Przed meczem: Meblotap-Polfa
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Przed meczem: Meblotap-Polfa
Po niespodziewanym zwyciestwie POlfy nad Lotosem i rownie zaskakujaca wygrana Meblotapu w Polkowicach nadchodzi ostania kolejka. Myslcie ze Meblotap na szanse wygrac i zrewanzowac sie za porazke(po 2 dogrywkach) w Pabianicach??? Patrzac na miejsca w tabeli i wyniki spotkan trudno upatrywac sukcesu PWSZ. A jednak ja mam nadzieje ze przed wlasna publicznoscia po raz drugi w tym zesonie
Meblotap powalczy o zwyciestwo. Po wygranej z CCC i niskiej porazce z Lotosem wydaje mi sie ze Meblotap jest na "fali". Slabą strona zespolu z Chelma jest napewno niski sklad i brak typowej srodkowej. Przy wysokim skaldzie Polfy trudno bedzie walczyc na tablicach. Chociaz po ostatnim meczu kiedy to PWSZ wygral zbiorki z Polkowicami (Palka MArczewska Slabecka) mozna miec nadzieje. Napewno zawodniczki z Chelma nie oddadza latwo zwyciestwa i beda chcialy sprawic swoim kibicom kolejna niespodzianke. Licze przede wszystkim na NAtalie,Marynke,Ludmile, Shaqile.
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK
nikt nie popada w hura optymizm...ale po ostatnich spotkaniach z Lotosem oraz Polkowicami istnieje realna nadzieja,że w Chełmie dziewczyny mogą pokusić się o zwycięstwo pod warunkiem że zagrają na luzie bez niepotrzebnych nerwów ( jak to bywało na naszej hali) a ,,trener,, Mołłow będzie siedział na widowni lub wogóle nie zjawi się na meczu.
Hersi pisze:Tak naprawde to mecz z Polfa nie ma dla nas zadnego znaczenia, no moze poza satysfakcja, zwyciestwo i tak nic nie zmieni w tabeli. Dzieki temu dziewczyny zagraja bez obciazen, wiec wynik moze byc ... korzystny dla nas
jak to nie ma żadnego znaczenie,czyżby punkty z sezonu zasadniczego nie liczyły się w walce o utrzymanie?muślę ,że ma i to duże.
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Zgoda, Chełm może i jest na fali. Tylko że my jesteśmy teraz na MEGA fali! Więc według mnie Włókniarz nie pozostawi żadnych złudzeń i pewnie wygra. Owszem, mecz będzie pewnie ciężki, ale napewno nasze zawodniczki nie zlekceważą przeciwniczek i odniosą zwycięstwo. A gdyby tak jeszcze Brzeg "puknął" Wisłę??? Byłoby milutko
.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Hersi pisze:Tak naprawde to mecz z Polfa nie ma dla nas zadnego znaczenia, no moze poza satysfakcja, zwyciestwo i tak nic nie zmieni w tabeli. Dzieki temu dziewczyny zagraja bez obciazen, wiec wynik moze byc ... korzystny dla nas
dlaczego nie ma znaczenia
Edit: I jeszcze jedno. Wszystko będzie zależało od meczu Odry z Wisłą (a przecież nasze koszykarki będą znały wynik). Jeśli wygra Odra, Polfa będzie walczyć o każdy kawałek parkietu. Jeśli wygra Wisła nasze mogą odpuścić. Na dwoje babka wróżyła... Będzie ciekawie.
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2005, 20:40 przez Wojteg, łącznie zmieniany 1 raz.
- Matii
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Ja nie wiem co Ty za glupoty wygadujesz Hersi. Ten mecz ma ogromne znaczenie, poniewaz ewentualne zwyciestwo, faktycznie nie zmieni naszej pozycji w tabeli, ale odrobi jakze wazny punkt do Ostrovi, oraz przy tym jak podniesie jeszcze morale w druzynie przed barazami z Ostrowem Wlkp. Wyobraz sobie, minimalna porazka w Gdyni, zwyciestwo z CCC na ich podworku, i do tego przed telewizja pokonanie Polfy. To moze podlamac zawodniczki Ostrovii. A ja nadal po sportowemu, niech wygra lepszy.
