TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

walker
Amator

Postautor: walker » 03 grudnia 2008, 15:08

Bo jestem jej fanem 8) I wcale się nie ciesze ze miałem racje,aaa tam jakiś kiedyś zakład był z którymś z kolegów z Torunia co do minut Eweliny i Oliwki na parkiecie (Ewelina 10 /Oliwka 20 )No rozwija się jak diabli :lol:
AG

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 03 grudnia 2008, 15:31

walker pisze:Bo jestem jej fanem 8) I wcale się nie ciesze ze miałem racje,aaa tam jakiś kiedyś zakład był z którymś z kolegów z Torunia co do minut Eweliny i Oliwki na parkiecie (Ewelina 10 /Oliwka 20 )No rozwija się jak diabli :lol:

Tomiałowicz eval 5,8 vs Gala 5,7 to tylko ty widzisz,jakąś różnicę :lol:
Omanić vs Ślimak=kolosalna różnica!!!! :lol: :lol: :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 03 grudnia 2008, 17:11

Eval się nie liczy bo to minuty dają doświadczenie a nie cyferki w statystykach.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 03 grudnia 2008, 17:32

matrix pisze:Tomiałowicz eval 5,8 vs Gala 5,7 to tylko ty widzisz,jakąś różnicę :lol:

Jeżeli się daje argumenty to jeszcze trzeba pomyśleć

Bo ten argument jest na korzyść Ślimaka. Bo jeżeli chcesz napisać że ktoś gra dobrze tak jak Gala a mimo wszystko nie dostaje szans i gra bardzo mało to właśnie to napisałeś.Jak by Gala miałaby eval 0,8 przez 10 minut to OK dostaje szanse ale nie potrafi ich wykorzystać -jej wina. Ale jeżeli Gala ma evel taki jak Oliwka a mimo to gra dwa razy krócej to Omanic NIE MA NIC NA SWOJE USPRAWIEDLIWIENIE że ją tak mało wpuszcza.
Obrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 03 grudnia 2008, 21:00

hellraiser pisze:
matrix pisze:Tomiałowicz eval 5,8 vs Gala 5,7 to tylko ty widzisz,jakąś różnicę :lol:

Bo ten argument jest na korzyść Ślimaka. Bo jeżeli chcesz napisać że ktoś gra dobrze tak jak Gala a mimo wszystko nie dostaje szans i gra bardzo mało to właśnie to napisałeś.Jak by Gala miałaby eval 0,8 przez 10 minut to OK dostaje szanse ale nie potrafi ich wykorzystać -jej wina. Ale jeżeli Gala ma evel taki jak Oliwka a mimo to gra dwa razy krócej to Omanic NIE MA NIC NA SWOJE USPRAWIEDLIWIENIE że ją tak mało wpuszcza.

Racja...,ale chodziło mi o jedno zdanie walkera,że Gala sie nie rozwija...
jeśli ma praktycznie taki sam eval,jak Olivia Tomiałowicz to chyba wszystko idzie w dobrym kierunku....Przepraszam zapomniałem dodać szło....do pewnego znanego wszystkim momentu :wink: :wink:
a co do minut Jańci(wypominaja to w Polkowicach),Gali(wypominaja w Gdyni),Pcheły(może wypominaja w Brzegu) zacytuję jedną wypowiedź Patrycji Bajerskiej,która może być pointą tego wszystkiego:
- Może minuty jakie dostaję od trenera nie wyczerpują moich ambicji, ale gdy dostaję pięć minut to staram się grać na sto procent przez te pięć minut. Gdy dostaję dwie minuty to gram na sto procent przez dwie minuty. Zawsze jest jakiś niedosyt. Każdy chciałby grać jak najwięcej. Skład jest taki, jaki jest. Mamy dobre zawodniczki i każda z nas walczy na treningu o jak najwięcej minut.
PS. Pisząc w kółko o tych minutach mącicie tym dziewczynom w głowach(nie wiem czy celowo? :wink: ),ale mi się wydaje,że koszykarki Energi mają tą ważną część ciała na przysłowiowym karku...
THE END

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 03 grudnia 2008, 21:37

matrix pisze:
hellraiser pisze:

Racja...,ale chodziło mi o jedno zdanie walkera,że Gala sie nie rozwija...
jeśli ma praktycznie taki sam eval,jak Olivia Tomiałowicz to chyba wszystko idzie w dobrym kierunku....Przepraszam zapomniałem dodać szło....do pewnego znanego wszystkim momentu :wink: :wink:
a co do minut Jańci(wypominaja to w Polkowicach),Gali(wypominaja w Gdyni),Pcheły(może wypominaja w Brzegu) zacytuję jedną wypowiedź Patrycji Bajerskiej,która może być pointą tego wszystkiego:
- Może minuty jakie dostaję od trenera nie wyczerpują moich ambicji, ale gdy dostaję pięć minut to staram się grać na sto procent przez te pięć minut. Gdy dostaję dwie minuty to gram na sto procent przez dwie minuty. Zawsze jest jakiś niedosyt. Każdy chciałby grać jak najwięcej. Skład jest taki, jaki jest. Mamy dobre zawodniczki i każda z nas walczy na treningu o jak najwięcej minut.
PS. Pisząc w kółko o tych minutach mącicie tym dziewczynom w głowach(nie wiem czy celowo? :wink: ),ale mi się wydaje,że koszykarki Energi mają tą ważną część ciała na przysłowiowym karku...
THE END

