TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 15 stycznia 2009, 16:59

ann pisze:
Endrju pisze:
przemoe pisze:No to Polkowice pojechały.
Jeśli Plenette nie będzie tak połamana jak Walker to amerykańska obsada podkoszowa CCC obecnie wbija w ziemię obsadę gorzowską. Ba, Lotos i Wisła mają dość porównywalną, chociaż wciąż ciut lepszą (a może się niektórym poprawi, jak niektóre zawodniczki dojadą wreszcie)

Czekamy kim odpowie Gorzów, poprzeczka poszła bardzo wysoko.

Hehe... bedziesz jeszcze mocno zaskoczony ;)... i zadowolony z tego, ze na wasze szczescie to Wisla zagra prawdopodobnie z AZS-em w polfinale, a nie Lotos ;)

a zrozumiałeś co napisał przemoe?
śmiem twierdzić, że nie do końca.

to amerykańska obsada podkoszowa CCC obecnie wbija w ziemię obsadę gorzowską

a ja mocno zdziwiona mogę byc w przypadku królowej LL w Gorzowie.

ann nawet jesli przemoe miał na mysli sytuacje obecna, to napisał to w momencie kiedy od nas odeszla Crawford a do Polkowic doszla Pierson. No to faktycznie wybral zajebisty moment do porownan i stwierdzen kto kogo wbija w ziemie :) Moze by sie tak jednak wstrzymal z takimi tekstami do chwili az wszystkie zespoly beda w pełnych skladach....

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 15 stycznia 2009, 17:07

W dniu wczorajszym 14.01.2009r. został polubownie rozwiązany kontrakt z Katarzyną Salską.
Zawodniczka podpisała już nowy kontrakt z LIDEREM PRUSZKÓW.
Życzymy powodzenia na parkiecie :)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 15 stycznia 2009, 17:41

Skoro ta podkoszowa w Gorzowie ma być taką bombą, to jak nic obstawiam Lisę Leslie. :lol: Albo pani Milton-Jones znudziła się gra w Walencji i postanowiła zmienić klimat. :wink:

A tak bardziej serio, to wie ktoś co się dzieje z Karą? Zagra gdzieś jeszcze w tym sezonie?
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 15 stycznia 2009, 18:00

paulo2907 pisze:Skoro ta podkoszowa w Gorzowie ma być taką bombą, to jak nic obstawiam Lisę Leslie. :lol: Albo pani Milton-Jones znudziła się gra w Walencji i postanowiła zmienić klimat. :wink:

A tak bardziej serio, to wie ktoś co się dzieje z Karą? Zagra gdzieś jeszcze w tym sezonie?

Skoro transfer Pierson byl taka bomba ;) to czemu by mieli nie zatrudnic w Gorzowie kogos podobnej klasy a moze nawet lepszego ? ;)

PS poczekajcie tydzien-dwa a bedzie wszystko wyjasnione :)... bo w meczu z Muksem raczej nie wystapi ;)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 15 stycznia 2009, 18:11

paulo2907 pisze:Skoro ta podkoszowa w Gorzowie ma być taką bombą, to jak nic obstawiam Lisę Leslie. :lol: Albo pani Milton-Jones znudziła się gra w Walencji i postanowiła zmienić klimat. :wink:

A może Candace Parker wykręciła się ciążą od gry w Jekach i wybrała Gorzów :?: :P :P
ObrazekObrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 15 stycznia 2009, 18:21

rzymi pisze:

A może Candace Parker wykręciła się ciążą od gry w Jekach i wybrała Gorzów :?: :P :P

Kurde ... wydalo sie :lol: :lol: :lol:
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 15 stycznia 2009, 18:21

Ciężko będzie AZS-owi przebić transfer PP, na rynku już tylko cienizna albo rekonwalescentki ... czyżby Rebeka B?? :wink: a może sławna tenisistka?? a może Erin Buescher :D a może... jolka??
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 15 stycznia 2009, 18:25

rzymi pisze:

Lisa Leslie jest za stara na gre w Gorzowie, a z Parker jestesmy juz dogadani na przyszly sezon :wink:

A tak bardziej powaznie, mnie wystarczy jesli bedzie to zawodniczka pokroju Pierson, ktora tez jest spora "bomba" w oczach wielu niekoniecznie z Polkowic:)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 15 stycznia 2009, 18:26

Endrju pisze:

Skoro transfer Pierson byl taka bomba ;) to czemu by mieli nie zatrudnic w Gorzowie kogos podobnej klasy a moze nawet lepszego ? ;)

PS poczekajcie tydzien-dwa a bedzie wszystko wyjasnione :)... bo w meczu z Muksem raczej nie wystapi ;)

