VI kolejka FGE:Orzeł Polkowice-Tęcza Leszno
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Orange Boyyy
- Żak
-
Orange Boyyy
- Żak
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
Mecz do jednego kosza, nasze w obronie miazga, szkoda, że podobnie jak z ROWem tylko w jednej połowie ale na te zespoły 20 minut wystarczyło. Gajda szaleje na rozgrywaniu, Ania Pietrzak tylko jedna asysta ale jak podała pod kosz to koszykarki Tęczy nie wiedziały gdzie jest piłka
Bednarczyk weszła i pokazała, że spokojnie może grać dłużej niż 5minut(chociaż wiadomo, że z rozbitą Tęczą pokazanie się z dobrej strony wcale nie musiało być trudnością)Murzynki też ładnie, szkoda, że nie mają półdystansu M. Coker:P Co do Leszna, tamten sezon mieli świetny, głównie dzięki zaangażowaniu, walce itd. na dziś nawet tego nie ma...Sama Krysiewicz nie wystarczy.
PS aha i Makowska nadal walczy...
PS aha i Makowska nadal walczy...
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
To był prawdziwy nokaut
CCC Polkowice po kapitalnej grze w drugiej połowie zdeklasowało Dudę Leszno 84:47. Tym samym polkowiczanki wzięły srogi rewanż za porażkę w fazie play-off poprzedniego sezonu. – Jesteśmy na fali i oby tak zostało – powiedziała po meczu Amisha Carter, najskuteczniejsza z naszych.
Dzisiejszy mecz zapowiadał się bardzo emocjonująco. Po przeciwnych stronach parkietu stawały bowiem zespoły, które w poprzednim sezonie toczyły boje o awans do czołowej czwórki. Wówczas faworytkami były nasze dziewczyny, ale to rywalki okazały się lepsze. Nic dziwnego, że przed pierwszą syreną wczorajszej batalii „pomarańczowe” zapowiadały, że dadzą z siebie wszystko i postarają się wziąć rewanż na rywalkach.
- Mamy rachunki do wyrównania i je wyrównamy – zapowiadała Justyna Jeziorna, kapitan CCC. I słowa dotrzymała.
Zarówno ona, jak i jej koleżanki wyszły na parkiet mocno zmotywowane i od samego początku starały się narzucić rywalkom swój styl gry. Wynik otworzyła niezawodna Jillian Robbins, która popisała się efektownym wejściem pod kosz. W odpowiedzi punkty zaliczyła Monika Siwczak i był remis 2:2. Potem zza linii 6,25 celnie rzuciła Jeziorna i dała naszym sygnał do ataku. W kolejnych akcjach „pomarańczowe” były skuteczne zarówno z dystansu, jak i spod kosza, a do tego wspaniale zbierały. Nic dziwnego, że zaczęły budować coraz większą przewagę. Po czterech minutach gry było 14:9, a na 30 sekund przed końcem pierwszej kwarty po akcji „2+1” Amishy Carter - 24:15. W końcówce punktowała Siwczak i ostatecznie pierwsza kwarta zakończyła się wygraną naszych 24:17. Drugą ponownie rozpoczęła Robbins, która tym razem celnie rzuciła z dystansu, a popisową dwójkową akcję zaliczył amerykański duet z Polkowic Robbins – Carter. Ta pierwsza wystąpiła w roli podającej, a druga odegrała partię egzekutorki. Potem z dystansu zaczęła trafiać liderka ekipy z Leszna Edyta Krysiewicz doprowadzając nawet do remisu po 26, w 13 minucie meczu, ale na więcej polkowiczanki ekipie gości nie pozwoliły. Po punktach Jeziornej, Darii Mieloszyńskiej i Gajdy przewaga naszych ponownie urosła do 13 punktów i wszystko wróciło do normy. Po zmianie stron na parkiecie istniał tylko jeden zespół. Dziewczyny trenera Koziorowicza spisywały się fenomenalnie. Pod koszami siały spustoszenie niczym tornado, a z dystansu trafiały z regularnością szwajcarskiego zegarka wybijającego godzinę. Nic dziwnego, że systematycznie powiększały przewagę odbierając rywalkom chęć do gry. Ostatecznie skończyło się na 37 punktach różnicy. Wynik 84:47 mówi sam za siebie. Dziś w Polkowicach zespół trenera Krysiewicza był dla niesionych dopingiem naszych wyłącznie tłem.
