VI kolejka FGE:TS Wisła Kraków-Utex ROW Rybnik
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
VI kolejka FGE:TS Wisła Kraków-Utex ROW Rybnik
08.10.08, godz. 18:00
Ostatnio zmieniony 10 października 2008, 17:53 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja jak zwykle w środę w hali zamelduje się równo z "pierwszym gwizdkiem". Spodziewam się obejrzeć ciekawy meczyk i mam też nadzieje , że dziewczyny po tej krótkiej przerwie zagrają wreszcie dobry mecz przeciwko silnemu zespołowi ,bo jeżeli nie to Rybnik ma w swoim składzie zawodniczki , które przy dobrej dyspozycji całego zespołu mogą przesądzić o końcowym wyniku spotkania. Aha no i nie mogę się doczekać co pokaże nowa gwiazda ligi
:D
P.S Przyjeżdża ktoś z Rybnika ?
P.S Przyjeżdża ktoś z Rybnika ?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman
- raflik16
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
Z tego co wiem z Rybnika na pewno przyjadą 2 samochody:) W tym i ja:D:D
Kibice z Rybnika też jadą i chcą zobaczyć ciekawy meczyk. W zeszłym sezonie do toczyliśmy z wami równy bój przez III kwarty
a w IV zdobyliśmy 2 czy 4 punkty
Teraz nasze zawodniczki muszą pokusić się o całość
Oczywiście to Wisła jest faworytem. Oby nasze zawodniczki zagrały dobry emocjonujący mecz. Tylko że mam trochę co do tego obawy. Bo ostatnie 2 mecz to nie były za udane. W Gdyni tylko Perkins grała a w Polkowicach Chomać z Perkins. Naszym największym mankamentem ostatnich dwóch meczy była słaba skuteczność i brak zbiórek! Gdy powrócą do skuteczności z pierwszych 3 meczy to będzie dobrze. Liczę na dobry mecz Trafimavej. A gdyby jeszcze Ela Międzik zaczęła grać na poziomie reprezentacyjnym moglibyśmy zobaczyć ciekawe widowisko!
Kibice z Rybnika też jadą i chcą zobaczyć ciekawy meczyk. W zeszłym sezonie do toczyliśmy z wami równy bój przez III kwarty
ROW ROW ROW RYBNIK
Rybnik to miasto polskie!
Rybnik to miasto śląskie!
Rybnik - miasto górnicze!
Rybnik na całe życie!
www.kkrow.tnb.pl - strona kibiców ROWu Rybnik
Rybnik to miasto polskie!
Rybnik to miasto śląskie!
Rybnik - miasto górnicze!
Rybnik na całe życie!
www.kkrow.tnb.pl - strona kibiców ROWu Rybnik
- hellraiser
- Junior
Re: VI kolejka FGE:TS Wisła Kraków-Utex ROW Rybnik
Nicic z wyrównanego meczu
Wisła pojechała lekko,łatwo i przyjemnie. Forma w góre.
Szkoda że narazie Boba się nie może przełamać?Ale w Euro będzie lepiej.
Jakaś relacja i spostrzeżenia?
Szkoda że narazie Boba się nie może przełamać?Ale w Euro będzie lepiej.
Jakaś relacja i spostrzeżenia?

Bardzo ładny mecz Wiślaczek
Jestem zadowolony z gry - zwłaszcza obronnej co pozwalało wyprowadzać liczne kontry. Ciągłe przechwyty robiły wrażenie
Zespół z Rybnika dość zagubiony momentami , 2 ładne "czapy" na Marcie , kilka fajnych akcji Perkins i w zasadzie tyle . Tak jak oczekiwałem po tej krótkiej przerwie zagraliśmy 1-y ( i oby nie ostatni) dobry mecz w tym sezonie.( a i w ataku kilka fajnych asyst poszło
) .Trzeba sobie jednak powiedzieć szczerze , że ROW w tym meczu nie postawił zbyt wysoko poprzeczki , mam jednak nadzieję , że w meczach z silniejszymi przeciwnikami nasza gra będzie podobnie lub nawet jeszcze lepiej (bo w ataku są rezerwy )
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman
Mecz bez historii, kompletnie i zupełnie
Kto zaczyna dziś narzekanie na Bobę? Bo jak na razie jakby jej nie bronić, i jakby o jej drewnianej klasowości nie przekonywać, naszą jedyną podkoszową nadzieją na euroligę jest Ewka, dziś grająca od Boby mniej więcej o 2 klasy lepiej.
