TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
ja wiem, że Ukrainka to ze kupuje w Biedronce nic nie znaczypaulo2907 pisze:matrix pisze:Najnowsza lista zawodniczek,które pojawiły się w FGE po 21 września 2008 roku:
Eldra Paixao(ŁKS Łódź)-Brazylia
Olga Dubrovina(ŁKS Łódź)-Ukraina
Quianna Chaney(Energa Toruń)-USA
Edniesha Curry(Duda Leszno)-USA
Ashley Shields(Duda Leszno)-USA
Latasha Byears(Duda Leszno)-USA
Jamie Lee Cavey(Duda Leszno)-USA
Ashley Key(Cukierki Brzeg)-USA
Tysell Bozeman(Cukierki Brzeg)-USA
Viktoria Mircheva(Pabianice)-Ukraina
Demya Walker(Polkowice)-USA
Monique Currie(Lotos)-USA
Naketia Swanier(Utex ROW)-USA
Detrina White(Duda Leszno)-USA
Nietrudno zauważyć,że ligowe kluby wydały na to "dobro" 70 tys PLN(5tys.jedna licencja). Rekordzistą jest klub z Leszna,który zatrudnił już w tym sezonie 5 koszykarek....
Kto następny?![]()
![]()
Ludzie czy polskie koszykarki grają w kosza aż tak słabo?....
Sorry za offtop, ale czy Mircheva jest Ukrainką?? Na stronie PLKK w rubryce "paszport" ma wpisane "Polska". Jeśli już, to chyba przyjęła nasze obywatelstwo? Na stronie Włókniarza nie udało mi się zweryfikować tej kwestii. Nie pamiętam, ale mam wrażenie, że gdzieś zetknąłem się z informacją, że jest Bułgarką. A tak zupełnie na marginesie, to jej nazwisko powinno pisać się u nas Mirczewa, podobnie jak w przypadku Białorusinek - Snicyna czy Marczanka, a nie jakieś zmutowane na anglojęzyczną modłę wynalazki.
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/
Michu23 pisze:no właśnie - mi się wydaje że za kazdą następną po tych ,,trzech'' trzeba dopłacać...
przecież Cukierki już miały tyle zagranicznych że powinny splajtować...
Nie wiem dokładnie jak wygląda kwestia płacenia za licencje (i czy za wszystkie, czy dopiero powyżej trzech), ale w każdym razie z czterech Amerykanek które od nas "odleciały" w trakcie sezonu, na parkiecie pojawiła się i zarejestrowana w PLKK była tylko jedna. Jedna odpadła bo 2 tygodniach przygotowań, dwie następne przyleciały w średniej formie/z kontuzjami (Aloisi złapała kontuzję na treningu) i od razu wyleciały, zanim jeszcze formalności w PLKK były załatwione. Tak więc sumarycznie mamy 3 Amerykanki grające obecnie i jedną która była zarejestrowana. W wypadku trzech kolejnych zapłaciliśmy "tylko" za bilety
paulo2907 pisze:Sorry za offtop, ale czy Mircheva jest Ukrainką?? Na stronie PLKK w rubryce "paszport" ma wpisane "Polska". Jeśli już, to chyba przyjęła nasze obywatelstwo? Na stronie Włókniarza nie udało mi się zweryfikować tej kwestii. Nie pamiętam, ale mam wrażenie, że gdzieś zetknąłem się z informacją, że jest Bułgarką. A tak zupełnie na marginesie, to jej nazwisko powinno pisać się u nas Mirczewa, podobnie jak w przypadku Białorusinek - Snicyna czy Marczanka, a nie jakieś zmutowane na anglojęzyczną modłę wynalazki.
Polecam zajrzeć kim wg plkk jest Amber Petillon
to jest zdrowe podejscie tak jak w brzegu w lesznie trzeba bylo zrobic...a nie placic frycowe wstyd ! mi sie wydaje ze po 3 zawodniczkach dopiero sie placi za licencje
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
przemoe pisze:paulo2907 pisze:Sorry za offtop, ale czy Mircheva jest Ukrainką?? Na stronie PLKK w rubryce "paszport" ma wpisane "Polska". Jeśli już, to chyba przyjęła nasze obywatelstwo? Na stronie Włókniarza nie udało mi się zweryfikować tej kwestii. Nie pamiętam, ale mam wrażenie, że gdzieś zetknąłem się z informacją, że jest Bułgarką. A tak zupełnie na marginesie, to jej nazwisko powinno pisać się u nas Mirczewa, podobnie jak w przypadku Białorusinek - Snicyna czy Marczanka, a nie jakieś zmutowane na anglojęzyczną modłę wynalazki.