- Zagrałyśmy bardzo dobrze i w pełni zasłużyłyśmy na zwycięstwo – skomentowała tuż po końcowej syrenie Natalia Małaszewska z CCC. Nic dodać, nic ująć.
CCC POLKOWICE – PKM DUDA SUPERPOL LESZNO 84:47 (23:17,20:17, 21:6, 20:7)
CCC: Carter 20, Robbins 16, Gajda 12, Mieloszyńska, Jeziorna po 10 oraz Gajewska 6, Bednarczyk 5, Małaszewska 4, Pietrzak 1, Paździerska, Rozwadowska po 0,.
DUDA: Krysiewicz 16, Czarnecka 11, Koc 4, Krężel, Siwczak po 2 oraz Makowska 5, Curry 4, Drzewińska 2, Durak 1, Król, Budnik, Nawrotek po 0.
Sędziowali: Wojciech Imiołek (Krosno), Karol Nowak (Poznań)
Widzów: 800
CCC Polkowice po kapitalnej grze w drugiej połowie zdeklasowało Dudę Leszno 84:47. Tym samym polkowiczanki wzięły srogi rewanż za porażkę w fazie play-off poprzedniego sezonu. – Jesteśmy na fali i oby tak zostało – powiedziała po meczu Amisha Carter, najskuteczniejsza z naszych.
Dzisiejszy mecz zapowiadał się bardzo emocjonująco. Po przeciwnych stronach parkietu stawały bowiem zespoły, które w poprzednim sezonie toczyły boje o awans do czołowej czwórki. Wówczas faworytkami były nasze dziewczyny, ale to rywalki okazały się lepsze. Nic dziwnego, że przed pierwszą syreną wczorajszej batalii „pomarańczowe” zapowiadały, że dadzą z siebie wszystko i postarają się wziąć rewanż na rywalkach.
- Mamy rachunki do wyrównania i je wyrównamy – zapowiadała Justyna Jeziorna, kapitan CCC. I słowa dotrzymała.
Zarówno ona, jak i jej koleżanki wyszły na parkiet mocno zmotywowane i od samego początku starały się narzucić rywalkom swój styl gry. Wynik otworzyła niezawodna Jillian Robbins, która popisała się efektownym wejściem pod kosz. W odpowiedzi punkty zaliczyła Monika Siwczak i był remis 2:2. Potem zza linii 6,25 celnie rzuciła Jeziorna i dała naszym sygnał do ataku. W kolejnych akcjach „pomarańczowe” były skuteczne zarówno z dystansu, jak i spod kosza, a do tego wspaniale zbierały. Nic dziwnego, że zaczęły budować coraz większą przewagę. Po czterech minutach gry było 14:9, a na 30 sekund przed końcem pierwszej kwarty po akcji „2+1” Amishy Carter - 24:15. W końcówce punktowała Siwczak i ostatecznie pierwsza kwarta zakończyła się wygraną naszych 24:17. Drugą ponownie rozpoczęła Robbins, która tym razem celnie rzuciła z dystansu, a popisową dwójkową akcję zaliczył amerykański duet z Polkowic Robbins – Carter. Ta pierwsza wystąpiła w roli podającej, a druga odegrała partię egzekutorki. Potem z dystansu zaczęła trafiać liderka ekipy z Leszna Edyta Krysiewicz doprowadzając nawet do remisu po 26, w 13 minucie meczu, ale na więcej polkowiczanki ekipie gości nie pozwoliły. Po punktach Jeziornej, Darii Mieloszyńskiej i Gajdy przewaga naszych ponownie urosła do 13 punktów i wszystko wróciło do normy. Po zmianie stron na parkiecie istniał tylko jeden zespół. Dziewczyny trenera Koziorowicza spisywały się fenomenalnie. Pod koszami siały spustoszenie niczym tornado, a z dystansu trafiały z regularnością szwajcarskiego zegarka wybijającego godzinę. Nic dziwnego, że systematycznie powiększały przewagę odbierając rywalkom chęć do gry. Ostatecznie skończyło się na 37 punktach różnicy. Wynik 84:47 mówi sam za siebie. Dziś w Polkowicach zespół trenera Krysiewicza był dla niesionych dopingiem naszych wyłącznie tłem.
- Zagrałyśmy bardzo dobrze i w pełni zasłużyłyśmy na zwycięstwo – skomentowała tuż po końcowej syrenie Natalia Małaszewska z CCC. Nic dodać, nic ująć.
