Finał FGE :Lotos PKO BP Gdynia-AZS PWSZ Gorzów W.73-58(4-1)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 11 kwietnia 2009, 13:30

ann pisze:
rzymi pisze:Możliwe, że Marczela dałaby więcej na 2 niż Kura bez formy.. Zresztą w Euro graliśmy z Paulą i Natalką w jednej piątce i nie było tak najgorzej.

ojj było, było :wink:
czy Currie jest bez formy? bo ja wiem. za wiele szans a półfinale to ona nie dostała. ale to Wy jesteście bliżej drużyny więc pewnie widzicie więcej:)

w meczu w Krakowie miała dużo prostych strat ale ona gra takimi falami.. Albo ma super mecz i wszystko jej siedzi albo nic jej nie wychodzi... powiem tyle: dobrze, że zmartwienie kogo posadzić na ławkę leży na głowie trenera a nie naszej.. jak do tej pory jego decyzje przyniosły oczekiwane skutki więc wierzę, że i tym razem postąpi słusznie. :wink: pozdrawiam panie trenerze :wink: :P
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 11 kwietnia 2009, 13:31

Ja osobiście tez bym wystawił Marchanke w miejsce Currie. Z nami Pawlak sobie niezłe radziła, ale o to niestety nie było trudno, przy chodzącej Skerze. Gorzów na pewno spróbuje ja mocniej przycisną i wtedy rezerwowa rozgrywajka moze być przydatna dla Gdyni. A mysle ze na 2-ce Olivii sobie parę minut poradzi.

A tak ogólnie ta mam ogromny problem z ocena formy Lotosu. Z nami cała grę robiła trojka zawodniczek reszta nas głownię dobijała a na dodatek my niespecjalnie im przeszkadzaliśmy. Dotyczy to głownie Beard: wiadomo że jak wejdzie w rytm to jest jednym z najlepszych snajperow na świecie, a nie trudno jej bylo wejsc gdy 2 pierwsze trojki oddała praktycznie bez krycia.

Z Catch problem jest większy (dla Gorzowa). Z nami nie uważam żeby grała coś na granicy swoich umiejętności. Grała swoje i tyle. I ona ponizej tego poziomu nie zejdzie, zwłaszcza w obronie, gdzie jej wyczucie tempa akcji i przewidywanie zagrań rywalek jest naprawdę imponujące. W ataku ma jeszcze niewatpliwie zapas.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 11 kwietnia 2009, 20:44

friel pisze:nie zła ale stronnicza zapowiedz :)

Inna nie może być. Przypominam, że jest to zapowiedź z telewizji KLUBOWEJ.

friel
Kadet

Postautor: friel » 11 kwietnia 2009, 21:00

czekolada pisze:
friel pisze:nie zła ale stronnicza zapowiedz :)

Inna nie może być. Przypominam, że jest to zapowiedź z telewizji KLUBOWEJ.

A no chyba że |:)
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

feri
Młodzik

Postautor: feri » 11 kwietnia 2009, 21:44

rzymi pisze:To jeszcze tutaj. Zapowiedź finału:

http://www.youtube.com/watch?v=mRmpgFp6jRc

swietny filmik, szkoda, ze taki krotki, ale i tak moja ocena max, czyli 5 gwiazdek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 11 kwietnia 2009, 23:07

feri pisze:

swietny filmik, szkoda, ze taki krotki, ale i tak moja ocena max, czyli 5 gwiazdek

dobry jest, po co dłuższy :P ma zachęcić do przyjścia na mecz. Jak ktoś jest ciekaw i chce zobaczyć więcej takich akcji jak na filmiku to po prostu pojawi się na finale :D
ObrazekObrazek

feri
Młodzik

Postautor: feri » 11 kwietnia 2009, 23:19

rzymi pisze:
feri pisze:

dobry jest, po co dłuższy :P ma zachęcić do przyjścia na mecz. Jak ktoś jest ciekaw i chce zobaczyć więcej takich akcji jak na filmiku to po prostu pojawi się na finale :D

Mimo, iz krociutko o AZS-ie w nim, to fajnie, ze pojawila sie na nim sylwetka Janusza Wierzbickiego. Mimo, iz to Darek Maciejewski jest na topie i nim zachwyca sie srodowisko i to on ma przede wszystkim "nosa" do konstruowania skladu i zaskakiwania przeciwnika, to glownym mozgiem AZS-u jest mysle jednak Janusz. On w cieniu i bez takich emocji widzi czasem wiecej... Z tego co mowia mi dziewczyny, to ma tez niesamowity dar porozumienia sie z nimi na tych samych "falach"..

Piter7
Nowy na forum

Postautor: Piter7 » 12 kwietnia 2009, 09:51

Fajny filmik tylko szkoda, że prawie nic o AZS-ie . Raz tylko Wierzbickiego pokazują, Maciejewski się też pojawia i przez sekundę dosłownie Breitreiner można dostrzec...
AZS-PWSZ GORZÓW

plk_ONeal
Amator

Postautor: plk_ONeal » 12 kwietnia 2009, 11:35

Piter7 pisze:Fajny filmik tylko szkoda, że prawie nic o AZS-ie . Raz tylko Wierzbickiego pokazują, Maciejewski się też pojawia i przez sekundę dosłownie Breitreiner można dostrzec...

