XIII kolejka FGE: Lotos PKO BP Gdynia-TS Wisła Kraków
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
No to się porobiło :/
Zanim Dupree przyjedzie , zanim się w miarę zgra z drużyną , to zdążymy przegrać cały sezon , bo teraz w najważniejszych meczach lipa... Jedyne co teraz dobrze mogłoby się zdarzyć to natychmiastowy wypad pakieciku , ściągniecie w jej miejsce jakiegoś wartościowego strzelca ... (no i do tego Dupree oczywiście) ale niestety znając nasz wybitny zarząd , umiejętność szybkiego i sprawnego działania a także odpowiedniego doboru zawodniczek to pewnie to pozostanie w sferze marzeń...poza tym na to wszystko mało czasu jest :/
Zanim Dupree przyjedzie , zanim się w miarę zgra z drużyną , to zdążymy przegrać cały sezon , bo teraz w najważniejszych meczach lipa... Jedyne co teraz dobrze mogłoby się zdarzyć to natychmiastowy wypad pakieciku , ściągniecie w jej miejsce jakiegoś wartościowego strzelca ... (no i do tego Dupree oczywiście) ale niestety znając nasz wybitny zarząd , umiejętność szybkiego i sprawnego działania a także odpowiedniego doboru zawodniczek to pewnie to pozostanie w sferze marzeń...poza tym na to wszystko mało czasu jest :/
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman
rzymi pisze:zdaję sobie sprawę, że jej nie lubicie ale czy naprawdę nie widzieliście grymasu bólu na jej twarzy? albo z jakim trudem się podnosiła jak raz upadła pod własnym koszem... w telewizji to wszystko było widoczne.. ona bardzo chciała i na pewno chce grać.. ale lepiej niech się wyleczy i wróci zdolna do gry. ale to moje zdanie, zapewne niewiele osób się ze mną zgodzi.
Fakt lubienia czy nie ma teraz niewiele do rzeczy. Jej nie ma , wiec większy pożytek będziemy mieć z Doris niż z niej. A do końca roku mamy jeszcze 4 mecze w eurolidze. Na dodatek zostawiła nam w spadku Canty, która może coś tam umie, ale jest bez formy, a Amerykanki po to się ściąga by pełniły kluczowe role w zespole. Więc gdyby to ode mnie zależało (i gdyby były takie możliwości finansowe) to ścigałbym szybko np Perkins, a Canty albo zostawił tylko na ligę, albo wysłał tak jak proponuje Ałgaja do pilnowania Mique.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Dokładnie rzymi masz rację...
Nie rozumiem tej nagonki i użalania się na nią!
Jest wybitną koszykarką a nawet jak Helli pisze Geniuszem!
Kontuzja może się zdarzyć każdemu!
Po to została sprowadzona Dupree żeby ja zastąpić, a Holdsclaw jeszcze pokaże klasę w finale z Lotosem...
Po to została sprowadzona Dupree żeby ja zastąpić, a Holdsclaw jeszcze pokaże klasę w finale z Lotosem...
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
JaroTS pisze:Kontuzja może się zdarzyć każdemu!
jej się nie ptrzytrafiła ona od wieków ma problemy z kolanami, wiem to ja, który na koszykówce niewiele się zna
pokaże nie pokaże, niech zacznie szanować wkońcu klub który jej płaci w ch... kasy i kibiców zwłaszcza tych najmłodszych.
I niech faktycznie pokaże klasę w ewentualnym finale jeśli będzie wstanie zagrać bo faktu, że chciała nam to mistrzostwo rok temu zapierniczyć z koleżanką do Gdyni nie zapomina się tak łatwo.
Jest wybitną koszykarką niech będzie choć trochę przyzwoitym człowiekiem. Nic więcej od niej nie wymagam.

WislaLive.pl
niech wyp**** i nie wraca!!
martwi mnie to, że kupiliśmy kota w worku, w dodatku wiedząc, co kupujemy. decyzja była świadoma, trzeba ponieść konsekwencje...
teraz nadarzyła się idealna okazja dla zarządu, żeby odpokutować przedsezonowe grzechy. Mam nadzieję, że to zrobią, bo inaczej nie będzie ciekawie...
kurdę, same dobre wiadomości ostatnio
)
martwi mnie to, że kupiliśmy kota w worku, w dodatku wiedząc, co kupujemy. decyzja była świadoma, trzeba ponieść konsekwencje...
teraz nadarzyła się idealna okazja dla zarządu, żeby odpokutować przedsezonowe grzechy. Mam nadzieję, że to zrobią, bo inaczej nie będzie ciekawie...
kurdę, same dobre wiadomości ostatnio
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
JaroTS pisze:Dokładnie rzymi masz rację...
albo i w (pol)finale
PS załuje bardzo ze Ch.H nie zagra w Gorzowie...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
3-cie ostrzeżenie
Jak zwykle Endriu nawiązujesz w temacie nijak nie związanym z AZS Gorzów do swojego klubu co wobec całokształtu Twojej ostatniej twórczości na fortum - pozostając w związku z wcześniejszymi ostrzeżeniami (oraz Twoimi deklaracjami) skutkuje kolejnym... (choć nie zwykłem tego robić) - nie da się niestety wszędzie czytać o Gorzowie - z całym szacunkiem do wspomnianego zresztą.
wszystko ma swoje granice.
