Kłopoty w Jeleniej Górze

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

astronauta
Nowy na forum

Postautor: astronauta » 13 listopada 2008, 23:07

czy mi wierzycie czy nie to malo wazne........nie bardzo mnie to interesuje.....wazne jest ze jest duzy problem i tyle

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 14 listopada 2008, 22:42

To są tylko plotki – mówi prezes Finepharm – dr Jan Czarnecki

Piątek, 14 listopada 2008

Od kilku dni krążą po mieście szeptane informacje o tym, że klub KK AZS Finepharm ma kłopoty z wypłacalnością i zachowaniem dyscypliny przez niektóre zawodniczki.
Sam otrzymałem wiadomość na sms, że zanosi się na dyscyplinarne zwolnienie dwóch zawodniczek: Amerykanki i Polki, bez podawania nazwisk. Jednak to wykręt, bo głównie chodzi o to, żeby zoszczędzić na klubowej kasie i dlatego pozbywać się będzie niektórych koszykarek Takie wieści o charakterze czystej plotki nie traktuje się poważnie i tak zrobiłem, ale te pogłoski powtórzyły się.

Spytałem więc sponsora strategicznego klubu – szefa firmy Finepharm dr Jana Czarneckiego: o co tutaj chodzi?

- Do mnie też docierają te informacje - powiedział. To są tylko plotki, a jeśli chodzi o zachowanie zawodniczek, spytałem trenera Krzysztofa Szewczyka, czy ma jakieś zastrzeżenia do którejkolwiek z koszykarek? Zaprzeczył temu – zakończył J. Czarnecki.

Dodał przy okazji, że takie informacje nasiliły się po sukcesie naszych dziewcząt w Gdyni, po wygranym meczu z Lotosem. Zarząd klubu domyśla się, kto te wieści rozsiewa.

W każdym razie drużyna KK AZS Finepharm w komplecie pojechała na ligowy mecz do Gorzowa.

www.jelonka.com
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 15 listopada 2008, 00:08

patrese pisze:
Dodał przy okazji, że takie informacje nasiliły się po sukcesie naszych dziewcząt w Gdyni, po wygranym meczu z Lotosem. Zarząd klubu domyśla się, kto te wieści rozsiewa.
www.jelonka.com

No to kto rozsiewa? Niby Lotos? Konkrety! A nie jakies pierd.. za przeproszeniem na boku..
Jak ja lubie takie polskie pierd... bez konkretow :roll:

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 17 grudnia 2008, 16:28

koszykarek finepharmu nie wpuszczono dzis na trening z powodu zaleglosci w oplacie za sale czyzby klopotow ciag dalszy...jak widac wczesniejsze informacje sie potwierdzaja

friel
Kadet

Postautor: friel » 18 grudnia 2008, 05:51

Nie no bez żartów to była by parodia mamy kryzys finansowy ale nie wierzę by w Jeleniej było aż tak źle panowie to jakaś ściema jak dla mnie

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 18 grudnia 2008, 11:59

szewczyk zwolniony

koszykarz

Postautor: koszykarz » 18 grudnia 2008, 18:26

czyli co - powrót SROK ???

a myślałem że one już to ciepłych krajów polecialy.... :lol:

Awatar użytkownika
MatiuJG
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MatiuJG » 02 stycznia 2009, 10:35

Tego dnia dowiemy się czy na stanowisku trenerskim, pozostanie Krzysztof Szewczyk. Wszystko wskazuje na to że dojdzie do zmiany, ale o tym zadecyduje Zarząd Klubu.
Wszystko obraca się wokół kłótni pomiędzy Janem Czarneckim – sponsorem strategicznym KK, a trenerem Krzysztofem Szewczykiem, do której doszło po przegranym meczu jeleniogórzanek w dogrywce z UTEX-em ROW Rybnik 67:74. Obydwaj panowie nie mogli się porozumieć twardo stojąc przy swoich racjach, a dyskusja miała gorący i emocjonalny charakter.

Po tych wydarzeniach Jan Czarnecki nie wykluczył odejścia trenera z klubu i zatrudnienia w jego miejsce innego szkoleniowca.
Nie wykluczone również jest, że być może K. Szewczykowi uda się pozostać w Jeleniej Górze, jeśli przeważą jego argumenty oraz inne racje przemawiające za interesem klubu i drużyny - choć taki scenariusz jest mało prawdopodobny.

Piątego stycznia dowiemy się, kto i jak długo będzie trenował jeleniogórskie koszykarki.Tego samego dnia po przerwie wracają również koszykarki, które stoją murem za dalszą współpracą z trenerem Szewczykiem.Co się wydarzy? Dowiemy się już w pierwszym tygodniu stycznia, gdzie Zarząd Klubu na jednych ze swoich spotkań podejmie decyzje w tej sprawie

zródlo Jelonka.com
CZY WYGRYWASZ CZY NIE JA I TAK KOCHAM CIE W MOIM SERCU AZS I NA DOBRE I NA ZLE!!

