Euroliga-10 kolejka

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 17 grudnia 2008, 21:55

relacji FIBA

Aneta Kotnis 00:01 :roll: :lol: :?
Paulina Gajdosz 00:00
Czerwonka 00:00

:roll: :roll: :roll:

o co chodzi trenerowi?
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

gdziol
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: gdziol » 17 grudnia 2008, 21:56

zwracam honor. Kotnis dostała 1 sekundę. brawo Wojciech.. :?
I can accept failure, everyone fails at something. But I can't accept not trying.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 17 grudnia 2008, 21:58

Kompromitująca porażka Wisły :wink: :wink: :wink:

Czarna dzień polskich drużyn :wink: :wink:

Natomiast Kotnis 1 sekunda to już na poważnie- trener dał ciała.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 17 grudnia 2008, 21:58

Wisła nie chciała tego meczu wygrać i było to widać w każdym elemencie gry; było spacerowanie, odpuszczanie w obronie, granie dziwnych akcji, były też kuriozalne błędy- dwutakt mi nie wyszedł. Wszystko po to by uniknąć wycieczki do Rosji i na dzień dzisiejszy to pewnie decyzja słuszna.
Oczywiście przegrać z Sopronem możemy, ale na pewno mamy z nimi większe szanse niż z CSKA, chyba że klub z Moskwy znów wycofałby się z euroligi, ale na to trudno liczyć, bo nic dwa razy się nie zdarza.

Rok temu po wygranej w Pradze planowaliśmy już wyjazd do Sopronu, nie udało się, ale co się odwlecze... :wink:

Zapolski za to po raz kolejny pokazał swoją trenerską wielkość, w końcu jeszcze tylko mecz z Muksem, a potem już może uda się o obecności Kotnis zapomnieć. Brawo! :?
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 17 grudnia 2008, 22:00

hellraiser pisze:Kompromitująca porażka Wisły :wink: :wink: :wink:

Czarna dzień polskich drużyn :wink: :wink:

Natomiast Kotnis 1 sekunda to już na poważnie- trener dał ciała.

ciii.. to było takie planowe.. obmyślanie decydującej akcji na ostatnią sekundę 7 meczu finałowego PLKK ;-)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 17 grudnia 2008, 22:05

Greebo pisze:ciii.. to było takie planowe.. obmyślanie decydującej akcji na ostatnią sekundę 7 meczu finałowego PLKK ;-)

Proszę Państwa.w Salamance mieliśmy identyczną sytuację jak w Gdyni z DeForge więc trzeba było wpuścić zawodniczkę, która niekonwencjonalnym zagraniem da Wiśle zwycięstwo...

nosz k....a mać! kiedy ta dziewczyna ma grać?
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 17 grudnia 2008, 22:06

Tak, w trzeciej kwarcie przy -17 bylo cieplo.. Na szczescie przy -2 nie wszedl nam rzut za trzy i tak do konca spokojnie mozna bylo przegrywac.
Wydaje mi sie, ze Lotos to najbardziej faulujaca druzyna w Euro... jakies +20 do mniej niz 10 dla Lotosu w faulach.
sorry za brak polskich znakow.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 17 grudnia 2008, 22:08

Coś mi się wydaje , że podobny przebieg może mieć mecz w Krakowie z Lotosem...

A co do meczu z Sopronem to obyśmy się nie przeliczyli tyko ... :roll:
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 17 grudnia 2008, 22:09

Jeszcze meczu Wisły.
Ciekawi mnie czy Doris też odpuściła czy zagrała swoje :wink: :wink:
Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 17 grudnia 2008, 22:21

Swoja droga szkoda, ze nie trafilismy na Koszyce :mrgreen:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 17 grudnia 2008, 22:38

hellraiser pisze:Jeszcze meczu Wisły.
Ciekawi mnie czy Doris też odpuściła czy zagrała swoje :wink: :wink:

:lol:

hell - czapki z głów!! jesteś Wielki!!

hehehe
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 17 grudnia 2008, 22:46

jak to powiedział jeden z forumowiczów do mnie na gg, gdy Doris zrobiła kroki w 4 kwarcie - po celnej 3-ce Marty.... "Doris trzyma formę"

W takim meczu jak dziś to Kotnis, Gajdos powinny minimum mieć po 10 minut na parkiecie.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 17 grudnia 2008, 22:58

P.OLD pisze:jak to powiedział jeden z forumowiczów do mnie na gg, gdy Doris zrobiła kroki w 4 kwarcie - po celnej 3-ce Marty.... "Doris trzyma formę"

W takim meczu jak dziś to Kotnis, Gajdos powinny minimum mieć po 10 minut na parkiecie.

Ale po co ? Przeciez niektorych myslenie boli :lol: :lol: :lol: a pozniej placz ze nie ma Polek :D :D :D

Gratulacje dla Wisły za najlepszy wynik w fazie grupowej od lat.

Co do Lotosu... pomimo 3 miejsca faze grupowa mozna uznac za porazke...

(I jak Wisla musiala to przegrac... tak glupie usmieszki z porazki Lotosu... moze nic nie znaczacej ale porazki wydaje mi troche smieszne).

Bilans 4:6... bardzo nieciekawy...

Moze cos zacytuje ;)...
6-4 "w tej grupie to powinno być minimum", a 7-3 "wynik jak najbardziej realny".

Co nie zmienia fakty ze Lotos moze spokojnie do 8-ki awansowac ;)... dzieki korzystnemu ukladowi w innych grupach.
Uff.. dobrze ze w Eurolidze nie ma drabinki podobnej do FIBA po wyjsciu z Grup :D :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 17 grudnia 2008, 23:35

Można powiedzieć, że główny cel wiślaczek został osiągnięty.:) Chociaż trochę obaw wywołała trzecia kwarta, bo wtedy Salamanca też zaczęła kalkulować tak jakby nie chciała wygrać. "Na szczęście" miały wcześniej już dużą przewagę, no i grały u siebie, a wiadomo, że głupio tak odpuścić mecz na oczach własnych kibiców. Faktycznie Zapolski mocno się wygłupił z tym jednosekundowym pobytem Kotnis na parkiecie... Po statsach widać, że nieco słabiej zagrały Skera i Candice, lepiej pozostałe zagraniczne. Marta chciała się pokazać, ale chyba nie do końca jej to wyszło. Wyraźnie przegrane deski, gdzie oprócz Willingham dużo krzywdy zrobiła wiślaczkom Stampalija.
Jak będzie z Sopronem? Zobaczymy.:) Na pewno wygląda na silniejszą ekipę od Pecsu. Wygrana z CSKA (i ogólnie lepszy bilans w dwumeczu) robi wrażenie.
Taka ciekawostka - zespołem, który najniżej przegrał w Bourges jest Wisła. "Tylko" -21 pkt...:)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 18 grudnia 2008, 00:35

Grupa A

Mistrzynie Polski, zawodniczki Wisły Can Pack Kraków, nie podołały w Hiszpanii tamtejszej drużynie Halcon Avenida Salamanka. Krakowianki jechały pełne nadziei na zwycięstwo, gdyż porażka oznaczała dla ekipy spod Wawela konfrontację z CSKA Moskwa w kolejnym etapie rozgrywek. Rywal okazał się jednak zbyt mocny dla podopiecznych Wojciecha Downar-Zapolskiego i wygrał z Białą Gwiazdą 72:59.

sportowefakty.pl

czy forma spod Wawela jest poprawna?

co do reszty to
hmmmm :? :? :?
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”