TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Orange Boyyy
- Żak
to sukienki zaważyły na być albo nie być w danym klubie ???
swoją drogą sporo zespołów nie przystosowało sie do WYMOGÓW PLKK dotyczących albo sukienek albo krótszy spodenek....
Zespoły z Leszna , Brzegu , Torunia graja w normalnych , luźnych spodenkach.....
Jest różnica - bo np: AZS Poznań dostosował się do przepisu co chyba WIDAĆ
swoją drogą sporo zespołów nie przystosowało sie do WYMOGÓW PLKK dotyczących albo sukienek albo krótszy spodenek....
Zespoły z Leszna , Brzegu , Torunia graja w normalnych , luźnych spodenkach.....
Jest różnica - bo np: AZS Poznań dostosował się do przepisu co chyba WIDAĆ
rzymi pisze:Dowiedziałem się, że Candice Dupree była bardzo blisko dołączenia do zespołu z Polkowic, ale odmówiła im przez... sukienki. W sumie trzy Amerykanki nie chciały grać w sukienkach.
Czy ktoś ma jeszcze jakieś informacje na temat?
prawdą jest, że Candice mogła być naszą zawodniczką. Czy przez sukienki nie jest? być może - wiem, że jednego dnia były jeszcze z nią rozmowy, a drugiego kontrakt przysłała Walker i temat upadł. Szkoda, bo bardzo liczyłem na Dupree, ale się nie udało.
-
Orange Boyyy
- Żak
Kuba pisze:rzymi pisze:Dowiedziałem się, że Candice Dupree była bardzo blisko dołączenia do zespołu z Polkowic, ale odmówiła im przez... sukienki. W sumie trzy Amerykanki nie chciały grać w sukienkach.
Czy ktoś ma jeszcze jakieś informacje na temat?
prawdą jest, że Candice mogła być naszą zawodniczką. Czy przez sukienki nie jest? być może - wiem, że jednego dnia były jeszcze z nią rozmowy, a drugiego kontrakt przysłała Walker i temat upadł. Szkoda, bo bardzo liczyłem na Dupree, ale się nie udało.
to u was woleli Walker niż Dupree ?
Najnowsza lista zawodniczek,które pojawiły się w FGE po 21 września 2008 roku:
Eldra Paixao(ŁKS Łódź)-Brazylia
Olga Dubrovina(ŁKS Łódź)-Ukraina
Quianna Chaney(Energa Toruń)-USA
Edniesha Curry(Duda Leszno)-USA
Ashley Shields(Duda Leszno)-USA
Latasha Byears(Duda Leszno)-USA
Jamie Lee Cavey(Duda Leszno)-USA
Ashley Key(Cukierki Brzeg)-USA
Tysell Bozeman(Cukierki Brzeg)-USA
Viktoria Mircheva(Pabianice)-Ukraina
Demya Walker(Polkowice)-USA
Monique Currie(Lotos)-USA
Naketia Swanier(Utex ROW)-USA
Detrina White(Duda Leszno)-USA
Oksana Stavytska(Cukierki Brzeg)-Ukraina
Dominique Redding(Cukierki Brzeg)-USA
Candice Dupree(Wisła Kraków)-USA
a teraz mała klasyfikacja klubowa(zawiera tylko zawodniczki,które pojawiły sie na ligowym parkiecie,a nie na treningu... )
1. Duda Leszno-5 koszykarek
2. Cukierki Brzeg-4
3. ŁKS Łódź-2,ale podobno coś dołożą....
