Ostrovia vs Meblotap

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kto zostanie w lidze?

Ostrovia
23
66%
Meblotap
12
34%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 13 lutego 2005, 16:46

Zbych pisze:Zdecydowanie Meblotap (wg mojej subiektywnej opinii) zasłużył na pozostanie. Porównując te dwa kluby należy zauważyć, że Meblotap nawiązywał walkę z każdą drużyną i nie pozwalał się deklasować w taki sposób w jaki robiła to drużyna z Ostrowa.

jasne - 41 do 102 do tego u siebie z Wisłą to żadna deklasacja wręcz mecz "na styku" :lol: :lol :lol:, -31 z Lotosem (oczywiście rozumiem) ale też u siebie, -29 z Gorzowem (który potęgą to już nie jest), -19 z Poznaniem ale u siebie ... no nie pisz że nie było deklasacji stary. Do tego 2 razy porażką z tą "zdecydowanie" słabszą Ostrivią... Owszem, Meblotap miał kilka wartościowych wyników "z czołówką" ale wygrał tylko raz - a z klubami z którymi powinien walczyć - skutecznie zawalczył tylko 2 razy.

Moja opinia to... Meblotap - tak stawiam, choć kibicuje w tym pojedynku Ostrovii. Ostrovia jednak zaskakiwała mnie wtedy - gdy na nią nie liczyłem i nie chcę tego zmieniać... :wink: :D

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 13 lutego 2005, 17:18

Nie potrafie zrozumiec tego ze sa takie nastawienia niektorych kibicow do Meblotapu. A szczegolnie najwiecej zametu wprowadzaja kibice LKS-u, wy to chyba macie problemu po pilce noznej, wychowani na kijach, rurkach metalowych i lancuchac :lol: Dzieki dla kibicow z Gdyni za wsparcie oraz poszczegolnych kibicow z Brzegu, dzieki.... A co do spotkania miedzy Ostrovia a Meblotapem - niech wygra lepszy. Pozdawiam tu kibicow z Ostrowa m.in. matiego i Zizu. Glos oddam na Meblotap.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 13 lutego 2005, 17:32

Matii pisze:Nie potrafie zrozumiec tego ze sa takie nastawienia niektorych kibicow do Meblotapu. A szczegolnie najwiecej zametu wprowadzaja kibice LKS-u, wy to chyba macie problemu po pilce noznej, wychowani na kijach, rurkach metalowych i lancuchac :lol: Dzieki dla kibicow z Gdyni za wsparcie oraz poszczegolnych kibicow z Brzegu, dzieki.... A co do spotkania miedzy Ostrovia a Meblotapem - niech wygra lepszy. Pozdawiam tu kibicow z Ostrowa m.in. matiego i Zizu. Glos oddam na Meblotap.
:shock: ale jakie nastawienie? zamęt? oddałem głos na Meblotap zastrzegając, że kibicuje Ostrivii - coś w tym złego? A to, że przytoczyłem (przecież prawdziwe) wyniki Meblotapu jako argument wobec wpisu Zbycha - wskazujące, że się w nim myli - to coś złego?
Nie mam nic do tego zespołu, gratuluje mu jek wygra a Ty myślę, że się po prostu czepiasz... Oczywiście, że niech wygra lepszy i jeśli będzie to właśnie zespół z Chełma nie tylko się nie zmartwię lecz szczerze mu tego pogratuluje.

wychowani na kijach, rurkach metalowych i lancuchac

a po tym wpisie raczej zastanów się, czy sam nie masz jakiegoś "problemu"... Nie obrażam Cię, pisząc że jesteś na czymśtam (można coś niemiłego wymyśleć) wychowany. Czemu to robisz wobec mnie? czy mój wpis był obraźliwy? jeśli tak, to czym Cię obraziłem?

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 13 lutego 2005, 17:40

Matii pisze:Nie potrafie zrozumiec tego ze sa takie nastawienia niektorych kibicow do Meblotapu. A szczegolnie najwiecej zametu wprowadzaja kibice LKS-u, wy to chyba macie problemu po pilce noznej, wychowani na kijach, rurkach metalowych i lancuchac :lol:

O Chryste Panie :shock: :shock: :shock: naćpał się czy prąd go poraził :shock: :shock: Lepszy od Marasa, jak pragnę zdrowia lepszy o całe nieba.