CCC POLKOWICE – PKM DUDA SUPERPOL LESZNO 84:47 (23:17,20:17, 21:6, 20:7)
CCC: Carter 20, Robbins 16, Gajda 12, Mieloszyńska, Jeziorna po 10 oraz Gajewska 6, Bednarczyk 5, Małaszewska 4, Pietrzak 1, Paździerska, Rozwadowska po 0,.
DUDA: Krysiewicz 16, Czarnecka 11, Koc 4, Krężel, Siwczak po 2 oraz Makowska 5, Curry 4, Drzewińska 2, Durak 1, Król, Budnik, Nawrotek po 0.
Sędziowali: Wojciech Imiołek (Krosno), Karol Nowak (Poznań)
Widzów: 800
Przecież Ten Hip-Hop Jest Prosty!
Tak Mówisz?!
To nagraj Płyte Która Będzie Klasykiem Dla Ludzi!...
To Styl, Flow, Orginalnosc
Dużo pracy Tu Nic Niema Nic Za Darmo!
PrImACeR pisze:Mozarthio pisze:no tak jak np super CCC...zal to komus tutaj od zeszlego sezonu dupe sciska...
Od super CCC to możesz sobie buty kupić a co do meczu to cyba wynik sam mowi za siebie
primacer czy mlynio jak tam cie zwia i tu i tam zawszze byles blaznem wez przeczytaj czego dotyczyl moj post misu
gratki dla CCC zasluzone zwyciestow byliscie lepsi nestety ale w polkowicach dzisiaj nie bylo wam dane z nikim walczyc nie bylo rywala i tyle
co do wypowiedzi Makowska walczyla walczy i bedzie walczyc
jak to sie mowi wygraliscie bitwe ale nie wojne sezon trwa wiec zobaczymy za pol roku moze znowu bedziemy rywalizowac w play offach ? oby
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
Mozarthio pisze:PrImACeR pisze:Mozarthio pisze:no tak jak np super CCC...zal to komus tutaj od zeszlego sezonu dupe sciska...
Od super CCC to możesz sobie buty kupić a co do meczu to cyba wynik sam mowi za siebie
primacer czy mlynio jak tam cie zwia i tu i tam zawszze byles blaznem wez przeczytaj czego dotyczyl moj post misu
gratki dla CCC zasluzone zwyciestow byliscie lepsi nestety ale w polkowicach dzisiaj nie bylo wam dane z nikim walczyc nie bylo rywala i tylegratko dla koszykarek jakby co
co do wypowiedzi Makowska walczyla walczy i bedzie walczyc
jak to sie mowi wygraliscie bitwe ale nie wojne sezon trwa wiec zobaczymy za pol roku moze znowu bedziemy rywalizowac w play offach ? oby
Jak dla mnie POWINNO lecieć ostrzeżenie no bo nie mozna innych obrazać jak takie dziś dostałem ale tobie ten błazen pewnie ujdzie w oczach modów
ani błazen nie umkął uwadze moderatorów - ani Twój podpis, który nie ważne jakiego "klasyka" jest dziełem, nie będzie tolerowany na kkforum ze względu tak na formę, środki przekazu - jak i na znikomą wartość artystyną - o estetycznej nie wspomnę
ostrzeżenie
pozdrawiam - simon

Przecież Ten Hip-Hop Jest Prosty!
Tak Mówisz?!
To nagraj Płyte Która Będzie Klasykiem Dla Ludzi!...
To Styl, Flow, Orginalnosc
Dużo pracy Tu Nic Niema Nic Za Darmo!
Nie wiem, jak to jest rozwiązywane w innych klubach (oprócz Leszna), ale u nas to nie do pomyślenia, żeby swoją byłą koszykarkę, zawodniczkę, dzięki której osiągnęło się największy sukces w historii klubu, traktować w ten sposób...
U nas np. Edzia Koryzna do dnia dzisiejszego witana jest brawami i na jej występy ludzie przychodzą specjalnie na mecze. jestem pewien że to samo będzie, gdy do Polkowic przyjedzie np. Energa z Jasnowską. Agnieszka Pałka także mile wspominana przez naszych kibiców. Ale widać nie wszędzie tak jest... a szkoda.
U nas np. Edzia Koryzna do dnia dzisiejszego witana jest brawami i na jej występy ludzie przychodzą specjalnie na mecze. jestem pewien że to samo będzie, gdy do Polkowic przyjedzie np. Energa z Jasnowską. Agnieszka Pałka także mile wspominana przez naszych kibiców. Ale widać nie wszędzie tak jest... a szkoda.