EEE, bez przesady, przecież ładnie pokazani kibice z flagą i w ogóle... Poza tym zróbcie u siebie zapowiedź TV, to sobie dacie "swoich" ile chcecie. Ich film - ich prawo.
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

friel
Kadet

Postautor: friel » 12 kwietnia 2009, 11:44

no właśnie lipa że u nas nic nie ma ale może do soboty coś skroją tylko poco skoro u nas zawsze nad komplet?

AZS_GORZÓW
Nowy na forum

Postautor: AZS_GORZÓW » 12 kwietnia 2009, 18:04

Pytamy: Jaki to będzie finał?

Zapytaliśmy pięć osób z koszykarskiego światka, jakiego finału się spodziewają. Koszykarki z Gdyni są faworytkami w grze o złoto - to wiemy. - Ale Gorzów zawalczy i to będą pasjonujące mecze - uważają nasi rozmówcy.

- Jeden z mercedesów polskiej ligi, Wisła zaspała już na starcie, później spała w trakcie i to musiało się tak skończyć. Gorzów w finale to nie jest sensacja, to efekt ciężkiej pracy, którą można stawiać za wzorzec - mówi w rozmowie z nami szkoleniowiec koszykarek z Rybnika Mirosław Orczyk. - Cieszę się, że mamy taki finał, że jest w nim Gorzów. To oznacza przede wszystkim, że będzie to finał wielkiej walki i nieustępliwości - zauważa prowadząca INEĘ AZS Poznań Katarzyna Dydek. - Źle byłoby, gdyby finał zakończył się po czterech meczach. Liczę na to, że znów koszykarska Polska dostanie widowisko. I znów będzie 4:3 w meczach o złoto. Pewnie zgarnie je Gdynia, bo moim zdaniem na każdej pozycji ma przewagę - podkreśla Ewelina Kobryn z krakowskiej Wisły.

Zapraszamy do zakładki Multimedia. Tam znajdziecie nasze rozmowy telefoniczne z koszykarkami i trenerami. O szanse Gorzowa w finale zapytaliśmy polską liderkę Wisły Can-Pack Kraków Ewelinę Kobryn, rozmawialiśmy także z Darią Mieloszyńską z pokonanej przez gorzowianki w półfinale ekipy z Polkowic. W zakładce możecie również posłuchać, co myśli o takim finale była zawodniczka naszej drużyny Aleksandra Drzewińska. Mamy dla Was opinie trenerki INEI AZS Poznań Katarzyny Dydek i szkoleniowca Uteksu ROW Rybnik Mirosława Orczyka.

http://gorzow24.pl/sport/19-koszykowka/ ... final.html

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 12 kwietnia 2009, 20:22

Dziwie się że niektórzy twierdzą że przewagę psychologiczną będzie miał Gorzów bo on może , a Lotos musi.
Dla Gdyni słowo musi to drugie imię. W poprzednich finałach też musiał. W tym sezonie MUSIAŁ wyjść z grupy Euroligi (gdzie miał kilka meczy o wszystko tzn. MUSIMY wygrać) , potem MUSIAŁ wygrać z Turczynkami. W półfinale koniecznie MUSIAŁ wygrać z Wisłą (presja znacznie większa niż finał,możliwość starty Euroligi)
I jakoś nigdy nie pękł ,oczywiście nie wszystko wygrywał taki jest sport.
I nagle miałyby się mu "trząść nogi" przed Gorzowem bo MUSI .Tak jakby "MUSI" robiło na Lotosie jakiekolwiek wrażenie.

Moim zdaniem jeżeli ktoś miałby pęknąć finale "psychologicznie" to może być to tylko Gorzów dla którego będzie to "pierwszy raz", i tak na dobrą sprawę nikt nie wie jak się zachowa. .Stresowe pęknięcie Lotosu jest niemożliwe.
Obrazek

PiwoMojePaliwo
Nowy na forum

Postautor: PiwoMojePaliwo » 13 kwietnia 2009, 00:02

Zaraz, zaraz, jak to było?
"-Gorzów w finale? -To niemożliwe!"

"Finał to będzie wisła vs. lotos"

I tego typu różnie dziwne i dzikie pierdzenie nadaje się do badania temperatury herbaty za pomocą roweru.

Kolejny raz Gorzów zlekceważony...i kolejny raz Gorzów coraz lepszy, a właśnie za to najbardziej KOCHAM GORZÓW - za Darka i to co wyprawia z dziewczynami!
Otrzymałem dziś piękny dar,
Nowy dzień do życia mego się wdarł,
Ty także doceń to obficie,
I życie swe kochaj...ponad życie!

(Pamiętny kibic z Polkowic to ja:P)

friel
Kadet

Postautor: friel » 13 kwietnia 2009, 08:53

Może można by się powstrzymać i przestać usuwać posty co?

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 13 kwietnia 2009, 08:55

A możeby się powstrzymać i przestać bzdury pisac??
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”