OSTRZEŻENIA

podforum organizacyjno - porządkowe
Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 13 stycznia 2009, 11:12

Słuchajcie nigdy nie bronilrm Endrju i nie zamierzam tego robic, jednka dodanie plusów tylko jemu i Cesare jest troche mało zrozumiane. Jest tam w tym temacie jeszcze kilka osób które w kółko gadają tylko o tym czego temat akurat nie dotyczy.
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 13 stycznia 2009, 11:28

dla mnie ta cała afera o ostrzeżenia i usuwanie postów to wyolbrzymienie problemów.

Admin i moderator jeśli uza posty za niestosowne ma wg mnie prawo usunąć jednocześnie nie może być posądzany o usuwanie dowodów bo to jakiś absurd.

Na wiślackim forum za moich i obecnych czasów posty lecą taśmowo i nikt się za przeproszeniem o to nie sra! jest temat Pytania do moderatorów i tam się czasami plują i pytają za co ktos dostał bana albo dlaczego mu usunęli posta i admin/mod moze odpowiedzieć, a nie musi.

Dlatego daję pod rozwagę administracji i modom podpięcie regulaminu wzorem stąd: http://wislakrakow.com/forum/faq.php?fa ... amin_tresc

jest tam kilka fajnych rozwiązań np:

1. Moderatorzy odpowiedzialni są przed Bogiem, historią i własnym sumieniem ewentualnie w konkretnych przypadkach przed powoływanym doraźnie Sądem Moderatorów.
:)

4. Jeżeli NIE masz nic interesującego do powiedzenia - NIE pisz posta.

5. Ponieważ większość użytkowników forum to Polacy, posty powinny być pisane poprawną polszczyzną, z dbałością o zasady gramatyki i interpunkcji. Przy notorycznym łamaniu tej zasady, użytkownik może zostać usunięty z forum a zaproszenie do powrotu może (acz nie musi) nastąpić po otrzymaniu wykształcenia, pozwalającego na swobodne posługiwanie się językiem polskim. Jeżeli masz dysleksję - napisz swą wypowiedź w edytorze tekstów z funkcją sprawdzania pisowni, popraw błędy i następnie wklej wypowiedź do forum. Oszczędzisz czytającym kłopotu z rozszyfrowaniem Twojej wypowiedzi.

6. Tematy zakładaj w odpowiednich pokojach. Zanim jednak zrobisz to, sprawdź czy podobny już nie istnieje. Wiemy że masz dla nas ciekawą wiadomość i chcesz się nią z nami jak najszybciej podzielic ale jeśli wytrwaliśmy już tyle bez niej, wytrzymamy jeszcze ta chwilkę, ktorą potrzebujesz na sprawdzenie czy temat już jest i zastanowienie się do którego pokoju on pasuje.

7. Niedopuszczalne jest tzw. "nabijanie postów", czyli nieuzasadniona krótka odpowiedź mająca na celu głównie dodanie kolejnej jedynki do licznika postów użytkownika. Nie akceptujemy również sztucznego "podbijania tematu" poprzez odpowiadanie samemu sobie celem utrzymania go jak najwyżej. Od zasady tej mogą odstąpić tylko moderatorzy, jeżeli uznają temat za wyjątkowo ważny.

12. Zabrania się wyzywania czy obrażania innych współforumowiczów oraz klubów, które reprezentują pod rygorem dożywotniego wykluczenia z Forum. Niedopuszczalne jest również obraźliwe przekręcanie nazw innych klubów. Użycie wielkiej litery w nazwie Legia lub Cracovia naprawdę nie zepsuje klawisza <SHIFT> na Twojej klawiaturze.

to by sie przydało dla Adolfino za jego antywisle ;)

19. Zabrania się pisania notek jednozdaniowych, złożonych wyłącznie z jednego zdania pojedynczego, jednego równoważnika zdania lub kilku wyrazów nie tworzących zdania, wyjątek stanowią odpowiedzi na pytania skierowane bezpośrednio do odpowiadającego użytkownika

i dla mnie najlepszy punkt
23. Moderatorzy mogą, ale nie muszą tłumaczyć się ze swoich decyzji. Użytkownikom nie przysługuje prawo uzyskania uzasadnienia decyzji moderatora. Decyzje moderatorów są na ogół niepodważalne i nieodwołalne. Jedna z zasad, którą będą się kierować moderatorzy brzmi: kara musi być nieuchronna, by przyniosła spodziewany efekt.