A ja się tak trochę brzydko wtrącę w tą polemikę i zapytam - kto to jest Pcheła??
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 03 grudnia 2008, 21:39

Może Joanna Chełczyńska?
ObrazekObrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 03 grudnia 2008, 21:39

Przepraszam,że rzucam ksywami.... :lol:
Była zawodniczka Cukierków Brzeg,a wychowanka Torunia-Joanna Chełczyńska

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 03 grudnia 2008, 22:21

matrix pisze:Przepraszam,że rzucam ksywami.... :lol:
Była zawodniczka Cukierków Brzeg,a wychowanka Torunia-Joanna Chełczyńska

Ależ nic się nie stało. :lol: Tak myślałem, że o nią chodzi, jednak chciałem dowiedzieć się tego od fachowca w tej kwestii. :lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

koszykarz

Postautor: koszykarz » 03 grudnia 2008, 22:30

rzymi pisze:Może Joanna Chełczyńska?

Brawo :D

choć może łatwo jest skojarzyć Pcheła od CHEŁczyńska...

Nie da się ukryc że Pcheła to obok Jańci i Szpili - wizytówki Torunia - w końcu wychowanki .

Z pewnością gdyby nie kłopoty finansowe i spadki z ligi - to by nie odeszły z Torunia - podobnie Jańcia...

Najważniejsze że jednak wróciły do Torunia :)

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 04 grudnia 2008, 18:25

Rzeźnik opuszcza Brzeg
2008-12-04 08:00

W meczu z Finepharmem AZS Kolegium Karkonoskie Jelenia Góra nie wystąpiła Magdalena Rzeźnik, która pojawiła się na trybunach. Jak się dowiedzieliśmy, sympatyczna rozgrywająca nie zagra już w barwach brzeskich Cukierków.

- Magda zdecydowała, że nie będzie już grać w naszym zespole i musimy uszanować jej decyzję. Na pewno będzie odczuwalny brak rozgrywającej - skomentował trener Cukierków Jarosław Zyskowski.

- Dzisiejszy mecz oglądam z trybun. Zupełnie inaczej to wszystko wygląda z góry. Póki co nie chcę nic mówić co będę dalej robiła - powiedziała nam w trakcie meczu Magdalena Rzeźnik, która w obecnych rozgrywkach wystąpiła w dwunastu meczach a konto Cukierków Odry wzbogacała o 4.5 punktu, 1.7 asysty i 0.8 zbiorki.

Dominique Redding wspomoże Cukierki Odrę
2008-12-04 07:38

W ostatnich dniach działacze Cukierków Odry Brzeg podpisali kontrakt z nową zawodniczką. Wybór padł na Dominique Redding, która wczoraj przyleciała do Polski. Amerykanka udanie zadebiutowała w nowym zespole zdobywając przeciwko Finepharmowi AZS Kolegium Karkonoskie Jelenia Góra 14 punktów.

- Dominique zagrała przeciwko Jeleniej Górze praktycznie tuż po przylocie. Leciała około dwudziestu godzin, tak więc po tak męczącej podróży zaprezentowała się bardzo pozytywnie. Ma bardzo dobre możliwości w ataku. Będzie sporym wsparciem dla Amber Petillon w walce pod koszem - powiedział Jarosław Zyskowski, trener brzeskiej drużyny.

www.plkk.pl

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 04 grudnia 2008, 18:38

Nom Jańcia wrocila na stare smieci bo niedlugo kariere konczy...;)
Konstytucja RP - Rozdział II Art. 54.

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 04 grudnia 2008, 20:32

Adolfini pisze:Nom Jańcia wrocila na stare smieci bo niedlugo kariere konczy...;)

przy takiej formie - raczej nieprędko :wink: :roll: :D

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 05 grudnia 2008, 17:03

Adolfini pisze:Nom Jańcia wrocila na stare smieci bo niedlugo kariere konczy...;)

wybij to sobie kolego z głowy!!! :roll:

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 07 grudnia 2008, 10:37

Dowiedziałem się, że Candice Dupree była bardzo blisko dołączenia do zespołu z Polkowic, ale odmówiła im przez... sukienki. W sumie trzy Amerykanki nie chciały grać w sukienkach.
Czy ktoś ma jeszcze jakieś informacje na temat?
ObrazekObrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”