TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 28 grudnia 2008, 19:14

oj nie podoba mi sie to, do niedawna Gorzow mogl sie szczycic swoimi wychowankami ...a dzisiaj powoli obiera sie kierunek wisly i lotosu a szkoda bo ja rozumiem ze sie chce zdobyc wreszcie cos wiecej i trzeba stawiac na coraz lepsze koszykarki z zagranicy jak to wynika z polityki klubu ale coz ze zbyt wielu dziewczyn Gorzow zrezygnowal , zbyt latwo wam to idzie niestety. Coz ciagle postepy w lidze z roku na rok coraz lepsza pozycja widocznie spowodowala ze marzy sie 1 lub 2 miejsce ...fajnie by bylo ale dlaczego kosztem dziewczyn z Polski. Przeciez mozna sprowadzic 2-3 klasowe zawodniczki z zagranicy ale takze pozostawic sklad polski z zeszlego sezonu wiele dziewczyn napewno by to zrozumialo i pogodzily by sie z rolą rezerwowych. Nalezy też zauwazyc ze macie wsumie jedną klasowa polke Zurowska a dlaej przepasc , fajnie ze macie dobrze rokujące mlode dziewczyny z rocznikow 88-90 , ale czy czasem problem u was nei lezy w tym ze macie na parkiecie 5 zawodniczek a tak naprawde to sa 3 zagraniczne i jedna polka? bo ta druga to jest poprostu z braku laku? z marnym doswiadczeniem i jeszcze nei dokonca dobrymi umiejetnosciami.

Chomać , Szott , Drzewinska, Czarnecka....z tych dziewczyn napewno byscie cos wybrali ale wiecie co ? one juz u was nie graja i to jest ten problem gratuluje waszemu zarzadowi i trenerowi ze chec dorownania najwiekszym w lidze przeslonila kluczowa sprawe w utrzymaniu skladu polskiego.

No ale jedno trzeba wam przyznac stawiacie na mlodosc wasza srednia z calego zespolu wliczajac 11 zawodniczek wynosi zaledwie 20,2 lata ...fajnie :)
Konstytucja RP - Rozdział II Art. 54.

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 28 grudnia 2008, 19:33

a kolega to chyba z choinki się urwał :P Chomaciowa u nas nic nie grała, nie walczyła, nie starała się i nic dziwnego że klub nie chciał przedłużyć umowy. Agnieszka otrzymała propozycję, sama powiedziała że jest ona ciekawa ale chciała spróbować czegoś innego. Średnio jej to wyszło. Z Olką sprawa jest trochę bardziej skomplikowana, nie po to w trakcie tamtego sezonu rozwiązywali kontrakt żeby po pewnym czasie nowy podpisywać. Ciąża to zawsze jest ryzyko w tym sensie że nie wiadomo jak później zawodniczka będzie grała. Teraz w Tęczy mnie osobiście zaskakuje na plus, ale to nie jest jeszcze jakiś wielki i wspaniały poziom. Za pewne potrzeba czasu. A Czarna pod koniec tamtego sezonu przegrywała rywalizację z Kaczmarczyk, także tutaj nie widzę problemu. Pozdrawiam!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 grudnia 2008, 19:36

Adolfini pisze:oj nie podoba mi sie to, do niedawna Gorzow mogl sie szczycic swoimi wychowankami ...a dzisiaj powoli obiera sie kierunek wisly i lotosu a szkoda bo ja rozumiem ze sie chce zdobyc wreszcie cos wiecej i trzeba stawiac na coraz lepsze koszykarki z zagranicy jak to wynika z polityki klubu ale coz ze zbyt wielu dziewczyn Gorzow zrezygnowal , zbyt latwo wam to idzie niestety. Coz ciagle postepy w lidze z roku na rok coraz lepsza pozycja widocznie spowodowala ze marzy sie 1 lub 2 miejsce ...fajnie by bylo ale dlaczego kosztem dziewczyn z Polski. Przeciez mozna sprowadzic 2-3 klasowe zawodniczki z zagranicy ale takze pozostawic sklad polski z zeszlego sezonu wiele dziewczyn napewno by to zrozumialo i pogodzily by sie z rolą rezerwowych. Nalezy też zauwazyc ze macie wsumie jedną klasowa polke Zurowska a dlaej przepasc , fajnie ze macie dobrze rokujące mlode dziewczyny z rocznikow 88-90 , ale czy czasem problem u was nei lezy w tym ze macie na parkiecie 5 zawodniczek a tak naprawde to sa 3 zagraniczne i jedna polka? bo ta druga to jest poprostu z braku laku? z marnym doswiadczeniem i jeszcze nei dokonca dobrymi umiejetnosciami.

