Play Off(miejsca 5-8):Tęcza Leszno - AZS Poznań 77:91,

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 05 kwietnia 2009, 14:47

brawa dla Poznania! :) z -11 po pierwszym meczu, zrobił +14 u siebie i zagra o 5. miejsce - gratulacje :)

INEA AZS Poznań 91:77 PKM Duda Super Pol
[29:17] [25:21] [18:24] [19:15]

Awatar użytkownika
hot_messages
Nowy na forum

Postautor: hot_messages » 05 kwietnia 2009, 15:20

Graty dla Poznania dobre zawody w wykonaniu Howard i Skobel po stronie leszczyńskiej Drzewńska i Durak (brawo dla tej młodej zawodniczki)
Hot Messages

OP1983

Postautor: OP1983 » 05 kwietnia 2009, 15:21

No to pięknie ! ;)
Wielkie Graty :D

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 05 kwietnia 2009, 15:35

chyba Skobelek w Poznaniu na dłużej nie zostanie. Wydaje mi się, że Lotos sięgnie po tą zawodniczkę.

Alexx
Amator

Postautor: Alexx » 05 kwietnia 2009, 16:07

Nie Poznań wygrał ten mecz a sędziowie dla Poznania. Ostatnio tak żenujący poziom sędziowania widziałem podczas meczu Gorzów - Leszno :oops: Kibicuję Poznaniowi ale niestety 5-6 miejsce w lidze nie należy się nam. Skobel i Howard to za mało żeby cokolwiek zdziałać w lidze. A niestety tak to wygląda. Skobel , Howard później długo , długo nic, następnie gwiazda Idczak ( kolejne chamskie faule za które dostała przewinienie techniczne) a reszta się poprostu nie nadaje do ekstraklasy.
No i sędziowie !!!!! Leszno musiało grać w piątkę przeciw siudemce.
Ale nie zawsze tak będzie że sędziowie będą tak stonniczy.

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 05 kwietnia 2009, 16:24

Alexx pisze:Nie Poznań wygrał ten mecz a sędziowie dla Poznania. Ostatnio tak żenujący poziom sędziowania widziałem podczas meczu Gorzów - Leszno :oops: Kibicuję Poznaniowi ale niestety 5-6 miejsce w lidze nie należy się nam. Skobel i Howard to za mało żeby cokolwiek zdziałać w lidze. A niestety tak to wygląda. Skobel , Howard później długo , długo nic, następnie gwiazda Idczak ( kolejne chamskie faule za które dostała przewinienie techniczne) a reszta się poprostu nie nadaje do ekstraklasy.

w siudemke gralo leszno masz racje. siudemka kontra piatka i nie pogadasz...

poziom sedziowania jak na ekstraklase przystalo beznadziejny ale w jedna i druga strone pan trener prosil o dacha ale sie nie doprosil pan komisarz zarzadzil wzgledem spikera meczu zeby ten mowil czas do konca akcji dla gosci, bo gospodarze musza sami sobie radzic. kontynuujac prace tego pana z tego co wiem sedziowie prowadza zawody a pan komisarz niespecjalnie powinien w trakcie meczu na rozmawiac z trenerem przy lawce leszna... pani idczak jest znana ze swojego stylu gry ale nie inaczej bylo z pania drzewinska.

Co do meczu calkiem ciekawe zawody Azs od poczatku ustawil wynik na +10 i starala sie ten wynik utrzymywac raz bylo blizej raz dalej jak sie skonczylo wiemy ;) Gratki dla AZS!

Panowie kibice z Leszna jak tylko dojada do domu zaczna legendy pisac, takze zaczne ja, nikt do nikogo nic nie mial, panowie z AZS poprosili o szal zabrany w Lesznie, a proba zatrzymania samochodu zostala podjeta po tym jak uszkodzony zostal samochod stojacy na parkingu.
Obrazek

Alexx
Amator

Postautor: Alexx » 05 kwietnia 2009, 19:02

Co do meczu calkiem ciekawe zawody Azs od poczatku ustawil wynik na +10 i starala sie ten wynik utrzymywac raz bylo blizej raz dalej jak sie skonczylo wiemy ;) Gratki dla AZS!

Chyba na innych meczach byliśmy albo poziom meczu pomylił się Tobie z jakimś meczem juniorskim. To wtedy taaaak mecz suuuuper. A i sędziowie nieźli. :D
Leszno beznadziejnie słabe a poziom utrzymywała właśnie wspomniana przez Ciebie Drzewińska. A w AZS-ie Skobel i Howard.

Pietrula1334
Nowy na forum

Postautor: Pietrula1334 » 05 kwietnia 2009, 20:23

FAIR PLAY pisze:
Alexx pisze:Nie Poznań wygrał ten mecz a sędziowie dla Poznania. Ostatnio tak żenujący poziom sędziowania widziałem podczas meczu Gorzów - Leszno :oops: Kibicuję Poznaniowi ale niestety 5-6 miejsce w lidze nie należy się nam. Skobel i Howard to za mało żeby cokolwiek zdziałać w lidze. A niestety tak to wygląda. Skobel , Howard później długo , długo nic, następnie gwiazda Idczak ( kolejne chamskie faule za które dostała przewinienie techniczne) a reszta się poprostu nie nadaje do ekstraklasy.

w siudemke gralo leszno masz racje. siudemka kontra piatka i nie pogadasz...

poziom sedziowania jak na ekstraklase przystalo beznadziejny ale w jedna i druga strone pan trener prosil o dacha ale sie nie doprosil pan komisarz zarzadzil wzgledem spikera meczu zeby ten mowil czas do konca akcji dla gosci, bo gospodarze musza sami sobie radzic. kontynuujac prace tego pana z tego co wiem sedziowie prowadza zawody a pan komisarz niespecjalnie powinien w trakcie meczu na rozmawiac z trenerem przy lawce leszna... pani idczak jest znana ze swojego stylu gry ale nie inaczej bylo z pania drzewinska.