25. Punkty karne należą się w szczególności za:
- zakładanie tamatu w złym pokoju
- dublowanie tematu
- rozmywanie tematu
- wpisy mające na celu jedynie krytykę założyciela tematu
- obrażanie innych użytkowników forum
- brak szacunku dla kibiców innych klubów.

btw kiedy mi znikną ostrzeżenia?? hahaha :lol:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 13 stycznia 2009, 11:36

Regulamin sprawa powracajaca jak bumerang. Przydałby sie podobny na naszym forum. Wyjsniłoby to wszystkie nieporozumienia
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 13 stycznia 2009, 12:40

Ja ze swojej strony moge jedynie po raz kolejny zauważyć, iż niektóre osoby z Gorzowa są tutaj dyskryminowane. A szkoda, bo często udzielają się na forum i w jakiś tam sposób je ożywiają. Jeśli nie są prowokowani to zachowują się normalnie i nikogo nie obrażają.
A wraca jak bumerang temat wyrzucenia dożywotnio kogoś tam za kilka ostrzeżeń. Dziwi mnie to, bo myślałem, że forum powinno się rozwijać, a więc dawać szansę rejestracji i pisania postów coraz większej liczbie użytkowników, a nie aby jak najwięcej ich eliminować...
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 13 stycznia 2009, 13:35

Patrese - po takich postach też powiesz, że co po niektórzy są niesprawiedliwie traktowani? http://www.kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?t=8666

jako, że dyskusja tyczy się mnie - nie rozdaje plusików (dla Andrzejka byłby to numer 3 i 2 tygodnie przerwy), ale uważam, że ja i Ann mozemy poczuć się "dotknięci" takimi wpisami, wiec o ile to możliwe prosze o przytemperowanie gówniarzerii, bo sie rozbrykała nam troszkę...

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 13 stycznia 2009, 14:52

A ja powiem krótko - administratorzy badz moderatorzy decyduja kiedy, komu i za co daja ostrzezenie. Jezeli sie to komus nie podoba nie musi sie udzielac na forum. Dodam, ze z nikim nie rozmawialem o tym - jestem daleko poza ukladem - ale reguly musza byc przestrzegane i niepodwazalne bo inaczej to forum zamieni sie w sieczke.

Koniec tematu

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 13 stycznia 2009, 15:51

Endrju dostał ode mnie na priv informacje za co dostał ostrzeżenie, więc nie wiem o co się krzykacz pluje.

postów tego pana z Gorzowa na mój i Kuby temat nie komentuje, z góniarzem w dyskusję już wchodzić nie mam zamiaru.

tak Patrese, forum jest cudownie ożywione ostatnimi czasy. nic tylko czytać, czytać i czytać i chyba płakać nad ludzką głupotą. :roll:
jeśli tak ma wyglądać ożywnianie czegokolowiek to dziękuję, ale beze mnie. istna pokemania tutaj zapanowała. żeby była jasność-NIE TYLKO za sprawą Endrju.

Dziwi mnie to, bo myślałem, że forum powinno się rozwijać, a więc dawać szansę rejestracji i pisania postów coraz większej liczbie użytkowników, a nie aby jak najwięcej ich eliminować...

liczy się jakość a nie ilość.

Jest tam w tym temacie jeszcze kilka osób które w kółko gadają tylko o tym czego temat akurat nie dotyczy.

ostrzeżenie może dać każdy moderator tego forum, nie tylko modzi aktualności. więc czemu nikt, chyba poza Greebo i Szymonem o ile dobrze kojarzę nie rozdaje tym którzy zasłużyli?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 14 stycznia 2009, 15:14

Nie ma dla mnie tematu negowania ostrzeżeń. Jeśli cokolwiek recenzuje - to działalność moderatorów jako całokształt. Do tej pory tylko jeden tego testu nie przeszedł...

