XIII kolejka FGE:Orzeł Polkowice- AZS PWSZ Gorzów Wlkp.

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 24 listopada 2008, 17:40

ann pisze:
paulinka_1990 pisze:
marcinek1989 pisze:Widzę że dalej trudno pogodzić się z porażka co poniektórym osobom.

a co poniektórzy będą chodzić napompowani przez szmat czasu bo udało im się wygrać.

i kto to mówi... :roll:

heheehe właśnie... i kto to mówi ;DD
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

Awatar użytkownika
paulinka_1990
Nowy na forum

Postautor: paulinka_1990 » 24 listopada 2008, 17:41

ann pisze:
paulinka_1990 pisze:
marcinek1989 pisze:Widzę że dalej trudno pogodzić się z porażka co poniektórym osobom.

a co poniektórzy będą chodzić napompowani przez szmat czasu bo udało im się wygrać.

ja :D
myślicie, że z Gorzowa to się nie potrafię z porażką pogodzić i chodzę napompowana jak wygramy? Stereotypowe podejście ;D
bo z Gorzowa to taka muszę być. Widzę, że mało ludzi zainteresowanych basketem z Gorzowa znasz ;)

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 24 listopada 2008, 17:50

ann pisze:
paulinka_1990 pisze:

I po co prowokujesz?
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 24 listopada 2008, 18:00

Droga Paulinko - dziękuj swoim kolegom, bowiem to oni taką opinię wytworzyli gorzowianom.

tyle w temacie

Awatar użytkownika
paulinka_1990
Nowy na forum

Postautor: paulinka_1990 » 24 listopada 2008, 18:03

Kuba pisze:Droga Paulinko - dziękuj swoim kolegom, bowiem to oni taką opinię wytworzyli gorzowianom.

tyle w temacie

jestem tu po to by to zmienić ;D

Awatar użytkownika
paulinka_1990
Nowy na forum

Postautor: paulinka_1990 » 24 listopada 2008, 18:08

paulinka_1990 pisze:
Kuba pisze:Droga Paulinko - dziękuj swoim kolegom, bowiem to oni taką opinię wytworzyli gorzowianom.

tyle w temacie

poza tym nie myślmy stereotypowo ;P

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 24 listopada 2008, 18:19

tyle w temacie
Mógłbyś jednak odnieść się do tego co napisałem.
Obrazek

ZnaczyNigdySieNieZaczelo

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 24 listopada 2008, 19:48

tyle w temacie

Kuba u was też świętoszków nie ma więc Kubo Kubo spójrz za siebie jak .. ajj na swoje podwórko :) a później swoje mądrości życiowe praw innym :)

Michu23 pisze:Dla mnie wogóle śmieszne jest że w Gorzowie równają się z Wislą i Lotosem..
moze do niektórych jeszcze nie dociera że w final i tak znajdą sie Wisła i Lotos a Gorzów , Polkowice i Toruń powalczą o brązowy medal...
Rybnik już chyba odpadł (brak Perkins , Międzik)

radze zejść na ziemię bo nie wypada sie porównywać do Wisły czy Lotosu...

ann jako moderator wez sie wreszcie ogarnij !! Rzucasz ostrzezeniami dla Gorzowskich kibicow a nie potrafisz zwalczyc przyczyny (niepotrzebnych spewnoscia) pozniejszych spiec. Co jest spewnoscia wywolane przez takich błaznów jak Michu23 który chyba juz kolejny raz powtarza swoje zlote mysli.
Masz alergie na Gorzow, uwierz ze my mamy podobnie na teksty takich blaznow jak Michu23 itp.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 24 listopada 2008, 21:34

cesare pisze:

tyle w temacie

Kuba u was też świętoszków nie ma więc Kubo Kubo spójrz za siebie jak .. ajj na swoje podwórko :) a później swoje mądrości życiowe praw innym :)

