IX kolejka FGE:Tęcza Leszno-AZS PWSZ Gorzów Wlkp.

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

marcinek1989
Żak

Postautor: marcinek1989 » 27 października 2008, 20:39

Endrju pisze:
marcinek1989 pisze:Ale nikt kolego nie chce wam odebrać tych wygranych. Poprostu przestańcie mówić tak jakby Gorzów zajął pierwsze miejsce, a pzrynjamniej był już w finale. Droga jeszcze daleka. Czy nie nauczyły Was czegoś wydarzenia z zeszłego sezonu???

O jakich wydarzeniach mowisz ? :)
Z tego co wiem mielismy cel ktory zrealizowalismy;)
W tym sezonie mamy cel zdobyc medal. (Obronic przynajmniej brazowy i pokusic sie o walke o finał).

I realizujcie go sobie, ale bez żadnego przesadyzmu w waszych wypowiedziach. Nawet nie wiesz jak są one irytujące.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 27 października 2008, 22:35

friel pisze:
paulo2907 pisze:Trochę bawi mnie w tym wątku dzielenie skóry na niedźwiedziu w wykonaniu kibiców z Gorzowa i "przyznawanie" swojej drużynie pierwszego miejsca przed play off. Nie mówię, że nie jest to niemożliwe, ale ludzie - trochę rozsądku! To zaledwie 1/3 sezonu zasadniczego, a wy już wydajecie takie sądy.
Ciekawi mnie, jak dalej będą spisywać się w Dudzie nowe Amerykanki. Niby pociagnęły swój zespół, ale fatalna skuteczność też daje troochę do myślenia. Chociaż skuteczność obydwu zespołów i poszczególnych zawodniczek (np. Crawford - 1/9, Żurowska - 3/9). pozostawiała sporo do życzenia. Swoją drogą to chyba jakiś rekord ligi, aby w ciągu 27 minut pobytu na parkiecie oddać 27 rzutów z gry, a więc średnio 1 rzut na 1 minutę. Wynika z tego, że Byears rzucała w prawie każdej akcji Dudy, Shields podobnie.

Kibice Lotosu i Wisły robią tak co roku dziś my mamy powody by tą skórę dzielić i nam tego nie odbierzesz

Wybacz, ale chyba nikt nigdy po ośmiu rozegranych meczach i nawet zwycięstwach z potencjalnie najsilniejszymi drużynami nie przyznawał sobie pierwszego miejsca przed play off. Niestety, jak ktoś tutaj już napisał - strasznie nadmuchujecie balon z napisem "AZS lider" i oby tylko nie skończyło się to dla was rozczarowaniem...

Endrju pisze:
marcinek1989 pisze:Ale nikt kolego nie chce wam odebrać tych wygranych. Poprostu przestańcie mówić tak jakby Gorzów zajął pierwsze miejsce, a pzrynjamniej był już w finale. Droga jeszcze daleka. Czy nie nauczyły Was czegoś wydarzenia z zeszłego sezonu???
O jakich wydarzeniach mowisz ? :)
Z tego co wiem mielismy cel ktory zrealizowalismy;)
W tym sezonie mamy cel zdobyc medal. (Obronic przynajmniej brazowy i pokusic sie o walke o finał).

Nie wiem jakie wydarzenia miał na myśli kolega z Polkowic. Przypuszczam, że chodziło mu o przegrany finał Lotosu z Wisłą, po tym jak gdynianki nie przegrały ani razu w sezonie właśnie do meczów finałowych. Doskonale pamiętam zapowiedzi gdyńskich kibiców i dziennikarzy, że będzie 4-0, w najgorszym razie 4-1... Faktycznie taka sytuacja nakazuje daleko idącą pokorę w ferowaniu przedwczesnych wyroków.
Ostatnio zmieniony 28 października 2008, 00:37 przez paulo2907, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

tomaszek

Postautor: tomaszek » 27 października 2008, 22:49

Wow... Normalnie jak to czytam to aż mi się niedobrze robi. Jakoś nie widzę tutaj nigdzie tekstu: "GORZÓW WYGRAŁ SEZON ZASADNICZY". "GORZÓW GRA W FINALE"

Więc proszę ale skończcie to farsę. To że w tym momencie Gorzów jest bliżej pierwszego miejsca po sezonie zasadniczym nie ulega wątpliwości (patrz tabela). Jednak to narazie 1/3 rozgrywek więc wszystko jest możliwe. Wiem, że na tym forum niektórych boli inny układ tabeli ale jak narazie fakty są takie że liderem jest Gorzów (czy fartem, czy zasłużenie nad tym można dyskutować). Wielu Wam (całe szczęście nie wszystkim) żal du... ściska i nie możecie przyjąć, że to AZS jest liderem. (Jestem głęboko przekonany że gdyby inna drużyna miała taką serię to wielu gorzowiakom też by żal d... sciskał :wink: taki urok fanatyka). Natomiast faktem jest też, że wielu forumowiczów z Gorzowa mogłoby sobie wziąść na wstrzymanie. BO LIGI JESZCZE NIE WYGRALIŚMY!!!!

I proszę już skończcie ten temat. Bo nikt nie napisał nigdzie że już wygraliśmy. I zanim cokolwiek napiszecie zastanówcie się co Wy byście pisali gdyby to Wasza drużyna była liderem, a inni jechali po Was jak po g..... (Stawiam, że 90% by się napinało).

friel
Kadet

Postautor: friel » 27 października 2008, 23:48

ok przekonałeś mnię :D

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 28 października 2008, 00:29

a kto po Was jedzie jak po g... ?
ObrazekObrazek

friel
Kadet

Postautor: friel » 28 października 2008, 08:52

zaczyna się tu przykro robić proszę admina o zamknięcie tematu

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 28 października 2008, 10:31

a to pardom nie wiedziałem że grała w Kastorii :)

po raz kolejny zapewniam co niektórych że skutecznośc amerykanek przyjdzie ;) już trener Krysiewicz nad tym popracuje. Tylko moi drodzy co z wami będzie jak ta skutecznosc bedzie na poziomie chocby 60-70% oj bedzie zle ;)
przypomnialo mi sie cos czy ktos zna odpowiedz dlaczego Edzia grala non stop przez 45min gołym okiem bylo widac ze w drugiej czesci to wlasneiEdzia nam siadła i stad stracilismy dynamizm w akcjach a w dogrywce to juz bylo az nadto widoczne...no przeciez jest Siwa ja rozumiem ze bał sie wpuscic Durak ale Siwa nawet bez formy ambicją potrafi wiele nadrobic troche yzyka w tej 3 kwarcie jednak trener mogł podjac

friel
Kadet

Postautor: friel » 28 października 2008, 22:52

Dobra jak amerykanki się rozkręcą to przyjdzie im zagrać na PWSZ-u a tam nie będzie kolorowo i nigdy tam nie wygrały :D ...idzie na następną kolejkę jeszcze raz proszę o zamknięcie tematu

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”