Kuba pisze:Nie wiem, jak to jest rozwiązywane w innych klubach (oprócz Leszna), ale u nas to nie do pomyślenia, żeby swoją byłą koszykarkę, zawodniczkę, dzięki której osiągnęło się największy sukces w historii klubu, traktować w ten sposób...![]()
szukal, szukal az cos znalazl....ojj...juz Kubus nie przesadzaj, jedna osoba na cala grupe cos odwalila a Ty robisz z tego wielkie halo...tak na marginesie...jesli ta druga osoba na zdjeciu po prawej strony pokazuje "fagasa" to ja jestem Hans Kloss
1) nie cytuj zdjęć - nie ma sensu, zwłaszcza gdy post jest pod postem
2) nie szukałem - przypadkiem przy przegladaniu swoich zdjec
3) nie jedna osoba - kolkami zaznaczylem tylko "the best off" - mialem na mysli takze gwizdy (większości grupy)
4)
mogę do Ciebie od dziś tak mówić ?
2) nie szukałem - przypadkiem przy przegladaniu swoich zdjec
3) nie jedna osoba - kolkami zaznaczylem tylko "the best off" - mialem na mysli takze gwizdy (większości grupy)
4)
jesli ta druga osoba na zdjeciu po prawej strony pokazuje "fagasa" to ja jestem Hans Kloss
mogę do Ciebie od dziś tak mówić ?
no dobra, faktycznie po przyjrzeniu sie dokladniej i tym zoomie masz racje, zwracam honor, jednak to i tak sa tylko dwie osoby na cala grupe
nie chce teraz wywlekac starych historii, ale przypomnij sobie co bylo w zeszlym roku gdy Twoja ekipa zasiadala jeszce na trybunie za koszem
mniejsza z tym...Moze trudno sobie to wyobrazic, ale w Lesznie tez potrafimy docenic zawodniczki ktore graly dla nas w przeszlosci, najlepszym przykladem niech bedzie zeszloroczny przyjazd Rybnika i "standing ovation" dla Nikity, a dlaczego taka sytuajca ma miejsce? bo do Nikity nikt wiekszych pretensji nie ma ze odeszla, Didi rozstawala sie z nami w zupelnie innych stosunkach...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
No wiec tak panstwo moderatorzy i administatorzy...jak sie daje jakiegos BANA to trzeba miec chociaz cywilna odwage i napisac w poscie za co ..i od kogo
prawdopodobnie dostalem BANA za nazwanie jednego Mlynia błaznem ...coz znam gorsze slowa ktos sie poczul oprocz wyzej wymienionej osoby dotkniety? hmm moze tez przyjrzyjcie sie jego podpisowi kto tu wulgaryzm szerzy...
co wy tak jestescie cieci na mnie co? ze nie dostosowuje sie do waszych gust ? robicie jakas cenzure jak za komunizmu a przypominam ze badz co badz mamy 2008 r. a slowo błazen nie jest zaliczane do najbardziej obrazliwych no ale coz jak ktos szuka powodu to go znajdzie
i teraz tak wielki kubusiu ty tez powinnes zostac adminem bo rownei dobrze jak oni potrafisz doszukiwac sie dziury w calym na poczatku ci nie pasowala gra Makowskiej i znwou chciales podniesc larum jak to Szopen szerzy przemoc na parkietach ...pwoiem ci zal mi ciebie ...
druga spprawa to te fakery wiem tylko jedno ze wielu zleszna byto nie zrobilo a ze 2 zrobilo to juz ich sprawa coz nie wszyscyc kibice z leszna musza sie pogodzic z tym ze Daria tak sobie w taki sposob odeszla z klubu...a juz ty Kubo jako kibic CCC powinnes siedziec cicho bo wy tez jestescie znani z takich roznych numerkow ... do swietosci wam brakuje...mam ci przypomniec stara sprawe jak nazwales leszno rasistami ? jak wymyslales ze slyszales jak doMills malpowali ? byles wtedy jedyna osoba ktora to slyszala ale no coz dobry sluch masz
tylk otroche by to sie nie pokrywalo wtedy bo u nas w lesznie byly 3 amerykanki wiec wiesz ogolnie kompromitacja...
zajmij sie kibicami polkowickimi czy on isa tacy fajni i kulturalni...
i poraz kolejny pozdrawiam ekipe trzymajaca wladze...ps to konto jest mojej siostry zbanujecie ją ? za co? a ze moja siostra pozwolila mi cos napisac na swym koncie coz za to mozna karac?
