Euroliga-2 kolejka
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Bardzo szkoda tej porażki.
Nie można jednak wygrać, gdy w zbiórkach jest wynik 20-40... Oczywiście także i ja uważam, że kolejny "popis" Boby znacznie przyczynił się do takiego wyniku. Zaczęła całkiem nieźle (w końcu zaczęła próbować gry 1 na 1, a nie tylko bezmyślnie rzucała z półdystansu), ale potem zablokowała się i grała jak sparaliżowana. Rzeczywiście znamienne jest to, że Zapolski wolał trzymać na parkiecie Wielebnowską i Kobryn, gdy obie miały już po cztery faule, widząc co wyczynia Boba. Brak Pałki był w tej sytuacji bardzo widoczny - myślę, że byłaby w stanie więcej pomóc w obronie, no i zagrozić rzutem za 3 pkt. Niewiele wniosły do gry Marta i Dominique - miały za dużo takich wejść na siłę, raczej z góry skazanych na niepowodzenie. Skera starała się jak mogła, ale widać, że miała przerwę. I tak zagrała chyba dłużej niż trenerzy zakładali przed meczem. Chamique - klasa sama w sobie. W drugiej połowie trochę zabrakło jej sił, poza tym na niej skupiła się obrona Bourges. Decydujący był przełom trzeciej i czwartej kwarty. Kilka nieudanych akcji, brak zbiórki na własnej tablicy i strata rosła. Potem to już były tylko desperackie i chaotyczne próby nadrobienia dystansu. Zawsze będzie to utrudnione, gdy drużyna praktycznie nie ma strzelb za 3 pkt.
Bourges na pewno zagrało lepiej niż w poprzednim sezonie w Krakowie.
Skład mają raczej słabszy, ale widać rękę trenera, który potrafi to wszystko poukładać. No i wykorzystać największy atut, czyli Dos Santos. Również świetny mecz Dumerc. Na pewno mają bardziej wyrównany skład od wiślaczek i to miało duże znaczenie dla końcowego wyniku.
Patrząc na dzisiejsze wyniki innych meczów - niektóre dość zaskakujące - można dojść do wniosku, że poziom Euroligi wyrównał się i o każde zwycięstwo jest jeszcze trudniej niż w poprzednich sezonach. Wydaje mi się niestety, że Wisła jest słabszym zespołem niż choćby rok temu...
Bourges na pewno zagrało lepiej niż w poprzednim sezonie w Krakowie.
Skład mają raczej słabszy, ale widać rękę trenera, który potrafi to wszystko poukładać. No i wykorzystać największy atut, czyli Dos Santos. Również świetny mecz Dumerc. Na pewno mają bardziej wyrównany skład od wiślaczek i to miało duże znaczenie dla końcowego wyniku.
Patrząc na dzisiejsze wyniki innych meczów - niektóre dość zaskakujące - można dojść do wniosku, że poziom Euroligi wyrównał się i o każde zwycięstwo jest jeszcze trudniej niż w poprzednich sezonach. Wydaje mi się niestety, że Wisła jest słabszym zespołem niż choćby rok temu...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
- hellraiser
- Junior
Wiślak PB pisze:Proponuje wymianę Boba ---> S.Kireta od zaraz...![]()
![]()
Oj, też chciałbym taką wymianę.
Halcon wygrywa z Nadieżdą 77-74, po trójce kilka sekund przed końcem.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
P.OLD pisze: Wojtek dziś już nie wytrzymywał widząc co to coś robi na parkiecie.
Gdyby pan Wojtek miał jaja tu już by wpuścił Anete, widząc co robi, a raczej czego nie robi Boba na boisku. No sorry, ale druga połowa to była jakaś farsa. Z mojego punktu widzenia wygląda to tak --> jeszcze jeden taki mecz w jej wykonaniu w Euro i żegnamy. No, ale to tylo moje widzi mi się, ale chyba każdy się pod nim podpisze.

Tedan pisze:P.OLD pisze: Wojtek dziś już nie wytrzymywał widząc co to coś robi na parkiecie.
Gdyby pan Wojtek miał jaja tu już by wpuścił Anete, widząc co robi, a raczej czego nie robi Boba na boisku. No sorry, ale druga połowa to była jakaś farsa. Z mojego punktu widzenia wygląda to tak --> jeszcze jeden taki mecz w jej wykonaniu w Euro i żegnamy. No, ale to tylo moje widzi mi się, ale chyba każdy się pod nim podpisze.
Wojt znów pokazał, że jaj nie ma... przykre
pewnie w przyszłym tygodniu pożegnamy tego trenera jak i Pinokiović
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

jimmy pisze:
Wojt znów pokazał, że jaj nie ma... przykre
pewnie w przyszłym tygodniu pożegnamy tego trenera jak i Pinokiović
Mnie się niestety wydaje (choć chciałabym się mylić), że Boba jest nie do ruszenie;
po pierwsze- Dunin podpisując kontrakt mówił o tym, że pani ta jest niezwykle doświadczona...o umiejętnościach nic nie wspomniał, a doświadczeniem ona może się i dzieli, więc pokładane nadzieje spełnia.
po drugie- jest chyba z pakieciku menagerskiego (3 w 1), a to pewnie gwarantuje jej ciepłą zimę w Krakowie.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
Zapraszamy do oglądnięcia 2 galerii ze spotkania Wisła- Bourges
WISŁA KRAKÓW - Bourges Basket
kibicewisly.pl (skwk.pl)
WISŁA KRAKÓW - Bourges Basket
kibicewisly.pl (skwk.pl)

WislaLive.pl
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Ałgaja pisze:szkoda.
Boba jest 6 zawodnikiem drużyny przeciwnej -i co do tego nie ma już wątpliwości.
Fakt... Boba zaprezentowala sie beznadziejnie:D Ale Kobryn tez pokazala sie w roli 6 zawodnika
Pozatym w Wisle jedynie cos gra Holdsclaw ktora napewno jest graczem klasy swiatowej ale niektore akcje gra na sile... i z bardzo trudnych pozycji probuje zdobywac punkty. W miare dobrze rowniez zaprezentowala sie Anna Wielebnowska. Reszta cienizna ;/ nie wiem co jest np z Canty...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Ewka pechowo przecięła podanie - nie ma co nawet żartować w ten sposób. Fakt, faktem - nie ma centra. Canty gra nierówno, ale chyba już 2 lata temu na wyjazdach lepiej się spisywała niż u nas. Szkoda, że Skera jeszcze nie była w formie fizycznej... A Pałki mi brakowało nie tyle w ataku, co pod koszem. Może i spadłaby za faule, ale Santos nie miałaby 7/8 z gry.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”