co tyMały pisze:sienot pisze:z P-ce w finalekibico22 pisze:a ja lubie niespodzianki.. i nie zdziwie sie jak Głuchołazy wyjda z grupy i zaskocza cała Polske... te dziewczyny naprawde sa dobre, moga powalczyc o brązowy medal...![]()
bedzie wielka niespodzianka......
Polkowice masz na mysli![]()
FINAŁ Mistrzostw Polski Juniorek Starszych - 2009
Moderator: Moderatorzy
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: niespodzianki
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/
tadziu pisze:Prezes AZS-u I. Madej na konferencji prasowej wypowiedział ważne słowa, które mogą wpłynąć na być albo nie być MUKS-u w finałach. "MUKS nie miał i nie ma żadnej umowy partnerskiej/o współpracy z AZS-em Poznań i Tęczą Leszno, więc występ A. Skobel i Ż. Durak w półfinałach był niezgodny z panującymi przepisami". Potwierdzenie tych słów znaleziono u prezesa PLKK W. Zycha. W związku z tym gorzowski klub, a także Wisła, Orzeł i GTK wystosowali oficjalny protest. W najbliższych dniach cała sytuacja ma znaleźć rozwiązanie.
Ale i tak już jest postęp, bo poprzednio Gorzów twierdził, że Skobilito i Żana w ogóle nie mogły grać w innym klubie, teraz już tylko, że MUKS nie ma umów partnerskich podpisanych.
No i PLKK to rzeczywiście zły adres. To tak, jakbyś poszedł do urzędu skarbowego i zapytał ile kosztuje paczka priorytowa zagraniczna
Ale słabi będą się teraz wszystkiego chwytać
Do romek i ajaja:
Doskonale wiem, że PLKK nic do rozgrywek juniorskich. Przytoczyłem tylko słowa Madeja, który bądź co bądź wypowiedział się także w imieniu Orła, GTK i Wisły, które też przychyliły się do protestu.
Aha jeszcze jedno do ajaja: słabi nie słabi, ale sprawiedliwość musi być. Jak się okaże, że wszystko odbyło się zgodnie z prawem to proszę bardzo, niech MUKS gra ze Skobel i Durak w składzie. Przynajmniej będzie ciekawszy turniej finałowy. Jeżeli jednak okaże się cała ta sprawa jest bezprawna, no to sorry, ale nie widzę innego wyjścia jak wykluczenie MUKS-u z finałów.
Doskonale wiem, że PLKK nic do rozgrywek juniorskich. Przytoczyłem tylko słowa Madeja, który bądź co bądź wypowiedział się także w imieniu Orła, GTK i Wisły, które też przychyliły się do protestu.
Aha jeszcze jedno do ajaja: słabi nie słabi, ale sprawiedliwość musi być. Jak się okaże, że wszystko odbyło się zgodnie z prawem to proszę bardzo, niech MUKS gra ze Skobel i Durak w składzie. Przynajmniej będzie ciekawszy turniej finałowy. Jeżeli jednak okaże się cała ta sprawa jest bezprawna, no to sorry, ale nie widzę innego wyjścia jak wykluczenie MUKS-u z finałów.
Hic amor, haec patria est. !POLSKA!
tadziu pisze:Do romek i ajaja:
Ciekawszy turniej to byłby wtedy, gdyby MUKS grał bez Skobel i Durak. Bo miałby rzeczywiście wyzwanie, jak dwa lata temu, gdy ze starszych chyba tylko Nawrotek miał, a oprócz niej same juniorki i kadetki.
Oczywiście, jeżeli by się okazało, że te dwie zawodniczki nie były uprawnione do gry w turnieju w Poznaniu, to powinien zostać wykluczony. Ale jeżeli prezes Chomicz zabiegał o to, to nie wierzę, że było to niezgodne z prawem.
friel pisze:ja nie mogę zawodniczki zagrały na niewiadomo jakich zasadach w zasadzie bez zasad złamano prawo dla mnie to jasne mają kontrakty zawodowe wiec bez jaj
nie rób z siebie durnia kolego, z tymi zawodowymi kontraktami. Nie liczy się kontrakt, tylko wiek, by grać w jun. starszych.
A Krawczyk z tego przepisu latami korzystał. I aż jednego mistrza, do spółki z Kariną zdobył.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
ajaja pisze:friel pisze:ja nie mogę zawodniczki zagrały na niewiadomo jakich zasadach w zasadzie bez zasad złamano prawo dla mnie to jasne mają kontrakty zawodowe wiec bez jaj
nie rób z siebie durnia kolego, z tymi zawodowymi kontraktami. Nie liczy się kontrakt, tylko wiek, by grać w jun. starszych.
A Krawczyk z tego przepisu latami korzystał. I aż jednego mistrza, do spółki z Kariną zdobył.
jesli ma kontrakt zawodowy nie może zmieniać klubu "na chwilę"
umowy patronackie na poczatku sezonu tylko mozna
te zostaly podpisane z klubem muks u-20 ktorego nie ma
trzy razy zlamany regulamin, a Gorzow wymienil w pismie do PZKosz wiecej
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
Co z tego, że MUKS bedzie miał umowe czy to z AZS czy z Tęczą. Z tego co się orientuje zawodniczki, które grają w meczach półfinalowych i finałowych muszą wejść choćby na sekundę na parkiet podczas meczów Wielkopolskiej Ligi. Z tego co wiem chyba nie reprezentowały MUKS-u w tej lidze i nie maja prawa grać dalej. Będzie to precedens na skale światową jak to przejdzie.
Myślę jednak, że PZKosz nie postawi się przeciw klubom. Moge się jednak mylić...
Myślę jednak, że PZKosz nie postawi się przeciw klubom. Moge się jednak mylić...
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
ajaja pisze:I jeszcze jedno: Klimczak, Siałkowski, Pieczyrak czy może ktoś inny ci kabluje?Nazwisko Anosike też przed wszystkimi znałeś, prawda marynarzu?
1. A czemu miałbym nie znac
Temat byl od paru ladnych tygodni...
jednak w Gorzowie dopóki kontraktu nie podpisza to nie peplaja na prawo/lewa kto to nas wzmocni... tym np. roznia sie od tych z Torunia... gdzie wszyscy byli "pewni" juz ze Pyska zalili ich zespol
2. Nie pisz posta pod postem zawsze mozna poprzedni edytowac
3. Chcesz mozesz juz sie przyzwyczajac i mowic do mnie "panie inżynierze"
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”