Polecam zajrzeć kim wg plkk jest Amber Petillon
Polką
Oksana Stavyts'ka poprowadzi grę Cukierków
Oksana Stavyts'ka podpisała umowę do końca sezonu z ekipą Cukierków Odry Brzeg. Reprezentantka Ukrainy ostanio broniła barw drużyny Spartaka St. Petersburg.
- Jeśli uda się nam dopełnić wszystkich formalności to Oksana zadebiutuje już w najbliższym meczu z UTEX-em ROW Rybnik - powiedział Jarosław Zyskowski, trener brzeskiego klubu.
źródło:plkk.pl
Oksana Stavyts'ka podpisała umowę do końca sezonu z ekipą Cukierków Odry Brzeg. Reprezentantka Ukrainy ostanio broniła barw drużyny Spartaka St. Petersburg.
- Jeśli uda się nam dopełnić wszystkich formalności to Oksana zadebiutuje już w najbliższym meczu z UTEX-em ROW Rybnik - powiedział Jarosław Zyskowski, trener brzeskiego klubu.
I can accept failure, everyone fails at something. But I can't accept not trying.
-
koszykarz
gdziol pisze:Oksana Stavyts'ka poprowadzi grę Cukierków
a ja nie rozumiem tego transferu....
Cukierki na PLAY OFF szans nie mają , a w lidze powinny się jednak spokojnie utrzymać... Więc po co dodatkowo wydawać kasę ?? (Plus 5 tyś zl dla PZKOSZ
qBK pisze:Michu23 pisze:no właśnie - mi się wydaje że za kazdą następną po tych ,,trzech'' trzeba dopłacać...
przecież Cukierki już miały tyle zagranicznych że powinny splajtować...
Nie wiem dokładnie jak wygląda kwestia płacenia za licencje (i czy za wszystkie, czy dopiero powyżej trzech), ale w każdym razie z czterech Amerykanek które od nas "odleciały" w trakcie sezonu, na parkiecie pojawiła się i zarejestrowana w PLKK była tylko jedna. Jedna odpadła bo 2 tygodniach przygotowań, dwie następne przyleciały w średniej formie/z kontuzjami (Aloisi złapała kontuzję na treningu) i od razu wyleciały, zanim jeszcze formalności w PLKK były załatwione. Tak więc sumarycznie mamy 3 Amerykanki grające obecnie i jedną która była zarejestrowana. W wypadku trzech kolejnych zapłaciliśmy "tylko" za bilety(nie jestem do końca w temacie, kto, za co i kiedy płaci, ale chyba jest mniej więcej tak jak piszę).
a za noclegi tych pań i wyżywienie nie płaciliście?
koszykarz pisze:gdziol pisze:Oksana Stavyts'ka poprowadzi grę Cukierków
a ja nie rozumiem tego transferu....
Cukierki na PLAY OFF szans nie mają , a w lidze powinny się jednak spokojnie utrzymać... Więc po co dodatkowo wydawać kasę ?? (Plus 5 tyś zl dla PZKOSZ
dopiero półmetek sezonu a ty juz pozbawiasz nasz szans? chyba lekko sie zapedziłeś
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM
-
koszykarz
koszykarz pisze:po prostu patrzę realnie na tabele....
Chyba że ewentualnie za Jelonke - jesli faktycznie tam z kasą coś nie tak...
a tak poza tym to chyba już mniej więcej znamy podzial...
Nie gadaj bzdur! Bo ja mam nadzieje że zrewanżujemy sie Toruniowi u siebie za tą dotkliwą porażke sprzed dwóch tygodni
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
A teraz info z Fiby, wywiad z trenerem Ukrainek, a propo transferu jednej z jego zawodniczek :
"Oksana Savitska got herself a job in Poland just now, unfortunately she hadn't played all the time. But hopefully she'll get herself in shape after playing several games there.
Oksana Savitska?? Niby gdzie? Czyzby Wisełka?
ponizej daje link do całego wywiadu:
http://www.fibaeurope.com/coid_ZW-BHSFu ... de_on.html
"Oksana Savitska got herself a job in Poland just now, unfortunately she hadn't played all the time. But hopefully she'll get herself in shape after playing several games there.
Oksana Savitska?? Niby gdzie? Czyzby Wisełka?
ponizej daje link do całego wywiadu:
http://www.fibaeurope.com/coid_ZW-BHSFu ... de_on.html
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”