TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
zgadza sie sposor oczekuje wyniku.....i wynik jest w jeleniej...jak na potencjal tego zespolu.......tylko z ta kasa w jeleniej jest cos nie tak jak nie wpuszczaja zespolu na trening na sale......teraz jeszce zwolnienia zawodniczek zagranicznych ristic i merideth......czy moze to nie jest proba wycofania sie sponsora.....no i jeszce ta akcja zawodniczek ktore mimo wszystko ze to sponsor daje im pieniadze (z czego musza zdawac sobie sprawe takie doswiadczone zawodniczki) a one stanely jednak po stronie trenera wiedzac czym ryzykuja......mysle ze jesli obie zainteresowane strony sie nie wypowiedza o co chodzi to nie ma co gdybac .....bo narazie znamy wersje jednej strony-sponsora....czekamy na wersje trenera i zarzadu
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
DanielPce pisze:Chętnie bym zobaczył w Pabianickim Włókniarzy Merideth i Ristić![]()
Na pewno wsparły by szeregi naszej drużyny
Bierzcie Keti
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
taki offtopik... a moze nie do konca bo mala informacja jest zawarta
Na początku roku chcemy podzielić się z Wami naszymi przeczuciami. Napisaliśmy nasze scenariusze, w których przedstawiamy osiągnięcia gorzowskich drużyn na finiszu tego sezonu. Może czasami jesteśmy niepoprawnymi optymistami, czasami też niedowiarkami. Ale jedno nas łączy - mocno trzymamy kciuki za sportowców z Gorzowa!
Maciej Zakrzewski o koszykarkach: Teraz jeszcze brąz
Do końca rundy zasadniczej nasze koszykarki już nie polegną. Odniosą osiem kolejnych zwycięstw i przy "kontrolowanym" zwycięstwie Lotosu w Krakowie zajmą przed play-offami najlepszą w historii klubu drugą pozycję. W ćwierćfinale stawiam, że zagramy z AZS Poznań. Już na wstępie prowadząc 2:0 spokojnie przejdziemy do kolejnej rundy. W półfinale trafimy z pewnością na Wisłę. Mimo wzmocnień jeszcze w tym sezonie nie zagramy w finale. Ulegniemy. Ale już nie do zera. W meczu o trzecie miejsce wygramy 3:1 z Energą Toruń. Tym razem jeszcze brąz. W przyszłym roku finał...
Kamil Siałkowski o koszykarkach: Finał już w tym roku
Kwiecień 2009 będzie najpiękniejszym miesiącem w historii gorzowskiego basketu - mocno w to wierzę. Ale po kolei. Po porażce w Toruniu nie możemy już patrzeć tylko na siebie, musimy śledzić także ruchy rywali. A te nie będą zaskakujące. Gdynia się nie potknie. Kraków także. Nic po drodze nie zgubi także KSSSE AZS PWSZ. Już teraz w środowisku koszykarskim huczy, że Wisła i Lotos w ostatniej kolejce zagrają tak, aby nie trafić na siebie w półfinale. To byłaby metoda zdroworozsądkowa, ale nieuczciwa. Wierzę jednak, że zwycięży sport. Że Wisła przed swoją publicznością nie pozwoli sobie na puszczenie meczu i porażkę z Gdynią w tym klasyku. Przecież to taki profesjonalny klub z profesjonalistkami na parkiecie... Kraków to wygra i będziemy liczyć punkty w małej tabelce z meczami tylko zainteresowanych drużyn. Tam będziemy najlepsi - trzy z czterech meczów wygraliśmy - i do play-off ruszymy z pierwszego miejsca. Półfinał z Polkowicami to nie będzie spacerek. To będzie wielki bój na pięć meczów, bo przecież CCC też zwietrzy szansę na historyczny finał. Gorzów - wzmocniony w styczniu solidną Polką i naprawdę dobrą Amerykanką pod tablicami - ten półfinał wygra. W decydującej rozgrywce nasz zespół będzie w kontakcie z Lotosem, wygra dwa mecze w serii, ale to będzie za mało.
-
koszykarz
Endrju pisze:taki offtopik... a moze nie do konca bo mala informacja jest zawartaNa początku roku chcemy podzielić się z Wami naszymi przeczuciami. Napisaliśmy nasze scenariusze, w których przedstawiamy osiągnięcia gorzowskich drużyn na finiszu tego sezonu. Może czasami jesteśmy niepoprawnymi optymistami, czasami też niedowiarkami. Ale jedno nas łączy - mocno trzymamy kciuki za sportowców z Gorzowa!
