XIX kolejka FGE: Tęcza Leszno-Orzeł Polkowice
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
poczekajmy az sie pojawi jakies nagranie video zobaczysz na zywo ..sprawa prosta Nawrotek kryje Carter nei prowokuje jej w zadne sposob poza zasttawianiem sie cialem.. a wasza zawodniczka odwraca sie gdy widzi ze sedziowie są zaslonieci o bez ceregieli piastka na twarz Nawrotek...
poczekajmy jednak zeby kazdy zobaczyl to w powtorkach
A co do gry naszych dziewczyn widocznie podeszlismy z bojaznia 1 kwarta fatalna ale 3 i 4 to przebudzenie naszych dziewcyzn i nie moge sie tylko zgodzic z tym ze +18 pkt mieliscie latwo wywalczone 3 kwarta to jest jedna wielka pomylka i notabene gdy doszlismy was na 9 pkt magicznie sedziowie zaczeli gwizdac same glupoty a dziewczyny robily co mogly widocznie ambicja nie dalo sie wygrac ale bravo dla Leszna za taki opor .Mecz wygralo CCC Polkowice zasluzenie to podkreslam zeby nie znalezli sie tacy co beda polemizowac ze gdyby itp
poczekajmy jednak zeby kazdy zobaczyl to w powtorkach
A co do gry naszych dziewczyn widocznie podeszlismy z bojaznia 1 kwarta fatalna ale 3 i 4 to przebudzenie naszych dziewcyzn i nie moge sie tylko zgodzic z tym ze +18 pkt mieliscie latwo wywalczone 3 kwarta to jest jedna wielka pomylka i notabene gdy doszlismy was na 9 pkt magicznie sedziowie zaczeli gwizdac same glupoty a dziewczyny robily co mogly widocznie ambicja nie dalo sie wygrac ale bravo dla Leszna za taki opor .Mecz wygralo CCC Polkowice zasluzenie to podkreslam zeby nie znalezli sie tacy co beda polemizowac ze gdyby itp
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
- wlodi9
- Kadet
- Kontaktowanie:
Kuba pisze:Przyznam, ze odnosnie Carter - musze obejrzec powtorke w TV, bo nie przypatrzyłem się, a powtorek w relacji nie bylo.
jednak mimo wszystystko - Gratulacje dla Orzełkabez watpienia mecz pod kontrolą, kilka minut nieuwagi i byłby dramat, jednak koncowka juz ewidentnie nasza. gdyby nie kilka szalenczych trojek Dudy nie byloby w ogole tematu ... fajna koncowka Gaji - dzieki niej bylem spokojny. Planeta - pokazala ogromny potencjal. jestem pewien, ze bedziemy z niej bardzo zadowoleni!
pozdro!
Gdyby babcia miala wasy
T Ę C Z A
L E S Z N O
L E S Z N O
proponuje abys obejrzal retransmisje i wskazal momenty kiedy jej sie nazbieralo ... hamstwa sie nei da wytlumaczyc jesli uwazasz ze jej sie "nazbierało" to super pozostawie to bez komentarza akurat nie znasz Dominiki ona nie gra agresywnie na przeciwnice rozumiem jakby to była Siwa lub Makowska bo one sobie w kasze dmuchac nie dadza ale Domi ?
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
-
slawek.tylicki
- Nowy na forum
-
Longerinho
- Młodzik
- Kontaktowanie:
To się zgadza Orzeł wygrał zasłużenie mecz , prowadził cay czas i lepiej sobie radził na boisku , a ta topniejąca przewaga z 18 pkt do 3 wynikła z tego że aż 4 zawodniczki Orła miały po 5 fauli i może to też dało nam takiego kopa , ale trzeba przyznac
mecz warty obejrzenia a nagłe odrodzenie Tęczy poniosło wszystkich , te 3 były piękne
Sędziowie tragedia ale mylili sie z obu stron elcz niektóre sytuacje były kurjozalne , ale cóż było i nic juz nei odmienimy.
A co do tej piąstki to tragedia , tak nei powinna sie zachowywac zawodniczka, ale cóż TV było i może wniosą jakiś wniosek do plkk o ukaranie.
Szkoda meczu przegranego ale cóż , czekaj nas kolejne
miejmy nadzieje ze w srode bedzie lepiej 
Sędziowie tragedia ale mylili sie z obu stron elcz niektóre sytuacje były kurjozalne , ale cóż było i nic juz nei odmienimy.