Michu23 pisze:Dla mnie wogóle śmieszne jest że w Gorzowie równają się z Wislą i Lotosem..
moze do niektórych jeszcze nie dociera że w final i tak znajdą sie Wisła i Lotos a Gorzów , Polkowice i Toruń powalczą o brązowy medal...
Rybnik już chyba odpadł (brak Perkins , Międzik)

radze zejść na ziemię bo nie wypada sie porównywać do Wisły czy Lotosu...

ann jako moderator wez sie wreszcie ogarnij !! Rzucasz ostrzezeniami dla Gorzowskich kibicow a nie potrafisz zwalczyc przyczyny (niepotrzebnych spewnoscia) pozniejszych spiec. Co jest spewnoscia wywolane przez takich błaznów jak Michu23 który chyba juz kolejny raz powtarza swoje zlote mysli.
Masz alergie na Gorzow, uwierz ze my mamy podobnie na teksty takich blaznow jak Michu23 itp.

Symbolu oblężonej twierdzy ciąg dalszy... Również nie trawię za bardzo tego co Michu23 pisze - często uznaje on jako oczywistość to, która drużyna wejdzie do finału, która będzie w ósemce, dla której sezon już się skończył, po jednej niepotwierdzonej plotce "sprzedawał" już zawodniczki z Jeleniej Góry, itp, a jakby nie patrzeć - dopiero wczoraj sezon zasadniczy osiągnął półmetek... Na pewno jest to denerwujące i jak dla mnie pozbawione sensu. Jednak takie już są uroki forum, to jego zdanie. Absurdem byłoby, gdybym domagał się ostrzeżenia dla kogoś, kto nie kibicując bezpośrednio czołowej trójce napisał, że Wisła nie ma szans na wejście do finału. Nie traktuj tego forum jako wojny, bo Ty i wielu kibiców z Gorzowa takim sposobem myślenia zbliża się do "standardów" wyznaczanych ostatnio w naszym kraju przez bohaterskiego pana prezydenta i jego świtę...
A poza tym coś mi się rzuciło w oczy w Twoim poście, dlatego wyróżniłem dwukrotnie ten "wyraz". :)
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2008, 00:24 przez paulo2907, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 24 listopada 2008, 21:36

paulinka_1990 pisze:

tyle w temacie

oj, ciężko może być :wink: ale trzymam kciuki, żeby Ci się udało. :wink:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 24 listopada 2008, 22:11

paulo2907 pisze:No to chyba nie będzie transmicji live w TVP Kraków. :? :( Są sprawy ważniejsze, jak choćby nasz prezydent-męczennik...

paulo2907 pisze: Nie traktuj tego forum jako wojny, bo Ty i wielu kibiców z Gorzowa takim sposobem myślenia zbliża się do "standardów" wyznaczanych ostatnio w naszym kraju przez bohaterskiego pana prezydenta i jego świtę...

Prezydent "męczennik", prezydent "bohater"... Daruj może sobie te ironiczne porównania, bo nie wszyscy dali się ogłupić programom Majewskiego, Wojewódzkiego czy artykułom Gazety Wyborczej i nie każdy uważa standardy przez nich wyznaczane za jedyną słuszną ideologię, której głównym przedstawicielem został Hubert H. :roll:
A jeśli chcesz podyskutować o polityce to załóż odpowiedni temat w hyde-parku, bo w aktualnościach forum dot. FGE nie ma na to miejsca.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 24 listopada 2008, 23:04

patrese pisze:Prezydent "męczennik", prezydent "bohater"... Daruj może sobie te ironiczne porównania, bo nie wszyscy dali się ogłupić programom Majewskiego, Wojewódzkiego czy artykułom Gazety Wyborczej i nie każdy uważa standardy przez nich wyznaczane za jedyną słuszną ideologię, której głównym przedstawicielem został Hubert H. :roll:
A jeśli chcesz podyskutować o polityce to załóż odpowiedni temat w hyde-parku, bo w aktualnościach forum dot. FGE nie ma na to miejsca.

