VII kolejka FGE:Włókniarz Pabianice-TS Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 12 października 2008, 07:48

Wiślak PB pisze:A będzie na środę gotowa Skera ??

to się okaże.

Za to wielce prawdopodobne, jeśli nie pewne, jest to że na Bobę będziemy skazani znów w dłuższych wymiarach czasowych, bo Aga Pałka ma pecha w tym sezonie i w 4 kwarcie zrobiła sobie "coś" w palec, wyglądało to bardzo nieciekawie.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 12 października 2008, 12:23

Greebo pisze:Chaos i owszem, ale bardziej raziła statyczność gry wtedy. Trochę lepiej to wyglądało gdy na pozycjach 2-3 grał duet Mique (a właściwie Dominic, bo takim imieniem spiker w Pabianicach ochrzcił Holdsclaw) Wielebna.

Robię za świadka w sprawie asyst Marty, choć powinna mieć też jeden więcej zaliczony niecelny rzut za 2 8)

PS. Podziękowania dla pana Zimocha. Dzięki jego barwnej relacji, nawet gdybym się bardzo starał, to nie zdołałbym zasnąć a kółkiem w drodze powrotnej :wink:

To w jakim radiu są teraz transmisje ( relacje ) z meczów Wisły ... Ostatnio jak Euroligę słuchałem to w Radiu Kraków były ... zmieniło się coś ??
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 12 października 2008, 12:26

Ja pisałem o transmisji z meczu Polska-Czechy, która nam towarzyszyła w drodze powrotnej z Pabianic :wink:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 12 października 2008, 12:28

Wiślak PB pisze:
To w jakim radiu są teraz transmisje ( relacje ) z meczów Wisły ... Ostatnio jak Euroligę słuchałem to w Radiu Kraków były ... zmieniło się coś ??

pan Zimoch komentował mecz w Polska-Czechy, w którym Borubar ocierał pot z wysokiego czoła, a Leo uderzał pięścią w powietrzy jakby był tam bęben dzięki któremu wystukuje piłkarzom rytm itd.
i kilka osób które wybrały się do Pabianic na ekscytujące spotkanie koszykarek, skazane było w drodze powrotnej na słuchanie pana Zimocha.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 12 października 2008, 12:43

Greebo pisze:Ja pisałem o transmisji z meczu Polska-Czechy, która nam towarzyszyła w drodze powrotnej z Pabianic :wink:

Ałgaja pisze:
Wiślak PB pisze:

pan Zimoch komentował mecz w Polska-Czechy, w którym Borubar ocierał pot z wysokiego czoła, a Leo uderzał pięścią w powietrzy jakby był tam bęben dzięki któremu wystukuje piłkarzom rytm itd.
i kilka osób które wybrały się do Pabianic na ekscytujące spotkanie koszykarek, skazane było w drodze powrotnej na słuchanie pana Zimocha.

Aha :D Ale przynajmniej wynik zrekompensował "drobne niedogodności" :) ...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 12 października 2008, 14:16

Ałgaja pisze:
Wiślak PB pisze:

Ten człowiek to już żywa historia polskiego dziennikarstwa.:) Niedawno ściągnąłem sobie 5-minutowy fragment z końcówki meczu Widzew-Broendby (1996 r.) w jego wykonaniu. Słynne błagalne "Kończ pan panie Turek" zwala z nóg. :lol: :lol: :lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 12 października 2008, 14:19

To niedobrze, że Pałka znowu nabawiła się jakiegoś urazu. Znacznie to ogranicza Zapolskiemu pole manewru, no i faktycznie sprawia, że Boba będzie musiała grać znacznie więcej, co biorąc pod uwagę jej dyspozycję nie cieszy w kontekście Euroligi...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 12 października 2008, 15:53

paulo2907 pisze:To niedobrze, że Pałka znowu nabawiła się jakiegoś urazu. Znacznie to ogranicza Zapolskiemu pole manewru, no i faktycznie sprawia, że Boba będzie musiała grać znacznie więcej, co biorąc pod uwagę jej dyspozycję nie cieszy w kontekście Euroligi...

może się w końcu przełamie :lol: 8) :wink:

P.S.Dado wróć :D

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 12 października 2008, 16:09

ann pisze:
paulo2907 pisze:To niedobrze, że Pałka znowu nabawiła się jakiegoś urazu. Znacznie to ogranicza Zapolskiemu pole manewru, no i faktycznie sprawia, że Boba będzie musiała grać znacznie więcej, co biorąc pod uwagę jej dyspozycję nie cieszy w kontekście Euroligi...

może się w końcu przełamie :lol: 8) :wink:

P.S.Dado wróć :D

Jak rzuci Ruskim 20 pkt i doda 10 zb ( a jest to możliwe) to ja się będę śmiał na tym forum i innym będzie głupio.

PS:Bez przesady Boba jest lepsza od wynalazków typu Fleischer, Vilipic, Serenac czy T.J (co u nas gościły),. To center na poziomie Leuchanki aczkolwiek troszkę inny . Spokojnie TOP 8 w Europie.
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 12 października 2008, 16:13

Jak rzuci Ruskim 20 pkt i doda 10 zb ( a jest to możliwe) to ja się będę śmiał na tym forum i innym będzie głupio.

uważaj, żeby nie było zupełnie na odwrót :wink:

nie jest lepsza od Vilipic.
Ostatnio zmieniony 12 października 2008, 16:15 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 12 października 2008, 16:13

Teraz to ona nie jet w top8 centrow PLKK.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 12 października 2008, 17:39

Sorki , że tak nie w temacie ale chciałem się zapytać czy był ktoś na meczu Wisła - Cracovia w kosza mężczyzn dzisiaj? Ja byłem oglądnąłem i postanowiłem , iż nie będę narzekał od tej chwili na żadną naszą koszykarkę... ( doping chociaż był dobry )

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 12 października 2008, 18:47

ann pisze:

też jestem tego zdania....

Vilipić stawarzala wiecej zagrozenia niż Boba obecnie - poza tym Vilipic lepiej gra w polu 3 sekund - ale moze się mylę...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 12 października 2008, 18:49

Michu23 pisze:
ann pisze:

też jestem tego zdania....

Vilipić stawarzala wiecej zagrozenia niż Boba obecnie - poza tym Vilipic lepiej gra w polu 3 sekund - ale moze się mylę...

sory ale Boba w ogóle nie gra w polu 3 sekund.bo to jest nasza tajna broń na obwodzie :lol:

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 12 października 2008, 19:32

hellraiser pisze:PS:Bez przesady Boba jest lepsza od wynalazków typu Fleischer, Vilipic, Serenac czy T.J (co u nas gościły),. To center na poziomie Leuchanki aczkolwiek troszkę inny . Spokojnie TOP 8 w Europie.

Hej hej pamiętajmy jak ta zawodniczka szalała w eliminacjach do ME we Włoszech, a potem jak grała na samych Me i przede wszystkim jak rok temu w Dexii.
Teraz jest zabiedzona i bez formy, ale mogą byż jeszcze z nije ludzie ( wiadomo, ze nie na miarę Matović, ale pograć niezle może)

Nie przesadzajmy takze z Leuchanką- to dobra koszykarka, ale bez przesady

A propo wywaliliście w tych układach Flejszer ze składu, czy miało ostatnio kontuzję?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”