Półfinał: Lotos Gdynia - TS Wisła Kraków 60-42,

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 04 kwietnia 2009, 17:45

Gdy zrobiło się 42:45 było naprawdę ciepło, ale wtedy po raz kolejny objawiła się nowa tegoroczna jakość Wisły...

Wielki szacun dla dziewczyn, zesweepować mistrza, z którym nie raz przegrywało sie wygrane serie nie tylko spotkania to wielka rzecz. Teraz finał z Gorzowem i oby wynik końcowy był taki sam jak z Wisłą czyli powrót mistrzostwa nad morze. Bo nad morzem mu lepiej :)

Z Euroligą w Krakowie to jeszcze zobaczymy, może wcale nie być tak źle a jak pójdzie dobrze to może zobaczymy trzy polskie ekipy w Euro.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 04 kwietnia 2009, 17:48

Greebo pisze:Liczba drużyn taka sama. Barcelona grała.. ale teraz nie istnieje :roll:

bardzo możliwe, ale nie napisałem, że zagra w przyszłorocznej Eurolidze.
Skoro nadal 24 zespoły i max 3 z każdego kraju to:

Rosja - 3
Hiszpania - 3
Francja - 3
Węgry - 3?
Turcja - 2 lub 3 jeśli Galatasaray wygra Puchar Europy FIBA
Włochy - 2 lub 3 jeśli wygra Taranto Puchar Europy FIBA
Polska - 2
Czechy - 2
Słowacja - 1
Litwa - 1
Łotwa - 1
to już daje 24 zespoły, ale nie wiem czy z Węgier kolejny klub miałby kasę a myślę, że Sibenik chętny byłby nadal na Euroligę w przyszłym sezonie.

Ale w sumie nie tutaj - sorry za to

Gratulacje dla Lotosu za pewny awans do finału i powodzenia w starciu z Gorzowem. Chyba będzie to jednostronny finał i spełni się to, co zapowiadałem - play-off bez porażki w wykonaniu Lotosu.

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 04 kwietnia 2009, 17:49

przemoe pisze:Z Euroligą w Krakowie to jeszcze zobaczymy, może wcale nie być tak źle a jak pójdzie dobrze to może zobaczymy trzy polskie ekipy w Euro.

o trzech zespołach w Eurolidze możemy sobie pomarzyć. Inne ligi mają dużo poważniejsze atuty od naszych. Mają przede wszystkim wyniki.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 04 kwietnia 2009, 18:00

no i gitara. trupa sie nie rreanimuje :)

teraz sponsor i włodarze musza pokazać czy umieją wyciągnać wnioski, jednoczesnie przyznajac się do błędu.

Teraz taka nadinterpretacja:

Holdsclaw + Canty z Wisły do Gdynii, w Gdynii wicemistrz ->Wisła Mistrzem
Holdsclaw + Canty z Gdynii do Wisły , w Krakowie brąz lub czwarte miejsce -> Lotos Mistrzem (prawdopodobnie)

interes zrobiliśmy mega :D
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 04 kwietnia 2009, 18:35

kristofer pisze:
przemoe pisze:Z Euroligą w Krakowie to jeszcze zobaczymy, może wcale nie być tak źle a jak pójdzie dobrze to może zobaczymy trzy polskie ekipy w Euro.

o trzech zespołach w Eurolidze możemy sobie pomarzyć. Inne ligi mają dużo poważniejsze atuty od naszych. Mają przede wszystkim wyniki.

Off topic ponownie...skąd masz pewność że Litwę i Łotwę będzie na euroligę stać? zresztą nieważne chwilowo...bo i nas może nie być stać na 3 zespoły.

I jeszcze jednak rzecz o meczu...tytułem uzupełnienia; jeśli po 3 meczach z Lotosem naszym najlepszym strzelcem jest nierzucająca Marta- 46p a potem mamy przepaść i Ewka 22p, Canty 21p, Pałka 18p, Dupree 16p (???), Doris 12p, Skera 11p, Boba 14p, to nie ma o czym rozmawiać...
...2 panie z Ameryki, panie podobno dobre, zdolne i utalentowane, czasem nawet określane gwiazdami, mają mniej punktów niż jedna Hiszpanka, która (o czym nie trzeba nawet mnie przekonywać :wink:) rzutowo od nich, zresztą tak jak od Skery czy Boby, jest słabsza.

reasumując...gdy w 3 meczach tylko 4 razy (2x Marta, 1 x Canty, 1 x Ewka) któraś zawodniczka przekracza (i to ledwo) barierę 10p, nie da się wygrać.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

friel
Kadet

Postautor: friel » 04 kwietnia 2009, 19:16

Saletra pisze:Dramat krakowskiego zespołu i koniec supremacji Wisły.

To duża niesprawiedliwośc, ze zespoły te wpadły na siebie na tym szczeblu rywalizacji - kadrowo Wisła jest o wiele silniejszy od Gorzovii czy tez Polkowic.
Kwestia rozbiła sie o trenera i o inny stopien mobilizacji : Wisła grała w lidze, jakby miała mecze w du....pie, z kolei Gorzów np specjalnie mobilizował się na mecze ligowe, zwłaszcza z tytanami rozgrywek ( bede jednak złosliwy - szkoda, ze zespoł tak jak na Wisłę, nie mobilizował sie na żałosne Ruzomberok i Targoviste).

no ale jesli brak jest w zespole zaangazowania no yo sorry- niestety Krakowainki staną sie przez jakiś czas posmiewiskiem - tzn będąc 1-2 siłą w lidze, dając się zepchanć na dalsze lokaty przez zespoły znacznei słabsze kadrowo.
Tak się po prostu nei robi.
Mam nadzieję, że sponsor się jednak nie wycofa, natomiast wycofa ludzi do tej pory związanych z krajowską koszykówką i zastąpi ich innymi -bardziej kompetentnymi.

Co do Lotosu - Beard potwierdza w tym sezonie bardzo dobra dyspozycję. Ilości zbiorek Matovic nawet nie che mi się komentować. Pozniej skrobne cos więcej.

Saletra za "Gorzovii" żądam przeprosin to porostu przegięcie czy ja na Wisłę Kraków mówię Krakovia?

Jesteś niesprawiedliwy nie umiesz docenić Klasy Zespołu (przyp. że w tym sezonie z Lotosem jest 1:1 a Wisłą 2:0)

Lotosowi Gratuluję zwycięstwa może i mistrzostwa naprawdę Tamika jest warta każdych pieniędzy ale liczę mimo wszystko na wyrównany finał i przynajmniej 6 spotkań
Saletra jeżeli jesteś kibicem zachowuj się jak kibic nie odbieraj innym nadziei Komentatorem sportowym nie jesteś specem tym bardziej

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 04 kwietnia 2009, 20:33

friel pisze:1)Saletra za "Gorzovii" żądam przeprosin to porostu przegięcie czy ja na Wisłę Kraków mówię Krakovia?

2)Jesteś niesprawiedliwy nie umiesz docenić Klasy Zespołu (przyp. że w tym sezonie z Lotosem jest 1:1 a Wisłą 2:0)

3)Lotosowi Gratuluję zwycięstwa może i mistrzostwa naprawdę Tamika jest warta każdych pieniędzy ale liczę mimo wszystko na wyrównany finał i przynajmniej 6 spotkań
Saletra jeżeli jesteś kibicem zachowuj się jak kibic nie odbieraj innym nadziei Komentatorem sportowym nie jesteś specem tym bardziej

1) ok przepraszam z tymże tak sie składa, ze pomyliły mi się klawisze i bezwiednie wdusiłem v.

2) Hej hej- zawsze mówiłem, ze dla mnie praktycznie licza sie tylko wystepy pucharowe i pod tym kątem oceniam grę zespołów - a tutaj - Wisła wyszła z grupy z euro, a Gorzów nie wyszedł z grupy pucharu będącego zapleczem Euro. Odpowiedz szczerze, czy sądzisz, że Gorzów umiałby wygrac mecze wyjazdowe z Besiktasem Stambuł, Ornenburgiem, albo wygrać np u Mizo Pecs?
Albo że Wisła grajac w pucharach przegrałaby z Ruzemberokiem i Targoviste na wyjeździe?
Bądzmy realistami, odpowiedz twierdząca na powyższe pytania jest bardzo mało prawdopodobna.

Jak dla mnie w walce o półfinał powinien grać Gorzów z Wisłą - w sezonie ligowym zaspoły euroligowe nie przywiązywały az takiej wagi do wyników spotkań z rundy zasadniczej, podczas gdy Gorzów na tytanów ligi maksymalnie się mobilizował.
Z drugiej strony jak na to nie spojrzeć macie po prostu dużo lepszego trenera od Wisły i tutaj mozna upatrywać dużego plusu akurat dla Gorzowa.

3) No własnei zachowuję sie jak kibic, z dwóch zespołów : Wisła- Gorzów kibicuje Wiśle :wink: Co nie zmienia faktu, że cieszy mnie, ze w lidze pojawiła się nowa siła - mam nadzieję, że fakt iż awansowaliscie do finału przekujecie na bardzo dobre wystepy w pucharach i w przypadku gry w euro nie będziecie truć jak inne dotychczasowe nasze zespoły w tych rozgrywkach, że pierwszy sezon w euro polega na zdobywaniu doswiadczen, tylko od razu awansujecie do 8 euro. tego Wam życzę.
Wprawdzie sukcesu w starciu z lotosem nie wróże, to zycze, żebyście się zaprezentowali jak najlepiej.

A teraz mała, obustronna złośliwość : porywająco zapowiada się rywalizacjiTaylor z Matovic pod tytułem, która z nas jako środkowa zbierze w meczu mniej piłek z tablicy? :wink:
Fakt zebrania 2-3 piłek w spotkaniu jest już w tym momencie po prostu niesmaczny.