Maciej Zakrzewski o koszykarkach: Teraz jeszcze brąz
Do końca rundy zasadniczej nasze koszykarki już nie polegną. Odniosą osiem kolejnych zwycięstw i przy "kontrolowanym" zwycięstwie Lotosu w Krakowie zajmą przed play-offami najlepszą w historii klubu drugą pozycję. W ćwierćfinale stawiam, że zagramy z AZS Poznań. Już na wstępie prowadząc 2:0 spokojnie przejdziemy do kolejnej rundy. W półfinale trafimy z pewnością na Wisłę. Mimo wzmocnień jeszcze w tym sezonie nie zagramy w finale. Ulegniemy. Ale już nie do zera. W meczu o trzecie miejsce wygramy 3:1 z Energą Toruń. Tym razem jeszcze brąz. W przyszłym roku finał...
Kamil Siałkowski o koszykarkach: Finał już w tym roku
Kwiecień 2009 będzie najpiękniejszym miesiącem w historii gorzowskiego basketu - mocno w to wierzę. Ale po kolei. Po porażce w Toruniu nie możemy już patrzeć tylko na siebie, musimy śledzić także ruchy rywali. A te nie będą zaskakujące. Gdynia się nie potknie. Kraków także. Nic po drodze nie zgubi także KSSSE AZS PWSZ. Już teraz w środowisku koszykarskim huczy, że Wisła i Lotos w ostatniej kolejce zagrają tak, aby nie trafić na siebie w półfinale. To byłaby metoda zdroworozsądkowa, ale nieuczciwa. Wierzę jednak, że zwycięży sport. Że Wisła przed swoją publicznością nie pozwoli sobie na puszczenie meczu i porażkę z Gdynią w tym klasyku. Przecież to taki profesjonalny klub z profesjonalistkami na parkiecie... Kraków to wygra i będziemy liczyć punkty w małej tabelce z meczami tylko zainteresowanych drużyn. Tam będziemy najlepsi - trzy z czterech meczów wygraliśmy - i do play-off ruszymy z pierwszego miejsca. Półfinał z Polkowicami to nie będzie spacerek. To będzie wielki bój na pięć meczów, bo przecież CCC też zwietrzy szansę na historyczny finał. Gorzów - wzmocniony w styczniu solidną Polką i naprawdę dobrą Amerykanką pod tablicami - ten półfinał wygra. W decydującej rozgrywce nasz zespół będzie w kontakcie z Lotosem, wygra dwa mecze w serii, ale to będzie za mało.
nie mam nic przeciwko by Toruń gral z Gorzowem o brązowy medal...
co do wypowiedzi Kamila Siałkowskiego - słusznie zauważył że w ostatniej kolejce Lotos i Wisła zagraja tak by nie wpaśc na siebie w półfinale.
TO JEST JASNE JAK SŁOŃCE przecież...
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
co do wypowiedzi Kamila Siałkowskiego - słusznie zauważył że w ostatniej kolejce Lotos i Wisła zagraja tak by nie wpaśc na siebie w półfinale.
TO JEST JASNE JAK SŁOŃCE przecież...
jasne jak słońce jest to, że na ten mecz przyjdą kibice i nie głoś za wczasu że mecz będzie ustawiony bo się zdziwisz

WislaLive.pl
boże proszę was to się nadaje na żal.pl wszyscy wiemy i nie mydlcie tu oczu że ostatnia kolejka będzie ustawiona wiem że kochacie swoje kluby ale niestety takie są realia plkk ustawiła kalendarz od początku kryjąc Wisłę i Lotos tak by nie zepsuć widowiska zapewniają teoretyczny Hit na zakończenie rundy zasadniczej i jednocześnie prawie zapewniając finał Wisła -Lotos ,nam pozostaje walczyć i pozbawić którejś drużyny tego finału i udowodnić plkk że finał inny niż wyżej wymieniony również może być atrakcyjny
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
friel pisze:boże proszę was to się nadaje na żal.pl wszyscy wiemy i nie mydlcie tu oczu że ostatnia kolejka będzie ustawiona wiem że kochacie swoje kluby ale niestety takie są realia plkk ustawiła kalendarz od początku kryjąc Wisłę i Lotos tak by nie zepsuć widowiska zapewniają teoretyczny Hit na zakończenie rundy zasadniczej i jednocześnie prawie zapewniając finał Wisła -Lotos ,nam pozostaje walczyć i pozbawić którejś drużyny tego finału i udowodnić plkk że finał inny niż wyżej wymieniony również może być atrakcyjny
to idz zgłoś do prokuratury donos jak masz już teraz dowód na ustawienie spotkania
jakoś rok temu problemu nie było i nikt nie mówił ze wszystko ustawione , ze Lotos-Wisła w ostatniej kolejce to tak specjalnie żeby kogoś udupić
2 , 3 lata temu tez w ostatniej kolejce Wisła-Lotos płaczów jakoś nie słyszałem
teraz nagle gdy trzeci do brydża to wszystko przeciwko temu trzeciemu?
