TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Longerinho
- Młodzik
- Kontaktowanie:
czuken88 pisze:Duda Super-Pol bez Makowskiej i Siwczak
25.01.2009.
Agnieszka Makowska i Monika Siwczak nie są juz koszykarkami PKM Duda Super Pol Leszno. Dzisiaj zarząd klubu wręczył im wypowiedzenia ze skutkiem natychmiastowym. Głównym powodem są mizerne wyniki osiągane przez obie zawodniczki.
elka.pl
Wypierniczaja dwie zawdoniczki , jedna która jestr duchem drużyny i która jest z klubem długo. Pisze że brak formy ,a ja mam pytanie co robi jeszcze w składzie pani. Agnieszka K. , czy ona keidykolwiek miała forme , czy siedzi dzieki tatusiowi , bo jest wysoka ale do druzyny nic nie wnosi , prawda boli ale tak jest!!!!
Jak maja zamiar robić porzadki to niech je robią od tych których juz dawno nei powinno byc w tej drużynie !!!!
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem
-
Longerinho
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Makowska i Siwczak zwolnione
Kadra zespołu PKM Duda Super-Pol Leszno została uszczuplona. Dzisiaj, w niedzielę, 25 stycznia klub rozwiązał ze skutkiem natychmiastowym umowy z Agnieszką Makowską i Moniką Siwczak.
Informacja ta jest na pewno sporym zaskoczeniem dla kibiców żeńskiego basketu w naszym mieście. Dlaczego tak się stało. Co było powodem zwolnienia? Odpowiedź otrzymaliśmy od prezesa klubu..
- Obu zawodniczkom zaproponowaliśmy obniżenie kontraktów. Obie niestety mocno obniżyły loty. Poziom sportowy był nieadekwatny do wynagrodzenia, które otrzymywały. To jest jakby jedna strona medalu, a druga, to ich morale. Nie będę tu przytaczał słów, jakie padły pod adresem klubu. Pomimo tego wszystkiego zaproponowałem jedynie obniżkę kontraktów. Obie panie nie zgodziły się na to. W umowach była zawarta klauzula, która dawała nam możliwość obniżki kontraktów, w przypadku, gdy zawodniczka nie spełnia pokładanych w niej nadziei. W sporcie, to nic nowego. Jako, że obie nie przystały na zmianę warunków kontraktów, to zostały one rozwiązane ze skutkiem natychmiastowym - tłumaczy Stefan Pielech, prezes PKM Duda Super-Pol Leszno.
Nie jest wykluczone, że klub w to miejsce będzie się starał zatrudnić. kogoś nowego. Czasu jest jednak niewiele. Okienko transferowe kończy się wraz z końcem stycznia
www.panorama.media.pl
Jakies szanse są , ale wątpie zeby kogos zakontraktowali , robią tylko nadzieję kibicom tak samo jak było z Didi!!!
Kadra zespołu PKM Duda Super-Pol Leszno została uszczuplona. Dzisiaj, w niedzielę, 25 stycznia klub rozwiązał ze skutkiem natychmiastowym umowy z Agnieszką Makowską i Moniką Siwczak.
Informacja ta jest na pewno sporym zaskoczeniem dla kibiców żeńskiego basketu w naszym mieście. Dlaczego tak się stało. Co było powodem zwolnienia? Odpowiedź otrzymaliśmy od prezesa klubu..
- Obu zawodniczkom zaproponowaliśmy obniżenie kontraktów. Obie niestety mocno obniżyły loty. Poziom sportowy był nieadekwatny do wynagrodzenia, które otrzymywały. To jest jakby jedna strona medalu, a druga, to ich morale. Nie będę tu przytaczał słów, jakie padły pod adresem klubu. Pomimo tego wszystkiego zaproponowałem jedynie obniżkę kontraktów. Obie panie nie zgodziły się na to. W umowach była zawarta klauzula, która dawała nam możliwość obniżki kontraktów, w przypadku, gdy zawodniczka nie spełnia pokładanych w niej nadziei. W sporcie, to nic nowego. Jako, że obie nie przystały na zmianę warunków kontraktów, to zostały one rozwiązane ze skutkiem natychmiastowym - tłumaczy Stefan Pielech, prezes PKM Duda Super-Pol Leszno.