ps2 . a ja sie pytam gdzie byli moderatorzy jak leszno kibice CCC nazywali rasistami ? no gdzie? ...bardziej dotkniety sie czuje ze ktos mnie nazywa rasista
bana - nie dostaje się za "błazna" ale automatycznie za 3 i 5 ostrzeżenie - widocznie kiedyś od kogoś dostawałeś za coś pierwsze i drugie
simon
co wy tak jestescie cieci na mnie co? ze nie dostosowuje sie do waszych gust ? robicie jakas cenzure jak za komunizmu a przypominam ze badz co badz mamy 2008 r. a slowo błazen nie jest zaliczane do najbardziej obrazliwych no ale coz jak ktos szuka powodu to go znajdzie
i teraz tak wielki kubusiu ty tez powinnes zostac adminem bo rownei dobrze jak oni potrafisz doszukiwac sie dziury w calym na poczatku ci nie pasowala gra Makowskiej i znwou chciales podniesc larum jak to Szopen szerzy przemoc na parkietach ...pwoiem ci zal mi ciebie ...
druga spprawa to te fakery wiem tylko jedno ze wielu zleszna byto nie zrobilo a ze 2 zrobilo to juz ich sprawa coz nie wszyscyc kibice z leszna musza sie pogodzic z tym ze Daria tak sobie w taki sposob odeszla z klubu...a juz ty Kubo jako kibic CCC powinnes siedziec cicho bo wy tez jestescie znani z takich roznych numerkow ... do swietosci wam brakuje...mam ci przypomniec stara sprawe jak nazwales leszno rasistami ? jak wymyslales ze slyszales jak doMills malpowali ? byles wtedy jedyna osoba ktora to slyszala ale no coz dobry sluch masz
i poraz kolejny pozdrawiam ekipe trzymajaca wladze...ps to konto jest mojej siostry zbanujecie ją ? za co? a ze moja siostra pozwolila mi cos napisac na swym koncie coz za to mozna karac?
ps2 . a ja sie pytam gdzie byli moderatorzy jak leszno kibice CCC nazywali rasistami ? no gdzie? ...bardziej dotkniety sie czuje ze ktos mnie nazywa rasista
bana - nie dostaje się za "błazna" ale automatycznie za 3 i 5 ostrzeżenie - widocznie kiedyś od kogoś dostawałeś za coś pierwsze i drugie
simon
Twój wróg pisze:No wiec tak panstwo moderatorzy i administatorzy...jak sie daje jakiegos BANA to trzeba miec chociaz cywilna odwage i napisac w poscie za co ..i od kogoprawdopodobnie dostalem BANA za nazwanie jednego Mlynia błaznem ...coz znam gorsze slowa ktos sie poczul oprocz wyzej wymienionej osoby dotkniety? hmm moze tez przyjrzyjcie sie jego podpisowi kto tu wulgaryzm szerzy...
druga spprawa to te fakery wiem tylko jedno ze wielu zleszna byto nie zrobilo a ze 2 zrobilo to juz ich sprawa coz nie wszyscyc kibice z leszna musza sie pogodzic z tym ze Daria tak sobie w taki sposob odeszla z klubu...a juz ty Kubo jako kibic CCC powinnes siedziec cicho bo wy tez jestescie znani z takich roznych numerkow ... do swietosci wam brakuje...mam ci przypomniec stara sprawe jak nazwales leszno rasistami ? jak wymyslales ze slyszales jak doMills malpowali ? byles wtedy jedyna osoba ktora to slyszala ale no coz dobry sluch masztylk otroche by to sie nie pokrywalo wtedy bo u nas w lesznie byly 3 amerykanki wiec wiesz ogolnie kompromitacja...
ale Kuba nie mowil o tym kto jak kogo nazywa tylko chodzi mu o to jak potraktowaliscie swoja byla zawodniczke ... no z Orzelka tez zawodniczki odchodza ale jeszcze w taki sposob zadnej nie potraktowalismy. Zyto grala u nas w ŁKSie i u was w Teczy tez byla i czy pokazywalismy jej srodkowe palce gdy bronila waszych barw? po meczu podchodzila do nas z usmiechem na twarzy i przybijala piateczki. I tak samo jest z innymi zawodniczkami ktore u nas graly. pzdr.
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
tu zgadzam sie z kibicami Orła, że nie wypada tak sie zachowywac, ale nikt nie jest świety! czesto na meczach dzieje sie tak a nie inaczej więc...
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”