TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 09 października 2008, 17:48

Jeśli wyjdziemy z grupy to w styczniu Tamika może zagrać w Euro.
a) razem z Miśką jak dostanie papiery
b) zamiast niej bo wybór jest oczywisty dla przeciętnego szympansa.

W obu przypadkach siła rażenia raczej rośnie, więc w 1/8 sądzę, że powalczymy :)

PS. To ktoś z Was w ogóle myślał, że ona przyjedzie już? (tak samo Katie czy ktokolwiek inny?)
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

walker
Amator

Postautor: walker » 09 października 2008, 17:58

Na razie wygrywam zakład Tomiałowicz-Gala która więcej będzie miała minut na parkiecie(i to znacznie) więc może jakiś zakładzik o Lotos w 1/4 Euro? 8) myślę nawet że realne jest wejście do 4
AG

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 09 października 2008, 18:37

no to świetnie - załóż sie od razu że wygracie Final Four a MVP zostanie Maslowska - Polka w dodatku...

walker
Amator

Postautor: walker » 09 października 2008, 19:45

Myślisz że ma szanse? :D no w sumie kto wie... :lol: Wiesz marzy mi się final4 takie 2ekipy z Rosji i 2 z Polski.Życie uczy pokory,ale dwa razy już się udało i też grały na dwa kosze piłka była okrągła itd.
AG

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 października 2008, 20:33

walker pisze:Na razie wygrywam zakład Tomiałowicz-Gala która więcej będzie miała minut na parkiecie(i to znacznie) więc może jakiś zakładzik o Lotos w 1/4 Euro? 8) myślę nawet że realne jest wejście do 4

odwal się koleś w końcu od Eweliny i rób sobie zakładzik Tomiałowicz-Zawadka-Sosnowska....OK? :lol: :lol: :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

walker
Amator

Postautor: walker » 09 października 2008, 21:06

odp: nie koleś 8)
czemu miesiąc temu tak nerwowo do tego nie podchodziliście (wy napisałem bo nie pamiętam który z kolegów chętnie się zakładał)??? nie jest tak jak myślałeś ???Omanić nie daje pograć młodej perspektywicznej ???
Powiesz że jestem zły że nie przyszła do "wielkiego "Lotosu-Nie,jestem zły że postąpiła nie fair podpisując dwa kontrakty i że trafiła na Omanica
AG

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 09 października 2008, 21:20

Coker w Tęczy grać nie będzie... Edi żegna sie z tęczowym zespołem, a do Leszna przylatują 3 nowe Amerykanki... Pierwsza jutro... pozdro...:)

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 09 października 2008, 21:58

Ciekawy jestem kto dołączy do Wisły w styczniu.

dano
Nowy na forum

Postautor: dano » 10 października 2008, 08:10

Trener zostaje. Będą trzy nowe Amerykanki

W czwartek wieczorem w trybie nadzwyczajnym zebrał się zarząd PKM Duda Super-Pol Leszno. Tematem zebrania była słaba postawa koszykarek w tegorocznym sezonie i dyskusja nad tym co zrobić, by zespół odzyskał ducha walki.

Po środowym spotkaniu z CCC Polkowice trener Jarosław Krysiewicz oddał się do dyspozycji zarządu. Szkoleniowiec leszczyńskiego zespołu zyskał jednak pełne poparcie kierownictwa drużyny i nadal będzie pełnił swoją funkcję.

- Daliśmy trenerowi wolną rękę w poszukiwaniu trzech nowych zawodniczek. W ostatnich dniach otrzymaliśmy 12 propozycji od menadżerów. Można powiedzieć, że na placu boju zostało pięć ofert, z których wybierzemy trzy. Wysłaliśmy już szczegółowe zapytania z oczekiwaniami koszykarek. Wszystkie to Amerykanki - powiedział Zbigniew Król, wiceprezes klubu.

Jak udało się nam dowiedzieć wśród nich jest Monique Cooker, grająca w sezonie 2006/2007 w CCC Polkowice. Są też zawodniczki mistrza i wicemistrza WNBA, choć nie są to koszykarki pierwszej piątki. Ponadto jedna z Amerykanek została zarekomendowana przez Ryan Coleman.

Zarząd PKM Duda Super-Pol Leszno planuje, że nowe zawodniczki już w przyszłym tygodniu pojawią się w Wielkopolsce.

Ultimatum postawiono Ednieshy Curry. Jeśli ta nie będzie wybijającą się postacią podczas spotkania z Lotosem Gdynia zostanie odesłana do domu.