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 13 lutego 2005, 17:47

simon pisze:
Zbych pisze:Zdecydowanie Meblotap (wg mojej subiektywnej opinii) zasłużył na pozostanie. Porównując te dwa kluby należy zauważyć, że Meblotap nawiązywał walkę z każdą drużyną i nie pozwalał się deklasować w taki sposób w jaki robiła to drużyna z Ostrowa.

jasne - 41 do 102 do tego u siebie z Wisłą to żadna deklasacja wręcz mecz "na styku" :lol: :lol :lol:, -31 z Lotosem (oczywiście rozumiem) ale też u siebie, -29 z Gorzowem (który potęgą to już nie jest), -19 z Poznaniem ale u siebie ... no nie pisz że nie było deklasacji stary. Do tego 2 razy porażką z tą "zdecydowanie" słabszą Ostrivią... Owszem, Meblotap miał kilka wartościowych wyników "z czołówką" ale wygrał tylko raz - a z klubami z którymi powinien walczyć - skutecznie zawalczył tylko 2 razy.

Moja opinia to... Meblotap - tak stawiam, choć kibicuje w tym pojedynku Ostrovii. Ostrovia jednak zaskakiwała mnie wtedy - gdy na nią nie liczyłem i nie chcę tego zmieniać... :wink: :D

Porównaj to z wynikami Ostrovii:
- z Wisłą -52 i -49 (do tego 35 punktów w całym meczu :!: )
- z Polkowicami -20 i -42
- z Polfą u siebie -55
- z Poznaniem -25
- z Odrą -45
Nie sądzisz, że te liczby są zdecydowanie bardziej okazałe niż drużyny z Chełma :?:
A do tego bilans małych oczek -184 na niekorzyść Ostrovii :?
Zresztą dzisiaj może być podobnie :D

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 13 lutego 2005, 17:50

Zbych pisze:A do tego bilans małych oczek -184 na niekorzyść Ostrovii :?

Zbych dobrze gada :) Wszystko by bylo super gdyby nie te 2 przegrane z Ostrovia :/ No ale moze sie odegramy juz niedlugo :-)

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 13 lutego 2005, 17:51

Faktycznie troche zle sie wyrazilem, chodz myslalem ze pare osob to zrozumie. Zapomnialem, co bylo wielkim bledem wpisac jedno slowo "niektorzy" kibice ŁKS-u. Tu akurat Simon nie przypominam sobie zebyc glupio argumentowal tak jak np. Pietroc dlaczego Meblotap mialby spasc z ligi, wiec przez to ze zapomnialem napisac slowo "niektorzy" troche wyszlo to nie elegancko. Ale naprawde mam pretensje do paru formuowiczow z Lodzi, ktorzy nie od dzis podkrecaja niiechec do naszego zespolu i naszych kibicow. Te kije i lancuchy mialy oznaczac, a bardziej pokazac ze zaczyna sie wprowadzanie z pilki noznej, czyli - przyjazn z jendym klubem i kibicami i walka, wojna z drugim. Na takiej zasadzie zaczyna to wygladac. Uwazalem ze kibice kosza sa calkiem inni od tych pilkarski i chyba tak jest nadal, ale jak tak dalej pojdzie to juz nie dlugo. Moze i przesadzilem z tymi kijami, ale to bylo porownanie do zwyczajow z pilki noznej ktore powoli sa wprowadzane tutaj. A moim zdaniem jest to chore, bo zaczynajac od nas kibicow, powoli poprawiala by sie sytuacja w koszu i pilce noznej. Tyle ode mnie.... pisze to co czuje, zawsze..... majonezz, zawsze miales dobre teksty :lol: respekt :lol:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 13 lutego 2005, 17:56

