Euroliga-2 kolejka

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 23 października 2008, 14:55

rzymi pisze:No cóż, pora zbierać się na mecz.. Mam nadzieję, że będzie dobrze.

Ale powiedz , Kogo :?:
T Ę C Z A
L E S Z N O

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 23 października 2008, 15:00

wlodi9 pisze:
rzymi pisze:No cóż, pora zbierać się na mecz.. Mam nadzieję, że będzie dobrze.

Ale powiedz , Kogo :?:
PKO z Bibą :)
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 23 października 2008, 15:29

hellraiser pisze:
Greebo pisze:
Wiślak PB pisze:Proponuje wymianę Boba ---> S.Kireta od zaraz... :roll: :roll: :roll:

Jak załatwisz wymianę.. to chyba nikt nie będzie narzekał ;p

Skoro Boba jest taka straszna to proponuje na Lade Kovalenko. ŁKS się zgodzi i nikt nie będzie narzekał :wink: :wink: :wink: :wink:

jak dla mnie może być nawet wymiana na Stampalije czy Tamane.

skoro jest tak fajna, to bierz ją do Lotosu, w żółtym jej do twarzy :roll:
żal było patrzeć na to, co Boba robiła wczoraj na parkiecie, w ataku dno w obronie ciagle spóźniona o zastawianiu czy zasłonach w ogóle nie ma mowy.
podtrzymuje to co napisałam kiedyś, Dado jest o 2 klasy lepszą zawodniczką.

i troszkę statystyk z 2 kolejki włoskiej ligi. Parma zagrała z Taranto,Daliborka przeciw Batkovic, a jej zdobycze to 14 p, 13 zb.miło by było żeby Maksimović tak grała w Eurolidze, choć może na początek niech zacznie od PLKK :lol:
i przy okazji czy działacze Wisły nie znali takich zawodniczek jak wymieniona wyzej Batković? i nie wiedzieli zaraz po sezonie, że jest "do wzięcia"? że o Matovic nie wspomnę.
:? :? :?

a że trener wczoraj przespał drugą połowę to już inna bajka...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 23 października 2008, 16:15

Dobra czas na Lotos ;) Trzymam kciuki :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 23 października 2008, 17:34

http://sport.interia.pl/koszykowka/euro ... ,1199426,6

Na razie zawodzi na całej linii Slobodanka Maksimović, która ma tylko przebłyski dobrej gry.

Błyski niczym flesz aparatu fotograficznego :)

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 23 października 2008, 18:27

Co jest z Gorbunovą ?
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 23 października 2008, 19:42

ann pisze:
.

W następnym sezonie proszę ją do Lotosu jako zmienniczkę Matovic. Jestem za. A wy sobie weźcie Vilipic.

A Matovic przeciw UMMC zagrała pewno jeszcze gorzej od Boby (żeby cię pocieszyć).Boby nie oglądałem , ale Ivana jedynie co jej wyszło to kilka fajnych zasłon reszta to piach.Nasz center miał czarny dzień.

Ogólnie gramy bez pomysłu.
Obrazek

Parisien
Nowy na forum

Postautor: Parisien » 23 października 2008, 19:46

Boba...

o jakim spadku formy my mówimy?! nie powiesz mi, że chodzenie w obronie, brak przyłożenia się i starania, by jak najlepiej wyeliminować zawodniczkę drużyny przeciwnej to spadek formy...?! no k....

jej "rzut" to też spadek formy? naprawdę nie wiesz, że w tym wieku rzut jest już na tyle "ustabilizowany" i "wyrobiony", że nie ma bata, żeby cokolwiek zmienić?

szlag mnie trafia jak czytam, że Boba przeżywa spadek formy...

W tym momencie trzeba kolejny raz wrócić do budowy składu. Martwi mnie to zaślepienie i niewiedza naszych działaczy. Skoro wiadomo było, że rozwiążą kontrakt z ADF, nie można było się postarać o jakiegoś amerykańskiego centra? Rozumiem, że lepiej było ściągnąć pakiecik, którego jedna część (Canty) powoli się wypala. Nie gra już tak samo jak dwa lata temu. I w WNBA miała gorszy sezon, i teraz w Europie nie zachwyca.

Ile razy jeszcze się sparzymy?! Niby człowiek uczy się na błędach, ale naszych działaczy to nie dotyczy...