Endrju. bo lepszych( wolnych aktualnie na rynku) już za wiele nie ma. wszystkie te z topu WNBA już mają kontrakty.
te które zostały można policzyć na palcach jednej ręki. wynienię Ci kilka:
-Lisa Leslie :lol: 8)
-Anosike(zwolniona w ostatnich dniach z Ramli, ze względu na kłopoty finansowe klubu)
-Smith, Melvin(grają w Chinach, ale może im się sezon wkrótce kończy i chciałyby wpaść do Polski)
-Feenstra i Ohlde, bo chyba też wolne

edit.
jimmy, tenisistka zwana Jess Davenport zdaje się we Francji(?), Erin też chyba już gdzieś ma kontrakt. a emerytki jak Sheryl czy Jolanda niech przychodzą, ich nie traktuję jako wzmocnienia 8)
-
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2009, 18:43 przez ann, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

ochrona
Nowy na forum

Postautor: ochrona » 15 stycznia 2009, 18:31

ann wśród tych które wymieniłaś jest zawodniczka z którą Gorzów rozmawia :wink:

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 15 stycznia 2009, 18:33

KOSZYKÓWKA Mistrzyni ligi WNBA zagra w Polkowicach!
dziś

Ze Stanów Zjednoczonych do Polski - niespodziewane wzmocnienie zespołu CCC

Wiemy już, kto będzie ostatnim wzmocnieniem zespołu koszykarek CCC przed zamknięciem okienka transferowego. W piątek lub sobotę w Polkowicach pojawi się Plenette Pierson, aktualna mistrzyni zawodowej ligi WNBA z drużyną Detroit Shock! Wczoraj rano Amerykanka odesłała podpisany kontrakt.
- Jesteśmy szczęśliwi, że udało nam się pozyskać koszykarkę tej klasy - stwierdził Krzysztof Korsak, prezes klubu.

Pierson ma 27 lat i 188 centymetrów wzrostu, występuje na obu pozycjach skrzydłowych. W polskich realiach - tak jak Amisha Carter - poradzi sobie zapewne także w przypadku konieczności gry na centrze. Na koncie ma dwa tytuły mistrzowskie w WNBA (2006, 2008) oraz nagrodę dla najlepszej rezerwowej ligi (Sixth Woman Award). Amerykanka od czterech sezonów gra w Detroit (195 spotkań), nigdy nie wychodzi w pierwszej piątce, ale jest kluczową zmienniczką.
::: Reklama :::

- Decydując się na sprowadzenie Pierson, nie zwracaliśmy uwagi na to, ile ma centymetrów i czy świetnie rzuca z dystansu. Ta dziewczyna jest ogromnym walczakiem, bazuje na naturalnej szybkości, skoczności, dynamice. Powinna pasować do naszej drużyny - podkreśla Korsak.
O niezwykłej waleczności Pierson można było przekonać się choćby minionego lata, kiedy Amerykanka wdała się w bójkę z gwiazdą WNBA Candace Parker podczas meczu Detroit - Los Angeles. Za karę została zawieszona na cztery spotkania. W Polkowicach mają nadzieję, że na naszych parkietach skupi się jedynie na grze w koszykówkę...

Pierson w tym sezonie jeszcze nie grała w Europie. Wprawdzie miała podpisany lukratywny kontrakt z Dynamem Moskwa, ale aż do grudnia leczyła kontuzję barku odniesioną w końcówce rozgrywek WNBA.
- Z tego powodu mój kontrakt w Moskwie stał się nieważny, ale teraz jestem już zdrowa i gotowa do gry - powiedziała nam Pierson.

Amerykanką niedawno interesowała się Wisła Can Pack Kraków, ale wówczas oferta klubu spod Wawelu została przebita przez Dynamo.
W tym miejscu możemy zdradzić, że innymi kandydatkami do gry w CCC były dwie zawodniczki doskonale znane w naszym kraju: Amerykanka Nykesha Sales i Białorusinka Tatiana Troina. Obie reprezentowały w Polsce barwy Lotosu.

We wczorajszym sparingu CCC pokonało Finepharm 63:58.

Plenette Pierson w statystyce
WNBA
- Detroit Shock (2007): 11,6 pkt, 5,8 zb., 1,7 as.
- Detroit Shock (2008): 11,9 pkt, 4,9 zb., 2,3 as.
FIBA EuroCup
- Elitzur Ramla (2007): 19,0 pkt, 11,5 zb., 2,3 as.
- BC Moskwa (2008): 16,3 pkt, 7,5 zb., 2,1 as.
Marcin Indzierowski - POLSKA Gazeta Wrocławska
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 15 stycznia 2009, 18:33

ochrona pisze:ann wśród tych które wymieniłaś jest zawodniczka z którą Gorzów rozmawia :wink:

ja nawet myślę, że się już prawie dogadaliście 8)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

ochrona
Nowy na forum

Postautor: ochrona » 15 stycznia 2009, 18:36

ann pisze:
ochrona pisze:ann wśród tych które wymieniłaś jest zawodniczka z którą Gorzów rozmawia :wink:

nie potwierdzam, nie zaprzeczam 8) niedługo wszystko się wyjaśni...

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 15 stycznia 2009, 18:42

ochrona pisze:
ann pisze:

nie potwierdzam, nie zaprzeczam 8) niedługo wszystko się wyjaśni...

Chyba domyslam sie o ktora z wymienionych zawodniczek chodzi, ale cicho szaa... :wink:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 15 stycznia 2009, 19:02

Wkrótce sie przekonsza bart_81 o kogo chodzi ... :)
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2009, 19:05 przez Endrju, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”