Co do dyskryminacji kogokolwiek (dobry przykład na dyskryminację "ten jeden" właśnie... ) - czy aktualnie rozważanej "prowokacji" Kuby to zaznaczam, że moderator ma prawo pisać posty we własnym imieniu jako "user" forum na takich samych zasadach i prawach jak każdy inny user - a każdy inny moderator ma prawo "docenić" jedo twórczość tak pozytywnie - jak i poprzez słynny "+".

Żaden natomiast user nie ma usprawiedliwionego prawa "ulegać prowokacji" kogokolwiek - także innego usera, który kiedyindziej (nie podczas pisania dyskusyjnego posta) sprawuje także funkcje moderatora.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 18 stycznia 2009, 21:43

FAIR PLAY ode mnie "plusik" za LEGŁA w temacie: http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.p ... &start=255
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 23 stycznia 2009, 02:15

Hmm....
Właśnie przeczytałem sobie 8 stron "ambitnej poezji" w dziale KIBICE w temacie Jelenia-Leszno!! Nieco zdziwiony jestem że nikt nie zareagował :shock:
Pyskowka rodem z rynsztoka za która -według mnie- przynajmniej z 5osób powinno sobie odpocząć na 2 tygodnie od Forum!!
Nie wiem, możeto i nie dobre rozwiazanie ale poinny posypać się kary "po czasie", bo jesli puścimy to płazem to bęzie to tylko zachęta dla dalszych tego typu "dyskusji!!!
Przemyślcie to Drodzy Admini i Moderatorzy!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 23 stycznia 2009, 09:21

ja po prostu nie mam "serca" do czytanie tego typu wątków...

Jakby komuś się chciało, to chętnie zbanuję tego i owego na wniosem jakiegoś moderatora... :wink:

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 23 stycznia 2009, 09:24

wlasnie mialem pytać czy ktoś ponagradzał kreatywnych ludzi z tgo tematu jeśli nie to ja kazdemu po 1 lub 2 plusiki dopiszę i zamknę temat.

az mi się tego czytać nie chce.

Nie zdziwie się jak niejaki Adolfini znany jako natywisla wpisze się z zalami w moją stronę :lol:

Orange Boyyy dostal 5 wiec polecial ban (na ile?)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 23 stycznia 2009, 10:24

ja bardzo chetnie zrobie tam porzadek, jesli sie nikomu nie chce
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 23 stycznia 2009, 14:00

Orange Boyy zbanowany

bany nie są automatyczne - moderator dający trzecie i piąte ostrzeżenie musi wpisać adnotację w tym wątku o zbanowanie - wtedy potwierdzam i bany odnoszą skutek.

Podobnie w przeciwną stronę - "opiekun" - adwokat, mentor czy ktokolwiek w jakimkolwiek stopniu zainteresowany - musi mi przypomnieć o odbanowaniu (np. moderator "rodzimego" klubu)

Trzeci ban to dwa tygodnie - piąty nie ma określonego terminu bo to ban dyscyplinarny a termin jest uznaniowy - np. całkowity, lub do czasu jakiejś okazjonalnej "amnestii", przypływu dobrego humoru któregoś z administratorów wynikającego np. z publicznego "posypania głowy popiołem" zbanowanego - tudziesz szczerą obietnicę poprawy, wstawiennictwo jakiegoś moderatora - albo np. lądowanie polskiego wachadłowca na księżycu, wprowadzenie euro od marca, przekroczenie 60% energii ze żródeł odnawialnych, wprowadzenie podatku liniowego itp... :wink:

słowem - czekam na wnioski :lol:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 23 stycznia 2009, 14:29

Mozarthio należy się ban dozywotni za dyskusję w aktualnościach i chamówę w Miss basket, ale jak wiadomo jak bana dostanie Mozarthio to uaktywni się Adolfini, a poźniej kulka tęcza itp. itd. :?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Wróć do „Wsparcie”