Chomać , Szott , Drzewinska, Czarnecka....z tych dziewczyn napewno byscie cos wybrali ale wiecie co ? one juz u was nie graja i to jest ten problem gratuluje waszemu zarzadowi i trenerowi ze chec dorownania najwiekszym w lidze przeslonila kluczowa sprawe w utrzymaniu skladu polskiego.

No ale jedno trzeba wam przyznac stawiacie na mlodosc wasza srednia z calego zespolu wliczajac 11 zawodniczek wynosi zaledwie 20,2 lata ...fajnie :)

Z koszykarek ktore odeszly przed sezonem... tylko Agnieszka była wychowanka...;)
Co do Zalesiak - klub wyciągnął do niej rękę po bardzo słabym sezonie w USA... nie wykorzystała szansy więc się pożegnali.

Co do wyzej wymienionych Polek.. bylismy zainteresowani pozostaniem w Gorzowie Agnieszki Szott i Gosi Babickiej... ktore niestety sie przeliczyly... i tak pozostały 3 :)

Ale pomimo tego ze wielu przed sezonem wróżyło nam po polkach "7" miejsce na koniec :D troszke sie przeliczylo ;)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 28 grudnia 2008, 19:39

Wiesz Endrju, sezon się jeszcze nie skończył :wink: 8) :P
ObrazekObrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 grudnia 2008, 19:42

rzymi pisze:Wiesz Endrju, sezon się jeszcze nie skończył :wink: 8) :P

Sezon moze i sie nie skonczyl :D ale szanse na zajecie siódmego miejsca przed play-off.. jest jak 1/1000 :lol: :lol: :lol:... rownie dobrze Lotos moglby byc 5-ty :lol: :lol:
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 28 grudnia 2008, 19:53

Endrju pisze:
rzymi pisze:Wiesz Endrju, sezon się jeszcze nie skończył :wink: 8) :P

Sezon moze i sie nie skonczyl :D ale szanse na zajecie siódmego miejsca przed play-off.. jest jak 1/1000 :lol: :lol: :lol:... rownie dobrze Lotos moglby byc 5-ty :lol: :lol:

Pomimo, że sam napisałem, że sezon się nie skończył, to powiem, że na pewno Wy nie zajmiecie siódmego miejsca, a my nie zajmiemy piątego ;)

Kiedy będzie wiadomo coś o Waszych nowych transferach?
pozdro ;)
ObrazekObrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 grudnia 2008, 20:41

tak własnie przypadkiem natchnałem sie na mecz AZS - CCC z poprzedniego sezonu :D

http://www.tvp.pl/sport/serwisy/koszykowka/koszykowka-kobiet-20082009/wideo/azs-gorzow-ccc-polkowice

Miło było wspomnieć tą lekcje koszykówki daną zespołowi z Polkowic :lol: :lol: :lol:

... a tak na powaznie... to ogladajac mecz... przydala by nam sie nieraz ta "szalona" Ristic, ktora robila co chciala w tym meczu, dobra gra Gosii Babickiej i jeszcze lepsza Pyski.

Z drugiej stony tak ostatnio sobie myslalem... czy mozliwy jest powrot tej ostatniej do Gorzowa... czy wogole jest w formie...
Na pierwszy rzut oka wydaje sie to byc nie mozliwe... z roznych powodow...
... z drugiej ciezko jakas Polke będzie zakontraktować... wiec nic nie mozna na 100% wykluczyć...

A fajnie na pewno wygladala by pierwsza piątka...
Samanta Richards - Katka Zohnova - Agnieszka Szott(oczywiscie w swojej formie... bo nie mam pojecia jak to teraz wyglada) -Justyna Żurowska - Lindsay Taylor...
+ na "rezerwie" Anne Breitreiner, Kasia Czubak, Agnieszka Kaczmarczyk +jakis Center wysokiej półki ;)

Oczywiście to czysta teoria ;) :D pospekulować zawsze można... a jak bedzie niedlugo się wszyscy dowiemy :)

PS kiedys sie sprawdzilo :D :D :D
Endrju pisze:Tak sie wlasnie zastanawialem i z analizy wyniklo.

Potrzebujemy centra, ktory ma doswiadczenie na parkietach FGE, jest Gwiazda, zdobywa duzo punktow i ma duzo zbiorek. Za nie az tak kosmiczne pieniadze (jak np. Kara Braxton). W dodatku ta osoba byla juz w poprzednim sezonie przymierzana do zespolu z Gorzowa.(Jednak wybrano nizsza polke finansowa-KIKI). Z Toruniem jeszcze sie nie dogadala. Kilka razy nawet byla w tamtym sezonie w Gorzowie u kolezanek (Carrie i Kiki), wiec mogla zobaczyc nasza baze sportowa i dostac dobre recenzjie o klubie.

Temat traktuje narazie jako "plotke" jednak na 70% czuje ze to wlasnie Linsay Taylor mierzaca 203cm wzrostu, majaca srednio 17pkt i 10zbiorek zobaczymy w Gorzowie :wink:

a post byl napisany na ponad miesiąc przed podpisaniem kontraktu.
... moze i tym razem cos w tej plotce bedzie? :D (Jednak jezeli chodzi o cyferki to wiecej niz 30% nie daje :D :D :D )

aniuh
Amator
Kontaktowanie:

.

Postautor: aniuh » 28 grudnia 2008, 20:47

Ja cos o Ristic słyszałam ze odchodzi. Moze przysc do Gorzowa jak dostanie polskie obywatelstwo i przekwalikfikuje sie na pozycje rzucającej. :D
:twisted:

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 28 grudnia 2008, 20:55

Endrju no tak ale miejsce ktkore oczywiscie zasluzenie zajmujecie po ciezkich bojach z najlepszymi zawdzieczacie ...zagranicy. To sie ceni wiadomo . Nie zrozumiales mnie trosszke z tych 4 zawodniczek ktore ja wymienilem nie chodzilo o to ktora jest wychowanka chodzilo o to ze sa to doswiadczone zawodniczki i napewno by sie przydaly chociazjako zmienniczki nie powiesz ze nie :)

a teraz do dziwnego goscia Pantczaka z choinki sie nie urwalem sledze wasza druzyne moze nie na codzien ale interesuje mnie co sie u was dzieje bo naprawde zawsze podziwiam jak ktos od podstaw probuje wejsc na wyzyny i tu przykladem jest Gorzow.

"a kolega to chyba z choinki się urwał Razz Chomaciowa u nas nic nie grała, nie walczyła, nie starała się i nic dziwnego że klub nie chciał przedłużyć umowy. Agnieszka otrzymała propozycję, sama powiedziała że jest ona ciekawa ale chciała spróbować czegoś innego. Średnio jej to wyszło. Z Olką sprawa jest trochę bardziej skomplikowana, nie po to w trakcie tamtego sezonu rozwiązywali kontrakt żeby po pewnym czasie nowy podpisywać. Ciąża to zawsze jest ryzyko w tym sensie że nie wiadomo jak później zawodniczka będzie grała. Teraz w Tęczy mnie osobiście zaskakuje na plus, ale to nie jest jeszcze jakiś wielki i wspaniały poziom. Za pewne potrzeba czasu. A Czarna pod koniec tamtego sezonu przegrywała rywalizację z Kaczmarczyk, także tutaj nie widzę problemu. Pozdrawiam!"

No to bardzo dziwne jest bo z tego co widze w Rybniku jest jedna z lepszych zawodniczek(chociaż zdarzają sie jej słabsze występy ale całokształt na duzy plus) i jakos potwierdziła to zostajać w jednej kolejce MVP, tak samo Czarnecka MVP ( a zeby ci przytoczyć na 17 kolejek tylko 3 polki zdobyły MVP kolejki ...2 krotnie Kobryn i raz Chomac oraz Czarna) zeby byc tym mvp to na pewno trzeba wykazać sie nadzwyczajną grą ale no Chomac nic nie grala a Czarna (byla reprezentantka kraju) przecież przegrywała rywalizacje z Kaczmarczyk :) wg Ciebie

Agnieszka dostala propozycje powiedziala ze ciekawa ...propozycja widocznie nie byla az tak ciekawa, gdyby byla "ciekawsza" zostalaby :) i czemu jej nei wyszlo tylko przez pechowa kontuzje wiec nie zaliczam to do jej porazek tak jak ty.
A z Olką z tego co slyszalem zarzad pojechal po bandzie i nie poczul sie aby wypelnic jakies tam gwarancje kontraktu. I masz w jednym narazie racje ze po ciazynie wiadomo jak zagra. No i pierwszarunde przespala ale teraz odzyła i jest coraz mocniejszym punktem druzyny :) i jakos sie nei boje o jej forme.