Wątpię czy będziemy mieli kiedyś taką komfortową sytuację w grupie w Eurolidze. Nie chcę za bardzo smęcić, ale z taką grą tego nie wykorzystamy...

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 23 października 2008, 19:52

hellraiser pisze:
ann pisze:
.

W następnym sezonie proszę ją do Lotosu jako zmienniczkę Matovic. Jestem za. A wy sobie weźcie Vilipic.

A Matovic przeciw UMMC zagrała pewno jeszcze gorzej od Boby (żeby cię pocieszyć).Boby nie oglądałem , ale Ivana jedynie co jej wyszło to kilka fajnych zasłon reszta to piach.Nasz center miał czarny dzień.

UMMC odcięło nas od deski i Ivana wychodziła na 5-6 metr.. ona dobrze rzuca i dziś nie zagrała tak jak piszesz... :roll: i trzeba było obejrzeć wczoraj Bobę, żeby dziś porównywać ją do Ivany :evil:
Ogólnie pierwsza, koniec trzeciej i czwarta kwarta na plus :) był moment, że Buffard miał już ciepło jak ich doszliśmy na 7 pkt... brawo za walkę.
ObrazekObrazek

swatch
Amator

Postautor: swatch » 23 października 2008, 20:17

Brawo za walke, brawo za kibicow...Trzecia kolejka musi nalezec do nas;)
^^

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 23 października 2008, 20:23

hellraiser pisze:
ann pisze:
.

Siedziałem sobie cicho, bo nie byłem w środę na meczu (shame on me) i nie widziałem co "ciekawego" tym razem zagrał nasz mega wymiatający center. Ale tak sobie patrzę i ty ciągle jej bronisz ... masz z nią jakąś umowę czy co?? Widziałeś jak to to gra w tym sezonie? Choć w tamtym też mnie nie zachwycało niczym. Człowieku ludzie chodza na mecze i oglądają to za co ta pani bierze ciężkie pieniądze i krew nas wszystkich zalewa, a ty ciągle nam próbujesz wytłumaczyć, że ona jest fajna?? Jeśli w ten sposób chcesz sprawić żeby została u nas do końca, co na bank da wam przewagę pod koszem to nie tędy droga - nikt tu nie podejmuje decyzji o jej kontrakcie... a ci którzy decydują najwyraźniej podzielają twoje zdanie. Jeśli Matovic wyszło kilka fajnych zasłon to extra... Boba wygląda jakby nie wiedziała, że może stawiać zasłony, a że jeszcze do tego wasza centerka dorzuciła parę punktów to jak na gorszy dzień też wspaniale - Boba w gorszy dzień wypuszcza z rąk pięć piłek ... Może w końcu ktoś spławi to drewno Wisłą w kierunku morza ;) Hell stań na brzegu z dużą siatką ;) Pozdro
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 23 października 2008, 20:36

BlackJuRy pisze: Jeśli w ten sposób chcesz sprawić żeby została u nas do końca, co na bank da wam przewagę pod koszem to nie tędy droga - nikt tu nie podejmuje decyzji o jej kontrakcie... a ci którzy decydują najwyraźniej podzielają twoje zdanie.

Akurat dla nas korzystne jest aby Boba odeszła teraz. Bo byście musieli łatać dziurę innym centrem z Europy (wydać kasę)a mniej myśleć o podkoszowej Amerykańce w drugiej części sezonu (mieć mniej kasy na nią)

A to że się wzmocnicie podkoszową Amerkanką z WNBA (tak jak my wzmocniliśmy obwód Catch) jest pewne i niezależne od Boby.

Więc w walce o mistrza to czy Boba odejdzie czy nie nie ma znaczenia.
Obrazek

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 23 października 2008, 20:43

hellraiser pisze:A to że się wzmocnicie podkoszową Amerkanką z WNBA (tak jak my wzmocniliśmy obwód Catch) jest pewne i niezależne od Boby.

To po cholerę nam ona ?

Rick Barry

Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 23 października 2008, 20:45

Na zmiany w Euro pod nieobecność Agi Pałki i Doris.. bo inaczej trener będzie grał tylko szóstką zawodniczek...
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 23 października 2008, 20:47

Genialne! To musimy ściągać zagraniczną zawodniczkę żeby Ewka sobie siadła na chwilę ?

Rick Barry

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”