Podczas zebrania zarządu trener Krysiewicz przedstawił plan naprawczy. Mowa w nim o wspomnianych trzech nowych koszykarkach, rekonstrukcji drużyny, poprzestawianiu niektórych zawodniczek na poszczególnych pozycjach. Inny ma być też styl gry zespołu

Twój wróg
Nowy na forum

Postautor: Twój wróg » 10 października 2008, 08:31

Na dzień dzisiejszy co wiemy :

- Trener zostaję ...nie widzę zadnej innej opcji, trener ma zaufanie nei tylko zarządu ale 100 % poparcie kibiców tak mi sie wydaje
- Edi mecz o wszystko z Lotosem - jak pokaze pelnie swoich umejetnosci to zostaje ale nie wiem jak to sie ma do tego czy jesli dobrze zagra to jak beda wygladac nowe transfery, poprostu ile tak naprawde zawodniczek chce zatrudnic klub.
- Z 5 amerykanek wybiorą 3 ..na testy czy już do druzyny?
- Wsród nich jest Coker ...wiem ze to wybitna zawodniczka tylko mam obawy czy ona bedzie pasowala do druzyny, napewno byla by wielki wzmocnieniem ale czy ona sie zgra z polkami ?

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 10 października 2008, 11:04

Twój wróg pisze:Na dzień dzisiejszy co wiemy :

- Trener zostaję ...nie widzę zadnej innej opcji, trener ma zaufanie nei tylko zarządu ale 100 % poparcie kibiców tak mi sie wydaje
- Edi mecz o wszystko z Lotosem - jak pokaze pelnie swoich umejetnosci to zostaje ale nie wiem jak to sie ma do tego czy jesli dobrze zagra to jak beda wygladac nowe transfery, poprostu ile tak naprawde zawodniczek chce zatrudnic klub.
- Z 5 amerykanek wybiorą 3 ..na testy czy już do druzyny?
- Wsród nich jest Coker ...wiem ze to wybitna zawodniczka tylko mam obawy czy ona bedzie pasowala do druzyny, napewno byla by wielki wzmocnieniem ale czy ona sie zgra z polkami ?

Niemal, że pewne jest, że Curry wraca do domu.... Nie będzie żadnych testów, bo nie ma na to czasu... Przylecą 3 Amerykanki, które miejmy nadzieje spiszą sie i zostaną w Lesznie do końca sezonu...
P.S Coker odpada....

Twój wróg
Nowy na forum

Postautor: Twój wróg » 10 października 2008, 12:04

Rozumiem Marek ze masz jakies wieksze info na ten temat ale dlaczego Coker odpaa? zbyt duze wymagania finansowe ? czy poprostu nie pasuje do nwoej koncepcji trenera?

hmm ja osobiscie jestem ciekaw coz za zawodniczka ma dzisiaj przyleciec dosc ekspresowo to zrobili...no i zastanawia mnie kogo poleca Coleman
A ja się pytam gdzie są admini tego forum ?
Gdzie są ? Miejcie odwagę Ann , Majonez , Waldi by się ujawnić

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 10 października 2008, 12:29

Twój wróg pisze:Rozumiem Marek ze masz jakies wieksze info na ten temat ale dlaczego Coker odpaa? zbyt duze wymagania finansowe ? czy poprostu nie pasuje do nwoej koncepcji trenera?

hmm ja osobiscie jestem ciekaw coz za zawodniczka ma dzisiaj przyleciec dosc ekspresowo to zrobili...no i zastanawia mnie kogo poleca Coleman

Szczerze mówiac nie wiem dlaczego... :) Ta która ma dzisiaj przylecieć ma ok 190cm wzrostu... tyle wiem...:)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 10 października 2008, 13:51

walker pisze:odp: nie koleś 8)
czemu miesiąc temu tak nerwowo do tego nie podchodziliście (wy napisałem bo nie pamiętam który z kolegów chętnie się zakładał)??? nie jest tak jak myślałeś ???Omanić nie daje pograć młodej perspektywicznej ???
Powiesz że jestem zły że nie przyszła do "wielkiego "Lotosu-Nie,jestem zły że postąpiła nie fair podpisując dwa kontrakty i że trafiła na Omanica

a na kogo miała trafić? na ślizgającego się po klubach ślimaka Winniczka? :lol: :lol: :lol:
a co do zagrania nie fair....Czy twój uczciwy Krawczyk zasze gra fair? Pstryczek od Eweliny dobrze mu tylko zrobi.... :lol: :lol: :lol:
PS. To ostatni mój post w tym temacie :lol: :lol: :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

friel
Kadet

Postautor: friel » 10 października 2008, 16:16

no cóż przepis o 2 polkach wymagał pewnych zmian w składzie ale refleksja na przykładzie dudy : wszystko z umiarem zarząd chyba zaczął myśleć podobnie

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”