Wracjac do meczu : żal mi zasłuzonego pana Prezesa Miętty - pytanie dlaczego nie wywalił Wojta w trakcie sezonu?
Myślę, że warto by Marczankę mimo wszystko odkurzyć, bo zawodniczka ta zwłaszcza w przyszłym sezonie w euro może się przydać.

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 04 kwietnia 2009, 20:34

Gratulacje dla Lotosu - abyscie wygrali szybko z AZSem. Majac takie 2 zawodniczki jak Beard i TCh, śmiało można było stawiać na zwyciestwo w tej parze. Wielki żal tylko tego ze skończyło sie to tak szybko :(

Mam nadzieje, że CanPack zostanie, a i skład bedzie wybrany z głową a nie brany w pakiecie promocyjnym.

Co do gry Wisły ... warto oglądnąć ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=ZUqAAhTx ... re=related i pomyśleć o lepszej przyszłości.

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 04 kwietnia 2009, 22:08

hellraiser pisze: Wisła zagrał bardzo źle ten półfinał. Paradoksalnie finał będzie pewnie znacznie trudniejszy.

Hell, ręce mi już opadają jak Cię czytam. Najpierw p..., że będzie 5 meczy z Wisłą, bo my tacy źli, a Wisła taka fajna (teraz chyba powinieneś za to przeprosić nasz zespół), a teraz dalej biadolisz. Brak słów...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 04 kwietnia 2009, 22:22

czekolada pisze:
hellraiser pisze: Wisła zagrał bardzo źle ten półfinał. Paradoksalnie finał będzie pewnie znacznie trudniejszy.

Hell, ręce mi już opadają jak Cię czytam. Najpierw p...łeś, że będzie 5 meczy z Wisłą, bo my tacy źli, a Wisła taka fajna (teraz chyba powinieneś za to przeprosić nasz zespół), a teraz dalej biadolisz. Brak słów...

Tak się zastanawiam jak wyciągasz pojedyncze zdania z całej wypowiedzi. W najlepszym wypadku to nadinterpretacja, w najgorszym analfabetyzm wtórny.

Wisła zagrała fatalny półfinał.
Obrazek

friel
Kadet

Postautor: friel » 04 kwietnia 2009, 22:33

Trzeba się z tym zgodzić Kraków grał kaszanę (tak wiem że jestem z Gorzowa ) ale uważam że finał będzie dla Lotosu trudniejszy (nie mówię że Gorzów wygra) ale napewno tak tanio jak Wisła skóry nie sprzedamy .obiektywnie rzecz biorąc spotkają się dwie najlepsze drużyny obecnego sezonu ......

Parisien
Nowy na forum

Postautor: Parisien » 04 kwietnia 2009, 22:35

Powiem szczerze, że wcale mnie nie martwi czwarte lub trzecie miejsce. Patrząc na cały sezon, w ogóle nie zasługujemy na finał.

Cieszę się, że w końcu Prezes Miętta rozwali tą całą paranoję w piździec i zbierze profesjonalną grupę ludzi, którzy doprowadzą ten klub do sukcesu.

Oby tylko Can-Pack został, bo teraz o takiego sponsora będzie bardzo ciężko...

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 04 kwietnia 2009, 22:39

hellraiser pisze:Wisła zagrała fatalny półfinał.

:lol: Oczywiście, przecież nie napiszesz, że Lotos zagrał dobrze :lol:

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 04 kwietnia 2009, 22:49

friel pisze: .obiektywnie rzecz biorąc spotkają się dwie najlepsze drużyny obecnego sezonu ......

szkoda tylko ze Gorzow nie chciał tego udowodnić w bezposredniej walce, odpuszczajac mecz z Polkowicami w lidze.

a jak nie odpuscił?

to znaczy ze w fianle jest dzieki fuksowi, tzn powrotowi do gry w ostatniej chwili Taylor i Zohnovej oraz kontuzji Pierosn i Robbins..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 04 kwietnia 2009, 23:00

Parisien pisze:Powiem szczerze, że wcale mnie nie martwi czwarte lub trzecie miejsce. Patrząc na cały sezon, w ogóle nie zasługujemy na finał.

Cieszę się, że w końcu Prezes Miętta rozwali tą całą paranoję w piździec i zbierze profesjonalną grupę ludzi, którzy doprowadzą ten klub do sukcesu.

Oby tylko Can-Pack został, bo teraz o takiego sponsora będzie bardzo ciężko...

Wydaje mi się jednak że to właśnie od wójka Miętty trzeba się jak najszybciej odciąć i jego zaufanych, niekompetentnych ludzi jak jego zastępca Dunin który tak to skompletował zespół, aż po WDZ który się zatrzymał na pewnym etapie i już jako trener go nie przeszkoczy. Odciąć się od całego TSowskiego bajzlu, bo za niedługo może się okazać że TS Wisła nie będzie miała żadnej sekcji na poziomie, czarne chmury się zbierają nad koszykarkami, byle by się nie skończyło tak jak u koszykarzy czy ostatnio siatkarek.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”