Wiec powiedz mi czemu te zawodniczki ktore odeszly spelniaja kluczowe role w innych druzynach ? A i powiedz mi czemu poza Zurowska o innychpolkach z Gorzowa rzadko kiedy cos dobrego slychac? chyba sie drogi forumowiczu "z choinki jednak urwales" po tych swietach ;)
Konstytucja RP - Rozdział II Art. 54.

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 28 grudnia 2008, 21:27

z tą choinką to troszkę przegiąłem :P ale odnośnie moich i nietylko moich ocen. Chomaciowa naprawdę u nas nic nie grała, zabardzo się gwiazdorzyła. To że teraz gra powiedzmy dobrze, to fajnie, niech sie dziewczyna rozwija, ale ja nie żałuję tego że odeszła z Gorzowa. Odnośnie Czarnej, na początku tamtego sezonu, była zmienniczką Żurowskiej, później Kaczmarczyk wchodziła za Justynę, i trener powiedział kiedyś, że Kaczmarczyk wygrała rywalizację z Czarną i że fajnie że Czarna to uszanowała itp ale nadal walczyła. Wg. mnei Czarna jest typem zawodnika który musi czuć wsparcie, grać 30 minut itd. A w Gorzowie tak nie było, taka specyfika taktyki (teraz to się trochę zmieniło przez przepis 2 Polek i krótszą pod względem jakości ławkę). Odnośnie Karpiny, masz rację, tylko popatrz na to z pozycji klubu, zarządu, trenera. Twoja zawodniczka powiedzmy kluczowa, kapitan zespołu, od której naprawdę mnóstwo miało zależeć zachodzi w ciążę. I tak naprawdę zostajesz na bruku. Pewnie, takie życie i zawsze trzeba brać to pod uwagę, tak jak np. kontuzję. Odnośnie Agi, ja generalnie rozumiałem Jej decyzję, bo to naprawdę był ostatni moment na wyjazd i spróbowanie czegoś innego, wyszło jak wyszło. Ale gdybanie w Jej przypadku co by było gdyby nie "pechowa" kontuzja to tak samo, jakbym powiedział że gdyby nie pechowe kontuzje kolan już dawno by była jedną z najlepszych koszykarek w Polsce, a nawet w Europie. A apropo innych Polek, masz rację, obecnie tylko Żurowska, Czubakowej będziemy co prawda zawsze bronić :P Kaczmarczyk pożądnie się dobija. Ale powiedz mi lepiej, który klub ma wspaniałe Polki, który odgrywają kluczowe role? W Wiśle wg. mnie tylko Kobryń, w Lotosie Lecia i powiedzmy Pawlak

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 grudnia 2008, 21:32

Nie do konca mozna to tak rozpatrywac jak napisales Adolfini...

Inaczej gra sie w teoretycznie slabszej druzynie gdzie jest sie jedna z "gwiazd"a inaczej w lepszej druzynie i na to trzeba brac duuuza poprawke. Wyzej wymienione zawodniczki w Wisle czy Lotosie podejrzewam ze nie odgrywałyby niestety zadnej kluczowej roli a o tytule MPV moglbyby tylko pomarzyc. Jednak znalazly sie w odpowiednich zespolach w ktorych moga sie rozwijac a nie cofac. W Gorzowie dla co niektorych poprzeczka poszla za wysoko i dobrze ze odeszly i "odzyly" w innych klubach.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 28 grudnia 2008, 21:39

Chętnie przyjmiemy pannę Zalesiak do Poznania 8)
Arena zrobi z niej ludzi :lol:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 grudnia 2008, 21:43

MARAS pisze:Chętnie przyjmiemy pannę Zalesiak do Poznania 8)

W trosce o jej talent... MARAS spadles nam jak z nieba :D

feri
Młodzik

Postautor: feri » 28 grudnia 2008, 21:47

MARAS pisze:Chętnie przyjmiemy pannę Zalesiak do Poznania 8)

Chyba Bruce Arena - trener z USA :) Ona tak na prawde potrzebuje trenera, ktory lubi wyzwania i niepokornych ludzi, nie sadze, aby pani Katarzyna Dydek dogadała się z panną Zalesiak.

Mam pytanie z innej beczki. Dlaczego Ristic odeszla od nas? Jakie byly powody?

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 28 grudnia 2008, 21:49

Breitreiner i Zohnova? :wink:
ObrazekObrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”