Ostrzegam Was zanim dostaniecie ostrzeżenie od WIELKIEGO GÓRU SZYMONA

Moderator: Moderatorzy
Danielle Page i Rashidat Sadiq mają odmienić grę PTK Pabianice. Wystarczył jeden sparing, w którym wspólnie wybiegły na boisko, by przekonać się, jak są groźne. W meczu z 6. drużyną ekstraklasy – AZS-em Poznań – Amerykanka rzuciła 20, Nigeryjka aż 23 punkty i poprowadziły drużynę do pewnej wygranej.
MOJE MIASTO: Jak spędziłaś pierwszy dzień w Polsce?
DANIELLE PAGE: Spałam (śmiech). Byłam bardzo zmęczona podróżą ze Stanów Zjednoczonych, zmianą stref czasowych.
MM: Dlaczego wybrałaś właśnie Polskę?
D.P.: To naprawdę dobra liga. Będę miała okazję rozwinąć się jako zawodniczka, poznam nową kulturę.
MM: PTK walczy o utrzymanie, w Bułgarii grałaś w zespole lidera. Nie było lepiej zostać?
D.P.: Sytuacja w Bułgarii nie była dla mnie najlepsza. Tamtejsza liga nie jest tak dobra jak polska, a ja bardzo chciałam się rozwijać. Treningi nie były takie, jakich potrzebowałam. Tutaj już widzę, że są bardziej wymagające. Tego właśnie chcę.
MOJE MIASTO: Jak minęła podróż?
RASHIDAT SADIQ: Była naprawdę długa (śmiech).
MM: Miałaś problemy z wizą?
R.S.: Starałam się o nią 7 dni. Rozmowy prowadzone były ze stroną polską, z państwami ze strefy Schengen, dlatego trwało to tak długo.
MM: Jak minął Ci pierwszy trening?
R.S.: W porządku, chociaż odbył się w czasie, kiedy w Stanach Zjednoczonych normalnie śpię (śmiech). Ale nie był zbyt męczący.
MM: Dlaczego wybrałaś Polskę?
R.S. Zawsze dobrze jest spróbować czegoś nowego, innego. To był powód.
To może być najważniejsza niedziela tego sezonu koszykarskiej ekstraklasy. Jeśli koszykarki PTK pokonają MUKS Poznań, utrzymanie w ekstraklasie stanie się dużo bardziej realne. Jeśli przegrają – szanse spadną niemal do zera...
Trener Sławomir Depta nie będzie mógł skorzystać tylko z usług Katarzyny Szymańskiej, która wciąży leczy kontuzję. Pozostałe zawodniczki mają być gotowe do gry. Szczególnie trudne zadanie czekać będzie przede wszystkim Rashidat Sadiq i Danielle Page. To one mają być odpowiedzialne za powstrzymanie Djenebou Sissoko – czwartej w klasyfikacji najskuteczniejszych zawodniczek ligi.
- Ona ma niesamowite czucie na deskach, dużo zbiera, wymusza faule. Jeżeli odetniemy ją od zbiórek, to mam nadzieję, że reszta zespołu nie jest na tyle wartościowa, żeby z nami wygrać – mówi Depta.
Trener zdaje sobie sprawę, że po słabym meczu z CCC w Polkowicach, jego koszykarki muszą wspiąć się na wyżyny umiejętności.
- W Polkowicach zespół zagrał źle. Przy stanie 0:9 część zawodniczek stwierdziła chyba, że jest już po meczu. Mam nadzieję, że odpracują to podwójnie w spotkaniu z MUKS-em – dodaje Depta.
Naszym koszykarkom bardzo będzie potrzebny doping kibiców. Spotkanie rozpocznie się w niedzielę, o 17, w pabianickiej hali koszykówki (ul. Grota Roweckiego 3).
pietrek pisze:k**, ze tez nikt mi nie powiedzial kiedy ten mecz jest dokladnie. Taka epoka, ze bez Internetu ani rusz![]()
slyszalem, ze w mlynie, mimo wszystko ladna korba była
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości