OSTRZEŻENIA

podforum organizacyjno - porządkowe
Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 20 października 2008, 16:03

ann pisze:można zbanować znów pana z Leszna? Mozarthio czy jak mu tam było?
aktualnie działa jako adcdef

sory, ale ja mam odruch wymiotny jak czytam te bzdury w dodatku z błędem ortograficznym na błędzie.

ok

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 21 października 2008, 16:02

przyszlo mi coś do głowy - miast ciągle się z nim męczyć - po prostu po zamknięciu forum dla gości (co już mamy), przyjąć opcję, że żaden nowy użytkownik nie utworzy konta bez wczesniejszej akceptacji administratora. tzn utworzy, ale nie będzie ono "zaakceptowane" i aktywne. Spotkałem się z takim rozwiązaniem kiedyś w przeszłości i mnie sie przypomniało ;-) Propozycja zatem, by sprawdzic, czy jest taka możliwość na naszym forum i wprowadzać jak najszybciej :)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 21 października 2008, 16:22

można iść dalej - rozpatrywać nowe konta dopiero po złożeniu stosownych podań do administratora wraz z ksero dowodu... :wink:

Oczywiście Kuba - to jest rozwiązanie, ale nie o to chodzi - można ograniczać dostęp i karać najsurowiej za każde nawet małe wykroczenie, będzie spkój, cisza, kultura i... początek końca kkforum.

Nie było dobrym rozwiązanie w wychowywaniu w trzeźwości wprowadzenie prohibicji, nic nie dała sprzedaż alkocholu po 13-tej... Na nic się zda i delegalizacja tytoniu - choć każdy wie, że "zabija"...

W moim odczuciu nie idzie o wprowandzanie dyscypliny poprzez restrykcję - tylko wręcz odwrotnie. Myślałem o ostrzeżeniach dlatego, że miały szanse wychowywać - nie karać.

Moim przynajmniej celem i ideą było "ogarniecię" forum przy jego jak największej otwartości - bo zachowywać porządek poprzez ograniczenia to nie sztuka.

Tak ja to widzę przynajmniej - a "zamykanie" dla gości też nie wynika z pisania przez nich "czegoś, co potocznie nazywam "p..." - tylko chodzi o niejako "z klucza" przegraną rywalizację ze śmiecącymi maszynami...

Proszę o wypowiedzi - oczywiście moja opinia to tylko jeden głos w tej sprawie - ale ja bym raczej myślał "jak otwierać" niż "czy zamykać"...

Reasumując - wprowadzenie takiego instrumentu, który proponujesz w sposób dość wyraźny ograniczy możliwość wpisania się kumuś, komu przyjdzie na to ochota akurat - niejago "zamknie" nasze środowisko - albo nie mam racji.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 21 października 2008, 17:06

simon pisze:Oczywiście Kuba - to jest rozwiązanie, ale nie o to chodzi - można ograniczać dostęp i karać najsurowiej za każde nawet małe wykroczenie, będzie spkój, cisza, kultura i... początek końca kkforum.

Ale nie wiem, czy można o tym mówić w kwestii Mozarthio, którego ostrzeżenia w żaden sposób nie wychowały...

No ale ciekaw jestem głosu innych moderatorów w tej sprawie...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 21 października 2008, 17:15

Hmm.. zawsze byłem orędownikiem stworzenia forum "tylko dla zalogowanych" i to dalej podtrzymuje, ale pomysł Kuby niezbyt mi pasuje.

Takich upartych przypadków jak Mozarthio jest niewiele, na większość osób skutecznie działa banowanie - czasem się jeszcze zarejestrują pod innym nickiem by ponarzekać na brak wolności słowa na forum i cenzurę, ale potem odchodzą w niebyt. Wiec dodatkowe utrudnienia przy rejestracji wydaja mi się nie potrzebne, zwłaszcza że rzeczywiści mogą skutecznie zniechęcić do zalogowania się na forum jakąś część potencjalnych nowych forumowiczów. A tak jaki pisze Simon - to nasze środowisko kibiców babskiego kosza jest i tak dość ubogie, by sobie pozwalać na luksus utraty kolejnych chętnych :wink:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 21 października 2008, 20:45

Kuba - ale najfantastyczniejsze jest to, że przejmujesz się tą sprawą i Cię ona wogóle "obchodzi" - myślę, że wszystkim nam miło.

A co do Mozarthinio - samemu nie da się okrążyć pododdziału... chłopak da se siana - porejestruje się jeszcze z kilka razy, wybanujemy gościa - znudzi się. Zgodnie z 'literą regulaminu" i mimo wszystko odbanuję jego konto w odpowiednim czasie co da mu szansę odpuszczenia hardcorowych jazd na nowych loginach a przejście do merytorycznegho udziału w życiu forum.

Nie zmądrzeje ? - ja tam mogę bez uszczerbku na psychice z pięć do dziesięciu banów dziennie dawać...

Najcenniejsza jest jednak dla nas ta świadomość że wspomniany jegomość mimo całego manifestowanego przez siebie "wtylnopoważaństwa" forum i tak włazi na przyjęcie przez okno po wyproszeniu drzwiami... Znaczy - "ile Ci osłodzić? - Pięć, ale nie mieszaj bo nie lubię słodkiej..."

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 21 października 2008, 20:58

simon pisze:Kuba - ale najfantastyczniejsze jest to, że przejmujesz się tą sprawą i Cię ona wogóle "obchodzi" - myślę, że wszystkim nam miło.

wzruszyłem się :oops: 8)

No, ale ok. Mozemy się w sumie z nim pomęczyć, ale nie wydaje mi się, żeby mu szybko się znudziło... taka trochę walka z wiatrakami, ale skoro jemu w żaden sposób to nie ujmuje, to jego broszka.

ps. - gdybym mógł to i ja b. chętnie 5-10 banów dziennie mogę rozdawać :lol:

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 31 października 2008, 15:56

bardzo prosze o zablokowanie "kolegi" z Leszna, albo chociaż usunięcie antywisla z podpisu w profilu.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 31 października 2008, 16:18

a ja ponowię moją prośbę - przejrzałem ostatnio zarejestrowanych użytkowników KKF i niewielu z nich cokolwiek wniosło do dyskusji... Nie moze byc tak, moim zdaniem, że niektórzy (vel abcdef, aldofinio i wszystkie jego klony) są bezkarni.

"Blokada" rejestracji wiele nie zmieni, bo moim zdaniem forum jest tak popularne w swiecie kosza kobiet, że wartościowych osób chcących coś przekazać, tutaj nie brakuje. a jeśli komuś będzie zależało na wpisie, bądź koncie, to po prostu poczeka tę chwilę do odblokowania konta i spokoj.

szczerze mam dość panoszenia się wszedzie tego gościa i z tego, co udaje się zaobserwować, coraz więcej ludzi na forum również...

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 31 października 2008, 16:46

może mi ktoś dać ostrzeżenie?? :lol:

smion mówiłem, że awansem jedno kiedyś się przyda :))
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 31 października 2008, 16:48

nie wiem za co, ale prosze bardzo :lol: ;-)

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 31 października 2008, 16:51

Kuba pisze:nie wiem za co, ale prosze bardzo :lol: ;-)

za dyskusję w temacie Euroliga 3 kolejka z typem z antywisły :)) przynajmniej będzie mniej szczekał i odpadnie mu argument ze są równi i równiejsi :lol:

ann ja bym mu podpis nawet zostawił, to on stanie się pośmiewiskiem i prostakiem za propagowanie i utożsamianie się z aw, sam sobie da świadectwo

PS: czy to kiedyś nie klub z Leszna i Polkowic wydawały oświadczenia w sprawie kibiców??
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 31 października 2008, 17:54

Marco pisze:PS: czy to kiedyś nie klub z Leszna i Polkowic wydawały oświadczenia w sprawie kibiców??

tak było ;-) może nawet mam gdzieś te oświadczenia, jeśli byłyby Ci potrzebne ;-)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 31 października 2008, 18:27

organizacyjnie - jak zauważyliście Garnett i Betti są nowymi moderatorami "typerek" - gratulacje i owocnych działań

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 12 listopada 2008, 18:17

Przywitałem nowego użytkownika Żakx ostrzeżeniem:
http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.p ... 023#183023
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy