OSTRZEŻENIA

podforum organizacyjno - porządkowe
Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 24 listopada 2008, 22:38

Viallos pisze:Ani ja też nie akceptuję tego Ann. Zobaczcie co dostałem na gg od tomaszka:

Kod: Zaznacz cały

Witam. Jeżeli jest Pan właścicielem domeny kkforum.pl to zwracam sie do Pana z prośbą o odblokowania konta użytkownika "tomaszek". Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych administrator danych jest obowiązany do umożliwienia zmiany tychże danych. Na Pana forum podawane są adresy e-mail, które są także danymi osobowymi. Niestety nie mogę ich zmienić ani co gorsza usunąć. Mam nadzieję że ustosunkuje się Pan do mojej prośby. Przepraszam że piszę na gg ale niestety nie podaje Pan nigdzie swojego adresu (co wymaga w.w. ustawa art 24.pkt.2) i niestety nie mogę swojej prośby wysłać pisemnie. Pozdrawiam serdecznie. Tomasz Michalak

Niezłe jaja ;-) hehehehe - jeszcze mnie do sądu pozwie.

Będę chyba zmuszony do usunięcia całkowicie jego profilu - co o tym sądzicie?

A jaki ma ten e-mail?
Bo jeśli nie można z niego ustalić jego tożsamości, to nie jest objęty ochroną danych osobowych, gdyż po prostu nie należy do danych osobowych. Tylko w przypadku łatwego ustalenia tożsamości np. jankowalski@wp.pl jest daną osobową.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 24 listopada 2008, 22:45

deejaytonka@o2.pl - ale w tym momencie chyba nie ma znaczenia ponieważ sam się zidentyfikował.

Ale to nie o to chodzi bo mam to głęboko ... chodzi mi o to co z nim począć - skoro taki zuchwały i straszy sądem to ja widzę dla niego tylko jedno rozwiązanie - wypad z forum.

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 24 listopada 2008, 22:56

No fakt- bardzo nieładne zachowanie. A jego e-mail wobec tego nie jest daną osobową i można z nim zrobić co się chce.

Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 24 listopada 2008, 23:04

patrese pisze:
ann pisze:chciałam złożyć rezygnację z moderatora aktualności.
nie jestem obiektywna w stosunku do kibiców z Gorzowa i nie potrafię zapanować nad sytuacją jaka powstała w "moim" dziale.

Nie wygłupiaj się! Śledzisz na bieżąco forum i nikt Ciebie nie jest w stanie zastąpić. Powstrzymaj się może na razie od dawania ostrzeżeń zwłaszcza osobom z Gorzowa, bo moim skromnym zdaniem rzeczywiście mogą czuć się ostatnio trochę dyskryminowani. A fajnie jest przecież, gdy na forum reprezentowane są wszystkie opcje klubowe.
A Ty za bardzo bierzesz wszystko do siebie, olej pewne rzeczy i już.
Pozdrawiam. :)

nie sądziłem, że kiedykolwiek dożyję tego momentu, ale zgadzam się (choć nie w 100% ;-)) z Patrese

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 24 listopada 2008, 23:06

Ann, nie wymiękaj :wink: :!:
To tylko chwilowe załamanie, przejdzie Ci.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 24 listopada 2008, 23:07

Ann nie rezygnuj!!!
Patrese co do dyskryminacji to chyba przesadzasz. Niektóre osoby z Gorzowa swoją postawą same zapracowały na takie zdanie o nich. Zresztą widać to wyraźnie po zachowaniu "tomaszka". Idąc Twoim tokiem rozumowania może w ogóle nie należy dawać ostrzeżeń osobom z Gorzowa, a burdel na forum będzie coraz większy. Ann i tak jest bardzo wstrzemięźliwa w dawaniu ostrzeżeń, bo jak dla mnie te ostrzeżenia powinny posypać się już wcześniej. I według mnie ktoś Ann powinien pomóc w robieniu porządku na aktualnościach, bo ostatnio jest tam bardzo osamotniona i nie dziwię się, że ma już tego dość.
I jeszcze jedno. Ban dla Endrju chyba nie do końca działa, bo ostatnio forumowicz "cesare" bardzo się uaktywnił i mam poważne podejrzenia, że to Endrju korzysta z konta kolegi. Zresztą kilkanaście postów z IP Endrju napisał właśnie "cesare". Czyżby kolejna osoba z syndromem "Mozarthio"...
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 24 listopada 2008, 23:14

patrese pisze:
A jaki ma ten e-mail?
Bo jeśli nie można z niego ustalić jego tożsamości, to nie jest objęty ochroną danych osobowych, gdyż po prostu nie należy do danych osobowych. Tylko w przypadku łatwego ustalenia tożsamości np. jankowalski@wp.pl jest daną osobową.

petrase nie zgodzę się :)

z ustawy
W rozumieniu ustawy za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące
zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej.

Osobą możliwą do zidentyfikowania jest osoba, której tożsamość można określić
bezpośrednio lub pośrednio, w szczególności przez powołanie się na numer
identyfikacyjny albo jeden lub kilka specyficznych czynników określających jej
cechy fizyczne, fizjologiczne, umysłowe, ekonomiczne, kulturowe lub społeczne.

ale co to za ustawa :)
Informacji nie uważa się za umożliwiającą określenie tożsamości osoby, jeżeli
wymagałoby to nadmiernych kosztów, czasu lub działań.

czyli adres: deejaytonka@o2.pl powowduje nadmierny czas, nadmierne koszty i nadmierne działania :lol: zwłaszcza, że DJ Tonka
DJ Tonka, właśc. Thomas René Gerlach (ur. 24 czerwca 1973 w Moguncji, Niemcy) – niemiecki DJ i producent. Znany także pod pseudonimami: Tonka, Chip Tunes i Thomtastic. Współpracował z grupami Outrage, Space Cube i T'N'I.

więc gdzie go w niemczech szukac ;)

art 35

Art. 35.
1. W razie wykazania przez osobę, której dane osobowe dotyczą, że są one niekompletne,
nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem ustawy
albo są zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane, administrator
danych jest obowiązany,
bez zbędnej zwłoki, do uzupełnienia, uaktualnienia,
sprostowania danych, czasowego lub stałego wstrzymania przetwarzania kwestionowanych
danych lub ich usunięcia ze zbioru, chyba że dotyczy to danych
osobowych, w odniesieniu do których tryb ich uzupełnienia, uaktualnienia lub
sprostowania określają odrębne ustawy.

więc nie jest tak, że on te dane poprawia tylko administrator , wiec nic nie musisz odlokowywać

wiadomo jakie jest polskie prawo i jak można różnie interpretować zapisy ustaw:)

a co do art 24 pkt 2 t chyba mu sie pomylił z pkt 1 :)

1. W przypadku zbierania danych osobowych od osoby, której one dotyczą, administrator
danych jest obowiązany poinformować tę osobę o:
©Kancelaria Sejmu s. 9/9
2007-10-08
1) adresie swojej siedziby i pełnej nazwie, a w przypadku gdy administratorem
danych jest osoba fizyczna – o miejscu swojego zamieszkania oraz imieniu i
nazwisku,
2) celu zbierania danych, a w szczególności o znanych mu w czasie udzielania
informacji lub przewidywanych odbiorcach lub kategoriach odbiorców danych,
3) prawie dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania,
4) dobrowolności albo obowiązku podania danych, a jeżeli taki obowiązek istnieje,
o jego podstawie prawnej.
2. Przepisu ust. 1 nie stosuje się, jeżeli:
1) przepis innej ustawy zezwala na przetwarzanie danych bez ujawniania faktycznego
celu ich zbierania,
2) osoba, której dane dotyczą, posiada informacje, o których mowa w ust. 1.

i co najważniejsze jak to napisał mój kumpel
prawo internetowe jest cięzkie do rozkminienia

:)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 24 listopada 2008, 23:33

jeszcze takie sprostowanie co do wpisu petrase i mojej odpowiedzi,

chyba petrase masz rację
znalezione na stornach Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych :)
W jakich okolicznościach adres poczty elektronicznej należy traktować jako daną osobową, w rozumieniu przepisów ustawy o ochronie danych osobowych?

Zgodnie z art. 6 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t.j. Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.), za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej. Jednocześnie ust. 2 powołanego przepisu precyzuje, iż osobą możliwą do zidentyfikowania jest osoba, której tożsamość można określić bezpośrednio lub pośrednio, w szczególności przez powołanie się na numer identyfikacyjny albo jeden lub kilka specyficznych czynników określających jej cechy fizyczne, fizjologiczne, umysłowe, ekonomiczne, kulturowe lub społeczne. Informacji nie uważa się za umożliwiającą określenie tożsamości osoby, jeżeli wymagałoby to nadmiernych kosztów, czasu lub działań (art. 6 ust. 3 powołanej ustawy).

W świetle cytowanej definicji, za dane osobowe uznaje się zarówno takie informacje, które pozwalają bezpośrednio na określenie tożsamości konkretnej osoby, jak również takie, które nie pozwalają na jej natychmiastową identyfikację, są jednakże przy pewnym nakładzie kosztów, czasu lub działań wystarczające do jej ustalenia. Nie stanowią natomiast danych osobowych takie informacje, na podstawie których nie jest możliwe zidentyfikowanie osoby oraz takie, na podstawie których wprawdzie można byłoby ją zidentyfikować, lecz wiązałoby się to z nadmiernymi kosztami, czasem lub działaniami.