A co do tej piąstki to tragedia , tak nei powinna sie zachowywac zawodniczka, ale cóż TV było i może wniosą jakiś wniosek do plkk o ukaranie.
Szkoda meczu przegranego ale cóż , czekaj nas kolejne
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem
Takich gamoni to w Lesznie jeszcze nie było! Pan Calik ze swoja kolezanka nie powinni w ogole sedziowac, bo wiecej z tego strat niz pozytku, a przy okazji psuja ludziom fajna zabawe. Identyczne sedziowanie bylo w Polkowicach, widac jakie na sedziach wrazenie wypiera nazwisko Koziorowicz.
Teraz troche o samym meczu:
Oczywiscie, nie mozna zwalac calkowitej winy na sedziow jako przyczyne naszej porazki. Polkowice byly lepsze i wygraly zasluzenie, ale duzo nie brakowalo a to my troche "psim swedem" zarobilibysmy dwa punkty. Szkoda bo mecz byl jak najabrdziej do wygrania. W przekroju calego spotkania zagralismy calkiem dobre zawody, a mecz ustawila pierwsza kwarta, ktora ciagla sie za nami do konca spotkania. Polkowice wyszly strasznie wysoko, agresywnie bronily, podwajaly, potrajaly, a nasze nie wiedzialy wtedy jak sie nazywaja. Brakowalo t5akze dobrego wejscia w mecz Krężel 2-3 niecelne rzuty i byla ugotowana przez wiekszosc spotkania. w koncowce tez nasze troche sie niepotrzebnie podpalily, kilka pochopnych i niepotrzebnych decyzji rzutowych. W moim odczuciu nasze troche za szybko zaczely faulowac, mozna bylo sporbowac wybronic jeszce 1-2 akcje, a tak przewaga po wolnych wskoczyla na 7 punktow i bylo juz po meczu. Jednak naleza sie slowa uznania i brawa za podjecie walki, i szkoda ze mecz nie trwal 2 minutki dluzej bo to my schodzilibysmy zwyciezcy.
Co do Carter to za takie zachowanie zawieszenie na 3 mecze to by bylo i tak malo, jednak jestem przekonany ze konswkwencje beda ZEROWE, w koncu gra pod skrzydlami Koziorowicza.
Gratulacje dla Polkowice, Robbins to prawdziwy skarb.
Teraz troche o samym meczu:
Oczywiscie, nie mozna zwalac calkowitej winy na sedziow jako przyczyne naszej porazki. Polkowice byly lepsze i wygraly zasluzenie, ale duzo nie brakowalo a to my troche "psim swedem" zarobilibysmy dwa punkty. Szkoda bo mecz byl jak najabrdziej do wygrania. W przekroju calego spotkania zagralismy calkiem dobre zawody, a mecz ustawila pierwsza kwarta, ktora ciagla sie za nami do konca spotkania. Polkowice wyszly strasznie wysoko, agresywnie bronily, podwajaly, potrajaly, a nasze nie wiedzialy wtedy jak sie nazywaja. Brakowalo t5akze dobrego wejscia w mecz Krężel 2-3 niecelne rzuty i byla ugotowana przez wiekszosc spotkania. w koncowce tez nasze troche sie niepotrzebnie podpalily, kilka pochopnych i niepotrzebnych decyzji rzutowych. W moim odczuciu nasze troche za szybko zaczely faulowac, mozna bylo sporbowac wybronic jeszce 1-2 akcje, a tak przewaga po wolnych wskoczyla na 7 punktow i bylo juz po meczu. Jednak naleza sie slowa uznania i brawa za podjecie walki, i szkoda ze mecz nie trwal 2 minutki dluzej bo to my schodzilibysmy zwyciezcy.
Co do Carter to za takie zachowanie zawieszenie na 3 mecze to by bylo i tak malo, jednak jestem przekonany ze konswkwencje beda ZEROWE, w koncu gra pod skrzydlami Koziorowicza.
Gratulacje dla Polkowice, Robbins to prawdziwy skarb.
Bartas powiem ci tak w meskiej koszykowce za celowe uderzenie przeciwnika juz kilku zawodnikow z klubow wylecialo ...nie pamietam nazwiska ale byl jakis serb chyba ktory uderzyl przeciwnika i klub pomimo ze byl to dory zawodnik rozwiazal z nim kontrakt...