szkoda że PLKK nie załatwiła nam 2 wygranych nad Gorzowem,, Lotosowi połowicznie załatwili, jednym słowem wielki skandal! Mieli oba kluby kryć do wielkiego finału.
I nie mów mi tu o mydleniu oczu, bo nie mam zamiaru nikomu mydlić oczu. Napisałem, że na ten mecz przyjdą kibice rozumiesz kibice również tacy którzy nie tolerują pozaboiskowych gierek i układzików. Więc to miała być przestroga dla czytających to forum wiślackich działaczy ["pozdrawiam"

WislaLive.pl
bo 2 i 3 lata temu nie było zagrożenie w postaci 3 gracza a teraz jest i to realne i zamiast hitu kolejki jak to było w ostatnich latach może być hit układów co do grania przeciwko nam to hmm nie wiem ale może to przypadek że gala mogła grac akurat na ostatni mecz z nami ? no ale co było to było terminarz też już jest ustalony pozostaje się cieszyć koszykówką a zainteresowanym klubom jak i całej lidze grać na wysokim poziomie i walczyć o każde cenne zwycięstwo
friel pisze:boże proszę was to się nadaje na żal.pl wszyscy wiemy i nie mydlcie tu oczu że ostatnia kolejka będzie ustawiona wiem że kochacie swoje kluby ale niestety takie są realia plkk ustawiła kalendarz od początku kryjąc Wisłę i Lotos tak by nie zepsuć widowiska zapewniają teoretyczny Hit na zakończenie rundy zasadniczej i jednocześnie prawie zapewniając finał Wisła -Lotos ,nam pozostaje walczyć i pozbawić którejś drużyny tego finału i udowodnić plkk że finał inny niż wyżej wymieniony również może być atrakcyjny
friel pisze:bo 2 i 3 lata temu nie było zagrożenie w postaci 3 gracza a teraz jest i to realne i zamiast hitu kolejki jak to było w ostatnich latach może być hit układów co do grania przeciwko nam to hmm nie wiem ale może to przypadek że gala mogła grac akurat na ostatni mecz z nami ? no ale co było to było terminarz też już jest ustalony pozostaje się cieszyć koszykówką a zainteresowanym klubom jak i całej lidze grać na wysokim poziomie i walczyć o każde cenne zwycięstwo
Na żal.pl nadaje się Twój komentarz, ale kilka pozostałych także... Już widzę Twoją rozpacz, gdy okaże się w przeddzień ostatniej kolejki, że zablokowano typy na mecz Wisły z Lotosem i nie zdobędziesz planowanej fortuny, albo Twój AZS polegnie w którymś z meczów, choćby w ostatniej kolejce z Polkowicami, które notabene będą z pewnością podpłacone motywacyjnie, a sędziowie przekupieni przez "układ krakowsko-gdyński"
A tak w ogóle to nie wierzę, aby AZS wygrał osiem kolejnych meczów, ale to moje prywatne zdanie.
PS. Poza wszystkim to nie byłoby tego postu i kilku poprzednich, gdyby nie off topic Endrju, który powinien znaleźć się raczej na podforum Gorzowa...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
friel pisze:bo 2 i 3 lata temu nie było zagrożenie w postaci 3 gracza
sam obaliłes swoje dyrdymały
a teraz jest i to realne zamiast hitu kolejki jak to było w ostatnich latach może być hit układów
no i co z tego, że nie będzie hitu zdarza się, a "może być hit układów" to zachowaj dla siebie, najlepiej będzie może jak utopicie 2-3 mecze i będzie spokój ze snuciem waszych teorii spiskowych
co do grania przeciwko nam to hmm nie wiem ale może to przypadek że gala mogła grac akurat na ostatni mecz z nami ?
to zamiast pisać podejrzenia na kkforum, trzeba było przynajmniej ruszyć 4 litery i wysmarować transparent na PLKK działaczy i pokazać co się myśli o takich sprawach, a nie żalić się na forum i snuć domysły

WislaLive.pl
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Hehe widze ze rozpetala sie "prawdziwa wojna".
friel spokojnie... jeszcze duzo kolejek zostalo
Kalkulowac sobie mozna... jednak nigdzie nie jest powiedziane ze Lotos wygra do ostatniej kolejki wszystkie mecze, ze Wisla wygra do ostatniej kolejki wszystkie mecze... i ze AZS wygra do ostatniej kolejki wszystkie mecze. (teoretycznie "najgorszy" kalendarz ma Wisla.. bo AZS i Lotos maja podobne mecze [jezeli chodzi o rozgrywanie wyjazd, dom]).
