Puchar Polski
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
Nie wiem jak tam z tym finałem PP w P-ce, ale myślę, że ze znalezieniem drugiej hali nie powinno być problemu, nie wiem co z tym parkietem w GIM2, ale mogliby zrobić atrakcje np w Chocianowie i tam mecze też grać. W końcu kiedyś też tam sekcje Orła były 
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
-
walczacy z wiatrakami
- Żak
-
walczacy z wiatrakami
- Żak
Pucharowy rewanż w Polkowicach
Już dzisiaj, w środę, 4 lutego dojdzie do rewanżowego spotkania II rundy Pucharu Polski koszykarek ,,Eventim Cup" pomiędzy CCC Polkowice, a PKM Duda Super-Pol Leszno. Bliskie zagrania w ,,Final Eight" są podopieczne trenera Koziorowicza.
Przed tygodniem w Lesznie zdecydowanie lepsze okazały się Polkowiczanki, które wygrały w Trapezie 61:81. Rewanż wydaje się być dla tego zespołu formalnością, tym bardziej, że leszczynianki i ich trener skupiają się bardziej na lidze.
- Od poniedziałku trenowaliśmy głównie pod kątem meczu ligowego z Wisłą. Pucharowy rewanż w Polkowicach potraktujemy bardziej treningowo - mówi Jarosław Krysiewicz, trener PKM Duda Super-Pol Leszno.
Zespół CCC prezentuje się kadrowo okazalej, nawet bez Amishy Carter, która dzisiaj nie zagra, po tym jak została zawieszona na trzy spotkania.
Początek spotkania w Polkowicach o godzinie 18.00. Zwycięzca dwumeczu awansuje do finałowego turnieju z udziałem najlepszych ośmiu drużyn tych rozgrywek.
www.panoramaleszczynska.pl
Już dzisiaj, w środę, 4 lutego dojdzie do rewanżowego spotkania II rundy Pucharu Polski koszykarek ,,Eventim Cup" pomiędzy CCC Polkowice, a PKM Duda Super-Pol Leszno. Bliskie zagrania w ,,Final Eight" są podopieczne trenera Koziorowicza.
Przed tygodniem w Lesznie zdecydowanie lepsze okazały się Polkowiczanki, które wygrały w Trapezie 61:81. Rewanż wydaje się być dla tego zespołu formalnością, tym bardziej, że leszczynianki i ich trener skupiają się bardziej na lidze.
- Od poniedziałku trenowaliśmy głównie pod kątem meczu ligowego z Wisłą. Pucharowy rewanż w Polkowicach potraktujemy bardziej treningowo - mówi Jarosław Krysiewicz, trener PKM Duda Super-Pol Leszno.
Zespół CCC prezentuje się kadrowo okazalej, nawet bez Amishy Carter, która dzisiaj nie zagra, po tym jak została zawieszona na trzy spotkania.
Początek spotkania w Polkowicach o godzinie 18.00. Zwycięzca dwumeczu awansuje do finałowego turnieju z udziałem najlepszych ośmiu drużyn tych rozgrywek.
-
walczacy z wiatrakami
- Żak
-
walczacy z wiatrakami
- Żak
Marek1990 pisze:Zwycięzca dwumeczu awansuje do finałowego turnieju z udziałem najlepszych ośmiu drużyn tych rozgrywek.
O ile nie da się zarzucić, że to informacja nieprawdziwa - o tyle niewątpliwie da się, że jest niekompletna a nawet połowiczna.
Prawda jest taka, że zwycięzca tego dwumeczu napewno awansuje do turnieju finałowego, a przegrany też może awansować, choć nie musi (zależy od innych spotkań)
Eventim Cup: Łódzki remis
2009-02-04 18:44
ŁKS Siemens AGD Łódź odpada z dalszej rywalizacji Pucharu Polski Eventim Cup. Podopieczne Mirosława Trześniewskiego w rewanżowym spotkaniu 1/8 finału przeciwko Enerdze Toruń uzyskały tylko remis (77:77), a do awansu potrzebowały przynajmniej 30-punktowego zwycięstwa.
www.plkk.pl
Grupa Ford Germaz Ekstraklasy:
w fazie eliminacyjnej Pucharu Polski udział bierze 10 drużyn.
Do fazy finałowej Pucharu Polski (Final Eight) awansują 4 drużyny wyłonione z fazy eliminacyjnej (trzy zwycięskie zespoły z II rundy eliminacyjnej plus tak zwany lucky loser*). Bezpośredni awans do Final Eight zapewniony mają drużyny biorące udział w rozgrywkach FIBA w tym sezonie (Wisła Can-Pack Kraków, Lotos PKO BP Gdynia, KSSSE AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.).
www.plkk.pl
* lucky loser - "szczęśliwy przegrany" – to zespół, który przegrał rywalizację w systemie mecz i rewanż w drugiej rundzie eliminacyjnej, ale ma najkorzystniejszy bilans z trzech drużyn przegranych w II rundzie eliminacyjnej i kwalifikuje się do fazy finałowej Pucharu Polski (Final Eight).
www.plkk.pl
ROW Rybnik 2 porażki
Tęcza Leszno 2 porażki
ŁKS porażka i remis
ogólnie to gratuluję - i to wszystkim...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”