TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 stycznia 2009, 15:05

kristofer pisze:wiadomo coś o terminach play-off PLKK? bo na stronie PLKK są starocie z zeszłego sezonu :/

i.

sa znane od awna.. i do tego bezproblemowo dostępne na PLKK:

http://www.plkk.pl/d/regulaminy/termina ... 8_2009.pdf
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 02 stycznia 2009, 15:08

Greebo pisze:
kristofer pisze:wiadomo coś o terminach play-off PLKK? bo na stronie PLKK są starocie z zeszłego sezonu :/

i.

sa znane od awna.. i do tego bezproblemowo dostępne na PLKK:

http://www.plkk.pl/d/regulaminy/termina ... 8_2009.pdf

wchodziłem w zakładkę terminarz i tam są starocie z zeszłego sezonu, a nie miałem czasu na zgłębianie tej strony i wracanie do wiadomości z początku sezonu.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 stycznia 2009, 15:08

A co do reszty tekstu: nie wiem na jakiej zasadzie FIBA rozdaje miejsca w Eurolidze. Besiktas rok temu był w lidze za Galatasaray, w eurolidze nie grał wcale, a w tym sezonie i owszem. Podobnie Orenburg.

PS. Ten terminarz jest dostępny po wejściu do działu "terminarz i wyniki". Nie trzeba nigdzie się cofać.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 02 stycznia 2009, 15:11

Najprawdopodobniej uprawnione zespoły zrezygnowały i kolejne skorzystały z szansy. Jeśli Gorzów dostałby propozycję, to na pewno nie zrezygnuje, tego jestem pewien.

Czyli mistrza Polski poznamy przed Final Four Euroligi, które moim zdaniem z dość dużym prawdopodobieństwem będzie w Gdyni (o ile Lotos wyeliminuje Fenerbahce a CSKA Moskwa Salamankę)

P.S. faktycznie jest, wcześniej nie było możliwości pobrania pełnego terminarza :) a jak kliknie się w play-off i play-out to nadal są starocie

Edit: a jednak nie, finały Euroligi wyjątkowo wcześnie, bo na początku kwietnia a nie jak dotąd pod koniec. Chyba to wszystko jest związane z tym, że ME koszykarek znów będą rozgrywane w czerwcu.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 02 stycznia 2009, 15:51

Endrju pisze:Jedni twierdza... ze ostatni mecz bedzie ustawiony...

... inni tak jak koszykarz sa pewni siebie i twierdza...
koszykarz pisze:
PLKK nieprzypadkiem ustawiła mecz Wisły z Lotosem w ostatniej kolejce...

Te drużyny na pewno nie będą chciały wpasc na siebie w półfinale i.....nie wpadną 8)

Marco zarzuca mi
PS:Ironia też Ci jest chyba obca

A sam nie potrafil zrozumiec mojej ;)
Gdzie nie mialem zamiaru kogos wysmiac tylko uzmyslowic, ze mam nadzieje ze nastawienie kibicow dzialaczy koszykarek.. bedzie nieco inne niz w meczu z Halconem ;)
(a przyklad mialbyc humorystyczny :D)...

ENDRJU - ja po prostu wyraziłem swoje zdanie na forum...

Pewnie że fajnie by było jak by finał był inny niż Lotos czy Wisła - ale patrząc na składy , potencjał , historię raczej dziwny był by inny finał niz...

Co w tym dziwnego że Wisła i Lotos nie chcą wpaśc na siebie w półfinale ??? Nic w tym dziwnego ....