A co do reperkusji ...sprawe by mozna bylo ladnie uciszyc ale to lecialo na zywo w TVP widzieli to wszyscy na ekranach na hali. Jesli nazwiska w tej ldize cos znacza to trzeba rozwiazac caly zwiazek bo to podchodzi pod korupcje...teraz Koziorwicz bedzie bronil swojej jak lew bo bez niej troszke traca jednak a pewnie tka jak mowisz pojda mu na reke i beda chcieli poprzestac na grzywnie tylko ...z prawnej strony i przepisow takie cos nie przejdzie. A jesli przejdzie to klub Teczy ma prawo i obowiazek zlozyc PROTEST i powiem wiecej oprocz tego trzeba zglosic zastrzezenia i oficjalny protest do pracy sedziow, ja jestem za tym by te 2 ke zdegradowac do nizszej ligi . Nie pierwszy raz gdy ta pani i ten łysolek w roznych parach przyjezdzaja do Leszna potrafia upokorzyc przedewszystkim swoj zawod. To musi sie skonczyc niech szkola nowych sedziow a nie zadawalaja sie tak niskim poziomem...moze trzeba wziasc posilki z meskiej ligi ? Bo gra robi sie bardzo twarda...
A co do reperkusji ...sprawe by mozna bylo ladnie uciszyc ale to lecialo na zywo w TVP widzieli to wszyscy na ekranach na hali. Jesli nazwiska w tej ldize cos znacza to trzeba rozwiazac caly zwiazek bo to podchodzi pod korupcje...teraz Koziorwicz bedzie bronil swojej jak lew bo bez niej troszke traca jednak a pewnie tka jak mowisz pojda mu na reke i beda chcieli poprzestac na grzywnie tylko ...z prawnej strony i przepisow takie cos nie przejdzie. A jesli przejdzie to klub Teczy ma prawo i obowiazek zlozyc PROTEST i powiem wiecej oprocz tego trzeba zglosic zastrzezenia i oficjalny protest do pracy sedziow, ja jestem za tym by te 2 ke zdegradowac do nizszej ligi . Nie pierwszy raz gdy ta pani i ten łysolek w roznych parach przyjezdzaja do Leszna potrafia upokorzyc przedewszystkim swoj zawod. To musi sie skonczyc niech szkola nowych sedziow a nie zadawalaja sie tak niskim poziomem...moze trzeba wziasc posilki z meskiej ligi ? Bo gra robi sie bardzo twarda...
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
Widzę, że macie komplex KoziołaCo do Carter to za takie zachowanie zawieszenie na 3 mecze to by bylo i tak malo, jednak jestem przekonany ze konswkwencje beda ZEROWE, w koncu gra pod skrzydlami Koziorowicza.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
-
Longerinho
- Młodzik
- Kontaktowanie:
ginda pisze:Widzę, że macie komplex KoziołaCo do Carter to za takie zachowanie zawieszenie na 3 mecze to by bylo i tak malo, jednak jestem przekonany ze konswkwencje beda ZEROWE, w koncu gra pod skrzydlami Koziorowicza.![]()
![]()
Makowska u nas też uderzyła bez piłki, tylko akurat akcja zmierzała już pod drugi kosz i mało osób to widziało
do tego jej łokcie itp. Teraz już wiecie jak to jest gdy zawodniczka twojej drużyny dostaje oklep i jak to wkurza. Oczywiście wolałbym, żebyście tego nie wiedzieli, bo to nic mądrego, dobrego i przyjemnego.
tylko Carter to zrobiła w tak widoczny sposób że wszyscy to widzieli, ale cóż konsekwencje napewno ktos poniesie , nie watpie zeby plkk zostawiło to płazem.
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem
-
kulka100 tecza
- Żak
zobaczymy jakie beda konsekwencje tego czynu. Jak sie myle niech ktos mnie poprawi swego czasu chyba skerovic uderzyla jaks zawodniczke i wtedy bodajze byla zawieszona na 3 michy czy cos moze sie myle
a tak mecz byl napewno do wygrania ale polkowice byly jednak lepsze a nasze dziewczyny odnioslem takie wrazenie ze niewiedza co sie dzieje i oczywiscie gratki dla orla
a mam takie pytanie bedzie gdzies jakas retransmisja gdziekolwiek

a tak mecz byl napewno do wygrania ale polkowice byly jednak lepsze a nasze dziewczyny odnioslem takie wrazenie ze niewiedza co sie dzieje i oczywiscie gratki dla orla
a mam takie pytanie bedzie gdzies jakas retransmisja gdziekolwiek
to bylo w tvp wroclaw wiec moze ktos nagrywa lbo tam chyba nie ma retransmisji , ewentualniemzoe ktos wrzuci na neta ale ciezko. Jeden urywek napewno bedzie 
ginda pisze:Widzę, że macie komplex Kozioła![]()
![]()
Makowska u nas też uderzyła bez piłki, tylko akurat akcja zmierzała już pod drugi kosz i mało osób to widziało
do tego jej łokcie itp. Teraz już wiecie jak to jest gdy zawodniczka twojej drużyny dostaje oklep i jak to wkurza. Oczywiście wolałbym, żebyście tego nie wiedzieli, bo to nic mądrego, dobrego i przyjemnego.