Nie jest wykluczone, że klub w to miejsce będzie się starał zatrudnić. kogoś nowego. Czasu jest jednak niewiele. Okienko transferowe kończy się wraz z końcem stycznia
www.panorama.media.pl
Jakies szanse są , ale wątpie zeby kogos zakontraktowali , robią tylko nadzieję kibicom tak samo jak było z Didi!!!
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem
Longerinhio masz racje ... wypiernicza sie Siwa ktora zawsze byla najwiekszym duchem druzyny , wywala sie tez Makowska ktora gra jak gra ael jej agresywnosc zawsze zachecala do walki dziewczyny..ja nei wiem jak to bedzie teraz :/ przeciez Siwa ostatnio coraz wiecej grala !! W brzeg ponad 20 minut z CCC tez duzo, Makowska zawsze dolozy te pare pkt
gdy nei idize jednej z podstawowego zawsze mogly je zmieniac.
A co wypowiedzi pana Pielecha...Siwa i Makowska raczej gwiazdorskich kontraktow nie miały i co proponowano im diete z kosci na ości ? nie wiem co tu sie dzieje ...to sie odbije na atmosferze w druzynie to pewne.
A kogo niby chca sprowadzic dzisiaj mamy 24 styczen ...jutro juz 25 ..zostaje 6 dni... a i tak na koncu stycznia odpowiedza ze uznali ze Tecza jest w stanie poradzic sobie w obecnym skladzie...
Co do ewentualnych wzmocnien , to co zafunduja nam kolejna zagraniczna zawodniczke i zaplaca 5 tys za to by mogla grac? Bo nei oczekuje ze to bedzie klasa White lub Ashley... a moze zaskocza mnie i sprowadza kogos z Jeleniej ? czytaj Skorek... ehh poki co jest to gdybanie a prawda jest taka ze Król zajmuje miejsce w skladzie i juz wstyd na to patrzec ... chcemy byc dobra ligowa druzyną a utrzymujemy zawodniczke ktora nie łapala by sie nawet do czolowki nizszej ligi. Tragedia
A co wypowiedzi pana Pielecha...Siwa i Makowska raczej gwiazdorskich kontraktow nie miały i co proponowano im diete z kosci na ości ? nie wiem co tu sie dzieje ...to sie odbije na atmosferze w druzynie to pewne.
A kogo niby chca sprowadzic dzisiaj mamy 24 styczen ...jutro juz 25 ..zostaje 6 dni... a i tak na koncu stycznia odpowiedza ze uznali ze Tecza jest w stanie poradzic sobie w obecnym skladzie...
Co do ewentualnych wzmocnien , to co zafunduja nam kolejna zagraniczna zawodniczke i zaplaca 5 tys za to by mogla grac? Bo nei oczekuje ze to bedzie klasa White lub Ashley... a moze zaskocza mnie i sprowadza kogos z Jeleniej ? czytaj Skorek... ehh poki co jest to gdybanie a prawda jest taka ze Król zajmuje miejsce w skladzie i juz wstyd na to patrzec ... chcemy byc dobra ligowa druzyną a utrzymujemy zawodniczke ktora nie łapala by sie nawet do czolowki nizszej ligi. Tragedia
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
Mozarthio pisze:heh ja mowie o atmosferze miedzy dziewczynami i tu wiem jedno ze wszystkie dziewczyny dbają o te atmosfere organizuja sobie jakies domowe imprezy w swoim gronie, niektore ze soba sie bardzo zżyły i de facto drogi Koszykarzu atmosfera miedzy dziewczynami zawsze w Lesznie była najlepsza i powiem wiecej nie widze tego wsrod innych zespolow ligi wiem powiecie ze prowokuje ale no nasz klubik jest maly mozna powiedziec ze to taki rodzinny klub i wszystkie dziewczyny jakos sie przyjely w tej druzynie i to widacdlatego ja np bylem przeciwnikiem przed sezonem sprowadzenia Malaszewskiej do Teczy z jednego wzgledu bylo widac ze miedzy niektorymi dziewczynami leszna a Nati nie zatrybi... dlatego woel dzis mniej ograna Durak niz Nati.
A co do atmo miedzy niektorymi dziewczynami a trenerem to juz inna sprawa ale w zaufaniu moge ci powiedziec ze niektore dziewczyny nic nie robia sobie z Krysiewicza i jadą dalej są profesjonalistkami i pewne rzeczy zrozumialy a z resztą trener jest jeden i koniec sezonu moze byc jego koncem w Lesznie a kolektyw czyli zespol jako taki pozostanie.
