Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 18 listopada 2008, 15:49

Coraz węższa kadra...

Sytuacja kadrowa krakowskiej Wisły Can-Pack przed bardzo ważnymi meczami euroligowymi jest dramatyczna. Trener Wojciech Downar-Zapolski będzie miał spory problem przed zbliżającym się środowym meczu z Nadieżdzą Orenburg.
Już na początku sezonu po rozegraniu dwóch spotkań ligowych (27 min.) z kadry mistrzyń Polski wypadła Agnieszka Pałka, która po wyleczeniu kontuzji stawu skokowego złamała palec. Jej planowany powrót do gry to styczeń 2009. Drugą zawodniczką, która musiała pożegnać się z basketem jest Chamique Holdsclaw, amerykance powróciły problemy z kolanami. To jednak nie koniec czarnej serii kontuzji w drużynie Białej Gwiazdy. Podczas meczu 12. kolejki Ford Germaz Ekstraklasy (Wisła ograła CCC 58:48) Anna Wielebnowska upadła na parkiet i już o własnych siłach go nie opuściła, zawodniczka została przewieziona do szpitala na badania. Diagnoza: uszkodzona łękotka oraz naderwanie lub zerwanie wiązadła krzyżowego przedniego. Jeśli wszystko pójdzie dobrze Annę zobaczymy na parkiecie najprawdopodobniej za miesiąc, jeśli sprawdzi się druga wersja to w tym sezonie możemy już Anny Wielebnowskiej nie zobaczyć.
"Dobra" wiadomość to taka, że trener może w rozgrywkach euroligowych wystawić w składzie pięć zagranicznych zawodniczek (min. 3 z Europy), ale w lidze Polskiej już takiej możliwości nie będzie, przepisy mówią wprost min. 2 Polki muszą przebywać cały czas na parkiecie. Jak poinformował wiceprezes Wisły, Piotr Dunin-Suligostowski Biała Gwiazda jest bardzo blisko pozyskania zagranicznej zawodniczki z myślą o play-off Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet.
Miejmy jednak nadzieję, że Wiślaczki gładko pokonają w środę Rosjanki oraz że Anna Wielebnowska szybko wróci do zdrowia.

skwk.pl

---------------
1. Czyli w najbliższych meczach Mique nie zagra :?: :shock: Tzn m.in z Nadieżdą i.. Lotosem?

2. K.B.B?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 18 listopada 2008, 15:58

1. Czyli w najbliższych meczach Mique nie zagra Tzn m.in z Nadieżdą i.. Lotosem?

2. K.B.B?

1. niech się pakuje i szerokiej drogi życzę.
2. i don't think so
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 18 listopada 2008, 16:06

ann pisze:

2. K.B.B?

2. i don't think so

Ann, jesli SZamika się spakuje, to nie wygracie ani jednego spotkania w swojej grupie w Euro. No chyba, ze za nią jutro przyjedzie Lisa Leslie.
W związku z kiepskimi wystepami w poprzednich latach w Euro, w tym musielibyście w końcu coś osiągnąć, a bez Szamiki ani rusz.

Inna sprawa, ze dzialacze nigdy nie powinni brać Boby, Canty i Holdsclaw z Lotosu, ale jesli jzu to zrobili, to musicie grać tymi koszykarkami co macie, bo inaczje kolejny sezon w Euro bedzie w piz......u

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 18 listopada 2008, 16:12

nie musi być Lisa. mnie by wystarczyła wymiana Miss Canty and Miss Szamikła na... powiedzmy Perkins i... kogoś :wink:

o o decyzji działaczy odnośnie sprowadzenia "super" tria z Lotosu wypowiadałam się juz kilkakrotnie, z kolejnymi komentarzami się powstrzymam, no chyba że sytuacja się rozwinie 8)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 18 listopada 2008, 16:16

Kiedy bedzie wiadomo czy Ch.H zagra przeciwno Lotosowi ?? Czy ktos z Krakowa jest w stanie to okreslic 1-2 dni przed meczem ??:D (Stawka 1.72 na Lotos w bukmacherach bardzo kusi :D) ... a szczesciu mozna przeciez dopomoc;)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 18 listopada 2008, 16:23

Saletra pisze:
ann pisze:

2. K.B.B?

2. i don't think so

Ann, jesli SZamika się spakuje, to nie wygracie ani jednego spotkania w swojej grupie w Euro. No chyba, ze za nią jutro przyjedzie Lisa Leslie.
W związku z kiepskimi wystepami w poprzednich latach w Euro, w tym musielibyście w końcu coś osiągnąć, a bez Szamiki ani rusz.

