EMŚ 2010

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

Czy będzie awans

TAK
19
45%
NIE
14
33%
50/50
9
21%

Liczba głosów: 42

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 06 września 2008, 22:38

z San Marino zagra sobie Brożek i wygramy z 5:0....

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 06 września 2008, 23:01

Kuba pisze:
rzymi pisze:Na początek Polska - Słowenia.
komentarz Szaranowicza: ze Słowenią gramy po raz czwarty, nigdy nie straciliśmy bramki. Dwa zwycięstwa, jeden remis. :?: :?: :?:

nie rozumiem o co Ci chodzi? Gramy po raz czwarty, czyli do tej pory były trzy mecze (zwyc., zwyc., remis). nie stracili bramki, bo mogli zremisowac 0:0 ;-) oczywiscie zakładając, że prawdą jest całe to zdanie. bo kupy się trzyma ;-)

oj, sorry, masz rację... mój błąd... nie wiem, o czym myślałem, gdy słuchałem tego komentarza... najważniejsze, że wiadomo, o co chodzi. następnym razem bardziej skupię się na pisaniu :)
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 06 września 2008, 23:55

Żałosna taktyka, beznadziejna gra, po raz kolejny powoływani spaleni już gracze. Ale po wypiciu kilku piw co niektórzy przykładnie odsunięci od reprezentacji. A na niesamowicie silną Słowenię występujemy z 1 (słownie jednym) napastnikiem- w dodatku nie wiadomo skąd wziętym...
Powiem tylko tyle- Leo Beenhakker wyp....alaj!
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 07 września 2008, 21:28

no i temat Wichniarka stał się jasny - za kadencji Leo już nie zagra w reprezentacji. Brożek opuścił zgrupowanie z powodu kontuzji.. ciekawe... na San Marino wyjdziemy znów jednym napastnikiem, a bramkę strzeli obrońca i to do tego z karnego...
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 11 października 2008, 22:23

Leo nas zgasił :) 2:1
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 12 października 2008, 18:12

"Kuba miał farta, a Brożek strzelił przed siebie" - trudno podejrzewać Petra Czecha o obiektywizm. Czeski bramkarz nie zawinił przy żadnej z wczorajszych bramek, ale nie potrafi też do końca docenić polskiego zespołu.

"Na początku meczu byliśmy od Polaków lepsi i aktywniejsi, ale wszystko zmieniło się, gdy straciliśmy pierwszą bramkę. Z takim rywalem nie da się stworzyć piętnastu sytuacji strzeleckich. Mieliśmy dwie i ich nie wykorzystaliśmy, a Polacy nas skarcili" - powiedział Petr Czech.

"Polakom parę akcji po prostu się udało, a gol bardzo im pomógł. Był zresztą bardzo szczęśliwy - Błaszczykowski dwa razy tak naprawdę stracił piłkę, a Brożek strzelił przed siebie, nie kontrolował siły tego strzału i po prostu mu wpadło" - dodał bramkarz Chelsea.

"Potem straciliśmy drugą bramkę, bo próbowaliśmy wyrównać. Poza tym na koniec i tak napędziliśmy Polakom strachu, przy odrobinie szczęścia mogliśmy wyrównać" - zakończył bramkarz reprezentacji Czech.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 12 października 2008, 19:32

Ja bym ewentualnie w miejsce kontuzjowanego Jakuba Wawrzyniaka widział Piotra Brożka.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 12 października 2008, 19:42

Wiślak PB pisze:Ja bym ewentualnie w miejsce kontuzjowanego Jakuba Wawrzyniaka widział Piotra Brożka.
hmm a ja Wojtkowiaka :)

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 13 października 2008, 07:37

sienot pisze:
Wiślak PB pisze:Ja bym ewentualnie w miejsce kontuzjowanego Jakuba Wawrzyniaka widział Piotra Brożka.
hmm a ja Wojtkowiaka :)

ale on gra na prawej, a my potrzebujemy lewego więc jestem za Brożkiem

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 13 października 2008, 11:16

Stadion Śląski ma w sobie coś magicznego. Jadąc tam byłem pełen obaw, a tu takie miłe rozczarowanie. :D Było fantastycznie. Ciekawe tylko czy to początek dobrej passy, czy po prostu przypadek. Mam nadzieję, że to pierwsze. Odpowiedź za 2 dni... :wink:

Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 13 października 2008, 11:44

patrese pisze:Żałosna taktyka, beznadziejna gra, po raz kolejny powoływani spaleni już gracze. Ale po wypiciu kilku piw co niektórzy przykładnie odsunięci od reprezentacji. A na niesamowicie silną Słowenię występujemy z 1 (słownie jednym) napastnikiem- w dodatku nie wiadomo skąd wziętym...

To co?? Leo może już zostać czy dalej uważasz ża ma wyp...lać??!!!!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 13 października 2008, 11:57

Szymon pisze:
patrese pisze:Żałosna taktyka, beznadziejna gra, po raz kolejny powoływani spaleni już gracze. Ale po wypiciu kilku piw co niektórzy przykładnie odsunięci od reprezentacji. A na niesamowicie silną Słowenię występujemy z 1 (słownie jednym) napastnikiem- w dodatku nie wiadomo skąd wziętym...

To co?? Leo może już zostać czy dalej uważasz ża ma wyp...lać??!!!!!!

Teraz to już jest za późno. Jesteśmy w środku eliminacji od MŚ, więc trzeba mieć tylko nadzieję, że jakoś to będzie. Po beznadziejnych meczach ze Słowenią i San Marino widać, że Beenhakker jednak pomyślał trochę inaczej...

Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 13 października 2008, 12:07

Nie rozumiem, w czym inaczej pomyślał????
Ta sama taktyka, ten sam system gry, niemal ci sami piłkarze co w meczu ze Słowenią (różnice to: gra dwóch "pijaków" czyli Boruca i Dudki, Brożka który wówczas złapał kontuzje, brak kontuzjowanego teraz Kowalczyka i Ebi za Krzynówka od początku - choć biorac pod uwagę że Krzynówek wszedł jeszcze w pierwszej połowie to ....)!!!!
Więc w czym Leo inaczej teraz pomyslał????
Oświetl mnie!

Chciałeś by Leo wyp....lał po dwóch meczach eliminacji!! Hmm.... teraz jesteśmy raptem po trzech, noo.... licząc środę po czterech. Co to za różnica?????

A na koniec, przypomnij sobie jak zaczeliśmy eliminacje do Euro. U siebie porażka z Finlandią i remis z Serbią!!! 1 punkt na koncie i nastapił mecz z Portugalią!!!
Teraz jakby nie patrzeć, słaby mecz ze Słowenią ale jednak 1 punkt zdobyty!!! No i San Marino.... planowe trzy punkty i teraz nastąpił mecz z Czechami!!!

Obrazek

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 13 października 2008, 12:37

Szymon pisze:Nie rozumiem, w czym inaczej pomyślał????
Ta sama taktyka, ten sam system gry, niemal ci sami piłkarze co w meczu ze Słowenią (różnice to: gra dwóch "pijaków" czyli Boruca i Dudki, Brożka który wówczas złapał kontuzje, brak kontuzjowanego teraz Kowalczyka i Ebi za Krzynówka od początku - choć biorac pod uwagę że Krzynówek wszedł jeszcze w pierwszej połowie to ....)!!!!
Więc w czym Leo inaczej teraz pomyslał????
Oświetl mnie!

Chciałeś by Leo wyp....lał po dwóch meczach eliminacji!! Hmm.... teraz jesteśmy raptem po trzech, noo.... licząc środę po czterech. Co to za różnica?????

A na koniec, przypomnij sobie jak zaczeliśmy eliminacje do Euro. U siebie porażka z Finlandią i remis z Serbią!!! 1 punkt na koncie i nastapił mecz z Portugalią!!!
Teraz jakby nie patrzeć, słaby mecz ze Słowenią ale jednak 1 punkt zdobyty!!! No i San Marino.... planowe trzy punkty i teraz nastąpił mecz z Czechami!!!

Bodajże 4 innych piłkarzy na boisku niż w meczach ze Słowenią i San Marino to mało? Oczywiście zmian powinno być jeszcze więcej- taki Krzynówek czy Smolarek nie wiem nadal, dlaczego za wszelką cenę musi ogrywać się w kadrze.
Poza tym nastawienie Polaków- grali pewnie i zdecydowanie, a nie bojaźliwie jak poprzednich meczach ze słabszymi rywalami.
Tak, eliminacje do Euro zaczęły się jeszcze gorzej i wygraliśmy grupę. Zauważ jednak, że wtedy było aż 8 drużyn w grupie i większa szansa no odrobienie straconych punktów jak i większa szansa na to, że rywale mogą je potracić w 14 spotkaniach. No i awansowały dwie. Teraz jest drużyn 6 i meczów 10. Awansuje jedna, a druga już niekoniecznie. Każdy stracony punkt ma tutaj ogromne znaczenie.

Zobaczymy co będzie dalej. Bardzo chciałbym, żeby scenariusz sprzed dwóch lat się powtórzył...

Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 13 października 2008, 22:04

Popatrz, 4 piłkarzy "nowych".
Ale jak pisałem wcześniej, gdyby wtedy Brożek a teraz Kowalczyk nie mieli kontuzji to zapewne by zagrali i tych "nowych piłkarzy" byłoby dwóch. Ci dwaj to "imprezowicze" Boruc i Dudka - czyli w sumie też żadna nowość w kadrze!!!

Próbuję Ci uzmysłowić że tak naprawdę to ludzie ci sami, taktyka ta sama, system gry ten sam!!!! Wówczas chciałeś wysłac Leo na Madagaskar a teraz??? Czyż meczem z Czechami selekcjoner nie obronił swojej wizji reprezentacji??? Nie wszystko od selekcjonera zależy. On przecież tylko przygotowywuje taktyke itd. ale to piłkarze ją realizują (bądź nie) na boisku. Grały praktycznie takie same składy - wtedy się nie udało a teraz wyszło bardzo ładnie. Może to wówczas piłkarze byli nie najlepiej dysponowani i nie potrafili zrealizować taktyki????
Oczywiście, żeby nie było, ja wcale nie uważam że Leo jest bezbłędny i nie popełnia błędów. Jednak, poczekajmy. Dwa lata temu, po porażce z Finlandią również chciałem głowy Holendra jednak to co było potem nauczyło mnie pościągliwości!!! Poczekajmy na koniec eliminacji co to wyjdzie i potem oceniajmy!!!

Owszem, w poprzednich eliminacjach było więcej drużyn, więcej meczy, więcej szans na odrobienie strat. Tylko zobacz, póki co mamy remis ze Słowenią a nikt w tej chwili nie wie czy ci niedoceniani Słoweńcy nie będa rewelacją eliminacji i na koniec sie nie okaże że ten remis to wcale nie taki najgorszy wynik??! Pozatym, inni też tracą punkty póki co.... problem byłby gdybyśmy stracili punkty z San Marino (z którym nomen omen nikomu łatwo nie jest wygrać jak do tej pory).
Także spokojnie..... poczekajmy, bo chyba każdemu zależy byśmy trzeci raz z rzędu awansowali do MŚ??!!!

Obrazek

Wróć do „Hyde Park”