Kto zaczyna dziś narzekanie na Bobę? Bo jak na razie jakby jej nie bronić, i jakby o jej drewnianej klasowości nie przekonywać, naszą jedyną podkoszową nadzieją na euroligę jest Ewka, dziś grająca od Boby mniej więcej o 2 klasy lepiej.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Ałgaja pisze:Mecz bez historii, kompletnie i zupełnie![]()
Zgadzam się w 100 %
Kurde no nie wiem, to się nudne już robi... niech ona po prostu zniknie. Wojtek wygląda już na mega wkurzonego, Aga wróciła i Boba spada coraz dalej wgłąb ławki... po co ją trzymać ? Chyba, że ona szykuje formę tak jak mówi Hell na euroligę (podobnie jak nasi piłkarze na fnał mistrzostw Europy szykowali
Jak już niektórym mówiłem... przypomniał mi się taki moment filmu z Jimem Careyem (Ace Ventura Zew Natury)... jest tam taki moment w którym Ace przechodzi obok słonia stojącego przy samochodzi i zuca "Boba! Siat!"
A tak na temat, to nieźle beznadziejny mecz
- diablewcielone:P
- Kadet
- Kontaktowanie:
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Powiedzcie moze cos o Rybniku o jego słabych i mocnych stronach. A takze o ew. szansach Gorzowa na wygranie w Rybniku (co pewnie nikt z was sobie nie zyczy:D:D:D z wiadomych powodow).
Pozdro
Pozdro
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
To my 4 pkt zdobyliśmy w IV kwarcie ??
Tak ten mecz "przeleciał" , że nawet nie zauważyłem . No to trochę za bardzo dziewczyny " zaszalały "
Ale w sumie dobrze , że np. Aneta Kotnis wchodzi na końcówki ( chociaż mogłaby dzisiaj zagrać całą IV kwartę ) bo wydaje mi się , że z młodych to właśnie ta zawodniczka ma największy potencjał i z niej coś będzie ...
Wiślak PB pisze:To my 4 pkt zdobyliśmy w IV kwarcie ??Tak ten mecz "przeleciał" , że nawet nie zauważyłem . No to trochę za bardzo dziewczyny " zaszalały "
Ale w sumie dobrze , że np. Aneta Kotnis wchodzi na końcówki ( chociaż mogłaby dzisiaj zagrać całą IV kwartę ) bo wydaje mi się , że z młodych to właśnie ta zawodniczka ma największy potencjał i z niej coś będzie ...
Ej rzeczywiście:) I połowę z tego kto rzucił ? Boba!! Się dziewczyna rozkręca, połowa punktów drużyny z całej kwarty ... nonono, może to już sygnały tej euroligowej dyspozycji...
Wynik nie odzwierciedla zdecydowanej przewagi Wisły. Faktycznie, w IV kwarcie przyszedł zastój, ale było to też efektem rozluźnienia. Wynik był jaki był. Chamique ostatnie 10 min wygodnie przesiedziała na ławce, Dominique i Ewelina większość z tego czasu. Trochę martwi dysproporcja poziomu między pierwszą 5-tką a rezerwowymi. O Maksimovic sporo już pisano - również uważam, że z takim centrem nie zawojujemy Euroligi i cała nadzieja w tym, że Kobryn będzie w lepszej dyspozycji niż w poprzednich rozgrywkach. Również nieprzekonująco zagrała Marta, która jakoś nie przypomina zawodniczki z początku ubiegłego sezonu. Cieszy bardzo dobra gra w obronie, wiele przechwytów, dzięki którym były wyprowadzane kontry i tak powstawała przewaga wiślaczek. Zgadzam się z przedmówcami - było co najmniej kilka efektownych akcji, w tym bloków. Co do ROW-u, spodziewałem się dużo więcej. Zawiodły w zasadzie wszystkie, Perkins pokazała tylko przebłyski wysokiej klasy. To ma być zespół aspirujący do medalu?? Wygrane trzy pierwsze mecze niewiele znaczą, bo nawet zwycięstwo w Poznaniu nad AZS powinno być dla takiej drużyny oczywistością. Kolejne trzy mecze pokazały słabości ROW-u. Rozumiem, gdyby były to porażki po walce, ale za każdym razem już po trzech kwartach było w zasadzie pozamiatane. Porównując do AZS-u Gorzów, na pewno jest to na tą chwilę słabszy zespół, tzn nie pod względem potencjału, ale gry. Różnicę widzę na ławce trenerskiej - Maciejewski jest lepszym fachowcem od Orczyka, potrafi wykorzystać potencjał zawodniczek. Myślę, że Gorzów ma dużą szansę na zwycięstwo w Rybniku, chociaż mecz meczowi nierówny.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
paulo2907 pisze: O Maksimovic sporo już pisano - również uważam, że z takim centrem nie zawojujemy Euroligi i cała nadzieja w tym, że Kobryn będzie w lepszej dyspozycji niż w poprzednich rozgrywkach. Również nieprzekonująco zagrała Marta, która jakoś nie przypomina zawodniczki z początku ubiegłego sezonu.
Marty dzisiejszą grę lepiej przemilczeć, z szacunku do niej
Za to tego co wyprawia Boba chyba przemilczeć się nie da
A 4 kwarta to oprócz rozluźnienia itd. pokazała też że ataku pozycyjnego nie ma i w sytuacji gdy siadają kontry panie snują się po boisku za bardzo nie wiedząc co powinny grać.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”