Matii pisze:Hersi pisze:Tak naprawde to mecz z Polfa nie ma dla nas zadnego znaczenia, no moze poza satysfakcja, zwyciestwo i tak nic nie zmieni w tabeli. Dzieki temu dziewczyny zagraja bez obciazen, wiec wynik moze byc ... korzystny dla nas
Ja nie wiem co Ty za glupoty wygadujesz Hersi. Ten mecz ma ogromne znaczenie, poniewaz ewentualne zwyciestwo, faktycznie nie zmieni naszej pozycji w tabeli, ale odrobi jakze wazny punkt do Ostrovi, oraz przy tym jak podniesie jeszcze morale w druzynie przed barazami z Ostrowem Wlkp. Wyobraz sobie, minimalna porazka w Gdyni, zwyciestwo z CCC na ich podworku, i do tego przed telewizja pokonanie Polfy. To moze podlamac zawodniczki Ostrovii. A ja nadal po sportowemu, niech wygra lepszy.
święte słowa Matii.to jest cholernie ważny mecz,który daje nam możliweść utrzymania się wygrywając tylko dwa mecze a nie trzy.
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
Szymon pisze:Zgoda, Chełm może i jest na fali. Tylko że my jesteśmy teraz na MEGA fali! Więc według mnie Włókniarz nie pozostawi żadnych złudzeń i pewnie wygra. Owszem, mecz będzie pewnie ciężki, ale napewno nasze zawodniczki nie zlekceważą przeciwniczek i odniosą zwycięstwo. A gdyby tak jeszcze Brzeg "puknął" Wisłę??? Byłoby milutko.
Szymon! no wiesz co.....?
robimy tak: Wy gracie play-offy z Brzegiem, a my z CCC, potem stotykamy sie w polfinalach! na kopertke skladamy sie po połowie(
a co do tematu: tak jak ktos napisal: Polfa jest na "mega-fali" po zwyciestwie nad Lotosem i raczej trudno bedzie meblotapowi pokonac Włókniarza, tym bardziej ze zespol ten raczej słabo spisuje sie we wlasniej hali....aczkolwiek nie mialbym nic przeciwko jakiejs niespodziance....
reloaded :]
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
Matii pisze:
To moze podlamac zawodniczki Ostrovii. A ja nadal po sportowemu, niech wygra lepszy.
To są moje fajterki kochane. Nie odpuszczą i będą walczyć do końca :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*
Nie podłamią się na pewno! Do boju dziewczyny!
Ale jak już powtarzamy wygra lepszy. Do zobaczenia w Chełmie!
Wojteg pisze:Wszystko będzie zależało od meczu Odry z Wisłą (a przecież nasze koszykarki będą znały wynik). Jeśli wygra Odra, Polfa będzie walczyć o każdy kawałek parkietu. Jeśli wygra Wisła nasze mogą odpuścić.
trafna uwaga,dlatego bardzo liczymy na wygraną Wisły i tym razem będziemy właśnie jej kibicować
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Mytek pisze:
Szymon! no wiesz co.....?
robimy tak: Wy gracie play-offy z Brzegiem, a my z CCC, potem stotykamy sie w polfinalach! na kopertke skladamy sie po połowie(), no a w polfinalach to juz sie pomysli...........
![]()
![]()
![]()
Hehehehe.... nic z tego!!! Zdecydowanie wolę opcję by Brzeg wygrał najpierw z Wisłą, potem z Polkowicami. A później wiadomo..... finał Włókniarz - Brzeg!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

No niestety cienko u was z matematyką
Policzcie sobie punkty i wówczas zobaczycie, ze wygrana z Polfą nic nam nie da, bo i tak z Ostrovią musimy wygrać 3 mecze, bez względu na to czy będziemy mieli tyle samo punktów co Ostrovia czy 1 pkt mniej. Przy 2 wygranych meczach w barażowych z Ostrovią i przy równej ilości punktów z sezonu zasadniczego, to Ostrovia wciąz bedzie miała lepszy bilans pomiędzy zainteresowanymi druzynami (4-2), i tylko 3 zwycięstwa dają nam pewne utrzymanie (nie ma tutaj znaczenia czy będziemy mieli tyle samo punktów co Ostrovia czy o 1 mniej z sezonu zasadniczego)
Hersi pisze:No niestety cienko u was z matematykąPoliczcie sobie punkty i wówczas zobaczycie, ze wygrana z Polfą nic nam nie da, bo i tak z Ostrovią musimy wygrać 3 mecze, bez względu na to czy będziemy mieli tyle samo punktów co Ostrovia czy 1 pkt mniej. Przy 2 wygranych meczach w barażowych z Ostrovią i przy równej ilości punktów z sezonu zasadniczego, to Ostrovia wciąz bedzie miała lepszy bilans pomiędzy zainteresowanymi druzynami (4-2), i tylko 3 zwycięstwa dają nam pewne utrzymanie (nie ma tutaj znaczenia czy będziemy mieli tyle samo punktów co Ostrovia czy o 1 mniej z sezonu zasadniczego)
Hersi,niestety ale masz rację
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”