Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 15 lutego 2009, 20:19

to chyba nie do nas apel. Chyba, że masz na myśli przeprowadzenie jakiegoś ataku hakerskiego :)

DA88
Nowy na forum

Postautor: DA88 » 15 lutego 2009, 22:10

A ja zmienię temat, bo mam pytanie odnośnie oglądania meczów na stronie lotospkobp, jakie wymagane jest tam łącze aby nie przycinało się i nie było problemów z oglądaniem??? Czy jest możliwość ściągnięcia meczów z tejże strony???

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 15 lutego 2009, 22:12

Zainstaluj sobie Real Playera (masz link do tego na stronie) i będziesz mógł ściągać mecze. Co do łącza.. Nie wiem :roll:
ObrazekObrazek

swatch
Amator

Postautor: swatch » 16 lutego 2009, 14:52

DA88 pisze:A ja zmienię temat, bo mam pytanie odnośnie oglądania meczów na stronie lotospkobp, jakie wymagane jest tam łącze aby nie przycinało się i nie było problemów z oglądaniem??? Czy jest możliwość ściągnięcia meczów z tejże strony???

Tak jak powiedzial rzymi, sciagnij Real Player i ogladaj mecze poprzez ten program. Wtedy z filmem mozes robic wszystko;p
A odnosnie lacza to film zaladujesz przy kazdej predkosci, jak bedziesz to robil w RP to bedzie pokazany stan ladowania(pobierania) filmu.
^^

eryk
Nowy na forum

Wywiad z Tamiką

Postautor: eryk » 23 lutego 2009, 12:21

Catchings: ''W playoff wszystko jest możliwe''

Została sprowadzona do Gdyni, by poprowadzić Lotos PKO BP po mistrzowski tytuł. - Koncentracja i zaangażowanie w obronie będą niezwykle ważne - mówi w kontekście walki w playoff specjalnie dla s24.pl jedna z najlepszych koszykarek na świecie, Tamika Catchings.

- Jak upłynął Twój pierwszy miesiąc w Polsce?

Tamika Catchings: - Jestem naprawdę zadowolona ze spędzonego tutaj czasu. Chociaż miałyśmy kilka ciężkich i przegranych spotkań, czuję, że zespół jest naprawdę niezły. Wciąż poznajemy się, trwa proces przyjmowania mnie do ekipy, a przypadło to na okres, kiedy straciłyśmy kluczowe zawodniczki.

- Podczas ostatnich godzin negocjacji wysunęliśmy jeden argument, który zadecydował. Nie chodzi jednak o pieniądze - mówił prezes Lotosu PKO BP, Mirosław Krawczyk. Możesz zdradzić, co zatem przesądziło o wyborze oferty z Gdyni?

- Uczciwie mówiąc, przede wszystkim nie chciałam spędzić całego sezonu poza domem. Zaproponowano mi możliwość występowania w krótszym terminie, który pozwoliłby mi na grę przed powrotem do WNBA. To było coś, czego sobie życzyłam. Większość zespołów chciała mnie zakontraktować na sześć-siedem miesięcy. Zdecydowanie nie byłam zainteresowana podobnymi ofertami z racji długiego pobytu zagranicą.

całość w serwisie s24.pl (http://s24.pl/catchings_w_playoff_wszys ... 55669.html)

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 25 lutego 2009, 22:00

2 najbliższe wyjazdowe spotkania Lotos zagra bez kontuzjowanej (uraz) Ivany Matović. Kolejna podkoszowa zawodniczka pauzuje ;/ Pozostaje Juja, a także Tamika i Katia, które w walce podkoszowej mogą mieć spore problemy, ze względu na wzrost (Katia) :?

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: tankista » 25 lutego 2009, 22:18

Jakiej kontuzji Ivana doznała?

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 25 lutego 2009, 23:34

Problemy z łokciem.

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 27 lutego 2009, 10:16

Ivana trenowała agresywną walkę pod koszem i tak się zamachnęła łokciem, że trafiła jakąś juniorkę w twarz. Tamta padła jak ścięta, pełno krwi, a Ivanie w łokciu trzy zęby zostały, w tym jeden dość głęboko i w szpitalu musiała zostać na usunięcie i zszycie rany.

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 27 lutego 2009, 10:17

:D :) :D :) no dobra, poniosła mnie trochę fantazja :)

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 03 marca 2009, 08:23

W skrócie:

Ivana trenuje normalnie od dziś i zagra
Lecia zaczyna trenować od dziś i prawdopodobnie jeszcze nie zagra.
Tamika poleciała do Stanów i wraca chyba w poniedziałek czy wtorek i oczywiście nie zagra.