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 02 stycznia 2009, 16:10

Po prostu w pojedynku Wisła-Lotos mogą decydować niuanse, a pojedynek w półfinale decydowałby nie tylko o awansie do finału i najprawdopodobniej pewnym tytule MP ale także o miejscu w Eurolidze. Przegrany ma co najwyżej brąz i Puchar Europy FIBA, a taki wariant dla Lotosu bądź Wisły byłby katastrofą, więc po co kusić los.

friel
Kadet

Postautor: friel » 02 stycznia 2009, 18:23

sprawa prosta niech lotos z wisła zagra dajmy na to o 16 a my o 18-stej bez znania naszego wyniku teoretycznie będą musiały się bić

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 stycznia 2009, 18:25

friel pisze:sprawa prosta niech lotos z wisła zagra dajmy na to o 16 a my o 18-stej bez znania naszego wyniku teoretycznie będą musiały się bić

tak ciężko nacisnąć Shift albo Caps Lock przy pisaniu nazw własnych?
ta uwaga tyczy się nie tylko Ciebie.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 02 stycznia 2009, 18:33

friel pisze:sprawa prosta niech lotos z wisła zagra dajmy na to o 16 a my o 18-stej bez znania naszego wyniku teoretycznie będą musiały się bić

Wez juz nie wymyslaj, jak wszedzie bedziemy sie dopatrywac korupcji to ... :roll: , wiem ze ciezko po tych wydarzeniach w PZPNie ale to jest pilka i duuuzoo wieksze pieniadze, wiec nie ma co porownywac
T Ę C Z A
L E S Z N O

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 02 stycznia 2009, 18:38

jeśli po drodze Lotos , Wisła , Gorzów - będą wszystko wygrywac - to nie możemy wykluczyc że w ostatniej kolejce będa cyrki....

Nawet jak mecze się zrobi ,,równolegle'' to przecież jest internet i są komórki ...

o ile Lotos i Wisła raczej do przedostatniej kolejki wszystko powygrywaja to w przypadku Gorzowa nie jest to pewne...

friel
Kadet

Postautor: friel » 02 stycznia 2009, 18:40

No ale weż na ludzki rozum w momencie kiedy nie znają wyniku AZS-CCC
grają wcześniej to obu drużynom zależy na zwycięstwie proste jak .....

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 02 stycznia 2009, 18:42

jeśli o tej samej godzinie, to Wisła z Lotosem umówi się na dogrywkę :evil:
i będą znali wynik z Gorzowa :twisted:

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 02 stycznia 2009, 18:49

friel pisze:No ale weż na ludzki rozum w momencie kiedy nie znają wyniku AZS-CCC
grają wcześniej to obu drużynom zależy na zwycięstwie proste jak .....

No ja nie mowie ze to zly pomysl, tylko to sa pdejrzania o uklady, ktorych wcale nie musi byc i mam nadzieje ze nie bedzie
:!:
T Ę C Z A
L E S Z N O

friel
Kadet

Postautor: friel » 02 stycznia 2009, 18:50

dlatego uważam że sytuacja gdy lotos gra z Wisłą o 16 a my z CCC 0 18-stej będzie uczciwie i wolne od podejżeń

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 02 stycznia 2009, 18:50

Michu23 pisze:jeśli po drodze Lotos , Wisła , Gorzów - będą wszystko wygrywac - to nie możemy wykluczyc że w ostatniej kolejce będa cyrki....

Nawet jak mecze się zrobi ,,równolegle'' to przecież jest internet i są komórki ...

o ile Lotos i Wisła raczej do przedostatniej kolejki wszystko powygrywaja to w przypadku Gorzowa nie jest to pewne...

oj zdziwisz sie ja przewiduje jeszcze jedną wtope wisły ;) lotosik po wzmocnieniu Catchings moze byc juz za mocny dla reszty ale tak tez nie musi byc

a co do tematu ustawiania meczy... ludzie to jest POLSKA :P korupcja byla jest i bedzie wczoraj pzpn dzis pzn a jutro plkk :) a po wysmienitym sedziowaniu niektorych naszych sedziow wydaje sie ze czasem są jakies wytyczne w ustawianiu.... juz pominę fakt ze buki troche mieszaja :).

Wiec jesli od ostatniej kolejki wszystko bedzie zalezalo to ja juz wiem jak bedzie:) akurat tutaj poslki sport zawsze byl przewidywalny jjak nei wierzycie to siegnijcie pamiecia do lat kiedy w pilce dominowal widzew i legia ...gdzie trzeba bylo w ostatniej kolejce wygrac ze srednim klubem minimum 4 bramkami...zawsze wychodzilo :)
Konstytucja RP - Rozdział II Art. 54.

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”