Zbych pisze:Porównaj to z wynikami Ostrovii:
- z Wisłą -52 i -49 (do tego 35 punktów w całym meczu :!: )
- z Polkowicami -20 i -42
- z Polfą u siebie -55
- z Poznaniem -25
- z Odrą -45
Nie sądzisz, że te liczby są zdecydowanie bardziej okazałe niż drużyny z Chełma :?:
A do tego bilans małych oczek -184 na niekorzyść Ostrovii :?

oczywiście, że masz racje w całej rozciągłości! Ani tego nie neguje, ani dyskutuje - Meblotap jest dla mnie faworytem tego pojedynku - a cały problem w tym, że problem powtaje przez nieczytających wpisów dokładnie! Przeczytaj jeszcze raz, bowiem tak jak Ty tu, tak ja tam mam racje. Post nie dotyczył porównania Ovii i Meblotapu ale wytknięcia, że:
Meblotap nawiązywał walkę z każdą drużyną i nie pozwalał się deklasować w taki sposób w jaki robiła to drużyna z Ostrowa.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 13 lutego 2005, 18:01

Matii pisze:Faktycznie troche zle sie wyrazilem, chodz myslalem ze pare osob to zrozumie. Zapomnialem, co bylo wielkim bledem wpisac jedno slowo "niektorzy" kibice ŁKS-u. Tu akurat Simon nie przypominam sobie zebyc glupio argumentowal tak jak np. Pietroc dlaczego Meblotap mialby spasc z ligi, wiec przez to ze zapomnialem napisac slowo "niektorzy" troche wyszlo to nie elegancko. Ale naprawde mam pretensje do paru formuowiczow z Lodzi, ktorzy nie od dzis podkrecaja niiechec do naszego zespolu i naszych kibicow. Te kije i lancuchy mialy oznaczac, a bardziej pokazac ze zaczyna sie wprowadzanie z pilki noznej, czyli - przyjazn z jendym klubem i kibicami i walka, wojna z drugim. Na takiej zasadzie zaczyna to wygladac. Uwazalem ze kibice kosza sa calkiem inni od tych pilkarski i chyba tak jest nadal, ale jak tak dalej pojdzie to juz nie dlugo. Moze i przesadzilem z tymi kijami, ale to bylo porownanie do zwyczajow z pilki noznej ktore powoli sa wprowadzane tutaj. A moim zdaniem jest to chore, bo zaczynajac od nas kibicow, powoli poprawiala by sie sytuacja w koszu i pilce noznej. Tyle ode mnie.... pisze to co czuje, zawsze..... majonezz, zawsze miales dobre teksty :lol: respekt :lol:

Spoko Matii - nie ma ciśnienia. Od zawsze wielkim (nie tylko naszym) problemem było uogólnianie - nie ma sprawy ja myślę, pogadać by trzeba przy pyfku spokojnie a nie "czepiać" się siebie nawzajem w necie. Mnie też pare razy ktoś "napiął" z tym, że nawet już nie pamiętam kto...
pozdrawiam i powodzenia :)

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 13 lutego 2005, 18:03

Umieć się przyznać do błędu to naprawdę w porządku :wink:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 13 lutego 2005, 22:37

zwirek pisze:Argumenty przemawiajace za tym aby to Meblotap zostal w elicie:
- Najlepsi kibice w PLKK-
Ciekawe... :) a czym, jesli można byc upierdliwym, tak się wsławili ci najlepsi kibice w PLKK? :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

zwirek
Nowy na forum

Postautor: zwirek » 13 lutego 2005, 22:49

mamy puchar i mistrzostwo jest nadal aktualne 8)

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 13 lutego 2005, 23:00

Matii ja się trzymam tego co powiedziałem Ci przed meczem w Chełmie:
NIECH WYGRA LEPSZY i niech to będzie super sportowe widowisko godne Ekstrklasy

Tyle na temat.
Pozdrawiam kibiców w całej Polsce!

Chełmianin

Postautor: Chełmianin » 14 lutego 2005, 08:59

[/quote]Ciekawe... :) a czym, jesli można byc upierdliwym, tak się wsławili ci najlepsi kibice w PLKK? :lol: :lol: :lol:[/quote]

ILOŚCIĄ

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 14 lutego 2005, 09:20

Zatem wystarczy napisać "swego czasu najliczniejsi" :lol: :wink:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”