Czy zapowiada się jesień średniowiecza na desce z Polkowicami...
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 03 marca 2009, 09:21

Lecia nie zaczyna trenować jeszcze. Ivana tak. Dzisiaj wraca Emilja, ale wiadomo, że jeszcze nie jest zdolna do gry. Tamika wyjeżdża do USA na "camp" i wraca w przyszłym tygodniu. I tak bez tych dziewczyn pokonamy Polkowice :)

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 03 marca 2009, 09:54

A właśnie - Emilja ponoć od 15.03 zaczyna lekkie treningi.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 03 marca 2009, 15:21

Na parkiet wraca Matović, do USA wyjeżdża Catchings

Sezon zasadniczy rozgrywek Ford Germaz Ekstraklasy w koszykówce kobiet powoli dobiega końca. Koszykarki Lotosu PKO BP Gdynia mają wielką szansę na zajęcie pierwszego miejsca w tabeli, co w fazie play off przekłada się na atut własnego parkietu.

W ostatnim czasie trenerom i kibicom gdyńskiej drużyny sen z powiek spędzały kontuzje czołowych zawodniczek. Najpierw, w meczu Euroligi z Fenerbahce Stambuł rękę złamała Emilija Podrug. Niedługo potem na bóle w kolanie zaczęła się uskarżać Magdalena Leciejewska, a kilka dni temu, tuż przed dwoma ligowymi wyjazdowymi meczami z Uteksem ROW Rybnik i Finepharmem Jelenia Góra, urazu łokcia nabawiła się Ivana Matović.

W krótkim czasie trener Jacek Winnicki stracił wszystkie podstawowe zawodniczki podkoszowe! Straty te okazały się kluczowe w finale Pucharu Polski, w którym gdynianki nie sprostały Wiśle Can Pack Kraków. Na szczęście w meczach ligowych Lotos PKO BP radził sobie znakomicie bez swoich podstawowych koszykarek, niemniej w perspektywie najważniejszych meczów sezonu ich powrót do zdrowia i gry wydaje się kluczowy.

Najbliżej powrotu na boisko jest Ivana Matović. Serbska środkowa opuściła ostatnie mecze w Rybniku i Jeleniej Górze, ale ból w łokciu już ustąpił, a kilka dni odpoczynku powinno korzystnie wpłynąć na jej dyspozycję. Ivana od dzisiaj normalnie trenuje i na czwartkowy mecz z CCC Polkowice w Gdyni będzie już gotowa.

Pod znakiem zapytania stoi za to występ Magdaleny Leciejewskiej.

- Byłam na konsultacjach lekarskich i diagnoza jest taka, że powoli mogę już wchodzić w trening, jednak jeszcze nie z pełnym obciążeniem. We wtorek melduję się więc na treningu i zobaczymy, jak szybko będę zdolna do gry. O tym, czy zagram w czwartek, zadecyduje trener, oczywiście po konsultacji ze mną i z lekarzem - mówi popularna "Lecia".

Czasu na dojście do formy i do pełni zdrowia nie ma za wiele, gdyż mecz z CCC Polkowice, będącym ostatnio w wyśmienitej formie, już za dwa dni. Magda z pewnością przydałaby się na parkiecie, tym bardziej że w tym meczu nie zagra największa gwiazda Lotosu PKO BP, Amerykanka Tamika Catchings.

- Tamika przyleciała do Polski o tydzień wcześniej niż pierwotnie to było ustalone. W związku z tym zastrzegła sobie w kontrakcie tydzień wolnego na początku marca. Amerykanka poleciała do ojczyzny, gdyż musi wypełnić swoje obowiązki wynikające z wcześniej podpisanych umów. Tamika wraca do nas 8 marca - powiedział dyrektor klubu Marcin Kicior.

Wczoraj optymistyczne wieści dotarły też z Chorwacji, gdzie na lekarskie konsultacje poleciała Emilija Podrug. Lekarz Chorwatki przysłał do klubu dokument, z którego wynika, że Emilija już 15 marca powinna wznowić treningi. Wszystko więc wskazuje, że do rundy play off gdyński zespół powinien przystąpić w pełnym składzie, o ile oczywiście - odpukać - nie przytrafią się kolejne urazy.
Do końca sezonu zasadniczego gdynianki grać będą jeszcze z CCC Polkowice, ŁKS Łódź i Wisłą Kraków.
www.naszemiasto.pl
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 03 marca 2009, 15:58

ewentualnej przegranej z Orzełkiem i Wisłą postaramy się nie tłumaczyć kontuzjami i brakiem najlepszej zawodniczki :wink:
i na dobre i na ZŁE!!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”