Inna sprawa, ze dzialacze nigdy nie powinni brać Boby, Canty i Holdsclaw z Lotosu, ale jesli jzu to zrobili, to musicie grać tymi koszykarkami co macie, bo inaczje kolejny sezon w Euro bedzie w piz......u

o ile będzie... drużyna jest fatalnie zbudowana,a Can Pack daje masakryczną kasę, jakby mnie tak ktoś 5 lat z rzędu w ..uja robił to juz bym podziekował za taka współpracę ...dawno bo to po prostu fuszerka i zwykłe dziadostwo!!
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 18 listopada 2008, 16:40

ann pisze:

o o decyzji działaczy odnośnie sprowadzenia "super" tria z Lotosu wypowiadałam się juz kilkakrotnie, z kolejnymi komentarzami się powstrzymam, no chyba że sytuacja się rozwinie 8)

A najzabawniejsze jest to że zwędziliście nam trio które idealnie pasowało by do Lotosu. Miss Szamikła to samograj na 3 którego nam brakuję,Miss Canty może grać na dwójce jak i rozgrywać takiego kogoś nam trzeba. A Boba to idealna zmienniczka dla Matovic.

Oddajcie na te trzy a my wam damy Miss Kurę i Miss Beard i dorzucimy Zawadkę bo widać wam Polek na obwodzie brakuję. :wink:

A co do tego stwierdzenia Saletry ze Wisła nie wygra meczu w Eurolidze bez Miss Szamikły. HAHAHAHA. Po następnym meczu będzie to już nieaktualne.
Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 18 listopada 2008, 16:48

hellraiser pisze:Oddajcie na te trzy a my wam damy Miss Kurę i Miss Beard i dorzucimy Zawadkę bo widać wam Polek na obwodzie brakuję. :wink: .

nie, raczej nie damy żadnej z tych trzech (bo na pewno nikogo nawet nie chcecie) ale Hellraisera z chęcią oddamy :evil:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 18 listopada 2008, 17:00

hellraiser pisze: HAHAHAHA. Po następnym meczu będzie to już nieaktualne.

Hell, moze wyjudzą wygraną z Nadzieżdzą np 67 : 64 ale na tym się skonczy - poza tym Nadieżdzy nie liczę nawe w kategoriach zespołu, tylko badziewia, ktore jest dostarczycielem pkt ( nawiasem mowiąc, nie wiem po co Branzova przeniosła się do tego zespołu, wiadomo, ze jak stare babska zmieniają kluby, po dluzszym graniu w jednym miejscu nie umieją się znalezc i dają przyslowiowej d..... i w ten oto sposob Branzova niszczy swoją legendę- wsytd, jednak neistey forsa przed oczami robi swoje :roll: )

Wracając do Wisły, to po meczu z N. dostaną ostreo po dupci od Burż i spóly.
Więc bez wymyslow, zastrzyl przeciwbolowy i do roboty Holdsclaw!

walker
Amator

Postautor: walker » 18 listopada 2008, 17:05

hellraiser mam nadzieje że kształcisz się na menagera bo Krawiec o emeryturze już mówi a Twoje wizje... no sorry żenada- nie irytuj już Krakusów mają dosyć zmartwień ,a poza Tobą nikt tej trójki w Gdyni nie chce ...
AG

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 18 listopada 2008, 17:25

hellraiser pisze:
Greebo pisze:
koszykarz pisze:no sorrki - ktos wspomnial o Perovanovic - Konryn i Pałce daleko do niej
..