Ale nie martw się u nas nie ma plotek typu ze trener uderzyl zawodniczke albo sie regularnie kłócą ...brzmi znajomo ?
ps. jeszcze takie cos odsunieta zostala Siwa oficjalnie za brak formy a nieoficjalnie wiadomo ze sie z trenerem pozarła ale trwalo to okolo 2 mecze ligowe jakby to przeliczyc a co do Szopena to tutaj jedyna prawda jest taka ze jak przyszedł zaciag ze stanow to mielismy 14 zawodniczek !!! i ktos musial usiasc i oprocz tgo usiadla jeszcze w meidzy czasie na dosc dlugo Nawrotek ale obydwie usiadly tylko za zle wyniki i brak formy.
ajaja ..ze tak spytam ...no i ?
A to niefajnie pana Zbigniewa nie tolerowalem tylk oza to ze jego corka grala wiadomo za co ale tak byl to facet bardzopomocny w klubie. I teraz cos komus odbija Pielech Krol wprowadzili te druzyne do ekstraligi bo to byla ich pasja ...i rozumiem dlaczego pan Zbigniew chce odejsc 4 lat z Siwą i prawie 3 lata z Makowska w klubie ..mozna sie zzyc zwlaszcza ze widac na zdjeciach naszych zawodniczek ze czesto tworzyl rodzinny klimat organizowal jakies imprezy dla dziewczyn i to wszystko wlasnie przysluzylo sie temu ze mielismy ba! nadal mamy niezly kolektyw !!! dlatego moze sie jeszcze ktos tu opamieta i nie bedzie probowal psuc tego co tak dlugo powstawalo. Boje sie tylko o jedno ze po sezonie bedzie budowanie zespolu na nowo... mam nadzieje ze reszta dziewczyn przynajmniej podejdzie do tego profesjonalnie i nie bedzie efektu Jelonki.
A to niefajnie pana Zbigniewa nie tolerowalem tylk oza to ze jego corka grala wiadomo za co ale tak byl to facet bardzopomocny w klubie. I teraz cos komus odbija Pielech Krol wprowadzili te druzyne do ekstraligi bo to byla ich pasja ...i rozumiem dlaczego pan Zbigniew chce odejsc 4 lat z Siwą i prawie 3 lata z Makowska w klubie ..mozna sie zzyc zwlaszcza ze widac na zdjeciach naszych zawodniczek ze czesto tworzyl rodzinny klimat organizowal jakies imprezy dla dziewczyn i to wszystko wlasnie przysluzylo sie temu ze mielismy ba! nadal mamy niezly kolektyw !!! dlatego moze sie jeszcze ktos tu opamieta i nie bedzie probowal psuc tego co tak dlugo powstawalo. Boje sie tylko o jedno ze po sezonie bedzie budowanie zespolu na nowo... mam nadzieje ze reszta dziewczyn przynajmniej podejdzie do tego profesjonalnie i nie bedzie efektu Jelonki.
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
Swoją drogą dziwne, że klub rozwiązuje kontrakty z Siwczak i Makowską właśnie teraz, gdy wyniki drużyny są już lepsze, atmosfera (chyba?) się poprawiła. Gdyby to nastąpiło w okresie największego przesilenia (październik, listopad) nie byłoby takiego zaskoczenia. Tym niemniej obie mocno musiały podpaść trenerowi i władzom klubu, skoro mimo pozornego uspokojenia teraz zdecydowano się na ten krok. W podobnych sytuacjach (tzn gdy są zgrzyty w zespole) trzeba wybrać - albo trener, albo zawodniczki. W większości przypadków działacze decydują się na wymianę tego pierwszego ogniwa, bo to zawsze można łatwiej uczynić. Tak więc tutaj działacze z Leszna zachowali się co najmniej trochę oryginalnie. Zobaczymy jak to wpłynie na wyniki i atmosferę w samej drużynie.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
A ja zyłem w przeswiadczeniu ze na koniec sezonu trenerowi dziekujemy z roznych wzgledow nie bede przytaczal ale mial byc scenariusz gramy robimy swoje a na koniec za to co bylo w tym sezonie out dla trenera i sprowadzenie PROFESJONALISTY a robi sie odwrotnie 
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”