TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

walker
Amator

Postautor: walker » 07 listopada 2008, 00:47

ja pamiętam-a podobno a ludzie mówią że :http://www.wnba.com/playerfile/monique_currie/index.html
AG

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 07 listopada 2008, 01:59

a ja słyszałem, że Monique Currie od stycznia miała trafić pod Wawel... i słyszałem to z dobrego, krakowskiego źródła. Trzeba podziękować Alanie, bo to chyba ona namówiła swoją bliską koleżankę na grę w Gdyni. Ciekawe, która z wielkiej Amerykańskiej trójcy będzie siedzieć na trybunach w Eurolidze? Catch na pewno nie, więc pewnie Alana albo Monique. No, chyba że do czasu przyjazdu Catchings nie będzie już Euroligi w Gdyni, ale myślę, że tak się nie stanie.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 07 listopada 2008, 02:56

fmaster pisze:a ja słyszałem, że Monique Currie od stycznia miała trafić pod Wawel... i słyszałem to z dobrego, krakowskiego źródła. Trzeba podziękować Alanie, bo to chyba ona namówiła swoją bliską koleżankę na grę w Gdyni. Ciekawe, która z wielkiej Amerykańskiej trójcy będzie siedzieć na trybunach w Eurolidze? Catch na pewno nie, więc pewnie Alana albo Monique. No, chyba że do czasu przyjazdu Catchings nie będzie już Euroligi w Gdyni, ale myślę, że tak się nie stanie.

i bardzo dobrze, ze jednak nie trafi. wystarczy już streetballa :?

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 07 listopada 2008, 11:57

Monique Currie w Lotosie PKO BP Gdynia

Monique Currie, czołowa zawodniczka zawodowej ligi WNBA, będzie grała w Lotosie PKO BP Gdynia! Amerykanka dzisiaj przylatuje do Gdyni i zagra już najbliższym meczu ligowym w Polkowicach. Currie w drużynie zastąpi Michelle Maslowski, z którą zdecydowano się rozwiązać kontrakt. Monique Currie ma 25 lat, 183 cm wzrostu i gra na pozycji niskiej skrzydłowej. W WNBA reprezentuje barwy Washington Mystics. W tej drużynie występuje też inna koszykarka Lotosu PKO BP Gdynia Alana Beard. W ciągu trzech sezonów spędzonych na zawodowych parkietach Amerykanka rozegrała 101 meczów, w których średnio zdobywała 11 punktów i notowała 4 zbiórki. W ostatnim sezonie wystąpiła w 34 meczach, wszystkie rozpoczynała w pierwszej piątce. Ze średnią 11,9 pkt. na mecz była drugim strzelcem zespołu, zaraz po Alanie Beard.

- Cieszę się, że pozyskaliśmy kolejną znakomitą zawodniczkę. Wierzę, że się sprawdzi i szybko uda nam się ją wkomponować w zespół. Currie lubi szybką koszykówkę, dużo widzi na boisku i co najważniejsze dobrze broni. Liczę, że będzie dużym wzmocnieniem – powiedział dyrektor klubu Marcin Kicior.

www.lotospkobp.pl

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 07 listopada 2008, 18:42

fmaster pisze:
- Cieszę się, że pozyskaliśmy kolejną znakomitą zawodniczkę. Wierzę, że się sprawdzi i szybko uda nam się ją wkomponować w zespół. Currie lubi szybką koszykówkę, dużo widzi na boisku i co najważniejsze dobrze broni. Liczę, że będzie dużym wzmocnieniem – powiedział dyrektor klubu Marcin Kicior.

www.lotospkobp.pl

Nie chcę być złośliwy - ale fajnie by było gdyby jakiekolwiek zawodniczki obecny trener wkomponował w skład...

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 07 listopada 2008, 20:10

Masz rację - nie bądź złośliwy. :wink: :wink: :wink:
ObrazekObrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 07 listopada 2008, 20:46

fmaster pisze:a ja słyszałem, że Monique Currie od stycznia miała trafić pod Wawel... i słyszałem to z dobrego, krakowskiego źródła. Trzeba podziękować Alanie, bo to chyba ona namówiła swoją bliską koleżankę na grę w Gdyni. Ciekawe, która z wielkiej Amerykańskiej trójcy będzie siedzieć na trybunach w Eurolidze? Catch na pewno nie, więc pewnie Alana albo Monique. No, chyba że do czasu przyjazdu Catchings nie będzie już Euroligi w Gdyni, ale myślę, że tak się nie stanie.

Potwierdzam zdanie Ann - dobrze, że do nas nie trafi. Po co nam jeszcze taka zawodniczka na obwodzie?? Znowu wyszedłby brak zbilansowania składu (ile się o tym mówiło po zaangażowaniu dueciku, gdy jeszcze ADF miała zostać na ten sezon...), a tak można ściągnąć jakąś podkoszową i po powrocie Pałki przesunąć Wielebnowską na SF jako zmienniczkę Chamique. Winnicki i Krawczyk znowu będą narzekać na przepisy w PLKK, ale sami gotują sobie problemy. Po przyjściu Catchings prawie niemożliwa będzie sytuacja, aby w lidze równocześnie na parkiecie przebywały trzy Amerykanki. Jedna z nich będzie musiała grzać ławę, a w wielu przypadkach - dwie (jeśli wejdzie Marczanka i zostanie jedna z zagranicznych podkoszowych). Niby każda z nich może wygrać mecz, ale piłka jest tylko jedna... Jednak w Gdyni lubią takie samograjki - wspomnę choćby Sales czy White. Nie kwestionuję, że te są lepsze, ale czy to się przełoży na grę zespołową, zwłaszcza przy tym trenerze?? Snitsyna może już chyba zarezerwować miejsce na trybunach od stycznia...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 08 listopada 2008, 14:42

Losowanie grup EuroBasket 2009.

http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?t=8905
ObrazekObrazek

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 08 listopada 2008, 17:14

nasza grupa jest najsłabsza.....

gulchynsky
Młodzik

Postautor: gulchynsky » 10 listopada 2008, 10:55

Mam problem, a nie mogę tego nigdzie znaleźć... wie ktoś, co się dzieje w tym sezonie z Joanną Jarkowską? :|

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 10 listopada 2008, 10:59

gulchynsky pisze:Mam problem, a nie mogę tego nigdzie znaleźć... wie ktoś, co się dzieje w tym sezonie z Joanną Jarkowską? :|

:shock:

Walich się teraz nazywa..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 10 listopada 2008, 11:02

gulchynsky pisze:Mam problem, a nie mogę tego nigdzie znaleźć... wie ktoś, co się dzieje w tym sezonie z Joanną Jarkowską? :|

Co ma sie dziać...? Pogrywa w Poznaniu...:)

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 10 listopada 2008, 12:57

Greebo pisze:

:shock:

Walich się teraz nazywa..
:lol: :lol: :lol: :lol:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 10 listopada 2008, 13:11

Pietraszek opuszcza Cukierki Odrę

Zarząd Cukierków Odry Brzeg rozwiązał za porozumieniem stron umowę z Agnieszką Pietraszek. Mierząca 189 cm zawodniczka rozegrała w barwach brzeskiego zespołu 10 spotkań, w których średnio zdobywała 4.0 punkty, miała 4.5 zbiórek i 0.5 asysty.

plkk.pl
ObrazekObrazek

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 10 listopada 2008, 15:02

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”