Do komplekstu to jeszce troche meczy musi uplynac, tymabardziej ze w najblizszym czasie jeszcze kilka razy ze soba pogramy, wiec kto wie
Nie mozna porownywac ostrej, agresywnej gry na pograniczu faulu do "perfidnej tuby" miedzy oczy.
kulka100 tecza pisze:Jak sie myle niech ktos mnie poprawi swego czasu chyba skerovic uderzyla jaks zawodniczke i wtedy bodajze byla zawieszona na 3 michy czy cos moze sie myle
Wtedy to Powell rzucila sie z piesciami na Skerovic i to ona zostala zawieszona.
Przy okazji przypomina mi sie sytuacja sprzed dwoch lat w Toruniu, kiedy to Nikita uderzyla w brzuch bodajze Grabowska skonczylo sie 5 tysiakami, brak zawieszenia tlumaczac niechecia rozstrzygania kwestii spadku przy ziolonym stoliku.
Poczekamy zobaczymy, jesli nasi nie wystipa z jakims "swistkiem" do PLKK powinno rozejsc sie po kosciach, ewentualnie pare groszy dla zasady.
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
Ja widziałem perfidny łokieć i to kilka razy tego może jeden w ferworze walki to mi wystarczy;)Nie mozna porownywac ostrej, agresywnej gry na pograniczu faulu do "perfidnej tuby" miedzy oczy.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
Ginda dlaczego ty masz najwiecej do powiedzenia skoro Ciebie na meczu nie bylo ? spytaj kolegow z kk ze mecz obfitowal w wiele fauli zajrzyj do statystyk i gra byla pod tym wzgledem wyrownana z obu stron i nikt nikogo nieusprawiedliwa ale łokci w stylu ktory chcesz tu ludzia wkrecic ze np w tym meczu Makowska komus specjalnei zaciagnela z łokcia to nie bylo ...była walka łokiec w łokiec z obu stron ale to co zrobiła Carter przewaza wszystko i tego nie wytlumaczysz bo naprawde Dominika nie ma w zwyczaju prowokowac . Zarowno w waszej i naszej druzynei sa inne dziewczyny znane z tego typu zagran u nas nie wszystkie dziewczyny sa swiete ale napewno Malaszewksa czy Jeziorna przez cały sezon graja agresywnie wszedzieich pelno ale nikt nie zarzuca im ze sa brutalne itp.
Powiem jedno dla mnie cala ta walka w tym danym meczu na parkiecie byla zrozumiala bo grały 2 druzyny w ktorej jest kilka walczakow, ale na zachowanei Carter nie ma usprawiedliwienia mnienauczono i wychowano w sposob taki ze kobiet sie nie bije a i kobiety bijace sie wzajemnie nie naleza jakby to ując do dam ...pewne rzeczy nie przystoja jednak, moze jestem staroswiecki ale no coz tak bywa.
A co do wypowiedzi propo Nikity wtedy te uderzenie w brzuch to było calkiem jak to ując nieszkodliwe wiecej tam bylo symulacji niz tego wszystkiego i mozna bylo tez sporo dyskutowac jak to wygladalo i bylo wiele watpliwosci a tu mamy czysty prawy sierpowy bodajze
.
Powiem jedno dla mnie cala ta walka w tym danym meczu na parkiecie byla zrozumiala bo grały 2 druzyny w ktorej jest kilka walczakow, ale na zachowanei Carter nie ma usprawiedliwienia mnienauczono i wychowano w sposob taki ze kobiet sie nie bije a i kobiety bijace sie wzajemnie nie naleza jakby to ując do dam ...pewne rzeczy nie przystoja jednak, moze jestem staroswiecki ale no coz tak bywa.
A co do wypowiedzi propo Nikity wtedy te uderzenie w brzuch to było calkiem jak to ując nieszkodliwe wiecej tam bylo symulacji niz tego wszystkiego i mozna bylo tez sporo dyskutowac jak to wygladalo i bylo wiele watpliwosci a tu mamy czysty prawy sierpowy bodajze
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”