I tu trafiłeś kulą w płot. Nie dałem się ogłupić żadnej ideologii, tylko mam własne poglądy, a to duża różnica. Takie porównanie uważam za adekwatne z własnego punktu widzenia w tej określonej sytuacji (tzn. zachowania na forum osób z Gorozowa), zaś wczorajsze sformułowanie narzuciła rzeczywistość (brak transmisji z powodu wydarzeń w Gruzji - zresztą nie tylko ja wyrażałem swoje zdanie na ten temat). Nie mam zamiaru dyskutować tutaj o polityce, gdyż to forum koszykarskie. Jednak jeśli razi Cię to lub może razić innych, będę starał się powstrzymać od takich sformułowań.

Zresztą chyba lepiej używać takich ironicznych określeń niż takich:
patrese pisze:Daleko dupa od oka.

:roll: :roll:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 24 listopada 2008, 23:57

paulo2907 pisze:Zresztą chyba lepiej używać takich ironicznych określeń niż takich:
patrese pisze:Daleko dupa od oka.

:roll: :roll:

Niekoniecznie- powiedzenie znane, proste i dosadne. Bynajmniej nie wulgarne. Ale jeśli jesteś aż tak wrażliwy i poczułeś się jakoś szczególnie zniesmaczony, to najmocniej przepraszam... :roll:
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

Obrazek

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 25 listopada 2008, 00:19

paulo2907 pisze:I tu trafiłeś kulą w płot. Nie dałem się ogłupić żadnej ideologii, tylko mam własne poglądy, a to duża różnica. Takie porównanie uważam za adekwatne z własnego punktu widzenia w tej określonej sytuacji (tzn. zachowania na forum osób z Gorzowa), zaś wczorajsze sformułowanie narzuciła rzeczywistość (brak transmisji z powodu wydarzeń w Gruzji - zresztą nie tylko ja wyrażałem swoje zdanie na ten temat). Nie mam zamiaru dyskutować tutaj o polityce, gdyż to forum koszykarskie. Jednak jeśli razi Cię to lub może razić innych, będę starał się powstrzymać od takich sformułowań.
(...)
Bezsensowne uogólnienie na podstawie postów trzech osób. Zauważ, że niektóre osoby z Gorzowa maja pewien dystans do tego co się ostatnio dzieje w aktualnościach, a inne wręcz nic nie piszą.

cesare pisze:ann jako moderator wez sie wreszcie ogarnij !! Rzucasz ostrzezeniami dla Gorzowskich kibicow a nie potrafisz zwalczyc przyczyny (niepotrzebnych spewnoscia) pozniejszych spiec. Co jest spewnoscia wywolane przez takich błaznów jak Michu23 który chyba juz kolejny raz powtarza swoje zlote mysli.
Dokładnie to samo co do Paulo2907. Przez rzucanie ostrzeżeniami dla Gorzowskich kibiców rozumiesz ostrzeżenie dla Endrju i Tomaszka?
Obrazek

ZnaczyNigdySieNieZaczelo

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 25 listopada 2008, 14:35

Derby "Gazety Lubuskiej" :lol: :lol: :lol: w finale? Czemu nie:shock: :shock: :shock:
W ekstraklasowych derbach "GL” było wszystko, co kochają kibice. Piękne akcje, walka do upadłego, niesamowite przechwyty, bloki i emocje po ostatnią syrenę.

- Właśnie za taką grę kochamy nasze zawodniczki- mówili fani zarówno jednej, jak i drugiej drużyny.

- Mecze między naszym zespołem, a CCC to spotkania, w których do walki na całego nie trzeba mobilizować nikogo. Wola wygranej jest tak wielka, że dziewczyny zawsze dają z siebie wszystko, niezależnie od okoliczności - mówili fani z Gorzowa.

