TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 02 stycznia 2009, 12:16

no ciekawe spostrzezenie ale co daje niby plkk final dawida z goliatem?

z finansowej perspektywy najciekawszy final "musi" byc pomiedzy Wisla a lotosem... a pytacie dlaczego? No boze wiecie jaka to kasa jest? ja sam nie wiem ale podejrzewam :) Nawet jesli zalozmy przykladowo Wisla jest ciut slabsza np od Gorzowa to lepiej od strony finansowej widzi sie Wisla w finale w ktorej nie ukrywajmy mamy gwiazdy zagraniczne...a to przyciaga pojedynek zagranicy lotosu z wisla ... a druga sprawa publika w polsce juz sie zdazyla przyzwyczaic do tego typu finalow i kto z kibicow laikow ktorzy zasiada przed tv na finaly bedzie znal AZS Gorzow ? mowa tu o kibicach ktorzy z ciekawosci obejrza tylko final bo liga i tak ich nie interesuje wiec na tym tle na tle tych 2 druzyn pozostale wypadaja blado i tvp to sie nie oplaca, a plkk chce aby liga byla atrakcyjna czyli mocna jednakze nie stac ich na final wisla lub lotos vs gorzow ..dlaczego? a no wg mnie dlatego ze Gorzow suma sumarum moze nei wytrzymac presji i final bedzie gladko wygrany przez przeciwna druzyne oczywiscie nie mozna przeciwnikowi odmawiac ambicji ale jak na to spojrzec chlodnym okiem to pomimo tego ze lubie gdy slabszy pokazuje wielkim swoja wartosc to tutaj jednak kazdyt fachowiec i bukmacher wskaze jednoznacznie kto w takim pojedynku wygra.

Jeśli cos jest zbyt przewidywalne to jest nieopłacalne.
Konstytucja RP - Rozdział II Art. 54.

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 02 stycznia 2009, 12:29

Gorzów mógłby jeszcze jedną rzecz zrobić, a mianowicie polować na Wisłę w ćwierćfinale. Dla zdecydowanej większości może to absurd, ale przystąpienie do rywalizacji w ćwierćfinale przy stanie 2:0 dla Gorzowa nie byłoby wcale takie głupie, gdyż Wisła musiałaby wygrać wszystkie trzy mecze by awansować do półfinału, a Gorzów jedno z trzech.

Niewykluczone że z porażką do play-off wystartuje Lotos, jeśli trafi na Jelenią Górę w ćwierćfinale.

Jednak wszystko wskazuje, że ostatnia kolejka będzie niezwykle ciekawa. Mecze Wisły z Lotosem oraz Gorzowa z Polkowicami powinny zadecydować o rozkładzie miejsc 1-4, choć Energa Toruń może CCC trochę szyków pokrzyżować.
Także na dole tabeli będzie trwała zażarta walka o jak najlepszą sytuację wyjściową. To wszystko jednak za kilka tygodni będzie jasne :)

koszykarz

Postautor: koszykarz » 02 stycznia 2009, 12:47

friel pisze:boże proszę was to się nadaje na żal.pl wszyscy wiemy i nie mydlcie tu oczu że ostatnia kolejka będzie ustawiona wiem że kochacie swoje kluby ale niestety takie są realia plkk ustawiła kalendarz od początku kryjąc Wisłę i Lotos tak by nie zepsuć widowiska zapewniają teoretyczny Hit na zakończenie rundy zasadniczej i jednocześnie prawie zapewniając finał Wisła -Lotos ,nam pozostaje walczyć i pozbawić którejś drużyny tego finału i udowodnić plkk że finał inny niż wyżej wymieniony również może być atrakcyjny

BRAWO :D
Widzę że kolega też słusznie wnioskuje...

PLKK nieprzypadkiem ustawiła mecz Wisły z Lotosem w ostatniej kolejce...