Adres poczty elektronicznej bez żadnych dodatkowych informacji umożliwiających ustalenie tożsamości osoby, co do zasady nie stanowi danej osobowej w rozumieniu powołanej wyżej definicji. Natomiast w wyjątkowych przypadkach, jeżeli elementy treści adresu poczty elektronicznej pozwalają bez nadmiernych kosztów, czasu lub działań na ustalenie na ich podstawie tożsamości danej osoby, można uznać go za daną osobową.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 24 listopada 2008, 23:46

Nie, ja mam rację :?: Marco, nie może być... :shock: :lol:

Ale że podszywa się pod DJ Tonka? (w sumie nie wiedziałem, że jest ktoś taki :oops: ) I narusza jego dobra osobiste? To można go z prawa cywilnego wziąć za "szmaty"! :wink:
Dobra, kończymy dyskusję, bo Kuba dowali nam znowu po ostrzeżeniu. :wink:

Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 24 listopada 2008, 23:55

:roll: :?:

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 25 listopada 2008, 00:01

Kuba pisze::roll: :?:

Kuba pisze:po ostrzezeniu dla Marco i Patrese, ktorzy nijak nie ustosunkowuja sie do tematu watku w hydeparku.

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 25 listopada 2008, 08:40

1. ann - ani nawet mi nic niem kombinuj... wyluzuj, odsapnij i rób swoje ale bardziej traktuj to w stronę zabawy niż nerwówki. Nie chcę słyszeć o żadnych rezygnacjach - nie w tym momencie, kobieto! zarobiony jestem :wink: :lol: no dobra... postaramy Ci się pomóc jakoś

2. co do prawnych dywagacji Tomaszka to nie znam się na tym, ale proponuję wziąć pod rozwagę odpisanie mu, że w myśl ustawy jego mail nie tylko nie jest jego daną osobową ale także prawdopodobnie narusza dobra osób trzecich - na wszelki wypadek zatem, nie tylko nie ma już możliwości ich "poprawiania" ale zaniepokojony tym faktem administrator usunął 100% właściwości tego nieprawdziwego konta z serwera.

Ps.Oczywiście jeśliby wspomniany Gerlach chciał pozwać Tomaszka to jakieśtam dane są do odtworzenia... :wink:

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 25 listopada 2008, 11:04

Ann zupełnie sie nie przejmuj. ban dla niektórych gorzowiaków był jaknajbardziej zasłuzony. Mam nadzieje ze dzieki temu bede mógł jak kiedys znów zacząc czytac watki o moim klubie. Zero litosci dla takich ludzi jak Tomaszek czy Endrju. Jeśli nie kto inny to ja systemtycznie bede im wlepiał ostrzezenia za wszystko co łamie ogólny ład i porzadek forum.

BARTOLINO pisze:I jeszcze jedno. Ban dla Endrju chyba nie do końca działa, bo ostatnio forumowicz "cesare" bardzo się uaktywnił i mam poważne podejrzenia, że to Endrju korzysta z konta kolegi. Zresztą kilkanaście postów z IP Endrju napisał właśnie "cesare". Czyżby kolejna osoba z syndromem "Mozarthio"...

Tu akurat to zbieg okoliczności ponieważ akurat Oni mieszkają razem w akademiku i maja jedno IP
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
betti
Senior

Postautor: betti » 25 listopada 2008, 11:09

elen pisze:Tu akurat to zbieg okoliczności ponieważ akurat Oni mieszkają razem w akademiku i maja jedno IP

Może i tak, choć jakoś w to nie wierzę...
Cesare nigdy nie był taki aktywny, a teraz Endrju dostaje bana a nagle zaczął pisać posta za postem?
Dla mnie cokolwiek dziwne...
Debiutantka Roku!!!

"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.

Ave Becky!!!

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 25 listopada 2008, 17:26

elen pisze:Ann zupełnie sie nie przejmuj. ban dla niektórych gorzowiaków był jaknajbardziej zasłuzony. Mam nadzieje ze dzieki temu bede mógł jak kiedys znów zacząc czytac watki o moim klubie. Zero litosci dla takich ludzi jak Tomaszek czy Endrju. Jeśli nie kto inny to ja systemtycznie bede im wlepiał ostrzezenia za wszystko co łamie ogólny ład i porzadek forum.
W zupełności się zgadzam, a powiem nawet więcej. Ja mam nadzieję, że będę mógł w ogóle czytać posty o meczach w aktualnościach, bez przebijania się przez 4 zakładki o AZSie z Gorzowa.
Dobra robota i tak dalej.
Ja nie czuje się dyskryminowany.
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Wróć do „Wsparcie”