- My z Gorzowem gramy na więcej niż sto procent. Między naszymi zespołami od lat jest zdrowa, sportowa rywalizacja. Można zaryzykować stwierdzenie, że spośród wszystkich ekip ekstraklasy pokonanie gorzowianek ma dla nas znaczenie największe - zaznacza Ryszard Flisiewicz, wieloletni kibic CCC.

Atmosferę wydarzenia niezwykłego dało się wyczuć w hali w Polkowicach na długo przed pierwszą syreną. Grupki kibiców wypełniały widownię w oczekiwaniu na obejrzenie niezwykłego widowiska. I nie zawiodły się.

Bez centra poszło sprawnie

Polkowiczanki wyszły na parkiet bez DeMyi Walker, która ma problemy zdrowotne i nie wiadomo jaka będzie jej przyszłość w CCC. Zapytany o to na pomeczowej konferencji prasowej trener Koziorowicz odpowiedział, że sprawa centra zza Oceanu wyjaśni się w najbliższych dniach.

Na pozycji środkowej gorzowianki miały więc olbrzymią przewagę, bo koszykarki równie wysokiej jak Lindsay Taylor w ekipie CCC nie ma. Wydawało się, że akademiczki bez większych problemów wygrają walkę na desce. Polkowiczanki udowodniły jednak, że nie przewagę wzrostu można łatwo zniwelować wola walki oraz umiejętnym ustawianiem się pod koszami. Niższe o 20 centymetrów rodaczki Taylor z Polkowic Jillian Robbins oraz Amisha Carter bez problemu ogrywały gorzowską wieżę, wielokrotnie wyrywając jej piłkę z rąk po kilka razy z rzędu.

Zwłaszcza Carter, która zagrała, pomimo osłabienia spowodowanego wcześniejszym zatruciem pokarmowym imponowała na deskach. Amerykanka wybijała się w górę z takim impetem, jakby przedmiotem walki był najcenniejszy ze skarbów, a nie piłka do koszykówki. Przewaga na tablicach w zestawieniu z umiejętnym odcinaniem Taylor od podań poprzez wypychanie je za strefę podkoszową sprawiało, że gorzowianki miały olbrzymie problemy z kończeniem akcji, zwłaszcza w pierwszej połowie.

Alternatywą dla zdobywania punktów spod kosza były rzuty z dystansu, w których brylowała Katarina Zohnova. Czeszka trafiała zarówno za dwa jak i za trzy punkty i to głównie dzięki niej oraz Justynie Żurowskiej akademiczki były cały czas blisko "pomarańczowych”.

Robbins show

CCC zagrało w sobotę jeden ze swoich lepszych, jeśli nie najlepszy mecz w sezonie. I choć na pochwałę zasługuje cały zespół, to szczególne słowa uznania należą się wspomnianej Carter, a także Agacie Gajdzie, która niczym wytrawny generał rozkazy, rozdzielała piłki pomiędzy swoje koleżanki. Na największe zaś peany zasłużyła Jillian Robbins, której wychodziło absolutnie wszystko.

Polkowiczanki spisały się w sobotę wyśmienicie, a mimo tego akademiczki były bliskie zwycięstwa. To świadczy o olbrzymiej sile tkwiącej w ekipie z Gorzowa. Sile, która może zaprowadzić dziewczyny trenera Maciejewskiego na sam szczyt. Nie mielibyśmy nic przeciwko, by w walce o ów szczyt rywalem akademiczek były polkowiczanki. Derby "GL” w finale ekstraklasy to by dopiero było wydarzenie.

Konrad Kaptur
0 509 374 135
sport@gazetalubuska.pl

Niezłe mrzonki pana Konrada, nie dość, że dopiero połowa Sezonu Zasadniczego za nami to raczej bym się martwił oto na jego miejscu czy Orzełek do 4ki wejdzie 8) 8)
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”