu dostała wolne?
Tak, od komisarza
śmieszy Cię to bo dla mnie jest to żałosne.
http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination
paulo ale co ma przypadek Gali czy ADF do przykladu Mieloszynskiej ? czasem wydaje mi sie ze ty jestes albo Darią albo przesem naszego klubu ze wypowiadasz sie i porownujesz te historie...prawda jest taka ze jest cos na rzeczy ale szczegolwo nikt z kibicow nie zna i tyle ...
a jak juz kolego piszesz ze ADF i Wisla rozwiazly kontrakt za porozumieniem stron to chyba jest to cos zupelnie innego co ? jak sama nazwa wskazuje zgoda byla po obu stronach
z Galą to sie nei wypowiadam wiecej info znajdziesz u Matrixa z Torunia on sie tym zajmuje doglebnie
a co do Darii podejrzewam ze byl jakis niefortunny zapis no i ktos musial jakas luczke wykorzystac ...
a takie moje prywatne zdanie na ten temat jesli bylo tak ze Daria uciekla do CCC bo liczyla na kadre i uwazala ze tam lepiej bedzie sie rozwijala no to sorki popelnila duzy blad ale inaczej rzecz mowiac skoro w 2007 mowila ze zdecydowala sie na tecze bo tu jest mloda perspektywiczna druzyna to co zrobila? odeszla od tej mlodej druzyny gdyby zostala...gwarantowane by bylo w 70 % ze bedziemy sie bic o 6-ke....coz jak neiwiadomo o co chdozi to o pieniadze chodzi i tyle
a jak juz kolego piszesz ze ADF i Wisla rozwiazly kontrakt za porozumieniem stron to chyba jest to cos zupelnie innego co ? jak sama nazwa wskazuje zgoda byla po obu stronach
z Galą to sie nei wypowiadam wiecej info znajdziesz u Matrixa z Torunia on sie tym zajmuje doglebnie
a co do Darii podejrzewam ze byl jakis niefortunny zapis no i ktos musial jakas luczke wykorzystac ...
a takie moje prywatne zdanie na ten temat jesli bylo tak ze Daria uciekla do CCC bo liczyla na kadre i uwazala ze tam lepiej bedzie sie rozwijala no to sorki popelnila duzy blad ale inaczej rzecz mowiac skoro w 2007 mowila ze zdecydowala sie na tecze bo tu jest mloda perspektywiczna druzyna to co zrobila? odeszla od tej mlodej druzyny gdyby zostala...gwarantowane by bylo w 70 % ze bedziemy sie bic o 6-ke....coz jak neiwiadomo o co chdozi to o pieniadze chodzi i tyle
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Dwa tygodnie po tym, jak koszykarska liga kobiet trafiła do zakładów bukmacherskich, błyskawicznie przeszła metamorfozę: z rozgrywek najbardziej przewidywalnych w Polsce, stała się pełna niespodziewanych wyników. Przypadek?
Środowy wieczór, 2. kolejka Ford Germaz Ekstraklasy. Kraków - mistrz Polski, naszpikowana gwiazdami również światowej koszykówki Wisła/CanPack podejmuje AZS Gorzów Wielkopolski. Drugi z tych zespołów w 1. kolejce niespodziewanie pokonał innego ligowego potentata, Lotos Gdynia, ale w meczu z faworytem rozgrywek wydaje się być bez szans. Krakowianki po pierwszej połowie wygrywają różnicą 9 punktów. Ale w drugiej rywalki sensacyjnie doprowadzają do remisu, a w dogrywce wygrywają. Takiego wyniku nie spodziewał się nikt - kurs na Wisłę w zakładach bukmacherskich to 1,1. Specjaliści od ryzyka w ogóle nie brali pod uwagę porażki krakowianek.