Panowie kibice z Leszna jak tylko dojada do domu zaczna legendy pisac, takze zaczne ja, nikt do nikogo nic nie mial, panowie z AZS poprosili o szal zabrany w Lesznie, a proba zatrzymania samochodu zostala podjeta po tym jak uszkodzony zostal samochod stojacy na parkingu.

A ty wiesz co piszesz..proba zatrzymania samochodu.?? chyba zniszczenie samochodu chciałes powiedziec wycieracze uszkodziliscie i dobieraliscie sie do naszego szalika.! drzwi od samochodu otwieracie jak juz chcemy odjechac i sapiecie..wiec uwazaj co piszesz..
Leszno naszym miastem, Tecza naszym klubem.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 05 kwietnia 2009, 20:55

Panowie gdyby to była walka o medale czy o utrzymanie to rozumiem. A tak fajnie ze mecz na dobrym poziomie, zapewne walka toczyłą sie o kazda klepke na parkiecie o czym swiadczy wynik.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 05 kwietnia 2009, 21:10

kristofer pisze:chyba Skobelek w Poznaniu na dłużej nie zostanie. Wydaje mi się, że Lotos sięgnie po tą zawodniczkę.

Jak mu się uda doprowadzić do rozwiązania jeszcze rocznej umowy Skoblita z AZS :lol:

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 05 kwietnia 2009, 22:52

poziom meczu jak slusznie zauwazyl Ajaja nie zachwycił... - ale przyznac trzeba, ze emocji bylo wiele!
u nas Howard i Skobel - potem dlugo nic. Ja bym jeszcze za dzisiejszy dosc dobry występ wyroznil Mrozinę, Wera tez rzucila wazne punkty...

dobrze, ze wygral AZS, bo nieskromnie przyznam, ze minimum 6 miejsce sie nam nalezy. Przez caly sezon plasowalismy sie wlasnie w okolicach tego miejsca i w najgorszym przypadku je zajmiemy. Co do Leszna, to Tecza miala bardzo slaby poczatek sezonu, nie bylo nawet pewne, czy wejdzie do ósemki, tak więc walka o miejsca 7-8 tez myślę, że dobrze odzwierciedla postarwę tego zespołu w przekroju całego sezonu.

pozdr:]
reloaded :]

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 06 kwietnia 2009, 07:46

ja tam sie ciesze ze znów pojade do Poznania :lol: :D !
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 06 kwietnia 2009, 09:46

Cieszy zwycięstwo po 4 przegranych meczach z Lesznem rozegranych poza Poznaniem. Wreszcie się przełamaliśmy z tym zespołem. No i czarna passa trwająca od lutego przerwana. Wielkie graty za to co dzisiaj pokazały, głównie dzieki świetnej współpracy Oki i Skobla mamy to co mamy!
Drzewińska jak to ma w zwyczaju zawsze z nami gra na ogromnej ambicji i rzuca jak szalona czego przykładem było 8 pkt z rzedu w III kwarcie, ale potem na szczęście straciła skuteczność.
Jeśli chodzi o trenera Tęczy to wczoraj powinien na trybuny albo poza hale wylecieć za te dyskusje i wieczne pretensje do sędziów i podłażenie do komisarza.

Jedziemy do Torunia :!: 8)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 06 kwietnia 2009, 10:37

ajaja pisze:
kristofer pisze:chyba Skobelek w Poznaniu na dłużej nie zostanie. Wydaje mi się, że Lotos sięgnie po tą zawodniczkę.

Jak mu się uda doprowadzić do rozwiązania jeszcze rocznej umowy Skoblita z AZS :lol:

z niewolnika nie ma pracownika ;-)
więc myślę, że tutaj może być rozwiązanie umowy za porozumieniem stron.

Skobel i Mieloszyńska to mogą być dobre kąski dla zespołów, które zagrają w Eurolidze.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 06 kwietnia 2009, 10:45

MARAS pisze:Cieszy zwycięstwo po 4 przegranych meczach z Lesznem rozegranych poza Poznaniem. Wreszcie się przełamaliśmy z tym zespołem. No i czarna passa trwająca od lutego przerwana. Wielkie graty za to co dzisiaj pokazały, głównie dzieki świetnej współpracy Oki i Skobla mamy to co mamy!
Drzewińska jak to ma w zwyczaju zawsze z nami gra na ogromnej ambicji i rzuca jak szalona czego przykładem było 8 pkt z rzedu w III kwarcie, ale potem na szczęście straciła skuteczność.
Jeśli chodzi o trenera Tęczy to wczoraj powinien na trybuny albo poza hale wylecieć za te dyskusje i wieczne pretensje do sędziów i podłażenie do komisarza.

Jedziemy do Torunia :!: 8)

gdyby to był Omanić to pewnie by wyleciał... a Polak Polaka nie wyrzuci z hali.... Takie jest właśnie sędziowanie w Polsce : DNO

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”