4. Energa-1
5. Lotos-1
6. Pabianice-1
7. Polkowice-1
8. Utex-1
9. Wisła Kraków-1
Eldra Paixao(ŁKS Łódź)-Brazylia
Olga Dubrovina(ŁKS Łódź)-Ukraina
Quianna Chaney(Energa Toruń)-USA
Edniesha Curry(Duda Leszno)-USA
Ashley Shields(Duda Leszno)-USA
Latasha Byears(Duda Leszno)-USA
Jamie Lee Cavey(Duda Leszno)-USA
Ashley Key(Cukierki Brzeg)-USA
Tysell Bozeman(Cukierki Brzeg)-USA
Viktoria Mircheva(Pabianice)-Ukraina
Demya Walker(Polkowice)-USA
Monique Currie(Lotos)-USA
Naketia Swanier(Utex ROW)-USA
Detrina White(Duda Leszno)-USA
Oksana Stavytska(Cukierki Brzeg)-Ukraina
Dominique Redding(Cukierki Brzeg)-USA
Candice Dupree(Wisła Kraków)-USA
a teraz mała klasyfikacja klubowa(zawiera tylko zawodniczki,które pojawiły sie na ligowym parkiecie,a nie na treningu... )
1. Duda Leszno-5 koszykarek
2. Cukierki Brzeg-4
3. ŁKS Łódź-2,ale podobno coś dołożą....
4. Energa-1
5. Lotos-1
6. Pabianice-1
7. Polkowice-1
8. Utex-1
9. Wisła Kraków-1
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Czy prezydent wesprze koszykarki i da kasę na wzmocnienie?
Kamil Siałkowski
W koszykarskiej ekipie KSSSE AZS PWSZ mamy tylko ludzi ambitnych. - Chcemy mocno zawalczyć o finał w tym sezonie - ogłosił na konferencji prasowej wiceprezes Ireneusz Madej. - Aby się liczyć, musimy w styczniu ściągnąć jeszcze jedną koszykarkę. Na jaką pozycję, z jakiego kraju, to się jeszcze wyjaśni - dodał trener Dariusz Maciejewski. Klub z Chopina na wartościowe wzmocnienie na finisz sezonu potrzebuje 200 tysięcy złotych.
W spotkaniu miał uczestniczyć również prezydent Tadeusz Jędrzejczak. To on miał być tu gospodarzem. Nie dotrze jednak, bo zatrzymały go problemy osobiste - rozpoczął konferencję prasową w nowym gmachu biblioteki wiceprezes klubu AZS PWSZ Ireneusz Madej. To właśnie gospodarz miasta miał na spotkaniu z dziennikarzami przedstawić pomysł Gorzowa na wsparcie koszykarek. Pod jego nieobecność prezes Madej nie chciał mówić o konkretach. - Rozmawialiśmy już z prezydentem Jędrzejczakiem po meczu z krakowską Wisłą. Mogę tylko powiedzieć, że prezydent był pod wrażeniem i zadeklarował, że przy planowaniu budżetu weźmie pod uwagę zwiększenie wsparcia dla naszej drużyny. W tym roku kalendarzowym dostaliśmy od miasta milion złotych, w tym miejscu bardzo dziękujemy. Liczymy, że współpraca klubu z miastem nadal będzie się dobrze układała. I że nasze dziewczęta dostarczą w przyszłym roku wielu niezapomnianych wrażeń - opowiadał wiceprezes klubu z Chopina.
Ireneusz Madej przyznał, że na nową zawodniczkę klub potrzebuje ok. 200 tysięcy złotych. - Na pewno nie wystarczy to na gracza z tej półki, co Tamika Catchings, która ma trafić do Lotosu w nowym roku. My myślimy o kolejnej koszykarce na poziomie najlepszych zawodniczek, które teraz mamy w klubie. Na poziomie sportowym i oczywiście finansowym - argumentował szkoleniowiec KSSSE AZS PWSZ Dariusz Maciejewski.
