XXIII kolejka FGE:Cukierki Odra Brzeg - AZS PWSZ Gorzów Wlkp

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 28 lutego 2009, 20:24

Najbliższy mecz Gorzowa w Pabianicach raczej spacerkiem też nie będzie. Gorzów ma problem z kontuzjowanymi zawodniczkami, ponadto Anosike coś kiepsko. Gdyby nie Koryzna, to byłaby dziś tragedia.

Roberto930
Żak

Postautor: Roberto930 » 28 lutego 2009, 20:33

85-61 dla Odry! :D :D :D
[26:11] [14:13] [25:18] [20:19]

Odra praktycznie we wszystkich elementach lepsza od AZS-u
Za 2 pkt 15/23, AZS 18/44. Za 3 pkt 15/30, AZS 1/18. Zbiórki 45 do 20. Asysty 18 do 5. Eval 105 do 45! Wszystko na korzyść Odry.
Przy tym aż 24 straty Odry do 8 AZS-u!

Poszczególnie to na wyróżnienie zasługuje:
Magdalena Gawrońska: 6/6 za 3 pkt i 5 asyst. I w sumie 19pkt. Eval 20
Ofa Tulikihihifo 7/7 za 2 pkt i 4 asysty. I w sumie 17 pkt! Eval 18
Amber Petillon 16 zbiórek i 17 pkt. Eval 30
No i w końcu na miare oczekiwań zagrała Justyna Daniel: 16 pkt. Eval 14
Do tego Ashley Key: 10 pkt, 8 zbiórek, 4 asysty. Eval 15

Zastanawia mnie fakt dlaczego nie grała Eliza Gołumbiewska :?:

Ogólnie mecz sezonu w wykonaiu Odry :D

A tak poza tym to widać forma Odry zwyżkuje:
Najpier w Polkowicach tragedia i pogrom. Potem pół meczu z Lotosem rozegrane dobrze. Następie 3,5 kwarty z Wisłą granych na dobrym poziomie. A teraz zwycięstwo z AZS Gorzów Wlkp :wink:. Szkoda, że dopiero teraz, bo gdyby przebudziła się wcześniej byłaby jeszcze szansa na play off. Teraz pozostają nam tylko play outy, ale o utrzymanie się w ekstraklasie jestem spokojny.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 28 lutego 2009, 21:24

bart_81 pisze:
Endrju pisze:45:3 zdobytych punktów z rzutów za 3.
45:20 w zbiórkach

nie kazcie mi komentowac dalej...

Lindsay, Katka RETURN PLEASE !!

Lindsay, Katka to nie wszystko my jestesmy kompletnie bez formy teraz. Play offy coraz blizej a my gramy coraz gorzej...

Tylko że jak słucham Maciejewski po którymś meczu z kolei to mam wrażenie że jak chodzi o kontuzji jest teraz jakoś szczególnie pokrzywdzony . Kontuzje AZS przy kłopotach Lotosu w ostatnim tygodniu to wręcz perfumeria (nie musicie przynajmniej ustawiać Breitreiner na centrze).
A Wiśle to średnio 2,3 ważnych zawodniczek brakuje przez cały sezon, non stop.

Inna sprawa że wszystkie zespoły z czołówki są teraz kompletnie bez formy (ładowanie akumulatorów:wink: :wink: ). A jak dodatkowo przeciwnikowi wyjdzie dzień konia to porażka gwarantowana .
Obrazek

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 28 lutego 2009, 21:27

Ups :)

Moje Brzeżanki mi chyba kolejkę w fantasy wygrały. Gawron przeszła wszelkie oczekiwania, widać Jelenia nie była dla niej dobrym miejsce bo w Brzegu zdecydowanie odżyła. Mimo, że Gorzów osłabiony i tak dalej to jednak zaprezentował poziom żenujący. Jakoś z kłopotami kadrowymi i Wisła i Lotos lepiej lub gorzej sobie radzą. Przegrać w Brzegu, który u siebie wygrał do tej pory cały jeden mecz jest w każdych okolicznościach tragedią. I to przegrać dwudziestakiem :roll:
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 28 lutego 2009, 21:34

Akurat mam wrażenie że też my byśmy w tym dniu z Odrą przegrali. Nie czarujmy też jesteśmy bez formy.

Są mecze gdy nic się nie da zrobić i nie ma co się zasłaniać urazami.Przeciwnik miał dzień konia i tyle.
Obrazek

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 01 marca 2009, 00:06

Dziś jak szedłem na Orzełka, mówiłem koledze, że nie zdziwię się jak Gorzów przegra, tylko myślałem, że jak przyjdzie taka ewentualność to wynik będzie wyrównany, a tu ostre baty :shock: :shock:Lepiej niech Katka wam szybko wraca, bo jak wiadomo to maszynka do zdobywania punktów, a sama Edzia nie miała prawa wygrać w pojedynkę tego meczu z Zohnova pewnie było by to możliwe. Gawrońska mnie zadziwiła w Polkowicach to tylko piłki traciła zanim w ogóle zdążyła wyprowadzić akcje... gratki dla niej. Ogólnie wygrana Brzegu cieszy, bo tabelka się fajnie u góry wyrównała.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 01 marca 2009, 00:16

ginda pisze:Dziś jak szedłem na Orzełka, mówiłem koledze, że nie zdziwię się jak Gorzów przegra, tylko myślałem, że jak przyjdzie taka ewentualność to wynik będzie wyrównany, a tu ostre baty :shock: :shock:Lepiej niech Katka wam szybko wraca, bo jak wiadomo to maszynka do zdobywania punktów, a sama Edzia nie miała prawa wygrać w pojedynkę tego meczu z Zohnova pewnie było by to możliwe. Gawrońska mnie zadziwiła w Polkowicach to tylko piłki traciła zanim w ogóle zdążyła wyprowadzić akcje... gratki dla niej. Ogólnie wygrana Brzegu cieszy, bo tabelka się fajnie u góry wyrównała.

Jedyny "Plus" z meczu ? połfinal Gorzów-Polkowice przyblizyl sie o 1 kroczek :lol: :lol: :lol:
Teraz juz Polkowice nie musza wygrac z Wisła 11pkt... a wystarczy ze wygraja 1-nym ;)

*oczywiscie wszystko podparte moze byc tym jak AZS wygra w Pabianicach i Jeleniej... a z taka gra bedzie ciezko :x
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 01 marca 2009, 00:33

Generalnie rzecz biorac po nieogladaniu meczu na zwyo, moim zdaniem Brzeg dzis nie mialby mocnych na siebie(przynajmniej z PLKK) :? chociaz wiadomo ze inny przeciwnik inna gra
T Ę C Z A
L E S Z N O

friel
Kadet

Postautor: friel » 01 marca 2009, 01:13

Straszna sprawa z tym meczem Gratki dla Odry a my no cóż posypać głowe popiołem i zasuwać na treningach

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 01 marca 2009, 02:23

Wynik mówi wszystko. Odra po prostu zmasakrowała AZS, do tego grając bez jednej zawodniczki z pierwszej piątki. Brakiem Zohnovej i Taylor nie da się wszystkiego wytłumaczyć, coś zacięło sie w grze gorzowianek. Zgadzam się z jednym z poprzednich postów - taka postawa nie przystoi drużynie, która ma poważne aspiracje do pomieszania szyków Wiśle i Lotosowi. Po poprzedniej kolejce i całkiem dobrym meczu Odry przeciwko Wiśle, myślałem, że mogą podjąć walkę, ale spodziewałem sie raczej, że AZS wymęczy zwycięstwo. Widać, że Zyskowski po kiepskim początku sezonu dobrze poukładał zespół, a stało sie tak, gdy w końcu przestał rotować zagranicznymi zawodniczkami, a ściągnął dwie niedocenione w innych klubach Polki.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

czuken88
Nowy na forum

Postautor: czuken88 » 01 marca 2009, 04:06

Lotos,Wisla,Polkowice,Gorzow,Leszno,Poznan AZS,Torun,Rybnik ?

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 01 marca 2009, 08:44

No prosze sensacja i to nie mała , słabiutki Brzeg rozgramia Wicelidera tabelii - wielka nie spodzianka , lecz jak zajrzałem w statystyki i 15/30 trafionych 3 no to wielki szacun , Brzeg idealnie musiał sie wkomponowac w swoje kosze , zawodniczki dzisija musiały dostać jakiegoś dodatkowego powera :)
No i tak samo ze zbiórkami , wysoka Anosike widocznie sobie nie radziła z zawodniczkami ODry

Gratulacje dla Odry
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Euzebio
Nowy na forum

Postautor: Euzebio » 01 marca 2009, 08:53

Anosike niczym nie zaimponowala. Owszem jest "zwierzakiem" ktory wbija sie pod kosz, ale czemu wszystkie manewry w jedna strone? Nie ma sie zatem co dziwic, ze albo trafiala na podwojenie, ale odbijala sie od bloku Petillon. Cukierki odrobily lekcje bardzo dobrze. Gorzow niczym, powtarzam niczym, brzezanek nie zaskoczyl albo inaczej, Odra miala po prostu odpowiedz na wszystko to co gral Gorzow. Czy to strefa, czy kazdy swego, zatrzymanie kontratakow no i swietna kombinowana obrona Cukierkow. Wszystko zagralo, a bledy w defensywie mozna policzyc na palcach jednej reki. No i ten Maciejewski. Jest lekko zalosny znow usprawiedliwiajac sie klopotami zdrowotnymi...

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 01 marca 2009, 09:56

Euzebio pisze:Anosike niczym nie zaimponowala. Owszem jest "zwierzakiem" ktory wbija sie pod kosz, ale czemu wszystkie manewry w jedna strone? Nie ma sie zatem co dziwic, ze albo trafiala na podwojenie, ale odbijala sie od bloku Petillon. Cukierki odrobily lekcje bardzo dobrze. Gorzow niczym, powtarzam niczym, brzezanek nie zaskoczyl albo inaczej, Odra miala po prostu odpowiedz na wszystko to co gral Gorzow. Czy to strefa, czy kazdy swego, zatrzymanie kontratakow no i swietna kombinowana obrona Cukierkow. Wszystko zagralo, a bledy w defensywie mozna policzyc na palcach jednej reki. No i ten Maciejewski. Jest lekko zalosny znow usprawiedliwiajac sie klopotami zdrowotnymi...

a ja powiem wiecej w Odrze jest dobry trener ktory potrafi myslec i pewnie widzial jakis zapis z meczu Gorzowa z Lesznem i wyciagnal odpowiednie wnioski, skoro Leszno moglo to czemu nie oni u siebie... kluczem wydaje sie bylo zastopowanie Anosike. Dodatkowo masakrycznie duza skutecznosc Odry mowi wszystko :)

Zastanawia mnie tylko to jak to sie teraz potoczy w calym ukladzie tabeli, trener Maciejewski mowil ze macie jeszcze maly zapas ale no przegrywajac z Odra to ten zapas chyba zostal o tyle wykorzystany ze strach teraz z nastepnymi grac...

Trzeba dodac ze robi sie ciekawie...bo nagle CCC moze wskoczyc wyzej niz sie wszystkim wydawalo, osobiscie nie chce aby moja druzyna trafila na Polkowice ze wzgledu ze są w gazie i kwestia jest tylko taka czy Lotos Wisla i Gorozw jeszcze sie za chwile przebudza? bo wydaje sie ze znizka formy przyszla w tych klubach. Za to ciekawie sie dzieje w dole tabeli Odra na fali mysle ze Pabianice dzis pokaza na co ich stac i skromnie dodam ze chyba niektore czolowe kluby w play of to teraz by nie chcialy trafic na rozpedzoną tecze bo mozemy nie jednemu napsuc krwi ;) jak juz polskim skladem wygrywamy to dziewczyny wiedza ze sa coraz lepsze a trener teraz musi to wykorzystac. W kazdym badz razie Gorzow musi sie obudzic i zepchnac Polkowice nizej :) powodzenia
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 01 marca 2009, 10:03

Endrju pisze:Jedyny "Plus" z meczu ? połfinal Gorzów-Polkowice przyblizyl sie o 1 kroczek :lol: :lol: :lol:
Teraz juz Polkowice nie musza wygrac z Wisła 11pkt... a wystarczy ze wygraja 1-nym ;)

x

Jeżeli CCC wygra z Wisłą i AZS podłoży się CCC. (musi się podłożyć bo CCC w międzyczasie najprawdopodobniej zanotuje jeszcze porażkę w Gdyni) to Wisła wpada w 1/2 na Lotos. Ale nawet w tym zdarzeniu jest jeden "minus" dla Gorzowa. Polkowice będą drugie a Gorzów trzeci po sezonie zasadniczym.
Największy plus tego meczu to że wymarzony dla wszystkich półfinał AZS-Lotos staje się nawet realny.
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”