Te drużyny na pewno nie będą chciały wpasc na siebie w półfinale i.....nie wpadną 8)

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 02 stycznia 2009, 12:51

Wogóle to że Wisła dzięki Can-Packowi wróciła na właściwe tory to też nie przypadek tylko ustawienie wszystkiego od poczatku przez PLKK, najpierw wybrali sobie Gdynię, teraz czas Wisły, a jutro pewnie Gorzowa :lol: co jakiś czas będa zmieniać swoich pupilków :lol:

szkoda, ze ten hit w ostatniej kolejce wcześniej nie przeszkadzał i nie był powodem snucia teorii o ustawieniu spotkań, kto by przypuszczał, ze ktoś "ustawi" mecze Wisły z Gorzowem i Gorzowa z Lotosem inaczej niż zawsze no nie? ?:) :lol:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 02 stycznia 2009, 13:27

kristofer pisze:Gorzów mógłby jeszcze jedną rzecz zrobić, a mianowicie polować na Wisłę w ćwierćfinale. Dla zdecydowanej większości może to absurd, ale przystąpienie do rywalizacji w ćwierćfinale przy stanie 2:0 dla Gorzowa nie byłoby wcale takie głupie, gdyż Wisła musiałaby wygrać wszystkie trzy mecze by awansować do półfinału, a Gorzów jedno z trzech.

:lol: :lol: , to nie glupi pomysl tylko nie do zrealizowania :!:

Marco pisze:szkoda, ze ten hit w ostatniej kolejce wcześniej nie przeszkadzał i nie był powodem snucia teorii o ustawieniu spotkań, kto by przypuszczał, ze ktoś "ustawi" mecze Wisły z Gorzowem i Gorzowa z Lotosem inaczej niż zawsze no nie? ?Smile Laughing

Juz to pisales :lol:
T Ę C Z A
L E S Z N O

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 02 stycznia 2009, 13:35

wlodi9 pisze:
kristofer pisze:Gorzów mógłby jeszcze jedną rzecz zrobić, a mianowicie polować na Wisłę w ćwierćfinale. Dla zdecydowanej większości może to absurd, ale przystąpienie do rywalizacji w ćwierćfinale przy stanie 2:0 dla Gorzowa nie byłoby wcale takie głupie, gdyż Wisła musiałaby wygrać wszystkie trzy mecze by awansować do półfinału, a Gorzów jedno z trzech.

:lol: :lol: , to nie glupi pomysl tylko nie do zrealizowania :!:

czy ja wiem, czy nie do zrealizowania? wystarczy teraz zacząć grać wyłącznie polskim składem a zaciąg zagraniczny przygotowywać na play-off i wystarczająca liczba porażek do zajęcia miejsca 7 bądź 8 byłaby :D

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 02 stycznia 2009, 13:36

Jedni twierdza... ze ostatni mecz bedzie ustawiony...

... inni tak jak koszykarz sa pewni siebie i twierdza...
koszykarz pisze:
PLKK nieprzypadkiem ustawiła mecz Wisły z Lotosem w ostatniej kolejce...

Te drużyny na pewno nie będą chciały wpasc na siebie w półfinale i.....nie wpadną 8)

Marco zarzuca mi
PS:Ironia też Ci jest chyba obca

A sam nie potrafil zrozumiec mojej ;)
Gdzie nie mialem zamiaru kogos wysmiac tylko uzmyslowic, ze mam nadzieje ze nastawienie kibicow dzialaczy koszykarek.. bedzie nieco inne niz w meczu z Halconem ;)
(a przyklad mialbyc humorystyczny :D)...
Ostatnio zmieniony 02 stycznia 2009, 13:37 przez Endrju, łącznie zmieniany 1 raz.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 02 stycznia 2009, 13:37

wlodi9 pisze:
Juz to pisales :lol:

przeszkadza ci to?

tyle razy napiszę ile razy przeczytam że ktoś napisze, że Wisła-Lotos w ostatniej kolejce to ustawienie przeciwko AZS-owi

nikt cie nie zmusza do czytania moich postów.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 02 stycznia 2009, 13:45