Zapraszamy do zakładki Multimedia. Tam znajdziecie wypowiedzi prezesa Madeja, trenera Maciejewskiego i kapitan Justyny Żurowskiej, zarejestrowane podczas konferencji prasowej w bibliotece.
http://www.gorzow24.pl/sport/19-koszykowka/news/5450/czy-prezydent-wesprze-koszykarki-i-da-kase-na-wzmocnienie.html

Kamil Siałkowski
W koszykarskiej ekipie KSSSE AZS PWSZ mamy tylko ludzi ambitnych. - Chcemy mocno zawalczyć o finał w tym sezonie - ogłosił na konferencji prasowej wiceprezes Ireneusz Madej. - Aby się liczyć, musimy w styczniu ściągnąć jeszcze jedną koszykarkę. Na jaką pozycję, z jakiego kraju, to się jeszcze wyjaśni - dodał trener Dariusz Maciejewski. Klub z Chopina na wartościowe wzmocnienie na finisz sezonu potrzebuje 200 tysięcy złotych.
W spotkaniu miał uczestniczyć również prezydent Tadeusz Jędrzejczak. To on miał być tu gospodarzem. Nie dotrze jednak, bo zatrzymały go problemy osobiste - rozpoczął konferencję prasową w nowym gmachu biblioteki wiceprezes klubu AZS PWSZ Ireneusz Madej. To właśnie gospodarz miasta miał na spotkaniu z dziennikarzami przedstawić pomysł Gorzowa na wsparcie koszykarek. Pod jego nieobecność prezes Madej nie chciał mówić o konkretach. - Rozmawialiśmy już z prezydentem Jędrzejczakiem po meczu z krakowską Wisłą. Mogę tylko powiedzieć, że prezydent był pod wrażeniem i zadeklarował, że przy planowaniu budżetu weźmie pod uwagę zwiększenie wsparcia dla naszej drużyny. W tym roku kalendarzowym dostaliśmy od miasta milion złotych, w tym miejscu bardzo dziękujemy. Liczymy, że współpraca klubu z miastem nadal będzie się dobrze układała. I że nasze dziewczęta dostarczą w przyszłym roku wielu niezapomnianych wrażeń - opowiadał wiceprezes klubu z Chopina.
Ireneusz Madej przyznał, że na nową zawodniczkę klub potrzebuje ok. 200 tysięcy złotych. - Na pewno nie wystarczy to na gracza z tej półki, co Tamika Catchings, która ma trafić do Lotosu w nowym roku. My myślimy o kolejnej koszykarce na poziomie najlepszych zawodniczek, które teraz mamy w klubie. Na poziomie sportowym i oczywiście finansowym - argumentował szkoleniowiec KSSSE AZS PWSZ Dariusz Maciejewski.
Zapraszamy do zakładki Multimedia. Tam znajdziecie wypowiedzi prezesa Madeja, trenera Maciejewskiego i kapitan Justyny Żurowskiej, zarejestrowane podczas konferencji prasowej w bibliotece.
http://www.gorzow24.pl/sport/19-koszykowka/news/5450/czy-prezydent-wesprze-koszykarki-i-da-kase-na-wzmocnienie.html
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
tankista pisze:Jakoś nie chce mi się w to wierzyć...Endrju pisze: W tym roku kalendarzowym dostaliśmy od miasta milion złotych,
Dostaliśmy bańke... ale z tego co pamietam (moge sie mylic) to jakos bylo podzielone na 2 x 500tys.
500tys. w poprzednim sezonie (ale na poczatku tamtego roku), i 500 tys. na jesien.
Co do wierzenia... Tak dobrze poukladanemu klubowi pomaga sie z miłą chęcia
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
Może Maciejewski poszuka wzmocnien za chińskim murem :> jest w tym całkiem niezły ...
fajnie, że kolejne miasto "bardziej" wprowadza sie w sponsorowanie koszykówki kobiet. Cieszy to tym bardziej, że dzieje się to w tak dużym miejscie jak Gorzów. Inna sprawa, czy słowa przeniosą się na czyny... zobaczymy
fajnie, że kolejne miasto "bardziej" wprowadza sie w sponsorowanie koszykówki kobiet. Cieszy to tym bardziej, że dzieje się to w tak dużym miejscie jak Gorzów. Inna sprawa, czy słowa przeniosą się na czyny... zobaczymy
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”