Dla mnie to ten sam poziom. Chyba ze Iva się rozwinęła przez ostatnie 2 sezony, ale podpisanie kontraktu w drugiej lidze Włoskiej i brak w kadrze Czarnogóry o tym raczej nie świadczą.

Aż o tak czarny humor cię nie posądzałem. :wink: :wink: :wink:

Pera do Pałki to jak Skera do Pawlak -pani profesor.

A co do Pałka lub Kobryn da rade Matovic . Cóż też mam nadzieje że Katia da rade z Holdsclaw. Bez nadziei ani rusz.
Slobodanka "Drewno" Maksimović. Po 3-4 meczach w Eurolidze stwierdzisz że tak dobrego centra Wisła nigdy nie miała. Pokochacie ją. Gdyby nie Ivana chętnie widziałbym ją w Lotosie. Jej dup.owatość to takie "miejskie legendy" na tym forum.

A co do finału. Tym razem znów ten sam film ale ze zmienionym zakończeniem 8) :P :twisted: :P :) :lol: :twisted:

Hellreiser ty juz nam prorokowałes :) :lol: :lol: :lol:
Wiec prosze Cie oszczedz nam tego :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 18 listopada 2008, 17:42

jimmy pisze:o ile będzie... drużyna jest fatalnie zbudowana,a Can Pack daje masakryczną kasę, jakby mnie tak ktoś 5 lat z rzędu w ..uja robił to juz bym podziekował za taka współpracę ...dawno bo to po prostu fuszerka i zwykłe dziadostwo!!

Tyle, że na obecny kształt drużyny olbrzymi wpływ miał sponsor, który chciał mieć w drużynie takie a nie inne zawodniczki. Więc nikt nikogo w nic nie robi...no ew. Holdsclaw robi z panów działaczy idiotów, ale to nie pierwszy raz...

I podpisze się pod tym co napisała Ann (tak, podlizuję się :wink:) byłoby miło gdyby klub pozbył się pani Holdsclaw, której się grać nie chce (no chyba że ją kolano boli w chwili gdy myśli o koszykówce, a jak trzeba poszaleć na imprezie to ma cudowne ozdrowienie :wink: )oraz jej super przyjaciółki-strzelca wyborowego, która gra 2x gorzej w eurolidze niż rok i 2 lata temu. Zamiast nich zatrudnił kogoś rzucającego za 3- typu Perkins oraz kogoś sympatycznego pod kosz :wink: i wystarczy :wink:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
ansol
Nowy na forum

Postautor: ansol » 18 listopada 2008, 18:04

Ałgaja pisze:... a jak trzeba poszaleć na imprezie to ma cudowne ozdrowienie :wink:

no to fakt, w sobotę wieczorem to ona na chorą jakoś nie wyglądała hehe...

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 18 listopada 2008, 19:48

popieram !!!

Dość już chyba wszyscy mają ,,pakieciku'' teraz to nawet jest 2+1 bo Boba chyba gratis....
Wiśle trzeba nowej , świeżej krwi a nie tych ,,wypalonych'' Amerykanek ktoe idą tylko tam gdzie znajdą dolara na ziemi...

no Boba to ,,euro '' chyba :lol:

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 18 listopada 2008, 21:13

Bez Holdsclaw nie istniejemy taka jest prawda...
To genialna zawodniczka co potwierdza również ten sezon! Ona poniżej pewnego poziomu nie schodzi!!!i to jest rzecz oczywista!
Canty dwa poprzednie sezony grała super i nikt nie mógł przypuszczać że będzie w tym słaba, ale spokojnie poczekajmy dopiero 2 miesiące gramy jest duża szansa na to że zacznie grać na wysokim poziomie!!!
Oczywiście na ligę ten skład wystarczy ale na Lotos i Eurolige już nie!
Najważniejsze żeby Skerović i Maksimović się przebudziły bo o Canty jestem spokojny!
I poczekajmy kto do nas dojdzie...wtedy się okaże na co będzie nas stać...
Anna DeForge faktycznie "byłłłła" wielka...i taką ją zapamiętałem i .
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”