Ten sam wieczór w Brzegu. Tam Odra - zdecydowany faworyt meczu (kurs 1,35, w trakcie środy w zakładach gra na tę drużynę mnóstwo osób, więc spada do 1,3) - podejmuje beniaminka, Alofarm Pabianice. Już po pierwszej kwarcie ma aż 11 punktów przewagi. Ale szybko ją traci - w trzeciej gospodynie przegrały aż 4:21. Na koniec kolejna sensacja - pabianiczanki zwyciężają na wyjeździe 63:61.
Ogromne zaskoczenie też w Polkowicach. CCC (w ub. sezonie 5. w lidze), zespół prowadzony przez trenera reprezentacji Krzysztofa Koziorowicza, przegrał 70:77 z MUKS Poznań (ostatnio - 10. miejsce). Kurs na CCC - 1,2. MUKS to ekipa, która zwykle gra w 6-osobowym składzie, bo więcej wartościowych zawodniczek nie ma. Ale to wystarcza do środowej sensacji ligowej. Kolejnej. Obstawiając środowe niespodzianki, można było zarobić niezłe pieniądze - z 10 zł ok. 2 tys. zł. Ze 100 zł - 20 tys.
Jeszcze w poprzednim sezonie koszykarska ekstraklasa kobiet była najbardziej przewidywalnymi rozgrywkami w Polsce. W sezonie zasadniczym zwycięstwo nad Wisłą (3 porażki w rozgrywkach), albo Lotosem (komplet zwycięstw) było jak trafienie szóstki w Lotto. Kilka innych silnych zespołów dominowało w lidze, pozostałe nie miały zwykle szans na zwycięstwa.
Wtedy koszykarskiej ekstraklasy nie było w polskich zakładach bukmacherskich. Teraz w nich zadebiutowała - mecze można obstawiać w dwóch firmach mających swoje punkty w całym kraju. - To pewnego rodzaju novum - mówi prezes ligi, Wiesław Zych. - Pierwszy raz w historii nasze wyniki będą obstawiane. Myślę, że to pewnego rodzaju gra o coś.
Kierownictwu ligi bardzo zależało na tym, by mecze trafiły do oferty bukmacherów - ma to uczynić je bardziej atrakcyjnymi. Zych: - Gra oczywiście o wynik sportowy na parkiecie, ale jednocześnie Totalizator Sportowy czy zakłady Fortuna będą przybliżały kibicowi tę grę.
Bukmacherzy oficjalnie nie mówią o efektach współpracy. Ale nieoficjalnie wiadomo, że kobieca koszykówka stała się hitem. Jeden z pracowników Fortuny: - Mnóstwo osób gra mecze kobiet, bo tam prawie nie ma niespodzianek. No, powiedzmy, że nie było niespodzianek do tej pory. Nagle się zrobiły. Cuda, po prostu cuda.
Koszykarki obstawiają swoje mecze? - pytam jednej z doświadczonych zawodniczek ligowych. - Tak. Wcześniej można było to robić tylko w internecie, ale tam są ograniczenia. I większa anonimowość. Teraz mecze są w ofercie bukmacherów tradycyjnych. Więc inwestowane są naprawdę niemałe pieniądze. Stawia się po kilkaset zł na mecze. Przy dobrym weekendzie można zarobić trzy razy tyle.
W przeszłości do oferty polskich bukmacherów trafiły spotkania ligi hokejowej. Na krótko. Było w niej tyle zaskakujących wyników, że szybko wycofano je z oferty.
Ja mysle ze Wisła przegrała dlatego ze Skera postanowiła swoje 500zł ze skarpety wyciągnąć i wygrać 2500
(A nikt nie bierze pod uwage faktu ze ostatnio kurs 1.02 nie wszedl Szwajcaria-Luksemburg)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
-
rodgers-kibic z torunia
- Kadet
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
rodgers-kibic z torunia pisze:a nie wie ktos czy w Toto-Mixie mozna obstawiać PLKK??
wiem tylko, że w Bwin
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”