A jezeliby nawet tak sie stalo to wierze ze w tym spotkaniu wygra "magia basketbalu" i dla Kibicow Wisły, działaczy i koszykarek bedzie to bardzo preztizowy mecz, w ktorym beda chciały pokazac sie z jak najlepszej strony i ze w głowach ich nie bedzie wejscie do samego finalu, a zdobycie MP (bo chyba tak jak i dla Lotosu i Wisly... 2 miejsce po sezonie to porazka?) wiec zeby je zdobyc trzeba pokonac kazdego a nie kalkulowac.
PS wierze w twoje swowa Marco ze kibice podejda profesjonalnie do tego (jak sie zawsze podchodzi do odwiecznego rywala)
... i nie bedzie powtorki z rozrywki z meczu z Halconem
Hehe Pozdrawiam
friel spokojnie... jeszcze duzo kolejek zostalo
Kalkulowac sobie mozna... jednak nigdzie nie jest powiedziane ze Lotos wygra do ostatniej kolejki wszystkie mecze, ze Wisla wygra do ostatniej kolejki wszystkie mecze... i ze AZS wygra do ostatniej kolejki wszystkie mecze. (teoretycznie "najgorszy" kalendarz ma Wisla.. bo AZS i Lotos maja podobne mecze [jezeli chodzi o rozgrywanie wyjazd, dom]).
A jezeliby nawet tak sie stalo to wierze ze w tym spotkaniu wygra "magia basketbalu" i dla Kibicow Wisły, działaczy i koszykarek bedzie to bardzo preztizowy mecz, w ktorym beda chciały pokazac sie z jak najlepszej strony i ze w głowach ich nie bedzie wejscie do samego finalu, a zdobycie MP (bo chyba tak jak i dla Lotosu i Wisly... 2 miejsce po sezonie to porazka?) wiec zeby je zdobyc trzeba pokonac kazdego a nie kalkulowac.
PS wierze w twoje swowa Marco ze kibice podejda profesjonalnie do tego (jak sie zawsze podchodzi do odwiecznego rywala)
Marco pisze:Wiślak PB pisze:A w Hiszpanii jaja na całego XD ...
Ten mecz musimy przegrać...
o nasz ts
o nasz ts
ten mecz musimy przegrać
ten mecz musimy przegrać
przegramy przegramy przegramy
przegramy przegramy przegramy
Avenidy nie pokonamy
Avenidy nie pokonamy
ot taka przeróbka
Hehe Pozdrawiam
oba scenariusze to wróżenie z fusów, którymi teraz nie ma się co podniecać. Równie dobrze każdy z nich może się sprawdzić, ale też każda zainteresowana drużyna jeszcze może w rundzie zasadniczej się potknąć. Podejrzewanie PLKK o układanie rozgrywek pod Wisłę i Lotos to jakaś totalna bzdura - gwarantuję Wam, ze dla promocji koszykówki lepiej by było gdyby Wisła i Lotos grały ze sobą w półfinale a finał rozegrany byłby między Dawidem (Gorzów, CCC) i Goliatem (Lotos PKO BP, Wisła).
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
Endrju pisze:
Hehe Pozdrawiam
no i co chciałeś udowodnić? jeśli wziąłeś tamten wpis na serio jako poparcie to pogratulował rozumowania, niemal wszyscy prześmiewczo komentowali rozwój sytuacji w Hiszpanii a ty to przyjmujesz za prawdy objawione- porazka
z tego wpisu jasno widać, że nawet dla laika widać było odpuszczanie spotkania i to samo mówiłem w wiślackich korytarzach
różnica jest jednak taka, że tutaj mówicie o ustawieniu meczu Lotos-Wisła, a tam Wisła z Salamanką nie mogły się dogadać i ustawić spotkania bo miały ten sam cel,
chciałeś dobrze a wyszło jak zawsze
PS:Ironia też Ci jest chyba obca

WislaLive.pl
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”