Jak zwykle Endriu nawiązujesz w temacie nijak nie związanym z AZS Gorzów do swojego klubu co wobec całokształtu Twojej ostatniej twórczości na fortum - pozostając w związku z wcześniejszymi ostrzeżeniami (oraz Twoimi deklaracjami) skutkuje kolejnym... (choć nie zwykłem tego robić) - nie da się niestety wszędzie czytać o Gorzowie - z całym szacunkiem do wspomnianego zresztą.
wszystko ma swoje granice.
Endrju pisze:JaroTS pisze:Dokładnie rzymi masz rację...
albo i w (pol)finale![]()
![]()
![]()
PS załuje bardzo ze Ch.H nie zagra w Gorzowie...![]()
![]()
Wieksza satysfakcja byłaby z ew. zwyciestwa
a tak zawsze mozna bedzie sie jakos wytlumaczyc...
Mimo,że temat o meczu Lotos Gdynia-Wisła Kraków, ale o Gorzowie zawsze Endrju musi wspomnieć!
P.S. Gorzej będzie jak przegracie mecz z Wisłą, w której składzie nie będzie Holdsclaw, to dopiero będzie obciach:?
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...
A ja trochę przekornie pochwalę działaczy Wisły. Wobec problemów Chamique z kolanami nie byli bierni i zaangażowali Candice. Chociaż trzeba przyznać, że to szczęśliwy zbieg okoliczności, bo ona akurat była wolna po niedoszłym transferze do Schio (chyba nie zagrała tam ani razu?). Gdyby nie ta okoliczność, ciężko byłoby znaleźć jakąś dobrą Amerykankę, do tego gotową przylecieć już za dwa tygodnie. No i wtedy dochodziłaby kwestia aklimatyzacji. Candice ma to już w zasadzie z głowy, chociaż wiadomo, że musi jeszcze na nowo wejść do drużyny, co chwilę potrwa. Dobrze, że w styczniu będzie przerwa w PLKK i Eurolidze - jeśli wszystko pójdzie dobrze, to wtedy będzie już pełny skład. Oby Holdsclaw była wtedy w pełni sił, ale i tak uważam, że nie można opierać na niej gry w takim stopniu jak dotąd. Naszą siłą w zeszłym sezonie była zespołowość - gdyby nie ona, mistrzem zostałby Lotos. Inne zawodniczki potrafią w trudnych wziąć na siebie ciężar gry, co pokazal mecz z Nadieżdą.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Ałgaja pisze:Sfrustrowany Jacek Winnicki, szkoleniowiec Lotosu, nie wytrzymał nerwowo spotkania. W pewnym momencie z wściekłością złapał za stolik, przy którym siedział hiszpański dziennikarz i przerwał mu relację radiową.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Trochę się facet zdenerwował.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
paulo2907 pisze:A ja trochę przekornie pochwalę działaczy Wisły. Wobec problemów Chamique z kolanami nie byli bierni i zaangażowali Candice.
jakby kontraktowali Candice wobec problemów Holdsclaw to Dupree powinna grać od początku sezonu z nami
i wydaje mi się, ze Dupree tak czy tak miała zostać zakontraktowana w Krakowie i kolana Holdsclaw nie mają tu nic do rzeczy. Wydaje mi się ze transfer Candice był od dłuższego czasu przygotowywany by nie powiedzieć zaklepany, a że zbiegło to z problemami jednej cześci duetu to wychodzi, że reakcja włodarzy była szybka i zdecydowana.

WislaLive.pl
hell, Gburczyk na dwójce? I jeszcze może się zmieniać z CH na tej pozycji???? Nie widziałem w tym sezonie zbyt wielu meczów Wisły i może WDZ przekwalifikował te dwie skrzydłowe na rzucające, albo może Gburczyk zagrała parę razy na tej pozycji z konieczności wynikającej z przepisu o dwóch Polkach, ale to przecież klasyczna skrzydłowa. A CH to nawet u nas, gdy grała praktycznie jako skrzydłowa, silna skrzydłowa a czasem nawet center to na dwójkę chyba nigdy nie zawędrowała.
U nas w tym sezonie zdarzało się że graliśmy z Mique na "2". Ale teraz to i tak bez znaczenia. Jutro wyjdziemy piątką Skera - Canty (Marta) - Gburczyk - Kobryn - Maksimovic. I o ile nie będzie problemów z faulami, to dopóki mecz nie będzie rozstrzygnięty, raczej nikt inny nie pojawi się u nas na parkiecie. Za to Kotnis ma pewnie spore szanse na 40 minut rozgrzewki.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”