A sam nie potrafil zrozumiec mojej ;)
Gdzie nie mialem zamiaru kogos wysmiac tylko uzmyslowic, ze mam nadzieje ze nastawienie kibicow dzialaczy koszykarek.. bedzie nieco inne niz w meczu z Halconem ;)
(a przyklad mialbyc humorystyczny :D)...

wikipedia.pl albo google.pl polecam

W rozumieniu potocznym ironię utożsamia się z zawoalowaną kpiną, złośliwością, wyśmiewaniem, dystansem.

aha miałes uzmysłowić, nie wyśmiać, miał być humorystyczny to dziwne bo to nijak się ma do znaczenia choćby potocznego ironii,

więc zdecyduj się czy stosujesz ironię czy chcesz kogoś uzmysłowić, tylko następnym razem weź odpowiedni cytat,który nie będzie sie kłócił z głównym założeniem

znów chciałeś dobrze a wyszło jak zawsze
Ostatnio zmieniony 02 stycznia 2009, 13:50 przez Marco, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 02 stycznia 2009, 13:48

A pisz sobie ile wlezie... kazdy ma swoje zdanie, ale nie trzeba go przy kazdym poscie potwierdzac. Moim zdaniem PLKK nic specjalnie nie ustalalo przeciwko innym druzynom i bez sensu jest pisanie o tej porze ze mecz bedzie ustawiony i ze PLKK w tym pomagalo.. jak ktos ma ustawic mecz to na pewno nie PLKK, jak juz to Wisła sie dogada z Lotosem w co watpie.

I skonczcie w koncu te lekcje jezyka polskiego, od tego jest szkola :roll: :!:
T Ę C Z A
L E S Z N O

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 02 stycznia 2009, 13:50

Klepniemy nawet zgodę z gdańskim odłamem kibiców Lotosu - to też mamy ustawione 8)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 02 stycznia 2009, 14:35

Marco pisze:
tyle razy napiszę ile razy przeczytam że ktoś napisze, że Wisła-Lotos w ostatniej kolejce to ustawienie przeciwko AZS-owi

to zacznij odpisywac :) mecz Wisly i Lotosu jest ustawiony haha

ps. przyswój sobie słowo HIPOKRYZJA
Konstytucja RP - Rozdział II Art. 54.

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 02 stycznia 2009, 14:40

Adolfini pisze:
Marco pisze:

to zacznij odpisywac :) mecz Wisly i Lotosu jest ustawiony haha

ps. przyswój sobie słowo HIPOKRYZJA

ooo antywisła się odezwała :)

edit: szkoda czasu
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 02 stycznia 2009, 14:52

wiadomo coś o terminach play-off PLKK? bo na stronie PLKK są starocie z zeszłego sezonu :/

myślę, że w przypadku decydującego wpływu meczu Wisła-Lotos na ustalenie ewentualnych par półfinałowych (w tym Wisła-Lotos) może mieć wpływ występ naszych zespołów euroligowych w europejskich pucharach. Jeśli oba awansują do ćwierćfinału, to mogą sobie pozwolić na ryzyko odpadnięcia w półfinale, w przeciwnym razie przegrany w półfinale nie zagra w przyszłym roku w Eurolidze, a to może rozsierdzić sponsorów mistrza bądź wicemistrza Polski.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 02 stycznia 2009, 14:55

kristofer pisze:wiadomo coś o terminach play-off PLKK? bo na stronie PLKK są starocie z zeszłego sezonu :/

myślę, że w przypadku decydującego wpływu meczu Wisła-Lotos na ustalenie ewentualnych par półfinałowych (w tym Wisła-Lotos) może mieć wpływ występ naszych zespołów euroligowych w europejskich pucharach. Jeśli oba awansują do ćwierćfinału, to mogą sobie pozwolić na ryzyko odpadnięcia w półfinale, w przeciwnym razie przegrany w półfinale nie zagra w przyszłym roku w Eurolidze, a to może rozsierdzić sponsorów mistrza bądź wicemistrza Polski.

nic nie będzie miało wpływu mecz jest ustawiony, środowisko koszykarskie aż huczy od tego
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”