PzDr Poznan:)

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 02 stycznia 2009, 11:57

koszykarz pisze:czyli co - powrót SROK ???

a myślałem że one już to ciepłych krajów polecialy.... :lol:

taki maly offtop a Sroki odlatuja wg ciebie na zime ? Z tego co ja pamietam są to ptaszki scisle osiadle :P latem zywia sie robaczkami a zima roznymy kielkami ;) ahh te gimnazja ;)
Konstytucja RP - Rozdział II Art. 54.

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 02 stycznia 2009, 11:58

No to kto rozsiewa? Niby Lotos?

a co ma lotos do jelonki oprócz sportowej złości i chęci rewanżu po porażce? Ludzie... opanujcie się...

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 02 stycznia 2009, 13:28

sytuacja jest niestety nieciekawa.......wedlug mnie mozliwe sa 3 scenariusze

1.szansa oceniam na 85 % - sponsor zostaje , trener odchodzi , czesc zawodniczek odchodzi gramy juz praktycznie o nic ...bez szans na play off , za duzo zwyciestw zeby spasc

2. szaanse oceniam na 10 % -sponsor odchodzi , trener zostaje , realna grozba wycofania zespolu z rozgrywek z powodu breku mozliwosci finansowania zespolu

3. szanse oceniam na 5 % - sponsor zostaje , trener zostaje
(jednak znajac temperament obu panów , ich zapatrzenie na swoja osobe i przekonanie ze jest sie nieomylnym mozliwosc kompromisu wydaje sie bardzo ale to bardzo malo prawdopodobna) zespol nie zostaje oslabiony i gra w tym samym skladzie....jedyna mozliwa zmiana to zmiana ristic na inna 1 , zespol jest dalej w walce o play off

niestety najlepszy dla nas scenariusz ten 3 jest najmniej prawdopodobny

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 02 stycznia 2009, 15:17

tommiiii pisze:sytuacja jest niestety nieciekawa.......wedlug mnie mozliwe sa 3 scenariusze

1.szansa oceniam na 85 % - sponsor zostaje , trener odchodzi , czesc zawodniczek odchodzi gramy juz praktycznie o nic ...bez szans na play off , za duzo zwyciestw zeby spasc

2. szaanse oceniam na 10 % -sponsor odchodzi , trener zostaje , realna grozba wycofania zespolu z rozgrywek z powodu breku mozliwosci finansowania zespolu

(jednak znajac temperament obu panów , ich zapatrzenie na swoja osobe i przekonanie ze jest sie nieomylnym mozliwosc kompromisu wydaje sie bardzo ale to bardzo malo prawdopodobna) zespol nie zostaje oslabiony i gra w tym samym skladzie....jedyna mozliwa zmiana to zmiana ristic na inna 1 , zespol jest dalej w walce o play off

ale dlaczego uwazacie ze odejscie trenera pociagnie ze soba 6 zawodniczek!!! ???

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 02 stycznia 2009, 15:45

Adolfini pisze:
tommiiii pisze:sytuacja jest niestety nieciekawa.......wedlug mnie mozliwe sa 3 scenariusze

ale dlaczego uwazacie ze odejscie trenera pociagnie ze soba 6 zawodniczek!!! ???

Część a nie sześć...
ObrazekObrazek

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 02 stycznia 2009, 16:39

a sorki przeczytalem z rozpedu...ale hmm czemu część? Bo ristic i merideth mialy odejsc w skutek niedyspozycji lub tez braku pieniedzy na nie...wiec sprawa szewczyk-czarnecki raczej nie ma na to wplywu ...

ja pytam ktore dziewczyny pojda za trenerem? ktora sie odwazy? bo smiem watpic ze zadna... co innego jesli nie ma kasy na wyplaty wtedy moga pojsc ale nie podciagajmy to pod poparcie dla trenera.

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 02 stycznia 2009, 16:52

z tego co wiem z regularnoscia wyplat w jeleniej bylo od dawna problem w tym sezonie a niektore z nich w trakcie sezonu dostaly propozycje skorek - powrot do wisly gdzie w aktualnej sytuacji z polskami mialaby sporo gry , babicka powrot do gorzowa......a zostaly z powodu dobrej atmosfery w druzynie i realnej walki o cos a nie tylko o utrzymanie.....teraz tej atmosfery juz nie ma.......a poparcie dla szewczyka i masera jest jak widac chocby na zdjeciach z meczu z pabianic jest spore....niektorym to on dal szanse na odbudowe po poprzednim nieudanym sezonie i z tego co wiem czuja sie z nim zwiazane.....tak przynajmneij mowia...no ale nie ma co sie sprzeczac zobaczymy 5 stycznia co sie wydarzy i kto mial racje....osobiscie jestem za tym 3 moim scenariuszem bo tylko on daje nam szanse walki o cos w tym sezonie ...ty pewnie jestes za 1 lub 2 bo wtedy leszno ma prawie pewne play off

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”